Nieuws van Amsterdam Oude Stad

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten uit de oude binnenstad van Amsterdam: gewonnen prijzen, bijzondere acties, verslagen van mooie activiteiten en de maandelijks door ons verstuurde nieuwsbrieven kunt u hier lezen.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Uw e-mailadres(*)
Het E-MAILADRES is niet (of niet juist) ingevuld
Voer onderstaande letters in(*)
Voer onderstaande letters in
Ongeldige invoer

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief Oktober 2018

Het is herfstvakantie! In deze nieuwsbrief weer leuke tips om deze vakantie in Amsterdam te doen, nieuws uit de oude binnenstad, de leukste evenementen op een rijtje en we feliciteren weer 5 partners met hun jubileum. Feest!

Gepubliceerd op 19/10/2018

Made in Italy verlengd

Tentoonstelling Made in Italy

Wegens succes is de tentoonstelling 'Made in Italy' verlengd; tot en met 17 februari 2019 is deze mooie tentoonstelling nu nog te zien in Tassenmuseum Hendrikje. Een mooi excuus om de grachten van Amsterdam te bezoeken!

Gepubliceerd op 17/09/2018

Marmeren beelden komen tot leven in de Hermitage

Classic Beauties The new classics

Mooie video (klik op de foto)! In de tentoonstelling Classic Beauties, momenteel te zien in de Hermitage, schittert momenteel de unieke collectie van Antonio Canova. Deze toonaangevende kunstenaar streefde in zijn tijd naar ultieme perfectie - als geen ander wist hij emotie en dynamiek aan te brengen in steen. Het bevrijden van emotie uit steen vormde de inspiratie voor een unieke culturele samenwerking; tussen Canova's marmeren sculpturen komen de dansers van Het Nationale Ballet tot leven in de promovideo: een samenwerking tussen Het Nationale Ballet en de Hermitage Amsterdam, en gemaakt ter gelegenheid van de nieuwe voorstelling The New Classics - het openingsprogramma van het nieuwe balletseizoen. The New Classics is tot en met dinsdag 25 september 2018 te zien in Nationale Opera & Ballet, Amsterdam.

Gepubliceerd op 05/9/2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief Juli 2018

Lees hier de juli-nieuwsbrief van Amsterdam Oude Stad! Hierin vind je onder andere veel zomernieuws uit de oude binnenstad, stellen we de Condomerie voor en geven we weer leuke tips voor komende evenementen... Veel leesplezier!

Gepubliceerd op 17/07/2018

Tv-opnamen bij Café Duende

Ermina Fernandez Cordoba

Wil jij de opname van een uitzending van "Klassiek viert de Zomer" bijwonen en die leuke Floris Kortie van dichtbij zien, dan is dit jouw kans! A.s. donderdag 28 juni van 15.00 tot 16.30 uur zal de NTR televisieopnamen maken bij Café Duende voor dit programma op NPO2. Hierin zullen klassiek pianist Thomas Beijer en top flamencozangeres Erminia Fernandez Cordoba twee liederen van de Siete Canciones Populares Espanolas’ van Manuel de Falla uitvoeren. Wil je hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een korte reactie naar het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De eerste 15 personen die zich opgeven krijgen van Duende een consumptie van de bar! Na de opname kan je natuurlijk gerust blijven voor de overheerlijke tapas van Duende!

Gepubliceerd op 23/06/2018

Vaderdag

vaderdag

Aanstaande zondag is het Vaderdag en wij hebben weer leuke tips om die vaders van jullie eens flink te verwennen! Laat je bijvoorbeeld met je filmliefhebbende vader opsluiten in Escaperoom "Escape through the movies" van Boom Chicago, verwen je vader met een mooi herenhorloge van Skagen of Emporio Armani (beide merken te koop bij Gassan Diamonds!), neem je vader mee voor een vaderdagvaartocht of natuurlijk voor een interessante (en lekkere!) proeverij. Happy Fathersday!

Gepubliceerd op 15/06/2018

Bumbu Kitchen in NH Doelen

Diner Bumbu Kitchen

Wist je dat het nieuwe restaurant in NH Collection Doelen Amsterdam geopend is? Dit geheel in het paars gehulde restaurant onder leiding van chefkok Jaimie van Heije combineert de traditionele Indonesische keuken met verrassende kruidencombinaties wat resulteert in heerlijke smaken! Lees hier meer over dit mooie nieuwe restaurant.

Gepubliceerd op 05/06/2018

De Haven van Texel goes green

Bamboerietjes

Verbeter de wereld en begin bij De Haven van Texel: Vanaf heden geen plastic rietjes meer maar bamboerietjes. Doe ons ook maar zo'n milieubewuste Gin Tonic!

Gepubliceerd op 14/05/2018

Feestelijke opening

Feestelijke opening Tassenmuseum Hendrikje AmsterdamFeest, fashion én een echte primeur: na een renovatie van maar liefst 3 maanden opent Tassenmuseum Hendrikje de nieuwe derde verdieping. Kom GRATIS een kijkje nemen op dinsdag 24 april vanaf 19.00 uur.

In de nieuwe presentatie waan je je straks in een wonderbaarlijke schatkamer: naast schitterende tassen staan de verborgen verhalen, de geschiedenis van de tas en het vakmanschap centraal. Tijdens de opening worden dan ook vernieuwende, originele ontwerpen onthuld van toonaangevende ontwerpers die zich hebben laten inspireren door de prachtige collectie van Tassenmuseum Hendrikje.

Wijnproeverijen

Wijnproeverijen

Cave Rokin organiseert samen met wijnmeester van formaat Noël Vanwittenbergh weer twee prachtige proeverijen in april en mei! Beiden indrukwekkende arrangementen voor de echte wijnliefhebber:

 • Zondag 29 april 2018 bij Cave Rokin in het proeflokaal; een proeverij geheel in het teken van Riesling!
 • Zondag 20 mei 2018 op de salonboot van Cave Rokin, gevolgd door een geheel verzorgd wijn-spijs arrangement in Hotel The Grand.

De echte wijnliefhebber kan dus zijn hart ophalen deze maanden. Meer informatie en contactgegevens voor aanmelding vindt u in de evenementenkalender van april en mei 2018.

Gepubliceerd op 27/3/2018

Wordt dat schaatsen op de grachten?

schaatsen op de gracht

Yes! Na zes jaar wat zachtere winters te hebben gehad is er weer kans dat we één dezer dagen weer op de grachten van Amsterdam kunnen schaatsen! Het is nog even een kwestie van geduld hebben en hopen dat de natuur haar werk doet, maar Waternet heeft zojuist de eerste fase van de ijsnota afgekondigd. De sluizen van de eerste fase zijn inmiddels dicht, zodat de boten het dunne ijs niet stukvaren. Lees hier meer over de ijsnota van Waternet.

Gepubliceerd op 27/2/2018

Hop on-Hop off Bus

Dit voorjaar voegt Stromma de Hop on-Hop off Bus toe aan haar productaanbod. Twee van de bussen die ze inzetten zijn elektrisch; daarmee zijn ze de eerste in Nederland die met elektrische dubbeldecks toeristenbussen gaan rijden! De intentie is om op termijn ook de overige vier bussen te elektrificeren.

De Hop on-Hop off Bus is een aanvulling op en verbetering van de Hop on-Hop off Boat. De bus volgt een route rondom het centrum, waarmee binnen- en buitenlandse toeristen dus ook de andere stadsdelen kunnen zien. De rondrit duurt ongeveer een uur en in combinatie met de boot kan men vanaf het water de grachtengordel ontdekken en vanaf de weg de andere stadsdelen zien. In- en uitstappen kan op diverse haltes, en vanaf meerdere haltes kun je overstappen van boot naar bus of andersom. Een audioguide aan boord van de bus neemt de bezoeker in negentien talen mee met de verhalen over Amsterdam.

Gepubliceerd op 7/2/2018

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van januari! Een maand vol naastenliefde in de oude binnenstad, klederdracht op de catwalk, een prachtig nieuwe bistro, lekker kreeft eten en nog veel meer!

Gepubliceerd op 20/01/2018

Beurs van Berlage viert 115-jarig lustrum

Beurs van Berlage eventlocatie

Wie jarig is trakteert en de Beurs van Berlage doet dit wel op een heel bijzondere manier. Vanwege haar 115 jarige bestaan stelt de Beurs van Berlage het gebouw namelijk één dag geheel gratis en belangeloos ter beschikking aan een maatschappelijk of goed doel. De Beurs daagt alle goede doelen en maatschappelijke organisaties uit om een geweldig idee voor een evenement bij aan te melden. De vijf leukste ideeën zullen worden uitgenodigd voor een nadere presentatie en kennismaking, waarna het winnende plan gezamenlijk tot werkelijkheid zal worden gebracht in het derde weekend van september 2018.

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u contact opnemen met:
Casper Brackel van de Lustrum Commissie
E mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 020-5313355
beursvanberlage.com/nl/lustrum

Gepubliceerd op 11/01/2018

Kerstvakantie tips

Hieronder hebben wij een aantal tips voor de kerstvakantie voor jullie opgesteld, leuk voor zowel jonge als oudere kinderen:


Gepubliceerd op 13/12/2017

Nieuwsbrief November 2017

17 11

De nieuwsbrief van November is uit! Dit keer in een geheel nieuws jasje! In de nieuwsbrief lees je over de Culinaire feestjes die er deze maand in de oude binnenstad worden gehouden, een verslag van ons jaarlijkse partneruitje en vind je de link naar onze Like, Deel en Win actie op Facebook! 

Klik op de nieuwsbrief hierboven om hem te openen! 

Gepubliceerd op 17/11/2017

Partneruitje oktober 2017

kleinste huis

Gisteren vond ons jaarlijkse Toerist in Eigen Stad uitje plaats met dit jaar als thema: Hidden Gems.

Tijdens het uitje hebben we plaatsen bezocht waar menig Amsterdammer vaak langs komt maar nooit binnen is geweest, zoals Theater Casa Rosso, het Theatrum Anatomicum in De Waag (waar Lucas van Restaurant-Café In de Waag een presentatie over de zaal en het gebouw gaf) en Het Kleinste Huisje. De Hidden Gem tour werd afgesloten bij het gezellige Café Stevens met een borrel. Hier heeft Yet ten Hoorn van Stichting De Goede Zaak Amsterdam het woord genomen om te vertellen wat zij doen: zich inzetten voor het woon- werk- en leefklimaat met unieke winkels en horecagelegenheden in Amsterdam. We willen alle partners en de gidsen bedanken voor dit fantastische uitje, wij hebben genoten van jullie aanwezigheid!

Een uitgebreider verslag met meer foto's vindt u op onze Facebookpagina.

Gepubliceerd op 17/10/2017

Eveline Brilleman

Eveline Brilleman en Team Amsterdam Oude Stad 2005

Afgelopen weekend kregen we het verdrietige bericht dat Eveline Brilleman op 8 oktober overleed. Eveline stond aan de wieg van ons buurtproject en heeft samen met de Buurtontwikkelingsmaatschappij, Ronald en Monique het project opgestart, toen nog onder de naam 'Rondje Oude Stad'. Zij wist als geen ander hoe belangrijk het was om mensen te verbinden in de buurt, de handen ineen te slaan en een gezellig, laagdrempelig netwerk te creëren. Het Parool publiceerde afgelopen dinsdag een mooi artikel over Eveline. Lieve Eveline, moeder van de oude stad, we zullen je missen! We wensen haar nabestaanden veel sterkte toe.

Gepubliceerd op 15/10/2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief September 2018

De septembereditie van onze nieuwsbrief is uit! Hierin weer heel veel nieuws over bijzondere tentoonstellingen in Amsterdam, het 105 jarige jubileum van de Koninklijke Industrieele Groote Club en weer heel veel tips voor komende evenementen deze maand en begin oktober.

Gepubliceerd op 14/09/2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief Augustus 2018

Lees hier de augustus-nieuwsbrief van Amsterdam Oude Stad! Hierin vind je alle augustusfestivals van Amsterdam op een rijtje, tentoonstellingen, nieuws en leuke acties uit de oude binnenstad en natuurlijk weer veel tips voor komende evenementen.

Gepubliceerd op 17/08/2018

Spotted by Locals

Spotted by Locals

We have been spotted by locals! Op de website Spotted by Locals Amsterdam geven inwoners tips over hun favoriete plekken en activiteiten, nieuw geopende hotspots, en zo ook bijvoorbeeld hun favoriete websites in of over hun stad. Door de Amsterdamspotters is Amsterdam Oude Stad in de lijst gezet met Beste Amsterdam Blogs van 2018!
We kregen een mooie review: Amsterdam Old Town is a great blog to find places and spots in Amsterdam, but next to that it’s a great blog if you’re looking for some more in-depth information on the city. The blog provides great information about Amsterdam’s history! They also have a great city map with nice places to visit, and next to that you can email them to receive a scavenger hunt (how cool is that)!
Wíj vinden het juist weer cool om op deze mooie lokale stadswebsite genoemd te worden.

Gepubliceerd op 04/07/2018

Fockink Gin

Fockink dry gin

Fockink Gin in de 1970’s: "May I have some Fockink gin?" "Now, now, there's no need for that kind of language..." ...and that's just a hint at the many hours of hilarity that a bottle of Fockink dry gin can bring. Daarom hebben heeft Wynand Fockink gemeend om een nieuwe hedendaagse Amsterdam Dry Gin te maken, waar ze inmiddels al heel wat lovende kritieken over hebben ontvangen. Een rijke aromatische gin, klassiek gemaakt van koriander en jeneverbes. De citroen-, bergamot-, en bloesemtonen zorgen voor een uitgesproken balans. Een karakteristieke Amsterdam Dry Gin: je kunt hem bestellen via de website van Wynand Fockink. Cheers!

Gepubliceerd op 20/06/2018

Luxury Champagne Cruise

interieur DYOS

Rederij Friendship heeft een nieuwe vaartocht: De Luxury Champagne Cruise. Ervaar de Amsterdamse grachten in een luxe die grenst aan decadentie voor een zachte prijs aan boord van de Dyos. Terwijl je geniet van de rondvaart met een heerlijk glas Champagne en lekkere hapjes kun je de grachten bekijken door de grote ramen en de indrukwekkende skylight. Deze vaartocht zal iedere donderdag, vrijdag en zaterdag plaatsvinden van 10.45 tot 12.15 uur. Kosten zijn € 49,50 per persoon en kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Gepubliceerd op 14/06/2018

Laatste kans!

De Wijde Wereld Schubert

Kijk uit dat je niet achter het net vist: de allerlaatste voorstelling van 'De Wijde Wereld - op reis met Schubert' van het Amsterdams Marionetten Theater vindt plaats op 26 mei om 20.30 uur. Deze voorstelling keert pas over 2 jaar weer terug in het theater, dus reserveer nog snel je kaarten via de website van het Marionetten Theater! Na de zomer keert vanaf september 'De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust' terug in het theater.

Gepubliceerd op 24/05/2018

Babynieuws voor Het Kleinste Huis

kleintje

Nog een kleintje voor Niels, eigenaar van Het Kleinste Huis en zijn vrouw Kirsten: zij hebben begin mei een dochtertje gekregen. Kleine Bodil en moeder maken het goed. Niels en Kirsten: Heel veel geluk gewenst met jullie gezinnetje namens Amsterdam Oude Stad

Gepubliceerd op 12/05/2018

Escapen met korting

Escapen met korting

Zowel Sherlocked als Boom Chicago hebben een zonnige korting voor hun escaperooms:
Sherlocked heeft afgelopen week hun 1.000e review ontvangen op TripAdvisor! Om dit te vieren zal de kortingscode oudestad verdubbeld worden tot 1 mei: Je ontvangt nu € 10,00 korting op je boeking, in plaats van de gebruikelijke € 5,00. Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om de mysteries op te lossen bij Sherlocked? Dit is je kans! Ga naar www.sherlocked.nl om je ervaring te boeken en vergeet de kortingscode niet...

Boom Chicago biedt nu tot en met 30 april 25% korting op hun nieuwe escaperoom "Escape Through the Movies" om deze nu uit te proberen. Ga naar het reserveerschema, selecteer jouw gewenste datum en tijd en voer de kortingscode BOOMSPRING in om deze korting te verkrijgen.
Veel escapeplezier gewenst!

Gepubliceerd op 19/04/2018

Nieuwsbrief Maart 2018

18 03

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van maart! Met nieuws over de nieuwe locatie van Ellis Gourmet Burger, de nieuwe expositie in Het Rembrandthuis, waar het laatste debat voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt gehouden, allerlei tips voor de Pasenweer een natuurlijk weer een mooie like deel win-actie op onze Facebook pagina.

Gepubliceerd op 14/03/2018

Nieuwsbrief Februari 2018

Nieuwsbrief Februari 2018

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van februari! Met nieuws over het Chinees nieuwjaar, weer een mooie like deel win-actie, tips voor valentijnsdag en de voorjaarsvakantie en bijzondere evenementen in de Oude Stad de komende maand!

Gepubliceerd op 13/02/2018

Valentijntips

Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde, hieronder hebben wij een aantal leuke tips op een rijtje gezet:

 • Verliefd op de Amsterdamse grachten. Verras jouw Valentijn dit jaar met een wel heel romantisch cadeau! Stap aan boord van één van deze Love Boats en geniet samen van een hapje, drankje of uitgebreid diner. Stromma love boat, 't Smidtje of op de Amsterdam Jewel Cruise
 • Liefde gaat door de maag! Geniet van een romantisch valentijnsdiner in Restaurant-Café In de Waag. Dit diner is te bestellen t/m 17 februari 2018.
 • Waar kan je nou een mooier geschenk voor hem of haar kopen dan bij Gassan Diamonds? Speciaal voor Valentijnsdag heeft Gassan mooie kortingsacties, nog geldig t/m 14 februari. Diamonds are a girl's best friend!
 • Ondek Valentijnsdag van bovenaf. Skylounge Amsterdam is een award winning roof-top lounge bar uitkijkend over Amsterdam.

Gepubliceerd op 6/02/2018

Nieuw: Bistro Berlage

Bistro Berlage

Bistro Berlage heeft sinds 15 december 2017 haar deuren geopend op Beursplein 1, en wat is het hier binnen mooi opgeknapt! Chefkok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt staan aan het hoofd van het enthousiaste team dat voor u klaar staat en de mooiste gerechten van eigen bodem en net zo mooie drankjes serveert. Lees snel meer op de pagina van Bistro Berlage.

Gepubliceerd op 16/01/2018

RecordFriend zoekt tweedehands platen

RecordFriend Elpees

Heeft u nog oude collecties platen op zolder liggen die wellicht nog een mooi zakcentje opleveren? RecordFriend Elpees Amsterdam is altijd op zoek naar mooie collecties tweedehands platen. Bent of kent u iemand die voor een goede prijs zijn platen wil verkopen? RecordFriend biedt een goede prijs voor elke collectie en neemt u veel werk uit handen. Zij beoordelen de collectie, komen langs om de platen op te halen, snelle service, correcte afhandeling: in de praktijk levert dat meer op dan andere manieren om uw platen te verkopen.

Kijk op de pagina van RecordFriend Elpees voor hun contactgegevens.

Gepubliceerd op 4/01/2018

Kerst In de Waag

Kerst In de Waag
Nog geen plannen voor kerst? Wij hebben uit betrouwbare bronnen vernomen dat er op kerstavond en tweede kerstdag nog plek is bij Café-Restaurant In de Waag voor een bijzonder kerstdiner. Ieder jaar is Café Restaurant In de Waag ter gelegenheid van Kerstmis prachtig versierd worden er wel 300 echte kaarsen aangestoken. Overdag is er op alle kerstdagen nog beschikbaarheid voor een brunch, lunch of een borreltje.

Klik op de foto om direct te reserveren! 

Gepubliceerd op 12/12/2017

Gassan bij de Masters of LXRY

Gassan bij Masters of lxry

Van 7 t/m 11 december zal in de RAI Amsterdam wederom Masters of LXRY plaatsvinden, het meest prestigieuze premium lifestyle event van Europa. Dit jaar zal Masters of LXRY geheel in het teken staan van Design, waarmee de beurs een eerbetoon brengt aan het Nederlandse designtalent. Het biedt bezoekers een unieke kijk in Nederlandse kunst, architectuur, mode en industrieel ontwerp. Ook dit jaar tekent Gassan Diamonds voor de allergrootste stand ooit in de historie van deze beurs. Hier vindt je de mooiste merken op het gebied van juwelen en horloges. De nieuwste collecties, de meest unieke exemplaren, primeurs, bijzondere samenwerkingen, echte verzamelstukken. Dit jaar zal Gassan timekeeper van dit exclusieve luxury lifestyle event zijn.

Ook zo benieuwd? Maak dan gebruik van de mooie actie voor de Early Birds! Gebruik bij aankoop van de kaarten de volgende promotiecode: GASSANLXRY2017. Hiermee ontvang je 10% korting op de aankoop van een ticket. De Gassan Early Bird tickets zijn t/m 13 november a.s. beschikbaar. Bestel ze snel!

Gepubliceerd op 07/11/2017

De Goede Zaak Amsterdam

De goede zaak Amsterdam

Stichting De Goede Zaak Amsterdam zet zich in voor een evenwichtig woon- werk- en leefklimaat in de oude binnenstad. Het bestuur en de betrokken vrijwilligers van stichting De Goede Zaak Amsterdam zijn dan zowel bewoners als ondernemers, werkenden, vastgoedeigenaren en bezoekers van de stad. De kracht van De Goede Zaak Amsterdam is haar focus op het maatschappelijke belang van diversiteit en branchering in de oude binnenstad, iets wat wij ook erg belangrijk vinden. 

Stichting De Goede Zaak Amsterdam heeft door de petitie 'reddewinkel' en dankzij alle media aandacht de monocultuur en broodnodige diversificatie van het horeca- en winkelaanbod in Amsterdam als prioriteit op de agenda van de gemeente Amsterdam gezet. 5000 bewoners, werkenden, ondernemers, vastgoedeigenaren en bezoekers hebben de petitie getekend. Zij voelen zich minder thuis in hun eigen stad, mijden het centrum en ondernemers zien hun doelgroep en consumenten veranderen en verdwijnen.

Het doel van De Goede Zaak Amsterdam is het herstel, behoud, waarborgen en versterken van de diversiteit en branchering van winkelgebieden in de gemeente en in het bijzonder in de (binnen)stad van Amsterdam. Dit doen zij door de sociale meerwaarde terug te brengen naar bedoelde winkelgebieden. Om dit te realiseren hebben zij uw steun nodig. Kijk voor meer informatie op de website van De Goede Zaak Amsterdam

Gepubliceerd op 17/10/2017

Verjaardag Amsterdam 2018

verjaardag Amsterdam Tolprivilege

Op 27 oktober viert Amsterdam haar verjaardag en dat kan je goed meevieren in de Schatkamer van het Stadsarchief! Op zaterdag 27 oktober 2018 zal Carry Tefsen het unieke Tolprivilege van 27 oktober 1275 onthullen. Het is het oudst bewaarde document waarin ‘Amestelledamme’ voor het eerst wordt genoemd en daarmee de geboorteakte van Amsterdam. We vertellen over dit unieke document en over de Heren van Amstel die aan de wieg stonden van de stad. Amsterdam wordt dit jaar 743 jaar. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij de onthulling van het Tolprivilege door Carry Tefsen aanwezig te zijn. Na de Verjaardagswens die zij zal uitspreken onthult zij het Tolprivilege. Daarna worden alle bezoekers getrakteerd op een stuk verjaardagstaart. Op 27 oktober, maar ook op 28 oktober is tot 17.00 uur het tolprivilege te bezichtigen, krijgt iedereen taart en kan je je eigen familiewapen ontwerpen. De toegang tot het Stadsarchief is dan gratis. Gefeliciteerd Amsterdam!

Gepubliceerd op 15/10/2018

Degas en Manet in Het Rembrandthuis

Degas en Manet

Museum Het Rembrandthuis heeft twee werken van Degas en Manet verworven, die hun debuut zullen maken in de tentoonstelling Rembrandt in Parijs. Deze tentoonstelling is te zien in Museum Het Rembrandthuis vanaf 21 september.

“Museum Het Rembrandthuis is niet alleen het voormalige woonhuis en atelier van Rembrandt, maar het museum heeft ook een eigen collectie. Hier hebben we nu deze verrassende aankopen aan toegevoegd: twee werken op papier van grote Franse meesters uit de negentiende eeuw, Edgar Degas en Édouard Manet, waarin we Rembrandts invloed direct kunnen terugzien. De twee kunstwerken waren absoluut onmisbaar voor onze komende tentoonstelling Rembrandt in Parijs.”
- Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis

Op de website van Het Rembrandthuis lees je meer over deze bijzondere aanwinsten.

Gepubliceerd op 13/9/2018

Ludieke Luifelactie

nieuwe luifel de compagnon

Het is komkommertijd en dus, aldus De Compagnon, tijd voor een leuke actie! Hun mooie nieuwe luifel springt in het oog van ieder die een blik de Guldenhandsteeg inwerpt. Iedereen die een creatieve foto maakt met zijn/haar beste, liefste, gekste of leukste compagnon (maatje) onder de nieuwe luifel, en deze op Instagram plaatst met #decompagnon of #compagnonluifelmomentje maakt kans op een VIP menu voor 2 personen... Een ludieke luifelactie dus! Tip van de jury: Wees origineel!

VIP-menu? Ja, VIP-menu! Tot en met 15 september 2018 kan iedereen voor dit speciale menu reserveren: een vijfgangenmenu van de chef, onvervalste kwaliteit uit de hand van chef Bertus. Daarbij worden amuses geserveerd, een aperitief van 't huis, een wijnarrangement, tafelwater en koffie of thee na afloop. Tenslotte krijgen jullie een heuze goodiebag, met echte Compagnon-klassiekers erin. Dit alles voor € 65,00 per persoon... tenzij je dus die ludieke luifelactie wint!

Gepubliceerd op 05/8/2018

NIEUW! VOC Arrangement

VOC collage

foto VOC-schip door Taras Kalapun
Duik in de Gouden Eeuw voor een cultureel, historisch én culinair dagje uit in Amsterdam. Het nieuwe VOC arrangement brengt je terug in de tijd van het ontstaan van de Amsterdamse grachten, de Gouden Eeuw en de tijd van rijke Vereenigde Oost-Indische Compagnie in Amsterdam. Tijdens dit arrangement bezoek je Museum Het Grachtenhuis, vaar je in een luxe salonboot om de grachten goed van dichtbij te kunnen zien en wandel je met een gids over het UNESCO Werelderfgoed. De middag wordt afgesloten bij restaurant Long Pura met een heerlijke Indonesische rijsttafel uit "de Oost". Lees hier meer over of reserveer het VOC arrangement.

Gepubliceerd op 27/06/2018

Heropening slijperij

Heropening Slijperij Gassan

Gassan Diamonds heeft op 29 mei jl. de slijperij in de hoofdvestiging heropend. De slijpzaal op de eerste etage en rondleiding bij Gassan Diamonds is gemoderniseerd en nu meer interactief. In een zomerse sfeer is de aangepaste rondleiding gepresenteerd door Annemarie van Gaal, die ooit haar carrière bij Gassan is gestart. Amsterdam staat al ruim 425 jaar bekend als City of Diamonds. In de diamant tour van Gassan Diamonds maakt een gids je wegwijs in de eeuwenoude kunst van het diamantslijpen. Je krijgt inzicht in het bewerkingsproces van een ruwe diamant tot een oogverblindende briljant en leert alles over het bepalen van de kwaliteit en waarde van de edelstenen. Klik hier om ook een gratis rondleiding door Gassan Diamond in te plannen. Na een intensieve verbouwing zal tevens Gassan Dam Square op 16 juli haar deuren heropenen. Vanaf 17 juli staat de vernieuwde winkel een week lang in het teken van een feestelijke heropening.

Gepubliceerd op 19/06/2018

Nieuwe Ellis Gourmet Burger aan het Singel

Ellis Gourmet Burger Singel

26 juni is het zover! De nieuwe en derde vestiging van Ellis Gourmet Burger zal aan het Singel haar deuren openen... uiteraard zal dit weer gepaard gaan met allerlei leuke acties (zouden we weer van gratis burgers kunnen genieten?), maar daarover kunnen we later pas meer vertellen. We kunnen niet wachten! Hier vind je later meer informatie over Ellis Gourmet Burger Singel

Gepubliceerd op 12/06/2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief Mei 2018

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van mei! Met nieuws over onze nieuwe plattegrond en Museum Het Grachtenhuis, Kapitein Zeppos met hun optreden in Paradiso, babynieuws, Red Light Jazz, de haringparty in juni en nog veel meer. Veel leesplezier! 

Gepubliceerd op 18/05/2018

Nieuwsbrief April 2018

18 04

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van april! Met nieuws over de nieuwe tentoonstelling in Tassenmuseum Hendrikje, de speeddate cruise van Rederij Friendship, een wel heel bijzonder hotel in Amsterdam, twee escape rooms waar je nu korting voor krijgt, Koningsdag en -nacht tips, het nieuwe restaurant De Witte Zwaanen allerlei andere evenementen die binnenkort in de oude binnenstad plaatsvinden. 

Gepubliceerd op 20/04/2018

Speeddateboot

Speeddateboot

Singles van Amsterdam opgelet! Geen suffe speeddate-sessie in een hoekje van een restaurant, maar "The Ultimate Speeddate Experience": Leer singles kennen op de gezelligste boten van Amsterdam!

 • 16 mei 2018, van 19.30 tot 21.00 uur
 • 90 minuten boottour langs de mooiste plekjes van Amsterdam
 • Welkomstdrankje
 • 10 - 14 gezellige speeddates in een ongedwongen sfeer
 • Host begeleiding
 • Binnen 24 uur ontvang je de gegevens van jouw match(es)
 • Talen: Nederlands, Engels
 • € 22,50 per persoon


Om 19.15 uur ontvangt Friendship de max. 14 vrijgezelle dames en 14 vrijgezelle heren aan boord. Bij aankomst krijgen de singles een welksomstdrankje, een naamkaartje en een matchkaart, waarop achteraf genoteerd wordt welke dates zij nog wel eens zou willen ontmoeten! Na iedere ronde van 4 minuten klinkt er een belletje; De dames blijven zitten en de heren schuiven een plekje door. Halverwege de tocht is er een korte pauze voor een heerlijk drankje of om even een praatje te maken met de andere singles. Wanneer alle dates zijn afgelopen krijgen de singles de kans om nog even na te kletsen voordat wij weer aanmeren bij de kade. Binnen 24 uur ontvangen alle singles een persoonlijke mail met de gegevens van jouw matches! Tickets voor deze gezellige vaartocht bestel je hier; let erop dat er aparte tickets voor vrouwen en voor mannen zijn.

Gepubliceerd op 4/4/2018

Slotdebat in IGC

Gebouw IGC

Het laatste lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam wordt dit jaar in de Koninklijke Industrieele Groote Club gehouden. Op woensdag 21 maart zullen tussen 8.00 en 10.00 uur de lijsttrekkers van D66, GroenLinks, VVD, PvdA, FVD en het CDA met elkaar de strijd aan gaan, onder leiding van debatleider Richard Engelfriet. De politieke duiding wordt verzorgd door professor Tom van der Meer, politicoloog en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. De lezers van Het Parool maken kans om op deze ochtend de prachtige Club te bekijken en het debat bij te wonen. Lees hier meer over deze winactie van het Parool. Aansluitend op het debat kunt u in een van de vele stemlokalen uw stem uitbrengen.

Gepubliceerd op 1/3/2018

Voorjaarsvakantie

La La lente

26 februari begint de voorjaarsvakantie weer. Hieronder volgen een aantal leuke ''Things to do''. 

 • Het Amsterdams Marionetten Theater heeft deze lente een te gekke nieuwe voorstelling. Voor meer informatie en tijden kunt u naar onze evenementenkalender
 • Op 24 en 25 februari is het weer tijd voor het jaarlijkse Chocoa Festival. Dit tweedaagse chocoladefestival wordt gehouden in hartje Amsterdam bij de Beurs van Berlage. Klik hier voor meer informatie en tickets. 
 • Wist u dat Reypenaer Kaas dit jaar op de vijfde editie van het whisky festival The Spirit of Amsterdam staat? Dit festival vindt plaats op 3 maart 2018 in de Zuiderkerk in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en tickets. 

 • Bent u al bekend met onze Speurtochten? En wist u dat wij een speciale Kinderspeurtocht hebben? Dit is het ideale uitje voor in de voorjaarsvakantie. 

Gepubliceerd op 12/02/2018

Sea Palace!

Sea Palace website

Wat een mooie recensie voor Sea Palace!

‘’Sea Palace is meer dan een drijvend pretpark, je kunt er heel behoorlijk Chinees eten’’, aldus Samuel Levie.

Samuel Levie staat op de bres voor goed voedsel en zoekt de verhalen achter ons dagelijks eten.

Klik hier voor het hele artikel.

Gepubliceerd op 2/02/2018

Naastenliefde

Wat is het toch mooi om te zien dat ook na de kerstdagen de naastenliefde in de oude binnenstad van Amsterdam wordt voortgezet. Er worden prachtige initiatieven georganiseerd voor de minder bedeelden:


Dak en thuislozendiner

Gisteravond vond de 11de editie van het dak- en thuislozendiner plaats bij Restaurant Café In de Waag. De speciale gasten konden genieten van een heerlijk avondmaal en fantastische bediening. De avond werd mogelijk gemaakt door de sponsoring van leveranciers Wijnimport J.Bart en Bonne Viande!


Sloep winter

Rederij Friendship organiseert op 17 januari een bijzondere vaartocht voor hun buren van Het Leger Des Heils om hen in de winter ook een warm hart toe te dragen. Ook Reypenaer en Metropolitan dragen een steentje bij door iets lekkers voor de genodigden te verzorgen. 

Gepubliceerd op 15/01/2018

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017

De nieuwsbrief van december is uit! Lees meer over de kerst- en oud&nieuw-evenementen in de oude binnenstad, tips voor de kerstvakantie en nieuwe tentoonstellingen activiteiten in de oude stad.

Klik op de nieuwsbrief hierboven om hem te openen.

Gepubliceerd op 15/12/2017

Staphorstdag in de Singelkerk

Staphorstdag

Na de succesvolle catwalkpresentatie met Zeeuwse klederdracht in september jongstleden, organiseert Het Klederdrachtmuseum dit keer op zaterdag 27 januari een Staphorstdag in de Singelkerk in Amsterdam. In de ochtend geeft Gerard van Oosten een masterclass Staphorst Stipwerk. In de middag zal een groep inwoners uit Staphorst hun kostuums showen op de catwalk in de Singelkerk, onder commentaar van Jacco Hooikammer. Kijk voor meer informatie over de Staphorstdag in de evenementenkalender.

Kosten voor de hele dag: € 65,00,- inclusief:

 • Masterclass incl. materialen;
 • Koffie/thee/krentenwegge;
 • Lunch;
 • Middagprogramma Staphorst op de catwalk;
 • Toegangsbewijs naar keuze voor Het Klederdrachtmuseum of de Museumboerderij in Staphorst.

Kaarten voor het gehele programma of alleen voor het middagprogramma van 27 januari zijn te verkrijgen via de website (voor het gehele programma ook op de dag zelf). Kosten: € 19,50 per persoon, inclusief koffie/thee en krentenwegge en toegangsbewijs naar keuze voor Het Klederdrachtmuseum of de Museumboerderij in Staphorst.

Gepubliceerd op 24/11/2017

De Compagnon bestaat 25 jaar

compagnon champagne

De Compagnon heeft ook reden voor een feestje; zij bestaan deze maand namelijk alweer 25 jaar! Om dit te vieren hebben zij een heerlijk verrassingsmenu van vijf gangen samengesteld, inclusief hun befaamde amuses, een glas bubbels, brood met truffelboter en als afsluiter een heerlijke kop koffie of thee. Reserveer nu en betaal slechts € 45,00 per persoon.

Speciaal voor het 25 jarig jubileum heeft De Compagnon een cadeaubonnenwebshop gelanceerd. Geef een volledig verzorgde avond De Compagnon 25 jaar cadeau, of maak zelf de keuze uit het waardebedrag. Klik hier om een cadeaubon van De Compagnon aan te schaffen. Leuk om te geven, ontzettend lekker om te krijgen. De cadeaubon vindt u direct na aankoop in uw mailbox, wel zo makkelijk.

Gepubliceerd op 5/11/2017

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017

De nieuwsbrief van oktober staat online, met dit keer tips voor knusse herfstdiners, bijzondere evenementen die er aankomen in Amsterdam waaronder het Amsterdam Light Festival en een lijstje met herfstvakantietips.

Klik op de nieuwsbrief hierboven om deze te openen.

Gepubliceerd op 15/10/2017

Adopteer een marionet

Adoptie

Wist je dat het Amsterdams Marionetten Theater sinds vorig jaar geen gemeentesubsidie meer ontvangt? Om het theater te behouden, kun je nu een marionet adopteren. Hoe leuk is dat?! Adopteren is mogelijk vanaf € 25,00; lees hier meer over de adoptieprocedure en mogelijkheden. En wanneer je dan toch in het theater bent, bezoek dan ook gelijk de nieuwe voorstelling die tot en met december te bezoeken is genaamd ‘De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust’ waarvan zij zeggen; “Een stuk vol magie, humor, en... prachtige muziek”.

Of, wat dacht je van het dubbelconcert van Wolfie Mozart & Vaughan Schlepp? De muziek van de jonge Mozart is wereldberoemd en nu kan je hem persoonlijk ontmoeten! Deze twee muzikanten hebben op 4 november een prachtige middag voor je in petto, in het Marionettentheater. Wolfie en Vaughan speelden al eerder samen tijdens de AMT tournees in Frankrijk, Rusland en Italië. Ze zien beiden uit naar het weerzien in Amsterdam en wij ook! Voor informatie en prijzen, kijk op de website van het theater en laat je verrassen!

Gepubliceerd op 02/10/2018

Dalai Lama opent tentoonstelling Het leven van Boeddha

Het leven van Boeddha - Foto: Evert Elzinga
Foto: Evert Elzinga

Je weet pas zeker dat je een interessante tentoonstelling hebt gemaakt over het Leven van Boeddha, als Zijne Heiligheid de Dalai Lama deze tentoonstelling in eigen persoon komt openen! De tentoonstelling 'Het leven van Boeddha, de weg naar nu' is vanaf 13 september voor publiek te zien in de Nieuwe Kerk nadat deze officieel is geopend op 15 september.

Gepubliceerd op 13/09/2018

Stromma lanceert rondvaart met TripAdvisor

TripAdvisor TripMaximizer Canal Cruise

Op 28 juli is Stromma met een nieuw product gestart in samenwerking met TripAdvisor: de TripAdvisor TripMaximizer Cruise. Deze nieuwe rondvaart laat bezoekers een variatie van hoog gewaardeerde locaties langs de Amsterdamse grachten zien, stuk voor stuk winnaars van TripAdvisor Travellers’ Choice. Hiermee bepaalt Stromma Nederland deze keer niet zelf de route, maar laat de bezoekers dit bepalen. Dit is wereldwijd de eerste rondvaart die is gebaseerd op reizigersbeoordelingen en is daarmee uniek! De rondvaart duurt ongeveer 1 uur en alle gasten ontvangen vlak voor de afvaart een TripAdvisor goodiebag met daarin een plattegrond van de route inclusief locaties en typisch Hollandse stroopwafels. De audiogids aan boord vertelt in 19 talen verhalen over Amsterdam. Volwassenen betalen € 19,90 voor een ticket kinderen € 9,95. Tickets kunnen rechtstreeks via TripAdvisor geboekt worden.

Indien je voor € 11,00 per persoon de reguliere 100 highlights cruise van 1 uur wilt doen, bestel deze dan via ons contactformulier.

Gepubliceerd op 01/8/2018

Wereldberoemd Klederdrachtmuseum

Klederdrachtmuseum

Het Klederdrachtmuseum alleen interessant voor Nederlanders? Nee hoor! Op 11 mei is het museum uitgebreid getoond op de nationale Thaise zender en heeft heel Thailand kunnen zien hoe mooi dit museum aan de Herengracht gelegen is en hoe bijzonder leuk het ingericht is. Zie hier de uitzending; vanaf 12:50 minuten is het museum in beeld.

Gepubliceerd op 25/06/2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief Juni 2018

Jaaa, de nieuwe nieuwsbrief is uit! In deze juni-uitgave vind je last-minute tips voor Vaderdag, kan je weer meedoen aan de Like-Deel-Winactie op Facebook, zijn er veel nieuwe dingen in de oude stad, zoals een Luxury Champagne Cruise en een nieuwe vestiging van PANCAKES Amsterdam en geven we weer leuke tips voor komende evenementen... Je leest het allemaal hier!

Gepubliceerd op 18/06/2018

I live here

Campagne I live here

“I live here”, veel bewoners op de Wallen hebben het wel eens uit hun raam geroepen. De gemeente wil deze boodschap extra ondersteunen met een lokale campagne die samen met een klankbordgroep van bewoners is ontwikkeld. Veel toeristen beseffen niet dat ze rondstruinen, hangen, of gaan zitten in een gebied waar mensen wonen. De campagne helpt hierbij en maakt met grote foto's van bewoners op de deuren met de tekst "I live here!" duidelijk dat inwoners last kunnen hebben van het toerisme; de eerste foto's hangen begin deze maand in het wallengebied. Onderzoek wijst uit dat mensen door deze bewustwording hun gedrag aanpassen en NV Zeedijk, woningcorporatie De Key en 1012 Inc. dragen het initiatief een warm hart toe en stellen ramen en deuren beschikbaar voor campagne-uitingen. Lees meer hierover op de website van de Gemeente Amsterdam.

Gepubliceerd op 10/06/2018

Nieuwe Buurtplattegrond

Plattegrond

Onze nieuwe buurtplattegrond is af! Dit weekend is deze plattegrond, waarbij je nu nóg leuker de verschillende buurten van Amsterdam Oude Stad kunt ontdekken, uitsluitend te verkrijgen bij Museum Het Grachtenhuis. Wie hier op Eerste of Tweede Pinksterdag de plattegrond komt ophalen, krijgt in de museumshop de Amsterdamse Grachten Gids cadeau! Pak er een rondleiding door dit geweldig leuke museum bij en je bent klaar om de grachtengordel van Amsterdam volledig te gaan ontdekken.

Gepubliceerd op 16/05/2018

RecordFriend wordt De Witte Zwaan

Restaurant De Witte Zwaan AmsterdamDe vestiging van RecordFriend aan de Sint Antoniesbreestraat 64 heeft plaatsgemaakt voor een restaurant. Je kunt er terecht voor wekelijks wisselende gerechten, bereid met (zoveel mogelijk) lokale produkten: de tweede passie van eigenaar Marty Zwaan. En de beste achtergrondmuziek van Amsterdam. Voor tweedehands langspeelplaten kun je nog steeds terecht bij RecordFriend op Sint Antoniesbreestraat 46.

Restaurant De Witte Zwaan is open van woensdag t/m zaterdag en biedt plaats aan maximaal 45 gasten. De eerste recensies zijn lovend. Een aanrader voor je bucket list!

Uitje naar het Amstel Hotel

Amstel uitje

Casablanca Variété organiseert een interessant uitje op 5 april: Een rondleiding door het Amstel Hotel! Een unieke kans om eens een kijkje te nemen in dit vijfsterren superior hotel waar vele bekende artiesten verbleven. U krijgt werkelijk alles te zien, behalve de keuken. Op 5 april verzamelt u om 11.00 uur in circustheater Casablanca Variété om de dag te beginnen met een kopje koffie. Om 12.00 uur wordt de groep verwacht in het hotel. Na afloop van de rondleiding wordt de groep opgehaald per boot, om daarmee terug te varen naar de binnenstad en waar een lunch wordt genuttigd in Casablanca. De kosten voor dit unieke uitje zijn € 50,00 per persoon, inclusief de koffie, rondleiding, vaartocht en lunch in Casablanca. Er kunnen maximaal 12 mensen mee, reserveer dus snel bij Wim Peeters: 06-51053604 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd op 29/03/2018

Wit Amsterdam

Sneeuw Amsterdam

Er ligt weer sneeuw in Amsterdam... Wat maakt dit dunne laagje de stad toch altijd weer oogverblindend mooi! Ook de winter(sport)kriebels gekregen van dit aanzicht? In de oude stad vind je de beste ski- en snowboard gear bij de Volcom Store Amsterdam, O-Zone (de Oakley winkel), The Old Man en The Old Man Junior voor de kleinere sneeuwfanaten.
Tip om weer warm te worden na het shoppen in de Damstraatjes of op het Damrak: Relax met een kop warme thee (met taart!) in Het Kleinste Huis, een lekkere tosti of burger in de Bistro Berlage of bijvoorbeeld een warme chocomel of een heerlijke dagsoep in Café Restaurant In de Waag.

Gepubliceerd op 28/2/2018

Chinees nieuwjaar!

Chinees nieuwjaar

Zoals u in onze evenementenkalender kunt zien is het 16 februari Chinees Nieuwjaar. Dit zal weer uitbundig gevierd worden op de Dam en rondom de Nieuwmarkt.

2018 zou het jaar van de hond zijn. De Hond is trouw, loyaal, verdraagzaam en heeft een afkeer van ongerechtigheid en oneerlijkheid. Als iets ze niet zint, dan kunnen ze defensief en veeleisend worden. Deze karaktertrek zorgt gelukkig ook voor de waakzaamheid die nu broodnodig is bij het verdedigen van idealen als vrijheid en tolerantie.

Wanneer een hond een Chinees huis komt binnenwandelen, dan wordt dat gezien als een gunstig teken. Idealen gaan in 2018 weer een grotere rol spelen, samenwerking geeft meer zin aan ons leven. Ook zal de behoefte aan intimiteit en huiselijkheid toenemen.

Gepubliceerd op 9/02/2018

Delfts Blauwe Oesters

Delfts Blauwe Oesters

Wist u dat de museumwinkel van Het Klederdrachtmuseum sinds kort Delfts Blauwe Oesters verkoopt? En maar liefst elke oester heeft een uniek design.

De museumwinkel verkoopt niet alleen deze oesters, maar ook unieke items, zoals handwerkproducten, sieraden, kinderkostuums, originele klederdrachtonderdelen en natuurlijk ook klompen.

Het Klederdrachtmuseum is het exclusieve verkooppunt van de prachtige originele Nederlandse sitsen van heren Den Haan & Wagenmakers. De winkel is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingstijden van het museum.

Gepubliceerd op 31/01/2018

Het is weer kreeftentijd!

Kreeftentijd

Het nieuwe jaar is begonnen en dat moet uiteraard op een smaakvolle manier gevierd worden. Restaurant Looks doet dat traditiegetrouw met een heerlijk viergangen kreeftmenu. Het kreeftenfestival is gisteren begonnen, speciaal voor de vaste gasten van Looks! Geniet van dit voordeel en van de kreeften en maak vooraf een reservering met het codewoord 'vaste gast'.

Het viergangen kreeftmenu voor slechts € 39,50 per persoon:
Cannelloni van rode biet met rivierkreeftjes, appel crème fraîche en bietenreductie
***
Kreeftenbisque met cognacroom
***
Surf en turf (kreeft en entrecôte), gnocchi, venkel, antibois en venkelchips
***
Chocoladepalet

Regels voor deze aanbieding:

 • Aanbieding loopt t/m 10-2-18
 • U kunt zo vaak komen als u wilt
 • Maximaal 6 personen per tafel
 • Vooraf reserveren met het codewoord (vaste gast)


Gepubliceerd op 12/01/2018

Oud & Nieuw in de Oude Stad

champagne

Met Oud & Nieuw zijn er genoeg feestje in de oude binnenstad, hieronder hebben wij een lijstje voor je opgesteld:

 • De Oudejaars dinnershow bij Paleis van de Weemoed
  van 20.00 tot 02.00 uur;
 • Gezellige borrels bij De Roode Laars, Café In 't Aepjen en De Haven van Texel;
 • Een swingend feest bij Casablanca Muziek
  van 22.00 tot 04.00 uur;
 • Het nieuwjaarsfeest bij Café ZILT is de dag later op 1 januari vanaf 17.00 uur.


Gepubliceerd op 15/12/2017

Team Amsterdam Oude Stad op de foto

teamfoto

Het team van Amsterdam Oude Stad werd vandaag op de foto gezet... binnenkort te zien onder contact!

Gepubliceerd op 24/11/2017

Kaasproeverij met whisky

Reypenaer

Dat Reypenaer voor een goede prijs een heerlijke kaasproeverij aanbiedt wisten we al, maar Reypenaer komt nu met iets nieuws: per 1 november vindt er iedere vrijdag om 16.30 uur een speciale proeverij plaats, waarbij prachtige combinaties met whisky worden gemaakt. Prijs voor deze heerlijke proeverij: € 25,00 per persoon.

Wist u dat we voor de echte whiskyliefhebbers ook prachtige whiskyproeverijen organiseren bij Café ZILT?

Gepubliceerd op 24/10/2017

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl