Hermitage Amsterdam viert tienjarig bestaan

Tentoonstelling De schatkamerLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 2 februari t/m 25 augustus 2019

De Hermitage Amsterdam bestaat in 2019 tien jaar. En dat wordt een jaar lang gevierd met diverse evenementen, activiteiten en maar liefst twee grote jubileum-tentoonstellingen: 'De schatkamer' en 'Juwelen'. De schatkamer is een tentoonstelling met ruim 250 kunstwerken en vindt van 2 februari t/m 25 augustus 2019 plaats.

De bezoeker maakt een verrassende reis door de tijd én over de halve wereldbol, van Nederland tot China en van Noord-Siberië tot Egypte. Door de samenwerking met Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg, met een collectie van ruim drie miljoen objecten, is de Hermitage Amsterdam in staat zo’n brede tentoonstelling in Nederland te presenteren. Onder de ruim 250 kunstwerken bevinden zich meesterwerken van grote namen als Bernini, Da Vinci, Dürer, Van Dyck, Fabre, Matisse, Rembrandt, Thorvaldsen, Tintoretto, Velázquez, Van der Weyden, maar ook van minder bekende, zeer verrassende kunstenaars.

Samen met werken uit de prehistorie, uit de Griekse en Romeinse tijd, werken van oriëntaalse en West-Europese kunst, wapens en harnassen, oude boeken en handschriften, toegepaste kunst en hedendaagse kunst nemen zij de bezoeker mee op een speciale tour door de kunstgeschiedenis. In een vernieuwende aanpak: bezoekers worden geconfronteerd met kunst uit diverse tijden en culturen, in visueel en/of inhoudelijk verrassende sets van twee. Speelse confrontaties die overeenkomsten en verschillen tonen in cultuur en tijd en de bezoeker aansporen tot een onbevangen, aandachtiger blik. Het tweede deel van de tentoonstelling is een lange, spannende zwerftocht langs alle afdelingen en collecties van de Hermitage St.-Petersburg.

Te zien op de foto: Henri Matisse, Naakt, 1908; Bodhisattva’s en monniken (detail), muurschilderfragment, China, Xinjiang, Shiksha-klooster, 8ste eeuw; Beeld van Amenemhat III, Egypte, Middenrijk, 12de dynastie, 1853–1806 v.Chr.; Rogier van der Weyden, De Heilige Lucas tekent de Madonna, 1435–36.

Openingstijden en prijzen Hermitage Amsterdam

Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Gesloten op 27 april en 25 december. Entree volwassenen: € 25,00 per tentoonstelling. Combinatieticket: € 29,50. Kinderen t/m 11 jaar: gratis.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl