Eli Content - So much I gazed on beauty

Het Joods Historisch Museum toont een eerbetoon aan Eli Content, een van de belangrijkste hedendaagse joodse kunstenaars van Nederland. In de tentoonstelling zullen de hoogtepunten uit zijn eigenzinnige oeuvre van de afgelopen veertig jaar te zien zijn. De tentoonstelling toont ruim 90 werken, waaronder schilderijen, tekeningen, kunstenaarsboeken en installaties.

Jodendom als inspiratie

Joods-zijn betekent veel voor Content. Hij laat zich vaak inspireren door het scheppingsverhaal en het jodendom, maar eigentijdse zaken als striptekeningen, plastic speelgoed en medische handboeken kunnen hem evengoed inspireren. In de tentoonstelling is zijn voortdurende drang tot vernieuwing goed zichtbaar.

Droombos op zolder

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling maakte hij voor de zolder van het Kindermuseum een ‘Droombos’. Voor dit bos vol vreemde en clowneske figuren liet hij zich inspireren door de grote wandschilderingen die Chagall maakte voor het Joods theater in Moskou. Kinderen kunnen in het atelier aan de slag om zelf droomfiguren te maken. Het Droombos is een installatie gemaakt van afvalkarton en dus kwetsbaar en daarom niet toegankelijk voor groepen.

Over Eli

Eli Content wordt wel de ‘huiskunstenaar’ van het JHM wordt genoemd. Zijn werk is er al vaker tentoongesteld en het museum bezit een aantal belangrijke kunstwerken van zijn hand. Verder is zijn werk zowel in binnen- als buitenland te zien geweest. In zijn beginjaren maakte de artistieke veelvraat vooral abstracte, sobere en minimalistische werken. In de loop der tijd werd zijn werk steeds figuratiever en kleurrijker. Eerst met verwijzingen naar de natuur en motieven van bladeren en dieren, later volgden menselijke figuren en recent ook portretten. De kunst die hij tegenwoordig maakt is opvallend direct en levenslustig. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van het Joods Historisch Museum.

Praktische details

Startdatum 31-07-2020 - 11.00
Einddatum 31-07-2020 - 17.00
Prijs per persoon € 17,00 per persoon
Locatie Joods Historisch Museum

Nieuwsbrief

Maandelijks leuke nieuwtjes!