Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vind je een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin je Amsterdam wil bezoeken en je ziet direct wat er te doen is. Heb je een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mei 2019
Juni 2019

World Press Photo 2019

World Press Photo of the Year 2019Locatie: De Nieuwe Kerk
Datum: 13 april t/m 7 juli 2019

De World Press Photo tentoonstelling is de première van de jaarlijkse expositie van de internationale persfotowedstrijd, die gevolgd wordt door de lange wereldtour. Zoals gewoonlijk zijn alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s te zien, verdeeld in verschillende categorieën. Naast de winnende foto van het jaar is nu ook voor het eerst, het verhaal van het jaar getoond. En net als vorig jaar, zijn er ook dit jaar enkele Nederlandse fotografen bekroond met een prijs voor hun foto.

lees meer

Kabbala - De kunst van de Joodse Mystiek

KabbalaLocatie: Joods Historisch Museum
Data: 29 maart t/m 25 augustus 2019

Het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam hult zich van 29 maart tot en met 25 augustus 2019 in geheimzinnige sferen met een grote tentoonstelling over kabbala, de mystieke traditie van het jodendom. Bezoekers krijgen een gevarieerd beeld van deze oude traditie, die ook popsterren als Madonna en David Bowie inspireerde. Voor het eerst wordt een tentoonstelling gehouden die de vele aspecten van kabbala toont in onverwachte combinaties van eeuwenoude objecten en moderne kunstwerken.

Lees meer

Schamerkat

SchamerkatLocatie: Hermitage Amsterdam
Data: 28 maart 2019 t/m 5 januari 2020

Op woensdag 27 maart presenteerde ABN AMRO Kunstprijswinnaar Helen Verhoeven haar tentoonstelling Schamerkat in de Hermitage. De tentoonstelling is te beschouwen als één grote installatie, waarmee Verhoeven reageert op de huidige jubileumtentoonstelling 'De schatkamer!'.

Lees meer

Unieke Michelangelo tentoonstelling in de Beurs van Berlage

Tentoonstelling A Different ViewLocatie: Beurs van Berlage
Datum: 25 januari t/m 12 mei 2019

Liefhebbers van de plafondkunstwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel kunnen hun hart ophalen. In de Beurs van Berlage vindt momenteel de bijzondere tentoonstelling A Different View plaats. De samenstellers hebben de voorstelling zo gemaakt dat bezoekers op een unieke en andere manier naar de meesterwerken kunnen kijken. Een reis naar Rome is voor deze meesterwerken nu niet meer nodig.

lees meer

Rembrandt's Social Network

Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Datum: 1 februari t/m 19 mei 2019Rembrandts social network

Met de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network geeft Museum Het Rembrandthuis de aftrap voor het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na zijn dood. Alle aandacht gaat uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Want zelfs een groot kunstenaar als Rembrandt was geen eenzaam genie. Als een goede netwerker zette hij zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Hij had familie en vrienden die hem hielpen, die zijn kunstwerken kochten, die hem geld leenden en hem artistiek uitdaagden.

lees meer

De gelukkige klas in het Theo Thijssen Museum

Theo ThijssenLocatie: Theo Thijssen Museum
Datum: 24 november 2018 t/m 8 juni 2019

Het Theo Thijssen Museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaal-democratisch politicus Theo Thijssen (1879-1943). In deze expositie wordt er stilgestaan hoe het eraan toeging in het basisonderwijs in Thijssens tijd, tussen 1880 en 1940, maar bovendien wordt er gekeken naar de ideeën die Thijssen daarover uitte in zijn toespraken, artikelen en romans.

Lees meer

Hermitage Amsterdam viert tienjarig bestaan

Tentoonstelling De schatkamerLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 2 februari t/m 25 augustus 2019

De Hermitage Amsterdam bestaat in 2019 tien jaar. En dat wordt een jaar lang gevierd met diverse evenementen, activiteiten en maar liefst twee grote jubileum-tentoonstellingen: 'De schatkamer' en 'Juwelen'. De schatkamer is een tentoonstelling met ruim 250 kunstwerken en vindt van 2 februari t/m 25 augustus 2019 plaats.

Lees meer

Hennep in de auto-industrie

Auto onderdelen van hennepLocatie: Hash Marihuana & Hemp Museum
Permanente tentoonstelling

Hennepplastic is hét materiaal van de toekomst. Deurpanelen van bepaalde series van BMW, Mercedes en Bugatti zijn op basis van hennepvezel gemaakt, want het is sterk en milieuvriendelijk.

Lees meer

Comedyshow - The Future is Here

The future is hereLocatie: Boom Chicago
Data: vanaf 18 april 2019

Worden onze banen ingepikt door robots? En als dat zo is, hoe zit het dan met de banen van de comedians van Boom Chicago? Dat zie je in de nieuwe comedyshow "The Future is here – and it is slightly annoying".

lees meer

De Impresario - W.A. Mozart

Amsterdams Marionetten Theater - De Impresario W.A. MozartLocatie: Amsterdams Marionetten Theater
Data: t/m juni 2019

Crisis in het theater! Met veel humor schetst Mozart een raak beeld van alle gedoe achter de schermen. Geldtekort, geroddel, gekonkel en natuurlijk: het gevecht om de hoofdrol. Gelukkig houdt theaterkat Mitzi een oogje in het zeil…

lees meer

  • 1
  • 2

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl