Café Duende

Café DuendeDe oudste tapasbar van Nederland, middenin de Jordaan.

Café Duende wist als eerste in Nederland dat hoge kwaliteit tapas niet ingewikkeld hoeft te zijn. Of u nou voor een goed glas Spaanse wijn komt en daar eventueel een lekker los hapje bij besteld of dat u zich volledig te buiten gaat aan al het tapas-lekkers dat op hun kaart te vinden is; alles is mogelijk bij Café Duende.

Tapas

De kaart van Duende staat vol met klassieke tapas gerechten. Niet té veel keuze; gewoon alle lekkere Barhapjes die u zich maar kunt wensen in een tapasbar. Heerlijke garnaaltjes in knoflook, patatas bravas of een lekker visje van de grill, iedere tapasliefhebber kan hier gerust zijn hart ophalen. Met z'n tweetjes aan de bar borrelen met een gerechtje of juist uitgebreid dineren met een grote groep; voor authentiek Spaanse gezelligheid in de Jordaan bent u bij Café Duende aan het juiste adres. Lunchen in Duende kan in de vorm van tapashapjes, maar een paninilunch behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Flamenco

Duende is al meer dan twintig jaar het centrum van de Nederlandse flamencomuziek. Elke eerste zaterdag van de maand is er een concert waarbij, zoals in een echte Spaanse tablao,flamenco de tafels rond het podium staan. Elke laatste zondag van de maand zijn er speciale concerten in het theaterzaaltje en zijn er daarnaast nog allerlei andere optredens en een doorlopende expositie van flamenco-foto’s van Marjon Broeks. Houd onze evenementenkalender in de gaten voor optredens bij Café Duende.

Dansles

Liever zelf de voetjes van de vloer en de gepassioneerde flamenco leren? Op doordeweekse avonden wordt de zaal achter het restaurant gebruikt voor danslessen: van incidenteleFlamenco les workshops tot wekelijkse lessen, onder begeleiding van diverse ervaren flamencodanseressen. Kijk voor meer informatie over deze lessen en de leraressen op de website van Duende.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 00.00 uur (de keuken is open van 17.00 tot 23.00 uur)
Zaterdag van 12.00 tot 01.00 uur
Zondag van 14.00 tot 00.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

Tapas Café Duende
Lindengracht 62, 1015 KJ Amsterdam
Telefoon 020 4206692
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoek ook de website van Café Duende.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl