Intimate Audrey in Amsterdam

Intimate AudreyLocatie: Beurs van Berlage
Data: 1 november 2019 tot en met 31 januari 2020

Na het succes in Brussel afgelopen zomer, komt de 'Intimate Audrey' tentoonstelling naar huis, naar Amsterdam. Beurs van Berlage, in het historische hart van Amsterdam, verwelkomt deze veelgeprezen, tot leven gekomen biografie van Audrey Hepburn. Neem een kijkje achter de schermen van deze beroemdheid en Audrey neemt je aan de hand door haar leven als kind, echtgenote, moeder en ambassadrice.

Audrey werd geboren in Brussel en bracht haar jeugd door in Nederland. Na de oorlog keerde ze terug naar Nederland om een trofee die haar naam draagt te lanceren en te schenken aan de veteranenorganisatie van BNMO waarmee zij een hechte band had.

Thuiskomen

Intimate AudreyIntimate Audrey is een bijzondere expositie over het leven van Audrey Hepburn. Haar zoon, Sean Hepburn Ferrer, organiseerde de tentoonstelling ter ere van de 90e geboortedag van zijn moeder. De expositie werd eerst getoond in Audreys geboorteplaats Brussel en komt nu naar Amsterdam in haar vaderland. De focus van de tentoonstelling, die grotendeels uit niet eerder gepubliceerde foto's bestaat, ligt volledig op de vrouw en niet op het icoon. De vrouw achter de legende keert terug naar huis. De expositie is verspreid over 600 vierkante meter in de noordelijke expositiezaal van de Beurs van Berlage en bevat honderden originele en opnieuw afgedrukte foto's, een beperkte collectie memorabilia, jurken en accessoires en haar nooit eerder tentoongestelde modetekeningen en humanitaire geschriften. In een reeks indrukwekkende video's worden de verschillende hoofdstukken van haar leven belicht.

Openingstijden en prijzen

Intimate Audrey is tot en met 31 januari 2020 dagelijks geopend van 10-18 uur (de kassa sluit om 17 uur). Ticketprijs volwassenen: € 15,00. Prijs per stel: € 25,00. Studenten/Kinderen 13 t/m 18 jaar: € 8,00. Kinderen t/m 12 jaar: gratis toegang. Alle opbrengsten gaan naar EURORDIS – Rare Diseases Europe. Meer informatie en tickets bestel je via de website van de Beurs van Berlage.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl