Restaurant Locanda

LocandaProef en ervaar het hedendaagse Italië in deze moderne en sfeervolle bistro.

Eigenaar van Locanda, Tomasso Maggi, was voor 15 jaar lang een fysiotherapeut, toen het tot het doordrong dat hij dagelijks slechts mensen met pijn zag; hij koos ervoor van beroep te veranderen en in de hospitalitysector te werken, om mensen juist blij te kunnen maken. Dankzij zijn geboortestad Piacenza, vele contacten daaruit en de hulp van zijn partner werd het mogelijk voor hem om specialiteiten van heel Italië uit te zoeken en een selectie te maken van producten die hij wilde aanbieden.
Een locatie in Amsterdam was uiteindelijk ook gevonden: De Jordaan leek de beste buurt, vanwege zijn bijzondere en relaxte inwoners - wat zonder twijfel bijdraagt aan de uniekeInterieur atmosfeer! Zelfs in die mate, dat alleen aan een tafeltje op de stoep zitten al voor een memorabele ervaring zorgt.

Tomasso wil zijn restaurant runnen met veel plezier en hoopt dat dit plezier zich uit in alle aspecten van het restaurant. Zelfs het interieur getuigt hiervan: Mezzo Atelier heeft een hedendaagse Italiaanse Bistro gecreëerd. Een mooie, casual en frisse atmosfeer om een heerlijk diner in te hebben.

De naam Locanda

Locanda, historisch gezien, stond voor het restaurant 'next door' waar reizigers welkom waren om van een avondmaal te genieten en te blijven slapen. Het stond voor simpel en authentiek eten, altijd gemaakt met de beste ingrediënten en oorspronkelijk geserveerd in een gezellige en familie-achtige omgeving. Vandaag de dag, Locanda is een synoniem voor een locatie waar je even nonchant te pauzeren, tot rust te komen en te genieten van lokaal eten en drinken. De keuze van de naam Locanda, vooral nu in Amsterdam, lijkt precies goed gekozen, gezien het moet staan voor een plaats waar je even stopt met het drukkeGerecht leven en je laat onderdompelen in alle "Italiaansheid" - niet van hoe Italië ooit was, maar hoe Italië nu is.

Menu

In Restaurant Locanda zijn versheid en het lokale karakter van producten erg belangrijk: de typische Italiaanse producten worden tweemaal per week direct uit Italië geïmporteerd en andere producten zoals vlees worden bij de lokale slager Louman in de Jordaan ingekocht.

Het menu zorgt ervoor dat we direct trek in alle heerlijke Italiaanse heerlijkheden die Locanda biedt: van pizza tot de beste lasagne van Amsterdam... simpele Italiaanse gerechten lijkt juist precies de kracht van dit Italiaanse restaurant te zijn. Het gerecht 'It's not a Tiramisu’ is waarschijnlijk de beste tiramisu die je ooit hebt geproefd.

Openingstijden

Dinsdag, woensdag en donderdag van 17.00 tot 0.00 uur
CocktailVrijdag en zaterdag van 11.00 tot 0.00 uur
Zondag van 15.00 tot 0.00 uur
Gesloten op maandag

Adresgegevens en plattegrond

Locanda
Eerste Anjeliersdwarsstraat 6, 1015 NR Amsterdam
Telefoon 020-423 39 11
Bezoek ook de Facebookpagina van Locanda.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl