Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vindt u een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin u Amsterdam wil bezoeken en u ziet direct wat er te doen is. Heeft u een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maart 2018
April 2018

Museum Het Grachtenhuis 

portret Isaac IsraelsLocatie: Museum Het Grachtenhuis 
Data: 3 maart 2018 t/m 15 april 2018

Van 3 maart tot en met 15 april is de tijdelijke tentoonstelling 'Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis' te bezoeken. Een tentoonstelling met nooit eerder in Musea vertoond werk van Isaac Israëls. Deze expo is de eerste in een reeks van Post Impressionisten. Na Isaac Israëls volgen Jan Sluijters en George Hendrik Breitner. Met de exposities toont Museum Het Grachtenhuis werk van eind 19e en 20e eeuw, gemaakt door de bekende Nederlandse kustenaars die werden geïnspireerd door het stadsleven van onze hoofstad. 

lees meer

Panorama Amsterdam

Panorama AmsterdamLocatie: Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is er sinds eind augustus een nieuwe attractie te bewonderen: Panorama Amsterdam. De attractie biedt een multimediaal panoramisch uitzicht op negen eeuwen Amsterdam. 

lees meer

Rembrandt observeert mensen

Rembrandthuis tentoonstelling 2018Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Data deel 1: 3 maart t/m 27 mei 2018
Data deel 2: 2 juni t/m 2 september 2018

Rembrandt was een scherp observator. Hij wilde weten wat mensen beweegt en legde graag hun kleine en grote drama’s vast. Museum Het Rembrandthuis organiseert een tweedelige tentoonstelling met hoogtepunten uit de indrukwekkende etsencollectie, waarin Rembrandts uitbeelding van mensen centraal staat. Zorgzame moeders met spelende kinderen, bedelaars en straatmuzikanten, oude mensen met karaktervolle gezichten – kijk mee over Rembrandts schouder.

lees meer

Echo's van de Groote Oorlog

Theo thijssen

Locatie: Theo Thijssen Museum
Datum: vanaf 11 november 2017 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) was Nederland neutraal, maar de oorlog bleef hier niet zonder gevolgen. Honderdduizenden Nederlandse mannen werden gemobiliseerd en ruim een miljoen berooide Belgische vluchtelingen staken de grens over. Naarmate de oorlog langer duurde, zorgden prijsstijgingen en schaarste aan levensmiddelen en brandstof voor groeiende sociale ellende. Meermalen openden militairen in Amsterdam het vuur op rode demonstraties.

lees meer

My Name Is Prince - the official exhibition

Prince tentoonstelling Beurs van BerlageLocatie: Beurs van Berlage
Datum: 8 maart t/m 8 juni

Na een succesvolle looptijd in de Londense O2, komt de tentoonstelling My Name Is Prince naar Nederland! Fans van de muzieklegende Prince krijgen de kans om zich volledig onder te dompelen in zijn muziek, leven en werk, aan de hand van honderden unieke items uit de archieven van Prince’ legendarische studiocomplex Paisley Park.

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl