ANNA

AnnaCulinair genieten voor een redelijke prijs aan de voet van de Oude Kerk.

Eten op zeer hoog niveau voor een uiterst redelijke prijs in een ontspannen, informele sfeer. Dat is kort samengevat de missie van Restaurant ANNA, gevestigd op het oudste en mooiste stukje Amsterdam in twee spectaculair verbouwde monumentale panden. Zij lopen door van de Warmoesstraat tot aan het Oudekerksplein. In de zomer is het zelfs mogelijk om plaats te nemen op het terras en te genieten van het unieke uitzicht op het middeleeuwse kerkplein de Oude Kerk. Restaurant ANNA ligt dus midden in het wallengebied, op de hoek van het Sint Anne kwartier.

Keuken Restaurant annaDe kaart is gebaseerd op de Europese keuken. Met ruimte voor culinaire invloeden uit de rest van de wereld. De kaart is gedurfd en ambitieus – en bovenal bijzonder lekker. Want heerlijk eten is hun devies. Ook heeft Restaurant ANNA iedere dag een verrassingsmenu van de chef.  De wijnkaart is eigenwijs, uitgesproken en onorthodox, maar niet onnodig moeilijk. Het gaat bij ANNA om drinkplezier en prijs/kwaliteit. De juiste wijn/spijs combinatie is voor hun een serieuze zaak.

Een stukje geschiedenis

Gerecht restaurant annaAnna komt in de bijbel niet voor maar is wel een belangrijke Middeleeuwse heilige, de moeder van Maria en de oma van Jezus. Ze wordt meestal afgebeeld met dochter en kleinzoon als ‘Anna te Drieën’. In de middeleeuwen stond Anna bekend als de beschermheilige van meubelmakers, kleermakers, zwangere vrouwen, en van vrijgezellen op zoek naar een partner.

In vroegere tijden stonden er rondom Restaurant ANNA tientallen kloosters in de omgeving van de Katholieke Oude Kerk. Tijdens de Reformatie werden de kloosters gesloten en de oude kerken gereformeerd, ook ontstonden er verschillende schuilkerken in Amsterdam. De heilige Anna bleef echter bestaan, terug te vinden in de naar haar Chefs Restaurant annavernoemde Sint Annen- en Sint Annendwarsstraat en sinds 2011 ook in Restaurant ANNA.

Openingstijden van Restaurant ANNA

Maandag t/m zondag vanaf 17.00 uur.
Op zondag en maandag wordt er uitsluitend van de bistrokaart gekookt. Het keuzemenu wordt geserveerd van dinsdag tot en met zaterdag.

Adresgegevens en plattegrond

ANNA
Warmoesstraat 111, 1012 JA Amsterdam
Telefoon 020 428 1111
Ga naar de website van Restaurant ANNA.