Red Light Jazz Festival

RLJ Candy dulfer

Jaarlijks evenement rondom het wereldberoemde Red Light District.

Op diverse locaties (in 2016 zo'n 30!) kunnen jazzliefhebbers tijdens dit jaarlijkse evenement drie dagen lang genieten van optredens, van zowel bekende als nog onbekende artiesten. Ook vinden er in het Red Light District verschillende jazzparty’s plaats tot in de nachtelijke uurtjes.

Sinds 2014 vindt het evenement jaarlijks begin juni plaats. Het is een ondernemersinitiatief dat is opgezet om Amsterdam weer op de kaart te zetten als échte jazz-stad met een rijke traditie. De festivalorganisatie beoogt met Red Light Jazz de RedLightJazzzjazzgeschiedenis van het wallengebied nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd het imago van het gebied te verbeteren.

Om een impressie te krijgen van de sfeer van dit evenement, kunt u deze videoreportage over het Red Light Jazz Festival 2016 bekijken.

Clubavond en NH Jazzdiner

Op de zaterdag van het festival vindt ieder jaar de clubavond plaats. Heerlijke jazz-optredens en paaldansshows die u niet wilt missen: de voetjes gaan gegarandeerd van de vloer! Op de laatste avond (zondag) vindt in de Sint Olofskapel van NH Barbizon Palace het ‘NH Jazzdiner’ plaats, eveneens met een fantastische programmering. Een happening, inclusief een 3-gangen diner met bijpassend wijnarrangement, waar het bruist van muziek en entertainment.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl