Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger is vernoemd naar Ellis Island, via waar vorige eeuw veel Europeanen naar New York emigreerden. Zij brachten het concept van de "Hamburgse steak" mee naar Amerika, waar de hamburger in eerste instantie vooral werd bereid om de nieuwe immigranten de eethuisjes in te lokken. In Amerika heeft de 'hamburger' vervolgens heel wat transformaties ondergaan en kunnen we wel zeggen dat het gerecht daar pas echt is vervolmaakt.

De missie van Ellis Gourmet Burger is om deze Amerikaanse kwaliteitsburger opnieuw in Europa te introduceren en te laten zien dat je met echt goede producten, het blijven verfijnen van de recepten en de hulp van productspecialisten en sterrenkoks de allerlekkerste burgers krijgt. Ellis Gourmet Burger heeft meerdere vestigingen in Frankrijk en België, en heeft naast de vestigingen in Breda, Rotterdam, Utrecht maar liefst drie vestigingen in Amsterdam, namelijk op de Prinsengracht, de Gravenstraat en het Singel.

Hamburgers

Zodra je bij Ellis naar binnengestapt bent, is er geen weg meer terug; de heerlijke hamburgergeur komt je tegemoet, waardoor je echt niet meer zonder burger zal vertrekken. Gelukkig heeft Ellis Gourmet Burger een burgermenu om "u" tegen te zeggen, voor zowel een zittende maaltijd als voor de take-away. Op het menu zijn naast diverse 'classic' gourmet burgers, ook meerdere 'veggie' burgers, twee 'tribute' burgers en wel vijf verschillende 'signature' gourmet burgers te vinden.

Of je dus blauwe kaas op uw hamburger wilt, meer van kip houdt, benieuwd bent naar de wortelburger of het toch bij een variant van de "gewone" burger houdt, bij Ellis ben je aan het juiste adres. Verder staat er een mooie seizoensburger op het menu en kan je bij Ellis terecht voor heerlijke side dishes en uiteraard de Amerikaanse milkshakes! Geen tijd of zin naar buiten te gaan? Deliveroo, UberEats en Thuisbezorgd bezorgen de burgers bij jou thuis of op kantoor in de binnenstad.

Borrel

Behalve dat je bij Ellis Gourmet Burger terecht kan om te eten, kan er hier ook flink geborreld worden: op de drankkaart staan allerlei frisjes en alcoholische versnaperingen, waaronder wijn, bubbels, diverse bieren, likeuren en... niet te vergeten: cocktails! Dit met het fingerfood als nacho's, calamares, onion rings en bitterballen is wat ons betreft receptuur voor een perfecte borrel! En wist je dat zowel locatie Prinsengracht als locatie Singel een heerlijk zonnig terras hebben in de zomer?

Groepsdiner

Voor groepsreserveringen kun je het best terecht bij Ellis Gourmet Burger Prinsengracht; de benedenverdieping met eigen bar kan kosteloos voor grotere borrels privé geboekt worden. Ook binnen achterin de zaal is het mogelijk met een groep te eten of te borrelen. Dit gedeelte kan echter niet afgesloten worden. Voor grote partijen kan ook het terras, deels, of geheel gehuurd worden. Menu's kunnen in overleg vanuit de gehele kaart samengesteld worden; pakketprijzen zijn daarbij een optie.

Openingstijden

Locatie Prinsengracht
  • Zondag t/m donderdag: 11.30-22.00 uur

  • Vrijdag en zaterdag: 11.30-23.00 uur

Locatie Gravenstraat

  • Maandag t/m zondag: 11.30-22.00 uur

Locatie Singel

  • Maandag t/m zondag: 11.30-22.00 uur

Nieuwsbrief