De Biertuin Prinsengracht

De Biertuin PrinsengrachtNeem plaats aan de meterslange bar en kies uit meer dan 150 verschillende bieren.

De Biertuin Prinsengracht is het jongere zusje van de succesvolle Biertuin in Amsterdam Oost. Met haar ideale locatie vlak achter het Leidseplein en op loopafstand van Koningsplein, is dit een heerlijk plekje aan de Prinsengracht geworden om in te vertoeven!

Het interieur

Aan de aankleding van de bar en restaurantgedeelte is veel aandacht besteed: wanneer u binnenkomt door de rode theatergordijnen springt de lange bar en het gezellige, robuustebloemetjes biertuin bargedeelte direct in het oog. In het restaurantgedeelte waant u zich in een echte binnentuin met veel groen en bloemetjes op de muren en op het plafond; hier borrelt u "buiten" als op een zwoele zomeravond, hoe koud het buiten ook is.

Rokers zullen hem misschien sneller ontdekken dan niet-rokers, maar De Biertuin heeft ook een echte "Freddy's Office". Wanneer u hier binnenstapt, waant u zich werkelijk in het kantoor van Freddy Heineken, of anders tenminste in de Heineken Experience. Compleet afgemaakt met robuust bureau, comfortabele leunstoelen en een prachtige bar, heeft De Biertuin een unieke rookruimte in Amsterdam.

Bier!

two chefs brewingBij De Biertuin is "gewoon een biertje" bestellen eigenlijk geen optie... uit hun Bierbijbel die op de bar ligt kunt u kiezen uit 21 tapbieren en maar liefst 130 bieren uit de fles. In deze Bierbijbel vindt u uiteraard bieren van de grote gevestigde namen, maar ook juist vele (speciaal)biertjes van kleinere (Amsterdamse) brouwerijen als Two Chefs Brewing, Gebrouwen door Vrouwen, Brouwerij 't IJ, De Prael, De Eeuwige Jeugd en Bruut. Nog nooit van een Marker Maagd, Lellebel of een Lamme Goedzak gehoord? Bij De Biertuin kunt u rustig op uw gemak uitzoeken welke u het lekkerst vindt.
Naast bier schenkt De Biertuin ook diverse wijnen, ciders, gin tonics en frisdranken.

Borrel, lunch en diner

burger en bierDe Biertuin heeft een uitgebreide borrelkaart, waarmee u gegarandeerd heerlijk kunt borrelen: met de mooie borrelplanken, nacho's en flammkuchen houden wij het wel even vol! Naast de borrel kunt u bij De Biertuin terecht voor een goede lunch of een gezellig diner met vrienden of familie. In de avond is er keuze uit 12 klassieke hoofdgerechten: onder andere het kippetje, waar zowel deze als de vestiging in Oost bekend om staat, maar ook voor een goede hamburger of spareribs bent u hier aan het goede adres.

Groepen en reserveringen

Of u nu samen, met een klein groepje of met een groot gezelschap bent, De Biertuin heeftBiertuin plankje plaats voor iedereen. Kleine groepen kunnen reserveren, maar kunnen ook altijd zonder reservering binnen komen lopen om gezellig te borrelen, lunchen of dineren. Ze zullen dan zo snel mogelijk een tafel toegewezen krijgen.
Het restaurantgedeelte biedt plaats voor groepen tot 100 personen! Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden en het speciale groepsmenu.

Openingstijden

Zondag t/m donderdag van 11.00 tot 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 03.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

De Biertuin Prinsengracht
Prinsengracht 494, 1017 KH Amsterdam
Telefoon 020 737 2941
Bezoek ook de website van De Biertuin Prinsengracht.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl