Theo Thijssen Museum

Theo Thijssen Museum AmsterdamKlein museum over de Amsterdamse schrijver, onderwijzer en politicus Theo Thijssen.

Kees de Jongen met zijn zwembadpas, wie kent hem niet? Menig Nederlander is opgegroeid met dit boek van Theo Thijssen, over de jonge Kees en zijn levendige fantasie. Het Theo Thijssen Museum is een klein museum, gewijd aan de Amsterdamse schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaal-democratisch politicus Theo Thijssen (1879-1943). In het museum middenin de Amsterdamse Jordaan vindt u manuscripten, eerste drukken, foto's, tekeningen, beeld- en geluidsmateriaal en persoonlijke bezittingen van Thijssen.

Bent u in de buurt en kent u één van de werken van Theo Thijssen, neem dan even een kijkje in dit museum. Aan de toegangsprijs kan het niet liggen: deze is slechts € 3,00 per persoon,Theo Thijssen wandeling € 2,00 per kind (graag contant betalen).

Tentoonstellingen, winkel en wandelingen

Naast de vaste opstelling, die Thijssens eigen leven illustreert, geven wisselende tentoonstellingen een indruk van zijn maatschappelijke omgeving en werkterreinen (het dagelijks leven in de Jordaan aan het eind van de vorige eeuw, het onderwijs in Thijssens tijd, socialisme en vakbeweging in de eerste helft van de 20ste eeuw). Op deze pagina vindt u welke tentoonstelling op dit moment in het museum te zien is.

In het museum zijn ook diverse artikelen te koop; niet alleen de boeken van en over Theode beroemde zwembadpas Thijssen (nu ook de Engelse vertaling "Kees, the boy"!), maar ook mooie exemplaren over de Jordaan en andere artikelen waaronder ansichtkaarten, prenten en een linnen tas met Theo Thijssen erop.

Het museum organiseert regelmatig wandelingen door Amsterdam met Theo Thijssen als hoofdthema. Deze wandelingen duren zo'n 2,5 uur en kosten € 7,50 - € 10,00 per persoon. Kijk hier voor het komende aanbod aan wandelingen.

Word Vriend van Theo Thijssen

het boek Kees de Jongen van Theo ThijssenDe museuminkomsten (verkoop van boeken, entree en wandelingen) dekken bij lange na niet de kosten voor dit museum; het museum kan niet voortbestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers en donateurs. Alle bijdragen, hoe bescheiden ook, zijn zeer welkom, maar wie € 10,00 of meer stort, wordt vanzelf lid van de Vereniging van Vrienden van Theo Thijssen: zij ontvangen ongeveer twee keer per jaar het Theo Thijssen Bulletin en hebben gratis toegang tot het museum. Wordt u ook Vriend van Theo Thijssen en steunt u dit kleine bijzondere museum?

Openingstijden Theo Thijssen Museum

Donderdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Adresgegevens en plattegrond

Theo Thijssen Museum
Eerste Leliedwarsstraat 16, 1015 TA Amsterdam
Telefoon 020-420 71 19
Bezoek ook de website van het Theo Thijssen Museum.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl