Nieuws van Amsterdam Oude Stad

Op deze pagina vindt u nieuwsberichten uit de oude binnenstad van Amsterdam: gewonnen prijzen, bijzondere acties, verslagen van mooie activiteiten en de maandelijks door ons verstuurde nieuwsbrieven kunt u hier lezen.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief

Uw e-mailadres(*)
Het E-MAILADRES is niet (of niet juist) ingevuld
Voer onderstaande letters in(*)
Voer onderstaande letters in
Ongeldige invoer

World Press Photo 2019

World Press Photo 2019

De World Press Photo is de première van de jaarlijkse expositie van de internationale persfotowedstrijd, die gevolgd wordt door de lange wereldtour te zien in De Nieuwe Kerk. Zoals gewoonlijk zijn alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s te zien, verdeeld in verschillende categorieën. Naast de winnende foto van het jaar is nu ook voor het eerst, het verhaal van het jaar getoond. En net als vorig jaar, zijn er ook dit jaar enkele Nederlandse fotografen bekroond met een prijs. Voor meer informatie kijk je hier.

Gepubliceerd op 16/04/2019

Voorjaar in de Hermitage

Hermitage Amsterdam

Tijdens het paasweekend en de meivakantie – van vrijdag 19 april t/m zondag 5 mei – zijn er in de Hermitage Amsterdam iedere dag activiteiten voor alle leeftijden. Van speciale rondleidingen van de tentoonstellingsmakers, muziekoptredens en creatieve workshops voor kinderen, volwassenen én families tot een pop-upconcert op zaal met harpiste Lauriane Chenais van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarbij kun je op Goede Vrijdag en Paasmaandag Fabergé-eieren zoeken in het museum! Bij mooi weer is het terras in de binnentuin geopend – een heuse oase in de binnenstad. In het Café-Restaurant wordt een overheerlijke Chef’s Lunch geserveerd, waarvan het menu is geïnspireerd op tentoonstelling De schatkamer!. Kijk voor het volledige programma, prijzen en openingstijden op de website van de Hermitage.

Nu te zien in de Hermitage: vijf tentoonstellingen

Gepubliceerd op 11/04/2019

Rembrandt goodies

Bekers Rembrandt

Het Rembrandtjaar is in volle gang en daar horen natuurlijk ook leuke goodies bij! Museum Het Rembrandthuis heeft daarom weer heel veel nieuwe items toegevoegd aan hun webshop! Zo vind je er nu onder andere twee bekers van The Bamboo Collection: bekers gemaakt van bamboe met een rubberen deksel en een leuk design, geschikt voor koffie en thee. Ook nieuw in de webshop: een Rembrandt-dienblad, design-vouwtassen en een Saskia handspiegeltje. Uiteraard vind je ook nog steeds de uitgebreide collectie Rembrandt-boeken en bijzondere reproducties van zijn etsen in de webshop van het museum. Neem snel een kijkje!

Gepubliceerd op 04/04/2019

Nu online: Concerto for two Meastro's

Wolfie Mozart & Vaughan Schlepp

Wolfie Mozart

In november de spannende muzikale tweestrijd gemist tussen de kleine Wolfie Mozart en pianist Vaughan Schlepp? Of wil je gewoon opnieuw genieten van dit bijzondere concert? Gelukkig hadden beide heren geen enkel bezwaar tegen een video-registratie! Vanaf vandaag staan Wolfie en Vaughan online. Deel de video en help Wolfie een eindje op weg op z'n digitale wereldtournee!

Gepubliceerd op 22/03/2019

Opening terrasseizoen

In de Waag 32

Vanaf 1 maart is het terrasseizoen officieel geopend en met het heerlijke weer van de afgelopen dagen zijn onze terrastips onmisbaar:

Gepubliceerd op 28/02/2019

Lunchen bij De Compagnon

Lunch Deals

De Compagnon heeft iets nieuws! Een 60 minuten Business Lunch en een Sit back & relax Lunch. Veel mensen zeggen dat Nederland geen lunch cultuur heeft, maar dat vinden ze hier niet. Daarom hebben ze deze twee lunches in het leven geroepen. De Business Lunch (60min) bestaat uit; twee gangen en een amuse. De Sit back & relax lunch duurt langer en bestaat uit drie gangen en ook bij deze lunch krijg je een amuse. Wil je binnenkort ook zo’n onvergetelijke lunch ervaring? Reserveer dan snel.

Gepubliceerd op 11/02/2019

Persopening Rembrandt's Social Network

20190129 093848

Amsterdam Oude Stad was op 29 januari aanwezig bij de persopening van de tentoonstelling in Museum Het Rembrandthuis genaamd Rembrand't Social Network. De tentoonstelling geeft een goed beeld weer van de soorten vrienden die hij had. Zo waren er jeugdvrienden, bloedvrienden, kunstenaars-vrienden, kunstkenners en vrienden in tijden van nood. Via schilde-rijen, prenten, tekeningen en andere documenten zoals een vriendenboek kom je achter wie de vrienden van Rembrandt daadwerkelijk waren.

Een hoogtepunt is het portret gemaakt in circa 1660 van Rembrandt's zoon Titus. Dit bijzondere stuk kunst is nooit eerder op een tentoonstelling in Europa getoond en de vele kunstwerken die hij van familieleden en vrienden maakte zijn uniek in de 17e eeuw door de uitzonderlijk intieme en informele sfeer, zo ook te zien op dit schilderij. Tevens is er een nooit eerder getoonde Pandora van Jan Six I te zien, onder andere over het begrip 'vriendschap'. Kijk hier voor meer informatie.

Tijdens het eerste weekend van februari organiseert het Museum het Rembrandt Festival. Op 2 februari van 12:00 tot 21:00 uur staat de Jodenbreestraat volledig in het teken van de beroemde kunstenaar en zijn er diverse activiteiten zoals het naschilderen van De Nachtwacht. Ben je niet in de gelegenheid het evenement te bezoeken? Kijk dan 's avonds van 21:35 tot 22:20 uur naar de speciale uitzending op NPO1.

IMG 20190129 WA0004

Gepubliceerd op 31/01/2019

Ierse band The Coincidences in Café Thijssen

Live Irish Music 2

Je weekend afsluiten in Ierse stijl? Bij Café Thijssen ben je zondag 17 februari van 17:00 tot 22:00 uur van harte welkom! Whisky drinken mag, net als dansen op de tafels. Een lekkere winterbier drinken is ook geen probleem, de toegang is gratis. De band komt voor de vierde keer naar het gezellige café in de Jordaan en toveren het café om tot een echte Irish pub. “Laten we wel wezen, de Ieren en de Hollanders: Dat is toch altijd al een gouden match geweest?! Tijd om dat tot uiting te brengen."

Gepubliceerd op 23/01/2019

Dak- en thuislozen diner In de Waag

daklozendiner

Op zondag 13 januari organiseert Paul Willemse in samenwerking met Restaurant-Café In de Waag een geheel verzorgd nieuwjaarsdiner voor de dak- en thuislozen in Amsterdam. Er wordt gerekend op zo'n 100 dak- en thuislozen. Bugemeester Femke Halsema zal de gasten voor de eerste keer verwelkomen. Tijdens het diner zal een band én Amsterdamse zanger een goed feestje bezorgen. Een beetje extra aandacht voor de medemens en dan in het bijzonder voor de dak- en thuislozen van Amsterdam; een mooie gedachte waaraan In de Waag inmiddels al voor de 12e keer invulling geeft. Het compleet verzorgde drie-gangen menu inclusief drankjes worden door het restaurant aangeboden aan de daklozen met behulp van enkele vaste leveranciers en vrijwilligers.

Gepubliceerd op 11/01/2019

Escape Room Sherlocked heeft iets te vieren

Mystery Experiences

Escape Room Sherlocked is verkozen tot de 7e beste escape room TER WERELD!! Gefeliciteerd namens Amsterdam Oude Stad! P.s. wist je dat wanneer je oudestad als couponcode invoert (nadat je een datum, tijd en aantal personen hebt gekozen) tijdens het boeken, je €5,00 korting krijgt op de totaalprijs?

Gepubliceerd op 28/12/2018

Pastrami van Spingaren

Pastrami Filmpje

Benieuwd hoe pastrami wordt gemaakt? Restaurant Spingaren is meester in charcuterie en kan dit als geen ander! Op hun Facebookpagina kan je zien hoe deze goddelijke pastrami bereid wordt... check hier het filmpje.

Gepubliceerd op 12/12/2018

Wist je dat...?

Huib maakt broodjes Zeedijk

... Huib van Slagerij Vet wel honderden broodjes Zeedijk per dag belegt? Deze zeer bekende lokale lekkernij gaan als warme broodjes over de toonbank.... en wij snappen dat maar al te goed!

broodjes Zeedijk

Gepubliceerd op 23/11/2018

Amsterdam Light Walk

Amsterdam Light Walk

Twinkelende lichtjes, prachtige lichtkunstwerken en een leuke activiteit voor jong en oud. Het gaat hier natuurlijk om de Amsterdam Light Walk, een wandeltocht van 10 of 15 kilometer langs de sfeervolle straten van Amsterdam. Alleen de lichtkunstwerken zien? Ga dan voor de kortere route. De langere route laat je meer van de kunstwerken en van de stad zien. De startlocatie is de PTA bij het Centraal Station en de eindlocatie het Museumplein. Let wel; schrijf je op tijd in (voor 10 december of tot het deelnemerslimiet is bereikt) zodat je dit prachtige evenement niet aan je voorbij laat gaan! Wanneer? 27 december 2018.

Gepubliceerd op 5/11/2018

Eveline Brilleman

Eveline Brilleman en Team Amsterdam Oude Stad 2005

Afgelopen weekend kregen we het verdrietige bericht dat Eveline Brilleman op 8 oktober overleed. Eveline stond aan de wieg van ons buurtproject en heeft samen met de Buurtontwikkelingsmaatschappij, Ronald en Monique het project opgestart, toen nog onder de naam 'Rondje Oude Stad'. Zij wist als geen ander hoe belangrijk het was om mensen te verbinden in de buurt, de handen ineen te slaan en een gezellig, laagdrempelig netwerk te creëren. Het Parool publiceerde afgelopen dinsdag een mooi artikel over Eveline. Lieve Eveline, moeder van de oude stad, we zullen je missen! We wensen haar nabestaanden veel sterkte toe.

Gepubliceerd op 15/10/2018

Degas en Manet in Het Rembrandthuis

Degas en Manet

Museum Het Rembrandthuis heeft twee werken van Degas en Manet verworven, die hun debuut zullen maken in de tentoonstelling Rembrandt in Parijs. Deze tentoonstelling is te zien in Museum Het Rembrandthuis vanaf 21 september.

“Museum Het Rembrandthuis is niet alleen het voormalige woonhuis en atelier van Rembrandt, maar het museum heeft ook een eigen collectie. Hier hebben we nu deze verrassende aankopen aan toegevoegd: twee werken op papier van grote Franse meesters uit de negentiende eeuw, Edgar Degas en Édouard Manet, waarin we Rembrandts invloed direct kunnen terugzien. De twee kunstwerken waren absoluut onmisbaar voor onze komende tentoonstelling Rembrandt in Parijs.”
- Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis

Op de website van Het Rembrandthuis lees je meer over deze bijzondere aanwinsten.

Gepubliceerd op 13/9/2018

Ludieke Luifelactie

nieuwe luifel de compagnon

Het is komkommertijd en dus, aldus De Compagnon, tijd voor een leuke actie! Hun mooie nieuwe luifel springt in het oog van ieder die een blik de Guldenhandsteeg inwerpt. Iedereen die een creatieve foto maakt met zijn/haar beste, liefste, gekste of leukste compagnon (maatje) onder de nieuwe luifel, en deze op Instagram plaatst met #decompagnon of #compagnonluifelmomentje maakt kans op een VIP menu voor 2 personen... Een ludieke luifelactie dus! Tip van de jury: Wees origineel!

VIP-menu? Ja, VIP-menu! Tot en met 15 september 2018 kan iedereen voor dit speciale menu reserveren: een vijfgangenmenu van de chef, onvervalste kwaliteit uit de hand van chef Bertus. Daarbij worden amuses geserveerd, een aperitief van 't huis, een wijnarrangement, tafelwater en koffie of thee na afloop. Tenslotte krijgen jullie een heuze goodiebag, met echte Compagnon-klassiekers erin. Dit alles voor € 65,00 per persoon... tenzij je dus die ludieke luifelactie wint!

Gepubliceerd op 05/8/2018

NIEUW! VOC Arrangement

VOC collage

foto VOC-schip door Taras Kalapun
Duik in de Gouden Eeuw voor een cultureel, historisch én culinair dagje uit in Amsterdam. Het nieuwe VOC arrangement brengt je terug in de tijd van het ontstaan van de Amsterdamse grachten, de Gouden Eeuw en de tijd van rijke Vereenigde Oost-Indische Compagnie in Amsterdam. Tijdens dit arrangement bezoek je Museum Het Grachtenhuis, vaar je in een luxe salonboot om de grachten goed van dichtbij te kunnen zien en wandel je met een gids over het UNESCO Werelderfgoed. De middag wordt afgesloten bij restaurant Long Pura met een heerlijke Indonesische rijsttafel uit "de Oost". Lees hier meer over of reserveer het VOC arrangement.

Gepubliceerd op 27/06/2018

Vaderdag

vaderdag

Aanstaande zondag is het Vaderdag en wij hebben weer leuke tips om die vaders van jullie eens flink te verwennen! Laat je bijvoorbeeld met je filmliefhebbende vader opsluiten in Escaperoom "Escape through the movies" van Boom Chicago, verwen je vader met een mooi herenhorloge van Skagen of Emporio Armani (beide merken te koop bij Gassan Diamonds!), neem je vader mee voor een vaderdagvaartocht of natuurlijk voor een interessante (en lekkere!) proeverij. Happy Fathersday!

Gepubliceerd op 15/06/2018

Laatste kans!

De Wijde Wereld Schubert

Kijk uit dat je niet achter het net vist: de allerlaatste voorstelling van 'De Wijde Wereld - op reis met Schubert' van het Amsterdams Marionetten Theater vindt plaats op 26 mei om 20.30 uur. Deze voorstelling keert pas over 2 jaar weer terug in het theater, dus reserveer nog snel je kaarten via de website van het Marionetten Theater! Na de zomer keert vanaf september 'De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust' terug in het theater.

Gepubliceerd op 24/05/2018

Babynieuws voor Het Kleinste Huis

kleintje

Nog een kleintje voor Niels, eigenaar van Het Kleinste Huis en zijn vrouw Kirsten: zij hebben begin mei een dochtertje gekregen. Kleine Bodil en moeder maken het goed. Niels en Kirsten: Heel veel geluk gewenst met jullie gezinnetje namens Amsterdam Oude Stad

Gepubliceerd op 12/05/2018

Speeddateboot

Speeddateboot

Singles van Amsterdam opgelet! Geen suffe speeddate-sessie in een hoekje van een restaurant, maar "The Ultimate Speeddate Experience": Leer singles kennen op de gezelligste boten van Amsterdam!

 • 16 mei 2018, van 19.30 tot 21.00 uur
 • 90 minuten boottour langs de mooiste plekjes van Amsterdam
 • Welkomstdrankje
 • 10 - 14 gezellige speeddates in een ongedwongen sfeer
 • Host begeleiding
 • Binnen 24 uur ontvang je de gegevens van jouw match(es)
 • Talen: Nederlands, Engels
 • € 22,50 per persoon


Om 19.15 uur ontvangt Friendship de max. 14 vrijgezelle dames en 14 vrijgezelle heren aan boord. Bij aankomst krijgen de singles een welksomstdrankje, een naamkaartje en een matchkaart, waarop achteraf genoteerd wordt welke dates zij nog wel eens zou willen ontmoeten! Na iedere ronde van 4 minuten klinkt er een belletje; De dames blijven zitten en de heren schuiven een plekje door. Halverwege de tocht is er een korte pauze voor een heerlijk drankje of om even een praatje te maken met de andere singles. Wanneer alle dates zijn afgelopen krijgen de singles de kans om nog even na te kletsen voordat wij weer aanmeren bij de kade. Binnen 24 uur ontvangen alle singles een persoonlijke mail met de gegevens van jouw matches! Tickets voor deze gezellige vaartocht bestel je hier; let erop dat er aparte tickets voor vrouwen en voor mannen zijn.

Gepubliceerd op 4/4/2018

Wordt dat schaatsen op de grachten?

schaatsen op de gracht

Yes! Na zes jaar wat zachtere winters te hebben gehad is er weer kans dat we één dezer dagen weer op de grachten van Amsterdam kunnen schaatsen! Het is nog even een kwestie van geduld hebben en hopen dat de natuur haar werk doet, maar Waternet heeft zojuist de eerste fase van de ijsnota afgekondigd. De sluizen van de eerste fase zijn inmiddels dicht, zodat de boten het dunne ijs niet stukvaren. Lees hier meer over de ijsnota van Waternet.

Gepubliceerd op 27/2/2018

Hop on-Hop off Bus

Dit voorjaar voegt Stromma de Hop on-Hop off Bus toe aan haar productaanbod. Twee van de bussen die ze inzetten zijn elektrisch; daarmee zijn ze de eerste in Nederland die met elektrische dubbeldecks toeristenbussen gaan rijden! De intentie is om op termijn ook de overige vier bussen te elektrificeren.

De Hop on-Hop off Bus is een aanvulling op en verbetering van de Hop on-Hop off Boat. De bus volgt een route rondom het centrum, waarmee binnen- en buitenlandse toeristen dus ook de andere stadsdelen kunnen zien. De rondrit duurt ongeveer een uur en in combinatie met de boot kan men vanaf het water de grachtengordel ontdekken en vanaf de weg de andere stadsdelen zien. In- en uitstappen kan op diverse haltes, en vanaf meerdere haltes kun je overstappen van boot naar bus of andersom. Een audioguide aan boord van de bus neemt de bezoeker in negentien talen mee met de verhalen over Amsterdam.

Gepubliceerd op 7/2/2018

Nieuw: Bistro Berlage

Bistro Berlage

Bistro Berlage heeft sinds 15 december 2017 haar deuren geopend op Beursplein 1, en wat is het hier binnen mooi opgeknapt! Chefkok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt staan aan het hoofd van het enthousiaste team dat voor u klaar staat en de mooiste gerechten van eigen bodem en net zo mooie drankjes serveert. Lees snel meer op de pagina van Bistro Berlage.

Gepubliceerd op 16/01/2018

RecordFriend zoekt tweedehands platen

RecordFriend Elpees

Heeft u nog oude collecties platen op zolder liggen die wellicht nog een mooi zakcentje opleveren? RecordFriend Elpees Amsterdam is altijd op zoek naar mooie collecties tweedehands platen. Bent of kent u iemand die voor een goede prijs zijn platen wil verkopen? RecordFriend biedt een goede prijs voor elke collectie en neemt u veel werk uit handen. Zij beoordelen de collectie, komen langs om de platen op te halen, snelle service, correcte afhandeling: in de praktijk levert dat meer op dan andere manieren om uw platen te verkopen.

Kijk op de pagina van RecordFriend Elpees voor hun contactgegevens.

Gepubliceerd op 4/01/2018

Koningsspelen op de Nieuwmarkt

Koningsspelen 2019

Vrijdag 12 april was het een drukte van jewelste op de Nieuwmarkt voor Restaurant-Café In de Waag: een legioen aan kinderen bestormde de Nieuwmarkt om hier de Koningsspelen te houden. Wat een gezellige boel was dat!

Gepubliceerd op 15/04/2019

Rembrandthuis lanceert Meesterplan

rembrandthuis meesterplan

Museum Het Rembrandthuis heeft op woensdagavond 10 april officieel het ‘Meesterplan’ onthuld. Het museum staat aan de vooravond van een omvangrijke vernieuwing. Naar verwachting vindt de grootschalige, gefaseerde verbouwing plaats vanaf 2021. Na afloop is het museum toegankelijker, duurzamer en groter − er wordt onder andere 30% meer publieksruimte toegevoegd. Voor deze vernieuwingsplannen is 7 miljoen euro begroot. Hiermee kan het museum zich verder positioneren als Nederlandse landmark in Amsterdam, als internationaal bekend ‘artistiek bedevaartoord’ en als Rembrandt-kenniscentrum.

Benieuwd naar de plannen? Lees hier meer!

Gepubliceerd op 11/04/2019

Het huisje van Gerda

huisje van gerda

Wat is de toekomst van Oudekerksplein 25, beter bekend als het 'huisje van Gerda'? Vanaf 25 maart gaan medewerkers van de Oude Kerk in gesprek met buurtbewoners en werkenden op de Wallen. Het doel: bijdragen aan de verbetering van de buurt. Directeur Jacqueline Grandjean: "Erfgoed kan een betekenisvol verschil maken in dit deel van de stad." Van 25 maart t/m 18 april 2019 is het huisje op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend voor gesprekken met bewoners, werkenden en belanghebbenden van de Wallen. Welke herinneringen hebben mensen aan dit huisje? En hoe zou het huisje in de toekomst gebruikt kunnen worden?

Gepubliceerd op 28/03/2019

Lees meer

The Gaia

NH Schiller

NH Amsterdam Schiller is een nieuwe culinaire samenwerking aangegaan en zo is restaurant, lounge en late night bar The Gaia Amsterdam tot stand gekomen. The Gaia in combinatie met het authentieke hotel op het Rembrandtplein vormen de perfecte combinatie voor een fantastische culinaire ervaring. De hotelketen opende eerder succesvol het pop-up concept Roomservice @ Olofs, The Tailor en de restaurants Vermeer Amsterdam en The White Room in haar Amsterdamse hotels.

Gepubliceerd op 19/03/2019

Lunchen bij NH Doelen

Restaurant Doelen2 002

Vanaf 1 februari kun je in het NH Collection Doelen Hotel weer terecht voor de lunch. Ze hebben een prachtige serre met uitzicht op de gracht waar deze dagelijks geserveerd wordt van 12:00 tot 14:30 uur. Verder serveren ze de hele dag koffie met gebak van Holtkamp!

Gepubliceerd op 20/02/2019

Love is in the air, Valentijn 2019

valentijnsdag

Valentijnsdag is hét moment om jouw geliefde in de watten te leggen. Hiervoor hebben wij een aantal leuke tips op een rijtje gezet, neem contact op voor meer informatie.

 • Bij Reypenaer Kaas organiseren ze een speciale Valentijnsproeverij mét champagne; je bent welkom vanaf 18:00 uur.
 • Bij Rederij 't Smidtje hebben ze een romantische Valentijns Diner Cruise inclusief 3-gangen diner en glas bubbels. Op- en afstappen bij het Anne Frank Huis.
 • Ook Restaurant-Café In de Waag pakt weer uit met een heerlijk Valentijnsdiner. Wat kan er beter zijn dan fantastisch eten en een heerlijk wijntje bij romantisch kaarsenlicht op een unieke locatie?
 • Geniet van een vaartocht met heerlijke wijnen en hapjes tijdens de Valentijn Candlelight Cruise. Op de boot zijn er exclusieve plaatsen aan boord gereserveerd voor 2 personen. De gids neemt jullie mee in de levendige hoofdstad. De vaartocht duurt +/- 1,5 uur.
 • Ondek Valentijnsdag van bovenaf bij Skylounge Amsterdam; een award winning roof-top lounge bar uitkijkend over de stad.
 • The Love Dinner Show is een speciale show avond gepresenteerd door Prima Donna Aurora Solá en Maestro Painist Roberto. In een romantische setting geniet je van 3-gangen suprise sharing dinner voor 2.

Gepubliceerd op 06/02/2019

Boeddha by night; avondopenstelling

Het leven van Boeddha Evert Elzinga

Laatste kans; bezoek nog snel de tentoonstelling 'Het leven van Boeddha' voordat het te laat is! Wegens het succes van de voorstelling is het op 31 januari, 1 én 2 februari zelfs mogelijk om de tentoonstelling 's avonds te bezoeken. De tentoonstelling in De Nieuwe Kerk is dan van 10:00 tot 20:00 uur geopend. Zondag 3 februari is de allerlaatste dag van de tentoonstelling en dan kun je terecht van 10:00 tot 17:00 uur.

Gepubliceerd op 29/01/2019

Unieke Michelangelo tentoonstelling in de Beurs van Berlage

Tentoonstelling A Different View

Liefhebbers van de plafondkunst-werken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel kunnen hun hart ophalen in de lopende tentoonstelling 'A Different View' in de Beurs van Berlage. De samenstellers hebben de voorstelling zo gemaakt dat bezoekers op een unieke en andere manier naar de meesterwerken kunnen kijken. Een reis naar Rome is voor deze meesterwerken nu niet meer nodig. Kijk hier voor meer informatie.

Gepubliceerd op 17/01/2019

Rembrandt's Social Network

Rembrandts social network

Met de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network geeft het Museum Het Rembrandthuis de aftrap voor het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na zijn dood. Alle aandacht gaat uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Want zelfs een groot kunstenaar als Rembrandt was geen eenzaam genie. Als een goede netwerker zette hij zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Hij had familie en vrienden die hem hielpen, die zijn kunstwerken kochten, die hem geld leenden en hem artistiek uitdaagden. Kijk hier voor meer informatie.

Gepubliceerd op 10/01/2019

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december

Onze feestelijke nieuwsbrief voor december is uit! In deze editie vind je tips voor activiteiten in de kerstvakantie, cadeautips voor kerst en zetten we diverse partners in het zonnetje! Veel leesplezier en alvast fijne feestdagen!

Gepubliceerd op 14/12/2018

Feestelijke winter-maand Hermitage

Feestelijke wintermaand Hermitage

De Hermitage Amsterdam wordt in december omgetoverd tot een feestelijk paradijs. Beleef van zaterdag 8 december t/m zondag 6 januari de ultieme feestmaand met iedere dag activiteiten voor jong en oud. De kerstsfeer begint al bij binnenkomst, als bezoekers een ruim vijf meter hoge kerstboom tegenkomen. Er worden ook heerlijke winterse lekkernijen geserveerd zoals glühwein. In de kerstvakantie is er een speciaal kindermenu met als dessert een chocoladefontein. En dit allemaal naast de vier huidige tentoonstelling die plaatsvinden in het museum.

Gepubliceerd op 10/12/2018

Hermitage Amsterdam viert tienjarig bestaan

Tentoonstelling De schatkamer

Hermitage Amsterdam bestaat in 2019 tien jaar. En dat wordt een jaar lang gevierd met diverse evenementen, activiteiten en maar liefst twee grote jubileum-tentoonstellingen. De schatkamer is een tentoonstelling met ruim 250 kunstwerken. De bezoeker maakt een verrassende reis door de tijd én over de halve wereldbol, van Nederland tot China en van Noord-Siberië tot Egypte. Door de samenwerking met Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg, met een collectie van ruim drie miljoen objecten, is de Hermitage Amsterdam in staat zo’n brede tentoonstelling in Nederland te presenteren. Onder de ruim 250 kunstwerken bevinden zich meesterwerken van grote namen als Bernini, Da Vinci, Dürer, Van Dyck, Fabre, Matisse, Rembrandt, Thorvaldsen, Tintoretto, Velázquez, Van der Weyden, maar ook van minder bekende, zeer verrassende kunstenaars.

Gepubliceerd op 20/11/2018

Partneruitje

Uitleg Ton

29 oktober vond ons jaarlijkse partneruitje plaats. We begonnen met koffie, thee en iets lekkers bij De Bakkerswinkel. Vervolgens kwam oud-rechercheur Ton langs met de mededeling dat er 6 moorden waren gepleegd en of wij konden helpen de volgende moord, die 's avond gepleegd zou worden, te voorkomen. Vervolgens zijn er 6 teams op pad gegaan om via raadsels op zoek te gaan naar de zevende moordlocatie. Uiteindelijk is de laatste moord voorkomen en dit werd gevierd bij het Amsterdams Marionetten Theater. Tijdens de borrel werd iedereen voorzien van heerlijke hapjes, zo hadden we kazen van Reypenaer Proeflokaal vanwege hun 10 jarig bestaan, bitterballen van Cafe Stevens, worst van Vincent Kaas en Vlees en loempia's van Nam Kee. En het winnende groepje kreeg een bon van Escape Room Sherlocked! Na afloop hebben we met een klein gezelschap genoten van het proeverijmenu tevens bij Nam Kee. Ondanks de kou, een super geslaagde dag!!

Gepubliceerd op 1/11/2018

Diner Nam Kee

Verjaardag Amsterdam 2018

verjaardag Amsterdam Tolprivilege

Op 27 oktober viert Amsterdam haar verjaardag en dat kan je goed meevieren in de Schatkamer van het Stadsarchief! Op zaterdag 27 oktober 2018 zal Carry Tefsen het unieke Tolprivilege van 27 oktober 1275 onthullen. Het is het oudst bewaarde document waarin ‘Amestelledamme’ voor het eerst wordt genoemd en daarmee de geboorteakte van Amsterdam. We vertellen over dit unieke document en over de Heren van Amstel die aan de wieg stonden van de stad. Amsterdam wordt dit jaar 743 jaar. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij de onthulling van het Tolprivilege door Carry Tefsen aanwezig te zijn. Na de Verjaardagswens die zij zal uitspreken onthult zij het Tolprivilege. Daarna worden alle bezoekers getrakteerd op een stuk verjaardagstaart. Op 27 oktober, maar ook op 28 oktober is tot 17.00 uur het tolprivilege te bezichtigen, krijgt iedereen taart en kan je je eigen familiewapen ontwerpen. De toegang tot het Stadsarchief is dan gratis. Gefeliciteerd Amsterdam!

Gepubliceerd op 15/10/2018

Dalai Lama opent tentoonstelling Het leven van Boeddha

Het leven van Boeddha - Foto: Evert Elzinga
Foto: Evert Elzinga

Je weet pas zeker dat je een interessante tentoonstelling hebt gemaakt over het Leven van Boeddha, als Zijne Heiligheid de Dalai Lama deze tentoonstelling in eigen persoon komt openen! De tentoonstelling 'Het leven van Boeddha, de weg naar nu' is vanaf 13 september voor publiek te zien in de Nieuwe Kerk nadat deze officieel is geopend op 15 september.

Gepubliceerd op 13/09/2018

Stromma lanceert rondvaart met TripAdvisor

TripAdvisor TripMaximizer Canal Cruise

Op 28 juli is Stromma met een nieuw product gestart in samenwerking met TripAdvisor: de TripAdvisor TripMaximizer Cruise. Deze nieuwe rondvaart laat bezoekers een variatie van hoog gewaardeerde locaties langs de Amsterdamse grachten zien, stuk voor stuk winnaars van TripAdvisor Travellers’ Choice. Hiermee bepaalt Stromma Nederland deze keer niet zelf de route, maar laat de bezoekers dit bepalen. Dit is wereldwijd de eerste rondvaart die is gebaseerd op reizigersbeoordelingen en is daarmee uniek! De rondvaart duurt ongeveer 1 uur en alle gasten ontvangen vlak voor de afvaart een TripAdvisor goodiebag met daarin een plattegrond van de route inclusief locaties en typisch Hollandse stroopwafels. De audiogids aan boord vertelt in 19 talen verhalen over Amsterdam. Volwassenen betalen € 19,90 voor een ticket kinderen € 9,95. Tickets kunnen rechtstreeks via TripAdvisor geboekt worden.

Indien je voor € 11,00 per persoon de reguliere 100 highlights cruise van 1 uur wilt doen, bestel deze dan via ons contactformulier.

Gepubliceerd op 01/8/2018

Fockink Gin

Fockink dry gin

Fockink Gin in de 1970’s: "May I have some Fockink gin?" "Now, now, there's no need for that kind of language..." ...and that's just a hint at the many hours of hilarity that a bottle of Fockink dry gin can bring. Daarom hebben heeft Wynand Fockink gemeend om een nieuwe hedendaagse Amsterdam Dry Gin te maken, waar ze inmiddels al heel wat lovende kritieken over hebben ontvangen. Een rijke aromatische gin, klassiek gemaakt van koriander en jeneverbes. De citroen-, bergamot-, en bloesemtonen zorgen voor een uitgesproken balans. Een karakteristieke Amsterdam Dry Gin: je kunt hem bestellen via de website van Wynand Fockink. Cheers!

Gepubliceerd op 20/06/2018

Luxury Champagne Cruise

interieur DYOS

Rederij Friendship heeft een nieuwe vaartocht: De Luxury Champagne Cruise. Ervaar de Amsterdamse grachten in een luxe die grenst aan decadentie voor een zachte prijs aan boord van de Dyos. Terwijl je geniet van de rondvaart met een heerlijk glas Champagne en lekkere hapjes kun je de grachten bekijken door de grote ramen en de indrukwekkende skylight. Deze vaartocht zal iedere donderdag, vrijdag en zaterdag plaatsvinden van 10.45 tot 12.15 uur. Kosten zijn € 49,50 per persoon en kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Gepubliceerd op 14/06/2018

Nieuwsbrief mei 2018

Nieuwsbrief Mei 2018

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van mei! Met nieuws over onze nieuwe plattegrond en Museum Het Grachtenhuis, Kapitein Zeppos met hun optreden in Paradiso, babynieuws, Red Light Jazz, de haringparty in juni en nog veel meer. Veel leesplezier! 

Gepubliceerd op 18/05/2018

Nieuwsbrief April 2018

18 04

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van april! Met nieuws over de nieuwe tentoonstelling in Tassenmuseum Hendrikje, de speeddate cruise van Rederij Friendship, een wel heel bijzonder hotel in Amsterdam, twee escape rooms waar je nu korting voor krijgt, Koningsdag en -nacht tips, het nieuwe restaurant De Witte Zwaanen allerlei andere evenementen die binnenkort in de oude binnenstad plaatsvinden. 

Gepubliceerd op 20/04/2018

Wijnproeverijen

Wijnproeverijen

Cave Rokin organiseert samen met wijnmeester van formaat Noël Vanwittenbergh weer twee prachtige proeverijen in april en mei! Beiden indrukwekkende arrangementen voor de echte wijnliefhebber:

 • Zondag 29 april 2018 bij Cave Rokin in het proeflokaal; een proeverij geheel in het teken van Riesling!
 • Zondag 20 mei 2018 op de salonboot van Cave Rokin, gevolgd door een geheel verzorgd wijn-spijs arrangement in Hotel The Grand.

De echte wijnliefhebber kan dus zijn hart ophalen deze maanden. Meer informatie en contactgegevens voor aanmelding vindt u in de evenementenkalender van april en mei 2018.

Gepubliceerd op 27/3/2018

Nieuwsbrief Februari 2018

Nieuwsbrief Februari 2018

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van februari! Met nieuws over het Chinees nieuwjaar, weer een mooie like deel win-actie, tips voor valentijnsdag en de voorjaarsvakantie en bijzondere evenementen in de Oude Stad de komende maand!

Gepubliceerd op 13/02/2018

Valentijntips

Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag van de liefde, hieronder hebben wij een aantal leuke tips op een rijtje gezet:

 • Verliefd op de Amsterdamse grachten. Verras jouw Valentijn dit jaar met een wel heel romantisch cadeau! Stap aan boord van één van deze Love Boats en geniet samen van een hapje, drankje of uitgebreid diner. Stromma love boat, 't Smidtje of op de Amsterdam Jewel Cruise
 • Liefde gaat door de maag! Geniet van een romantisch valentijnsdiner in Restaurant-Café In de Waag. Dit diner is te bestellen t/m 17 februari 2018.
 • Waar kan je nou een mooier geschenk voor hem of haar kopen dan bij Gassan Diamonds? Speciaal voor Valentijnsdag heeft Gassan mooie kortingsacties, nog geldig t/m 14 februari. Diamonds are a girl's best friend!
 • Ondek Valentijnsdag van bovenaf. Skylounge Amsterdam is een award winning roof-top lounge bar uitkijkend over Amsterdam.

Gepubliceerd op 6/02/2018

Naastenliefde

Wat is het toch mooi om te zien dat ook na de kerstdagen de naastenliefde in de oude binnenstad van Amsterdam wordt voortgezet. Er worden prachtige initiatieven georganiseerd voor de minder bedeelden:


Dak en thuislozendiner

Gisteravond vond de 11de editie van het dak- en thuislozendiner plaats bij Restaurant Café In de Waag. De speciale gasten konden genieten van een heerlijk avondmaal en fantastische bediening. De avond werd mogelijk gemaakt door de sponsoring van leveranciers Wijnimport J.Bart en Bonne Viande!


Sloep winter

Rederij Friendship organiseert op 17 januari een bijzondere vaartocht voor hun buren van Het Leger Des Heils om hen in de winter ook een warm hart toe te dragen. Ook Reypenaer en Metropolitan dragen een steentje bij door iets lekkers voor de genodigden te verzorgen. 

Gepubliceerd op 15/01/2018

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017

De nieuwsbrief van december is uit! Lees meer over de kerst- en oud&nieuw-evenementen in de oude binnenstad, tips voor de kerstvakantie en nieuwe tentoonstellingen activiteiten in de oude stad.

Klik op de nieuwsbrief hierboven om hem te openen.

Gepubliceerd op 15/12/2017

The Future is Here

The future is here

Worden onze banen ingepikt door robots? En als dat zo is, hoe zit het dan met de banen van de comedians van Boom Chicago? A.s. donderdag 18 april gaat de nieuwe comedyshow van Boom Chicago 'The Future is Here – and it is slightly annoying' in première. Wij zijn benieuwd!

Gepubliceerd op 13/04/2019

Koning Kopstoot

Koning kopstoot

Ben jij een koning in kopstootjes drinken? En wat is jouw favoriete jenever hiervoor? Wynand Fockink is in de maand april helemaal klaar voor Koningsdag: in april op alle Jenevers 10% korting. Gebruik de code KONINGKOPSTOOT.

Natuurlijk mag op deze dag, de 27e April, ook de 'Royal Oranje Likeur' niet ontbreken. Vier deze Koningsdag met Wynand Fockink Oranje Likeur! Deze likeur is speciaal ontwikkeld voor het Koningshuis en gemaakt van de Malaga en de Valencia Sinaasappel: dit geeft de likeur een fris zoete smaak met een zachte afdronk. Bestel je oranje likeur deze maand met 10% korting. Gebruik de code KONINGORANJE

Gepubliceerd op 05/04/2019

Lees hieronder waarom we vanavond allemaal een kopstootje moeten nemen!

Lees meer

Nieuwe Kaart voor Bistro Berlage

Bistro Berlage

Speciaal voor de lente heeft Bistro Berlage een nieuwe kaart samengesteld: vol met verrassende, nieuwe gerechten speciaal voor alle temperaturen die de lente ons zal brengen. Ook voor de borrel is er op de nieuwe kaart verschillende warme, koude en vegetarische borrelplankjes gezet, om gezellig samen te delen. In de avond kan je perfect genieten van bijzonder smaakvolle gerechten. Bekijk hier de nieuwe menu's.

Wist je dat je bij Bistro Berlage ook met een groep terecht kan? Tot 50 personen biedt de bistro verschillende arrangementen aan voor de lunch, borrel en diner. Voor meer dan 50 personen kan je de Bistro zelfs exclusief huren. Of je nou met vrienden, familie of collega's iets te vieren hebt, of gewoon lekker wilt eten samen, er is altijd een arrangement dat bij jullie gezelschap past. Meer informatie? Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd op 26/03/2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief maart 2019

De nieuwe editie van de nieuwsbrief is uit! In deze editie nieuwtjes van De Bakkerswinkel Amsterdam, Hash Marihuana & Hemp Museum en Joods Historisch Museum. We vertellen je meer over de nieuwe show van Boom Chicago. Maak je alvast klaar voor Koningsdag met de arrangementen van Rederij 't Smidtje en in de nieuwsbrief een greep uit onze evenementenkalender, namelijk van leuke activiteiten bij Restaurant-Cafe In de Waag, Kapitein Zeppos en Amsterdams Marionetten Theater. Enjoy!

Gepubliceerd op 15/03/2019

Ellis Gourmet Burger trakteert

mezzanine met haard

Voor Ellis Gourmet Burger voelt het als de dag van gister dat ze de 2e Amsterdamse zaak opende in de Gravenstraat. Toch is het in maart alweer een jaar geleden, en dat betekend tijd voor een feestje! En wat past er nou beter bij een feestje dan bubbels en snacks? Bezoekers die de Amsterdam Oude Stad februari nieuwsbrief laten zien krijgen vooraf aan het diner gratis een glas cava met portie bitterballen, zowel in februari als maart. Ook de vestigingen Prinsengracht en Singel doen mee. Proost samen met Ellis op nog veel mooie jaren in de stad.

Gepubliceerd op 18/02/2019

Opening De Schatkamer! in Hermitage Amsterdam

20190131 110401

Hermitage Amsterdam bestaat dit jaar 10 jaar en om dit te vieren hebben ze vorige week de tentoonstelling De Schatkamer! geopend. Amsterdam Oude Stad was hierbij aanwezig en we brengen je op de hoogte wat je kunt verwachten.

In De Schatkamer! zijn ruim 200 meesterwerken te zien uit de diverse stromingen en culturen van 25.000 jaar kunstgeschiedenis. De kunstwerken worden gepresenteerd in verrassende sets van twee. Deze spannende combinaties tonen overeenkomsten en verschillen in cultuur en tijd zodat bezoekers net iets langer kijken dan ze gewoonlijk zouden doen.

Cathelijne Broers, directeur van Hermitage Amsterdam en kunsthistoricus neemt je via een audiotour op reis door deze indrukwekkende tentoonstelling. Voor de tentoonstelling De Schatkamer! is er een samenwerkingsverband aangegaan met het Koninklijk Concertgebouw-orkerst. Zo zul je bij een bezoek aan de tentoonstelling soms getuigen zijn van een uniek pop-up concert.

20190131 111900

Gepubliceerd op 04/02/2019

Minister Van Engelshoven onthult gedenksteen

nieuwe kerk buiten

Op 30 januari onthult minister Van Engelshoven van cultuur onderwijs en wetenschappen, een gedenksteen voor het 100-jarig jubileum van het boek ‘Herfsttij der Middeleeuwen’ van de historicus schrijver John Huizinga. Herfsttij der Middel-eeuwen is een zeer invloedrijk boek voor veel studenten en historici onder ons. Wist je dat het boek in meer dan 20 talen is uitgegeven? Deze mooie onthulling vindt plaats in De Nieuwe Kerk.

Gepubliceerd op 28/01/2019

Wim Sonneveld avond

Wim Sonneveld avond

Bij Café Sonneveld wordt er op 10 februari een Wim Sonneveld avond georganiseerd. Vanaf 18:00 uur kun je genieten van een heerlijk 3-gangen menu en ondertussen speelt de accordeonist tussen de gerechten door gezellige meezingers. De avond duurt tot circa 21:00 uur en het diner kost € 39,50 per persoon exclusief drankjes. Reserveren? Neem vooral contact met ons op.

Gepubliceerd op 16/01/2019

Begin nieuwe jaar zen in De Nieuwe Kerk

nieuwe kerk buiten

Op zondag 6 januari om 14:00 uur is er in De Nieuwe Kerk, passend bij de huidige tentoonstelling Het leven van Boeddha een languit-concert met meditatieve muziek van onder meer Louis Vierne en Jehan Alain. Bezoekers kunnen plaatsnemen in het middenschip van de kerk op de oranje tatami’s (Japanse meditatiematten), die een vast onderdeel vormen van de tentoonstelling. Gratis op vertoon van geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Gepubliceerd op 03/01/2019

Open inschrijving whiskyproeverij

Whisky schenken

Zondag 20 januari en zondag 17 februari om 17:00 uur wordt bij Café Zilt een whiskyproeverij met open inschrijving georganiseerd. Ben je met een kleine groep, onder de 4 personen dan kun je nu ook genieten van deze proeverij! Reserveer snel.

Gepubliceerd op 13/12/2018

Evening stadion tour

Tour by night2018 2019

Niet in de oude binnenstad, maar wél heel tof om in de Kerstvakantie te doen: een avondtour door de Johan Cruijff ArenA met lichtshow! Tijdens deze speciale tour, die alleen tijdens vakanties wordt gehouden, kun je 's avonds de ArenA bezoeken. Een enthousiaste gids neemt je mee voor een unieke kijk achter de schermen, met speciale toegang tot gebieden die normaal voorbehouden zijn voor spelers en officials. Je ervaart het stadion als het donker is met een paar geweldige lichteffecten. Later zul je genieten van een verbazingwekkende lichtshow op het veld, voorbereid door hooggekwalificeerde experts. Rond je tour af met een bezoek aan de Ajax Gallery of Fame en ervaar de glorie van Ajax.

Met de kortingscode tbn19 kun je de tickets hiervoor goedkoper bestellen: € 1,50 korting voor volwassenen (normale prijs € 15,00) en € 1,00 korting op een kinderkaartje (normale prijs € 10,00 van 5 t/m 12 jaar). Bestel je tickets op de website van de ArenA. Combineer deze avondtour met een vaartocht tijdens het spectaculaire Amsterdam Light Festival, of een ander bijzonder uitje in de oude binnenstad; vanaf Amsterdam Centraal ben je binnen 15 minuten bij de ArenA!

Gepubliceerd op 07/12/2018

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief November 2018

Onze nieuwe nieuwsbrief voor november is uit! Met daarin leuke tips, evenementen en nieuws uit de oude binnenstad met onder andere informatie over het Amsterdam Light Festival.

Gepubliceerd op 16/11/2018

50+ krant

50 krant

Wij staan in de 50+ krant!! Haal snel jouw gratis exemplaar bij één van de 75 servicepunten zoals bij Primera, Bibliotheken, Gezondheidscentra, Stadskantoren, VVV kantoren en de deelnemende bedrijven. Of natuurlijk gewoon bij ons op kantoor.

Gepubliceerd op 30/10/2018

Adopteer een marionet

Adoptie

Wist je dat het Amsterdams Marionetten Theater sinds vorig jaar geen gemeentesubsidie meer ontvangt? Om het theater te behouden, kun je nu een marionet adopteren. Hoe leuk is dat?! Adopteren is mogelijk vanaf € 25,00; lees hier meer over de adoptieprocedure en mogelijkheden. En wanneer je dan toch in het theater bent, bezoek dan ook gelijk de nieuwe voorstelling die tot en met december te bezoeken is genaamd ‘De wonderbaarlijke reis van Doctor Faust’ waarvan zij zeggen; “Een stuk vol magie, humor, en... prachtige muziek”.

Of, wat dacht je van het dubbelconcert van Wolfie Mozart & Vaughan Schlepp? De muziek van de jonge Mozart is wereldberoemd en nu kan je hem persoonlijk ontmoeten! Deze twee muzikanten hebben op 4 november een prachtige middag voor je in petto, in het Marionettentheater. Wolfie en Vaughan speelden al eerder samen tijdens de AMT tournees in Frankrijk, Rusland en Italië. Ze zien beiden uit naar het weerzien in Amsterdam en wij ook! Voor informatie en prijzen, kijk op de website van het theater en laat je verrassen!

Gepubliceerd op 02/10/2018

Marmeren beelden komen tot leven in de Hermitage

Classic Beauties The new classics

Mooie video (klik op de foto)! In de tentoonstelling Classic Beauties, momenteel te zien in de Hermitage, schittert momenteel de unieke collectie van Antonio Canova. Deze toonaangevende kunstenaar streefde in zijn tijd naar ultieme perfectie - als geen ander wist hij emotie en dynamiek aan te brengen in steen. Het bevrijden van emotie uit steen vormde de inspiratie voor een unieke culturele samenwerking; tussen Canova's marmeren sculpturen komen de dansers van Het Nationale Ballet tot leven in de promovideo: een samenwerking tussen Het Nationale Ballet en de Hermitage Amsterdam, en gemaakt ter gelegenheid van de nieuwe voorstelling The New Classics - het openingsprogramma van het nieuwe balletseizoen. The New Classics is tot en met dinsdag 25 september 2018 te zien in Nationale Opera & Ballet, Amsterdam.

Gepubliceerd op 05/9/2018

Nieuwsbrief juli 2018

Nieuwsbrief Juli 2018

Lees hier de juli-nieuwsbrief van Amsterdam Oude Stad! Hierin vind je onder andere veel zomernieuws uit de oude binnenstad, stellen we de Condomerie voor en geven we weer leuke tips voor komende evenementen... Veel leesplezier!

Gepubliceerd op 17/07/2018

Heropening slijperij

Heropening Slijperij Gassan

Gassan Diamonds heeft op 29 mei jl. de slijperij in de hoofdvestiging heropend. De slijpzaal op de eerste etage en rondleiding bij Gassan Diamonds is gemoderniseerd en nu meer interactief. In een zomerse sfeer is de aangepaste rondleiding gepresenteerd door Annemarie van Gaal, die ooit haar carrière bij Gassan is gestart. Amsterdam staat al ruim 425 jaar bekend als City of Diamonds. In de diamant tour van Gassan Diamonds maakt een gids je wegwijs in de eeuwenoude kunst van het diamantslijpen. Je krijgt inzicht in het bewerkingsproces van een ruwe diamant tot een oogverblindende briljant en leert alles over het bepalen van de kwaliteit en waarde van de edelstenen. Klik hier om ook een gratis rondleiding door Gassan Diamond in te plannen. Na een intensieve verbouwing zal tevens Gassan Dam Square op 16 juli haar deuren heropenen. Vanaf 17 juli staat de vernieuwde winkel een week lang in het teken van een feestelijke heropening.

Gepubliceerd op 19/06/2018

Nieuwe Ellis Gourmet Burger aan het Singel

Ellis Gourmet Burger Singel

26 juni is het zover! De nieuwe en derde vestiging van Ellis Gourmet Burger zal aan het Singel haar deuren openen... uiteraard zal dit weer gepaard gaan met allerlei leuke acties (zouden we weer van gratis burgers kunnen genieten?), maar daarover kunnen we later pas meer vertellen. We kunnen niet wachten! Hier vind je later meer informatie over Ellis Gourmet Burger Singel

Gepubliceerd op 12/06/2018

Nieuwe Buurtplattegrond

Plattegrond

Onze nieuwe buurtplattegrond is af! Dit weekend is deze plattegrond, waarbij je nu nóg leuker de verschillende buurten van Amsterdam Oude Stad kunt ontdekken, uitsluitend te verkrijgen bij Museum Het Grachtenhuis. Wie hier op Eerste of Tweede Pinksterdag de plattegrond komt ophalen, krijgt in de museumshop de Amsterdamse Grachten Gids cadeau! Pak er een rondleiding door dit geweldig leuke museum bij en je bent klaar om de grachtengordel van Amsterdam volledig te gaan ontdekken.

Gepubliceerd op 16/05/2018

RecordFriend wordt De Witte Zwaan

Restaurant De Witte Zwaan AmsterdamDe vestiging van RecordFriend aan de Sint Antoniesbreestraat 64 heeft plaatsgemaakt voor een restaurant. Je kunt er terecht voor wekelijks wisselende gerechten, bereid met (zoveel mogelijk) lokale produkten: de tweede passie van eigenaar Marty Zwaan. En de beste achtergrondmuziek van Amsterdam. Voor tweedehands langspeelplaten kun je nog steeds terecht bij RecordFriend op Sint Antoniesbreestraat 46.

Restaurant De Witte Zwaan is open van woensdag t/m zaterdag en biedt plaats aan maximaal 45 gasten. De eerste recensies zijn lovend. Een aanrader voor je bucket list!

Slotdebat in IGC

Gebouw IGC

Het laatste lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam wordt dit jaar in de Koninklijke Industrieele Groote Club gehouden. Op woensdag 21 maart zullen tussen 8.00 en 10.00 uur de lijsttrekkers van D66, GroenLinks, VVD, PvdA, FVD en het CDA met elkaar de strijd aan gaan, onder leiding van debatleider Richard Engelfriet. De politieke duiding wordt verzorgd door professor Tom van der Meer, politicoloog en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. De lezers van Het Parool maken kans om op deze ochtend de prachtige Club te bekijken en het debat bij te wonen. Lees hier meer over deze winactie van het Parool. Aansluitend op het debat kunt u in een van de vele stemlokalen uw stem uitbrengen.

Gepubliceerd op 1/3/2018

Voorjaarsvakantie

La La lente

26 februari begint de voorjaarsvakantie weer. Hieronder volgen een aantal leuke ''Things to do''. 

 • Het Amsterdams Marionetten Theater heeft deze lente een te gekke nieuwe voorstelling. Voor meer informatie en tijden kunt u naar onze evenementenkalender
 • Op 24 en 25 februari is het weer tijd voor het jaarlijkse Chocoa Festival. Dit tweedaagse chocoladefestival wordt gehouden in hartje Amsterdam bij de Beurs van Berlage. Klik hier voor meer informatie en tickets. 
 • Wist u dat Reypenaer Kaas dit jaar op de vijfde editie van het whisky festival The Spirit of Amsterdam staat? Dit festival vindt plaats op 3 maart 2018 in de Zuiderkerk in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en tickets. 

 • Bent u al bekend met onze Speurtochten? En wist u dat wij een speciale Kinderspeurtocht hebben? Dit is het ideale uitje voor in de voorjaarsvakantie. 

Gepubliceerd op 12/02/2018

Sea Palace!

Sea Palace website

Wat een mooie recensie voor Sea Palace!

‘’Sea Palace is meer dan een drijvend pretpark, je kunt er heel behoorlijk Chinees eten’’, aldus Samuel Levie.

Samuel Levie staat op de bres voor goed voedsel en zoekt de verhalen achter ons dagelijks eten.

Klik hier voor het hele artikel.

Gepubliceerd op 2/02/2018

Het is weer kreeftentijd!

Kreeftentijd

Het nieuwe jaar is begonnen en dat moet uiteraard op een smaakvolle manier gevierd worden. Restaurant Looks doet dat traditiegetrouw met een heerlijk viergangen kreeftmenu. Het kreeftenfestival is gisteren begonnen, speciaal voor de vaste gasten van Looks! Geniet van dit voordeel en van de kreeften en maak vooraf een reservering met het codewoord 'vaste gast'.

Het viergangen kreeftmenu voor slechts € 39,50 per persoon:
Cannelloni van rode biet met rivierkreeftjes, appel crème fraîche en bietenreductie
***
Kreeftenbisque met cognacroom
***
Surf en turf (kreeft en entrecôte), gnocchi, venkel, antibois en venkelchips
***
Chocoladepalet

Regels voor deze aanbieding:

 • Aanbieding loopt t/m 10-2-18
 • U kunt zo vaak komen als u wilt
 • Maximaal 6 personen per tafel
 • Vooraf reserveren met het codewoord (vaste gast)


Gepubliceerd op 12/01/2018

Oud & Nieuw in de Oude Stad

champagne

Met Oud & Nieuw zijn er genoeg feestje in de oude binnenstad, hieronder hebben wij een lijstje voor je opgesteld:

 • De Oudejaars dinnershow bij Paleis van de Weemoed
  van 20.00 tot 02.00 uur;
 • Gezellige borrels bij De Roode Laars, Café In 't Aepjen en De Haven van Texel;
 • Een swingend feest bij Casablanca Muziek
  van 22.00 tot 04.00 uur;
 • Het nieuwjaarsfeest bij Café ZILT is de dag later op 1 januari vanaf 17.00 uur.


Gepubliceerd op 15/12/2017

Pasen bij Reypenaer

Paaskaasproeverijen bij Reypenaer

Vrolijk Kazen! Op Paasmaandag geeft Reypenaer Kaas zowel een speciale ontbijt- als lunch kaasproeverij met Champagne. Er zijn nog maar een paar plekken vrij, dus wees er snel bij! 

4 cheese gift set
Nog op zoek naar een geschikt cadeautje voor de Paasbrunch? Reypenaer Kaas heeft nu het mooie 4 Cheese Gift Set! Dit pakket bestaat uit vier verschillende kaasjes en is een perfecte combinatie voor uw Paasbrunch:
1x Reypenaer 1/48
1x Wyngaard Affineurs 1/48
1x Reypenaer VSOP 1/48
1x Wyngaard Chevre Affiné 1/48

Het pakket is te verkrijgen via de webwinkel van Reypenaer, of natuurlijk gewoon in de winkel aan de Singel zelf.

Gepubliceerd op 13/04/2019

Droombaan beschikbaar!

EDIT: inmiddels heeft Vet een leerlingslager aangenomen.

Vacature Slagerij Vet

Ben jij die leuke, enthousiaste jongen die alles wil leren van het Slagersvak? Dit is jouw kans! Slagerij Vet zoekt een leerlingslager. Je moet tot een flinke dosis inzet en motivatie beschikken, verder is er geen ervaring nodig: Huib en Rik Vet kunnen en willen je alles leren! Stuur je gegevens en motivatie door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd op 04/04/2019

Ets van Ferdinand Bol

Ets Ferdinand Bol

Het Rembrandthuis heeft tijdens TEFAF 2019 een bijzondere ets van Ferdinand Bol verworven.

Een donkere ruimte waar gedempt licht via het raam aan de rechterkant naar binnen valt. Het oog moet even wennen, maar dan openbaart zich een mooie scène: Maria geeft de pasgeboren Christus de borst, terwijl Jozef achter haar staat en haar een doek aangeeft. Ferdinand Bol heeft in zijn ets de Heilige Familie op de meest intieme en menselijke wijze mogelijk weergegeven. Niet minder indrukwekkend is de technische uitvoering van de prent; twee-derde van de ets bestaat uit bijna alles-absorberend zwart. Maar ook in dit donkere vlak openbaren zich steeds meer details, als je wat langer kijkt: een huiselijk interieur met onder andere een bedstee, een wiegje en een kat die het tafereel nauwlettend in de gaten houdt.

De nieuwe aankoop zal te zien zijn in de zomerexpositie 'Inspired by Rembrandt', vanaf 7 juni in Museum Het Rembrandthuis.

Gepubliceerd op 26/03/2019

Nieuw in de oude binnenstad

Brasserie Carstens

Na maanden van voorbereiding is het zover: Brasserie Carstens, onderdeel van Park Plaza Victoria Amsterdam, is officieel geopend. Het concept is bedacht door Maik Kuijpers, voormalig chef kok bij De Librije. Het menu neemt je mee op culinaire reis door Nederland met ingrediënten uit onze eigen grond en wateren. Ambachtelijke producten geserveerd op originele wijze, in een ontspannen ambiance. De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel. Carstens heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht en heeft plaats voor 85 gasten.

Gepubliceerd op 11/03/2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019

De nieuwe editie van de nieuwsbrief is uit! Deze editie staat weer boordevol nieuwtjes, je vindt er tips voor de voorjaarsvakantie en bij het vertoon van de nieuwsbrief krijg je bij alle drie de Amsterdamse vestigingen van Ellis Gourmet Burger gratis een glas cava met portie bitterballen, zowel in februari als maart. Enjoy!

Gepubliceerd op 15/02/2019

Chinees nieuwjaar

Drakendansklein

Dinsdag 5 februari is het Chinees Nieuwjaar. Bij de Chinezen staat het feest bekend als Chun Jie. Volgens Chinese tradities betekent dit een samenkomen van familie en kennissen om zo het begin van de lente te vieren.

2019 is het jaar van het Zwijn. Zwijnen zijn loyaal en goedaardig. Niettemin ietsje pietsje ouderwets maar spreiden standvastigheid, geduld en weerstandsvermogen. Zwijnen zijn altijd gelukkig en vinden ook altijd een gelukkig gesternte boven zich, als zij dat nodig hebben. Zij hebben een fijn gevoel voor de heerlijke dingen in het leven. Bijgelovige personen kunnen hun hart ophalen bij Chinees Nieuwjaar: volgens de Chinezen kun je je namelijk gelukkig eten!

Geplande activiteiten: op zaterdag 9 februari vanaf 11:30 uur maakt de leeuw met stoet de ronde Zeedijk - Stormsteeg - Geldersekade - Nieuwmarkt - Zeedijk. Dit gaat gepaard met een aantal vuurwerk-momenten en er is altijd veel publiek. Op de Dam is er vanaf 14:00 uur een Draken- en Leeuwendans, georganiseerd door De Bijenkorf. De Leeuw loopt daarna door de winkel.

Gepubliceerd op 04/02/2019

Relax met Sunday Afternoon Jazz

Sunday Jazz 2

Iedere laatste zondag van de maand is het tijd voor Sunday Jazz in de lobby van het NH Collection Barbizon Palace Hotel. Op zondag 27 januari vindt alweer de 3e editie plaats en zal het Xavi Torres Trio in de lobby hun jazz vibes ten gehore brengen tussen 15:30 en 18:30 uur. Een entreebewijs is niet nodig.

Gepubliceerd op 25/01/2019

Nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief januari 2019

Onze nieuwsbrief voor januari is uit! In deze editie vind je leuk nieuws uit de binnenstad, lees je meer over het goede initiatief van Restaurant-Café In de Waag, vertellen we over de nieuwe tentoonstelling in Museum Het Rembrandthuis en lees je hoe je op de foto kan als Romeinse Godin Flora bij Museumfoto. Ook geven we meer informatie over de nieuwe voorstelling in het Amsterdamse Marionetten Theater en kom je erachter hoe je kunt meevaren met de slingertocht van Harry Slingers bij Rederij 't Smidtje.

Gepubliceerd op 15/01/2019

Chocolademelk nummer 1

winkel2

De chocolademelk van Metropolitan is door Mokum Magazine met het cijfer 10 uitgeroepen tot de beste van de stad! Hun oordeel: "In de chocoladefabriek van Kees Raat wordt de chocoladedemelk uit een choco-tank-die-je-eigenlijk-thuis-wil-hebben getapt. We proeven vloeibare chocolade, die zó verruk-kelijk is dat je de wereld om je heen vergeet. Vol van smaak, maximaal genot!" Heb jij hem al geproefd?

Gepubliceerd op 31/12/2018

Kerst in de oude stad

Kaarsen

Dat je in de oude stad lekker kunt eten, dat wisten we natuurlijk al... maar wist je dat diverse locaties in de oude stad ook met kerst open zijn voor een heerlijk kerstdiner? Hieronder vind je onze tips:

Kerstavond:

 • De Compagnon: een glas Champagne, zesgangenmenu van de chef en koffie met friandises à € 89,00 per persoon. Vol = vol! Reserveren via 020 620 4225 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Spingaren: mooi viergangen kerstdiner à € 47,50 per persoon, € 57,50 incl. kaasplankje. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tussen 18.30 en 20.30 uur (deur open om 18.15 uur).
 • In de Waag: ook hier een prachtig kerstmenu: 3-gangen € 42,50 p.p. 4-gangen € 47,50 p.p. 5-gangen € 52,50 p.p. Bijpassende wijnen € 19,00 per persoon (3 glazen).
 • Long Pura: open op alle feestdagen! 1st en 2e kerstdag een speciaal menu, benieuwd? Neem vooral contact op!
 • Haesje Claes: kerstkeuzemenu op kerstavond: een aperitief, driegangenmenu waarvan je à la carte kan kiezen en koffie of thee. Prijs pp € 59,50, incl. mineraalwater en 0,5 fles wijn per persoon.


Eerste kerstdag:

 • Spingaren:
  • viergangen kerstlunch met goochelaar à € 47,50 per persoon, kinderprogramma à € 25,00. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van 13.00 tot 16.00 uur (deur open in 12.30 uur).
  • mooi viergangen kerstdinerà € 47,50 per persoon, € 57,50 incl. kaasplankje. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tussen 18.30 en 20.30 uur (deur open om 18.15 uur).
 • De Prael: geen zin om te koken? Reserveer dan een tafel met het speciale Prael kerstmenu door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • In de Waag: ook hier een prachtig kerstmenu: 3-gangen € 42,50 p.p. 4-gangen € 47,50 p.p. 5-gangen € 52,50 p.p. Bijpassende wijnen € 19,00 per persoon (3 glazen).
 • Long Pura: open tijdens de kerstdagen en serveert een mooi kerstmenu.


Tweede kerstdag:

 • De Witte Zwaan: vijfgangen Chef's kerstdiner à € 39,00 per persoon. Vegetarisch mogelijk. Graag telefonisch reserveren op 06 51 64 30 22 (Marty Zwaan).
 • Spingaren: mooi viergangen kerstdiner à € 47,50 per persoon, € 57,50 incl. kaasplankje. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tussen 18.30 en 20.30 uur (deur open om 18.15 uur).
 • De Prael: geen zin om te koken? Reserveer dan een tafel met het speciale Prael kerstmenu door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Prael viert tweede kerstdag met Single Bells; houd ook onze evenementenkalender in de gaten.
 • In de Waag: ook hier een prachtig kerstmenu: 3-gangen € 42,50 p.p. 4-gangen € 47,50 p.p. 5-gangen € 52,50 p.p. Bijpassende wijnen € 19,00 per persoon (3 glazen).
 • Long Pura: open tijdens de kerstdagen en serveert een mooi kerstmenu.

Gepubliceerd op 12/12/2018

De gelukkige klas in het Theo Thijssen Museum

Theo Thijssen

Het Theo Thijssen Museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaal-democratisch politicus Theo Thijssen (1879-1943). In de expositie 'De gelukkige klas' wordt er stilgestaan hoe het eraan toeging in het basisonderwijs in Thijssens tijd, tussen 1880 en 1940, maar bovendien wordt er gekeken naar de ideeën die Thijssen daarover uitte in zijn toespraken, artikelen en romans. Te zien t/m 8 juni 2019.

Gepubliceerd op 26/11/2018

Pop-up restaurant Olof's

Olofs Chapel An impressive venue for your event highlight

Olof’s is gevestigd in de Sint Olofskapel. De Sint Olofskapel werd halverwege de 15e eeuw gebouwd en is daarmee de oudste kapel van de stad. Het kerkje was bestemd voor Noorse zee- en kooplieden die in Amsterdam verbleven. De huidige vorm van het gebouw is het resultaat van een uitbreiding in min of meer gotische stijl in 1644. Het gebouw wordt tegenwoordig door het NH Collection Barbizon Palace Hotel gebruikt. Een gang onder de Zeedijk verbindt het hotel met de kapel. Dit is een unieke locatie in het bruisende hart van de oude stad! Tijdens de feestdagen bieden ze een heerlijk 4- of 5-gangenmenu aan op 24, 25 of 31 december.

Gepubliceerd op 14/11/2018

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief Oktober 2018

Het is herfstvakantie! In deze nieuwsbrief weer leuke tips om deze vakantie in Amsterdam te doen, nieuws uit de oude binnenstad, de leukste evenementen op een rijtje en we feliciteren weer 5 partners met hun jubileum. Feest!

Gepubliceerd op 19/10/2018

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief September 2018

De septembereditie van onze nieuwsbrief is uit! Hierin weer heel veel nieuws over bijzondere tentoonstellingen in Amsterdam, het 105 jarige jubileum van de Koninklijke Industrieele Groote Club en weer heel veel tips voor komende evenementen deze maand en begin oktober.

Gepubliceerd op 14/09/2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief Augustus 2018

Lees hier de augustus-nieuwsbrief van Amsterdam Oude Stad! Hierin vind je alle augustusfestivals van Amsterdam op een rijtje, tentoonstellingen, nieuws en leuke acties uit de oude binnenstad en natuurlijk weer veel tips voor komende evenementen.

Gepubliceerd op 17/08/2018

Spotted by Locals

Spotted by Locals

We have been spotted by locals! Op de website Spotted by Locals Amsterdam geven inwoners tips over hun favoriete plekken en activiteiten, nieuw geopende hotspots, en zo ook bijvoorbeeld hun favoriete websites in of over hun stad. Door de Amsterdamspotters is Amsterdam Oude Stad in de lijst gezet met Beste Amsterdam Blogs van 2018!
We kregen een mooie review: Amsterdam Old Town is a great blog to find places and spots in Amsterdam, but next to that it’s a great blog if you’re looking for some more in-depth information on the city. The blog provides great information about Amsterdam’s history! They also have a great city map with nice places to visit, and next to that you can email them to receive a scavenger hunt (how cool is that)!
Wíj vinden het juist weer cool om op deze mooie lokale stadswebsite genoemd te worden.

Gepubliceerd op 04/07/2018

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief Juni 2018

Jaaa, de nieuwe nieuwsbrief is uit! In deze juni-uitgave vind je last-minute tips voor Vaderdag, kan je weer meedoen aan de Like-Deel-Winactie op Facebook, zijn er veel nieuwe dingen in de oude stad, zoals een Luxury Champagne Cruise en een nieuwe vestiging van PANCAKES Amsterdam en geven we weer leuke tips voor komende evenementen... Je leest het allemaal hier!

Gepubliceerd op 18/06/2018

I live here

Campagne I live here

“I live here”, veel bewoners op de Wallen hebben het wel eens uit hun raam geroepen. De gemeente wil deze boodschap extra ondersteunen met een lokale campagne die samen met een klankbordgroep van bewoners is ontwikkeld. Veel toeristen beseffen niet dat ze rondstruinen, hangen, of gaan zitten in een gebied waar mensen wonen. De campagne helpt hierbij en maakt met grote foto's van bewoners op de deuren met de tekst "I live here!" duidelijk dat inwoners last kunnen hebben van het toerisme; de eerste foto's hangen begin deze maand in het wallengebied. Onderzoek wijst uit dat mensen door deze bewustwording hun gedrag aanpassen en NV Zeedijk, woningcorporatie De Key en 1012 Inc. dragen het initiatief een warm hart toe en stellen ramen en deuren beschikbaar voor campagne-uitingen. Lees meer hierover op de website van de Gemeente Amsterdam.

Gepubliceerd op 10/06/2018

De Haven van Texel goes green

Bamboerietjes

Verbeter de wereld en begin bij De Haven van Texel: Vanaf heden geen plastic rietjes meer maar bamboerietjes. Doe ons ook maar zo'n milieubewuste Gin Tonic!

Gepubliceerd op 14/05/2018

Escapen met korting

Escapen met korting

Zowel Sherlocked als Boom Chicago hebben een zonnige korting voor hun escaperooms:
Sherlocked heeft afgelopen week hun 1.000e review ontvangen op TripAdvisor! Om dit te vieren zal de kortingscode oudestad verdubbeld worden tot 1 mei: Je ontvangt nu € 10,00 korting op je boeking, in plaats van de gebruikelijke € 5,00. Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om de mysteries op te lossen bij Sherlocked? Dit is je kans! Ga naar www.sherlocked.nl om je ervaring te boeken en vergeet de kortingscode niet...

Boom Chicago biedt nu tot en met 30 april 25% korting op hun nieuwe escaperoom "Escape Through the Movies" om deze nu uit te proberen. Ga naar het reserveerschema, selecteer jouw gewenste datum en tijd en voer de kortingscode BOOMSPRING in om deze korting te verkrijgen.
Veel escapeplezier gewenst!

Gepubliceerd op 19/04/2018

Wit Amsterdam

Sneeuw Amsterdam

Er ligt weer sneeuw in Amsterdam... Wat maakt dit dunne laagje de stad toch altijd weer oogverblindend mooi! Ook de winter(sport)kriebels gekregen van dit aanzicht? In de oude stad vind je de beste ski- en snowboard gear bij de Volcom Store Amsterdam, O-Zone (de Oakley winkel), The Old Man en The Old Man Junior voor de kleinere sneeuwfanaten.
Tip om weer warm te worden na het shoppen in de Damstraatjes of op het Damrak: Relax met een kop warme thee (met taart!) in Het Kleinste Huis, een lekkere tosti of burger in de Bistro Berlage of bijvoorbeeld een warme chocomel of een heerlijke dagsoep in Café Restaurant In de Waag.

Gepubliceerd op 28/2/2018

Chinees nieuwjaar!

Chinees nieuwjaar

Zoals u in onze evenementenkalender kunt zien is het 16 februari Chinees Nieuwjaar. Dit zal weer uitbundig gevierd worden op de Dam en rondom de Nieuwmarkt.

2018 zou het jaar van de hond zijn. De Hond is trouw, loyaal, verdraagzaam en heeft een afkeer van ongerechtigheid en oneerlijkheid. Als iets ze niet zint, dan kunnen ze defensief en veeleisend worden. Deze karaktertrek zorgt gelukkig ook voor de waakzaamheid die nu broodnodig is bij het verdedigen van idealen als vrijheid en tolerantie.

Wanneer een hond een Chinees huis komt binnenwandelen, dan wordt dat gezien als een gunstig teken. Idealen gaan in 2018 weer een grotere rol spelen, samenwerking geeft meer zin aan ons leven. Ook zal de behoefte aan intimiteit en huiselijkheid toenemen.

Gepubliceerd op 9/02/2018

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018

Klik op bovenstaande afbeelding voor de nieuwsbrief van januari! Een maand vol naastenliefde in de oude binnenstad, klederdracht op de catwalk, een prachtig nieuwe bistro, lekker kreeft eten en nog veel meer!

Gepubliceerd op 20/01/2018

Beurs van Berlage viert 115-jarig lustrum

Beurs van Berlage eventlocatie

Wie jarig is trakteert en de Beurs van Berlage doet dit wel op een heel bijzondere manier. Vanwege haar 115 jarige bestaan stelt de Beurs van Berlage het gebouw namelijk één dag geheel gratis en belangeloos ter beschikking aan een maatschappelijk of goed doel. De Beurs daagt alle goede doelen en maatschappelijke organisaties uit om een geweldig idee voor een evenement bij aan te melden. De vijf leukste ideeën zullen worden uitgenodigd voor een nadere presentatie en kennismaking, waarna het winnende plan gezamenlijk tot werkelijkheid zal worden gebracht in het derde weekend van september 2018.

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u contact opnemen met:
Casper Brackel van de Lustrum Commissie
E mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 020-5313355
beursvanberlage.com/nl/lustrum

Gepubliceerd op 11/01/2018

Kerstvakantie tips

Hieronder hebben wij een aantal tips voor de kerstvakantie voor jullie opgesteld, leuk voor zowel jonge als oudere kinderen:


Gepubliceerd op 13/12/2017

 • 1
 • 2

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl