Hotel NH Schiller Amsterdam

NH Schiller Amsterdam

Art deco hotel op het levendige Rembrandtplein.

NH Schiller Hotel Amsterdam is gehuisvest in een monumentaal pand, ontworpen door architecten M.J.E. Lippits en N.H.W. Scholte. De combinatie van Jugendstil en traditionalisme, de beeldhouwwerken op de voorgevel en de sierlijke smeedijzeren elementen doen het art deco Hotel als een waar kunstwerk met de allure van het Rembrandtplein versmelten.
De zaal van het café-restaurant bevindt zich op de begane grond en dankt haar pracht mede aan de glas-in-lood voorstellingen in vier hoge ramen. De Bezoeker kijkt uit over het levendige Rembrandtplein.

Kamer NH SchillerHotel Schiller is altijd een familiebedrijf geweest maar in 1970 kwam hieraan een einde. Het cultuurgoed van de familie werd echter overgeleverd in de vorm van 350 schilderijen van Frits Schiller, de zoon van George. Deze zijn tot vandaag de dag in het hotel te bewonderen. De vergaderzaal op de eerste verdieping van het hotel is geschikt voor 12 personen en baadt in aangenaam, natuurlijk licht.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd: een uitgebreid continentaal ontbijt, compleet met lokale specialiteiten en een selectie van verse producten.

Omgeving

Het Rembrandtplein wordt wel gezien als het kloppend hart van het Amsterdamse uitgaansleven en ligt in hartje centrum. Vanaf dit plein, in de binnenste grachtenring, lopen de gasten van NH Schiller Amsterdam rechtstreeks de Dam op. Ook de verschillende musea en uitgaansgebieden zijn binnen handbereik.

Adresgegevens en plattegrond

NH Schiller Hotel
Rembrandtplein 26, 1017 CV Amsterdam
Telefoon 020 554 07 00
Bezoek de website van het NH Schiller hotel voor meer informatie of boekingen.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.