Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger PrinsengrachtDe kwaliteitsburger uit de VS geherintroduceerd in Europa, op drie locaties in Amsterdam.

Ellis

Ellis Gourmet Burger is vernoemd naar Ellis Island, via waar vorige eeuw veel Europeanen naar New York emigreerden. Zij brachten het concept van de "Hamburgse steak" mee naar Amerika, waar de hamburger in eerste instantie vooral werd bereid om de nieuwe immigranten de eethuisjes in te lokken. In Amerika heeft de 'hamburger' vervolgens heel wat transformaties ondergaan en kunnen we wel zeggen dat het gerecht daar pas echt is vervolmaakt. De missie van Ellis Gourmet Burger is om deze Amerikaansegazette kwaliteitsburger opnieuw in Europa te introduceren en te laten zien dat je met echt goede producten, het blijven verfijnen van de recepten en de hulp van productspecialisten en sterrenkoks de allerlekkerste burgers krijgt. Ellis Gourmet Burger heeft meerdere vestigingen in Frankrijk en België, en heeft naast de vestigingen in Breda, Rotterdam, Utrecht de volgende drie vestigingen in Amsterdam:
- Ellis Gourmet Burger Prinsengracht
- Ellis Gourmet Burger Gravenstraat
- Ellis Gourmet Burger Singel

Burgers

VeggieburgerZodra je bij Ellis naar binnengestapt bent, is er geen weg meer terug; de heerlijke hamburgergeuren komen je tegemoet, waardoor je echt niet meer zonder burger zal vertrekken. Gelukkig heeft Ellis Gourmet Burger een burgermenu om "u" tegen te zeggen, voor zowel een zittende maaltijd als voor de take-away. Op het menu zijn naast diverse 'classic' gourmet burgers, ook meerdere 'veggie' burgers, twee 'tribute' burgers en wel vijf verschillende 'signature' gourmet burgers te vinden. Of je dus blauwe kaas op uw hamburger wilt, meer van kip houdt, benieuwd bent naar de wortelburger of het toch bij een variant van de "gewone" burger houdt, bij Ellis ben je aan het juiste adres. Verder staat er een mooie seizoensburger op het menu en kan je bij Ellis terecht voor heerlijke side dishes en uiteraard de Amerikaanse milkshakes!hungry

Geen tijd of zin naar buiten te gaan? Deliveroo, UberEats en Thuisbezorgd  bezorgen de burgers bij jou thuis of op kantoor in de binnenstad.

Borrel

Behalve dat je bij Ellis Gourmet Burger terecht kan om te eten, kan er hier ook flink geborreld worden: op de drankkaart staan allerlei frisjes en alcoholische versnaperingen, waaronder wijn, bubbels, diverse bieren, likeuren en... niet te vergeten: Cocktails! Dit met het fingerfood als nacho's, calamares, onion rings en bitterballen is wat ons betreft receptuur voor een perfecte borrel!Diner

Openingstijden

De drie vestigingen zijn dagelijks vanaf 10.00 uur geopend voor koffie en wat lekkers (lavacake, muffins, donuts en pannenkoeken).
De keuken is dagelijks om 11.30 uur geopend voor burgers:
Zondag t/m donderdag van 11.30 tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 23.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

Hieronder vind je op de plattegrond de drie vestigingen van Ellis Gourmet Burger Amsterdam.

Bezoek ook de website van Ellis Gourmet Burger Nederland.


Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl