Metropolitan

Een chocoladewalhalla, ijssalon, espressobar, dessertatelier... een plek voor liefhebbers van de puurste chocolade en het lekkerste ijs, in een bruisende entourage midden in het oude centrum van Amsterdam. Waar alles zelfgemaakt is, met verse en biologische grondstoffen. Waar de machines draaien en de geuren van geroosterde cacaobonen en vers gebakken producten voorbijgangers naar binnen lokken. En dit onder de bezielende leiding van de Nederlandse chocolade pionier Kees Raat.

Lekkerste chocolade en ijs

Het begon allemaal in augustus 2009. Kees Raat vond in de Warmoesstraat in Amsterdam de ideale plek voor het spannende avontuur: Metropolitan. Sindsdien maakt hij dagelijks het lekkerste, verse Italiaanse ijs en overheerlijke chocolade van bonen van de Dominicaanse Republiek. Inmiddels gebruiken verschillende eetgelegenheden in Amsterdam waaronder Restaurant Vermeer, De Tolhuistuin en The Lobby het verse Italiaanse ijs van Metropolitan voor hun desserts. Kom langs en laat je onder het genot van een ristretto, espresso of cappuccino meeslepen in de wereld van ijs en chocolade.

Eerlijke chocolade en homemade ijs

Bij Metropolitan wordt zelf chocolade gemaakt in een “bean to bar” proces. De Dominicaanse cacaobonen worden eerst geroosterd, dan gemalen en gewalst tot een zuivere chocolade massa die als basis dient voor alle chocoladeproducten. De basisvorm bestaat uit 70% cacaobestanddelen, maar ook melkchocolade met 40% zit in het assortiment. Ze hebben 25 verschillende smaken ijs, van sorbet tot gelato. Belangrijk is dat voor het ijs enkel biologische producten worden gebruikt: rauwe melk van een boerderij net buiten Amsterdam, Braziliaanse rietsuiker, vers fruit en noten.

Bij Metropolitan stap je één keer Italië binnen: een snelle espresso aan de bar een heerlijke gelato buiten in het zonnetje. Naast de zelfgemaakte chocolade heeft Metropolitan ook veel bijzondere andere eigen producten, zoals cacaobier, chocoladespoons voor thuis, zakjes cacao bonen of chocolade cornflakes... Je kunt het zo gek niet bedenken en Metropolitan heeft het!

In de media

Dat wij niet de enige fans zijn van Metropolitan is inmiddels meer dan duidelijk: van over de hele wereld wordt Metropolitan maar al te graag bezocht. Wereldwijd wordt er over deze Amsterdamse meesterchocolatier gepubliceerd; zo noemde de Uitkrant ze bij de top 5 beste chocolatiers van Amsterdam en werden ze op nummer 18 vermeld in het artikel "The World's Best Artisanal Chocolates" van American Express Essentials. Kees Raat is al bekroond voor de beste foodtruck, publiceerde zijn eigen Chocoladebijbel en ze stonden in februari 2019 nog in het Parool met hun cacaobier.

Proeverijen

Metropolitan organiseert chocolade- en ijsproeverijen in de winkel. Kijk hier voor meer informatie over de chocoladeproeverij en kijk hier voor meer informatie over de ijsproeverij. Tip: je kunt de proeverijen ook prima met elkaar combineren! En wist je dat Metropolitan ook graag aanwezig is op jouw event voor bijvoorbeeld een privéproeverij?

Openingstijden

  • Dagelijks van: 9.00-22.00 uur

Nieuwsbrief

Maandelijks leuke nieuwtjes!