Het leven van Boeddha, de weg naar nu

Het leven van Boeddha, de weg naar nuLocatie: De Nieuwe Kerk
Datum: 16 september 2018 t/m 3 februari 2019

In deze nieuwe tentoonstelling in de Nieuwe Kerk zullen een schat aan millennia-oude objecten en hedendaagse kunst elkaar afwisselen: Het oudste object dateert uit de derde eeuw en het jongste uit 2018; daarnaast zullen speciaal voor deze tentoonstelling kunstwerken worden gemaakt. De antieke kunst vertelt het levensverhaal van Siddhartha Gautama, oftewel de Boeddha.

Siddharta werd in de vijfde eeuw v.Chr. geboren als rijke prins maar koos op zijn 29ste radicaal voor een ander leven. Daarin draaide alles om spirituele ontwikkeling. De fases in zijn leven, zijn geboorte, de grote ommekeer, de verlichting, de leerrede en zijn dood, staan aan de bron van het boeddhisme en vormen het verhaal van de tentoonstelling.

Hedendaagse kunst

De essentie van het boeddhisme is de verlichting, die bereikt kan worden door een bewustwording van het hier en nu. Daarom hebben de tentoonstellingsmakers ervoor gekozen ook het ‘nu’ te vertegenwoordigen, met werken van een tiental bekende kunstenaars. Eén van de iconische bomen van Ai Weiwei zal een centrale plek krijgen, naast kunst van onder meer Yoko Ono, Kohei Nawa en Salvador Breed.

Openingstijden Het leven van Boeddha, de weg naar nu

De tentoonstelling is dagelijks in De Nieuwe Kerk Amsterdam te zien van 10 tot 17 uur. Kijk hier voor meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling in de Nieuwe Kerk.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl