De Schreierstoren

De SchreierstorenEen heus VOC café binnen middeleeuwse stadsmuren met terras aan het water.

Tegenover het Centraal Station staat Amsterdams oudste toren: De Schreierstoren. Binnen deze monumentale middeleeuwse muren is sinds enkele jaren het VOC café gevestigd. Bezoek de sfeervolle eeuwenoude ruimtes, eet gezellig een hapje, drink een drankje en ontdek een uniek stukje Amsterdam! De Schreierstoren herbergt diverse authentieke ruimtes die allen door hun eigen sfeer geschikt zijn voor vele soorten feestelijkheden of gewoon voor een lekkere kop koffie, glaasje fris of een koud Amsterdams biertje.
Grenzend aan de ‘Heerenkamer‘ en de ‘Terraskamer‘ bevinden zich riante boven- én Schreierstoren interieurbenedenterrassen waar boten kunnen afmeren.
De Schreierstoren is ook een officiële trouwlocatie: het ervaren personeel verzorgt graag uw speciale dag van A tot Z.

Lunch, diner en feest

Bij De Schreierstoren kunt u terecht voor een gevarieerd aanbod. Dagvers en uit eigen keuken serveert men diverse buffetten, lunches, hapjes of à la carte gerechten. Heeft u speciale wensen? In overleg met de kok zijn er altijd andere mogelijkheden en/ofHet VOC café aanpassingen te realiseren. U kunt altijd contact opnemen. Geniet onbeperkt en onbegrensd van de buffetten voor een vaste prijs! Er zijn verschillende ruimtes, geschikt voor verschillende doeleinden en elk met een unieke sfeer. Het VOC café vormt de entree: de ideale plek voor een ontvangst, borrel, receptie of bruiloft. Daarachter ligt de stijlvolle Heerenkamer met uitzicht op de Waag. De Heerenkamer geeft toegang tot de terrassen aan het water. Het VOC café en de Heerenkamer vormen samen een ideale combinatie voor uw feest. Een etage lager ligt het intieme en eeuwenoude Proeflokaal. Deze ruimte is geschikt voor kleine recepties, presentaties en vergaderingen. Recht tegenover het proeflokaal ligt de Terraskamer, grenzend aan het grote benedenterras met de aanlegsteiger. Een heerlijke ruimte voor een zomerse bijeenkomst of een knusse receptie.Avond

Openingstijden

De Schreierstoren is dagelijks geopend: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 01.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 02.30 uur en op zondag van 11.00 tot 01.00 uur.

Adres en plattegrond

De Schreierstoren
Prins Hendrikkade 94/95, 1012 AE Amsterdam
Telefoon 020 4288 291
Ga naar de website voor meer informatie.