Juwelen! Schitteren aan het Russische Hof

Juwelen! Schitteren aan het Russische hofLocatie: Hermitage Amsterdam
Data: 14 september 2019 t/m 15 maart 2020

In de tentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof, die op zaterdag 14 september feestelijk is geopend, zijn honderden persoonlijke sieraden, portretten en kostuums van de Romanovs en andere St. Petersburgse adellijke families te zien. Een aantal absolute topstukken vertelt persoonlijke verhalen van de vorstinnen Anna Pavlovna, Catharina de Grote, Elisabeth en Maria Fjodorovna.

De fabelachtige collectie juwelen vormt een van de grote schatten van de Hermitage St.-Petersburg. Een indrukwekkende verzameling die door de eeuwen heen is uitgegroeid tot een heuse schatkamer met duizenden kostbaarheden. Juwelen! Schitteren aan het Russische hofDaaruit komen ruim 300 adembenemende stukken, waarin tienduizenden edelstenen zijn verwerkt, naar Nederland voor de tentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof. Onder de topstukken vinden we armbanden van koningin Anna Pavlovna, een dubbelzijdige spiegel van keizerin Catharina de Grote, het juwelenboeket van keizerin Elisabeth en een diadeem van tsarina Maria Fjodorovna. Van agaat tot zirkoon, vrijwel alle bijzondere steensoorten zullen er te bewonderen zijn. Ze werden verwerkt in de meest exquise juwelen en accessoires, gedragen door de Russische high society. De juwelen vertellen – samen met rijk gedecoreerde baljaponnen, keizerlijke kostuums en majestueuze portretten – persoonlijke verhalen en geven een fascinerend beeld van ruim twee eeuwen mode en juwelen. Van rococo, empire, romantiek tot art nouveau.

Bekijk deze tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam

De tentoonstelling is dagelijks te zien van 10.00 tot 17.00 uur (kassa sluit om 16.30 uur). Ticketprijs volwassenen: € 18,00. Kinderen t/m 11 jaar: gratis. Ook gratis met de I Amsterdam City Card, voor Vrienden van de Hermitage Amsterdam, met de BankGiro Loterij VIP-KAART en met Juwelen! ICOM. Museumjaarkaarthouders betalen nog € 2,50 per persoon om deze tentoonstelling te bekijken.
Meer informatie en tickets bestel je via de website van de Hermitage Amsterdam.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl