Ellis Gourmet Burger Gravenstraat

Buitenkant met terras Ellis Gourmet Burger GravenstraatDeze vestiging op de Gravenstraat, net achter de Nieuwe Kerk was de tweede vestiging van Ellis Gourmet Burger die openging in Amsterdam. Het gebouw waarin je hier de lekkerste Ellis-burgers kan eten was voorheen een apotheek, wat we weten omdat er een gaper boven de deur hangt. Een gaper is een beeld van het hoofd van een man, meestal een Moor, die zijn mond open doet, alsof hij gaapt. Een gaper deed vroeger dienst als uithangbord van apothekers.

Ruimte

Hoewel deze vestiging een stukje kleiner is dan de vestiging op de Prinsengracht, kunnen er nog genoeg mensen plaatsnemen voor een heerlijke burger: er zijn max. 60Mezzanine met haard op de Gravenstraat zitplaatsen binnen en op het zonnige terras zijn ook nog zo'n 32 zitplaatsen. Boven wordt de zaal gekenmerkt door een prachtige haard, waar je heerlijk kunt vertoeven in de wintermaanden. Deze mezzanine is tevens af te huren voor borrels, diners, verjaardagen of bijvoorbeeld een netwerkevenement.

Openingstijden

Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur voor koffie en wat lekkers en vanaf 11.30 uur gaat de keuken open voor de heerlijke burgers:
Zondag t/m donderdag van 11.30 tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 23.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

Ellis Gourmet Burger - Gravenstraat
Gravenstraat 20, 1012 NM Amsterdam
Telefoon 020-244 0682
Bezoek ook de website van Ellis Gourmet Burger Nederland.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl