Evenementen overzicht Amsterdam

Onderstaand vind je een aantal langlopende evenementen en tentoonstellingen. Exposities, voorstellingen en festivals worden overzichtelijk per maand aangegeven. Klik op de maand waarin je Amsterdam wil bezoeken en je ziet direct wat er te doen is. Heb je een tip voor de evenementenkalender? Meld het ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

December 2018
Januari 2019
Februari 2019

Unieke Michelangelo tentoonstelling in de Beurs van Berlage

Tentoonstelling A Different ViewLocatie: Beurs van Berlage
Datum: 25 januari t/m 12 mei 2019

Liefhebbers van de plafondkunstwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel kunnen hun hart ophalen. In de Beurs van Berlage vindt momenteel de bijzondere tentoonstelling A Different View plaats. De samenstellers hebben de voorstelling zo gemaakt dat bezoekers op een unieke en andere manier naar de meesterwerken kunnen kijken. Een reis naar Rome is voor deze meesterwerken nu niet meer nodig.

lees meer

Rembrandt's Social Network

Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Datum: 1 februari t/m 19 mei 2019Rembrandts social network

Met de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network geeft Museum Het Rembrandthuis de aftrap voor het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na zijn dood. Alle aandacht gaat uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Want zelfs een groot kunstenaar als Rembrandt was geen eenzaam genie. Als een goede netwerker zette hij zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Hij had familie en vrienden die hem hielpen, die zijn kunstwerken kochten, die hem geld leenden en hem artistiek uitdaagden.

lees meer

De gelukkige klas in het Theo Thijssen Museum

Theo ThijssenLocatie: Theo Thijssen Museum
Datum: 24 november 2018 t/m 8 juni 2019

Het Theo Thijssen Museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaal-democratisch politicus Theo Thijssen (1879-1943). In deze expositie wordt er stilgestaan hoe het eraan toeging in het basisonderwijs in Thijssens tijd, tussen 1880 en 1940, maar bovendien wordt er gekeken naar de ideeën die Thijssen daarover uitte in zijn toespraken, artikelen en romans.

Lees meer

De Nieuwe Kerk presenteert Luca Giordano

Luca Giordano - Sint MichaëlLocatie: De Nieuwe Kerk
Datum: 16 februari t/m 7 april 2019

Het indrukwekkende werk genaamd 'Sint Michaël' (circa 1633) van Luca Giordano, komt in februari naar Nederland. Giordano is een van de grote namen van de Italiaanse barok. De komst van het kunstwerk is bijzonder omdat er in Nederland nauwelijks werken van hem te zien zijn. Het werk maakt niet alleen indruk door het grote formaat, de schoonheid en overweldigende dynamiek, maar ook door de symboliek die typerend is voor de hervormingsbeweging binnen de Katholieke Kerk tijdens de 16e eeuw.

Lees meer

Hermitage Amsterdam viert tienjarig bestaan

Tentoonstelling De schatkamerLocatie: Hermitage Amsterdam
Datum: 2 februari t/m 25 augustus 2019

De Hermitage Amsterdam bestaat in 2019 tien jaar. En dat wordt een jaar lang gevierd met diverse evenementen, activiteiten en maar liefst twee grote jubileum-tentoonstellingen: 'De schatkamer' en 'Juwelen'. De schatkamer is een tentoonstelling met ruim 250 kunstwerken en vindt van 2 februari t/m 25 augustus 2019 plaats.

Lees meer

We are Mary Jane - Women of Cannabis

Tentoonstelling we are mary janeLocatie: Hash Marihuana & Hemp Museum
Datum: van 8 juni 2018 t/m 3 maart 2019

Tot in het voorjaar van 2019 presenteert het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam "We are Mary Jane: Women of Cannabis" - een tentoonstelling over de rol van vrouwen in de cannabiswereld. Het museum vestigt hiermee de aandacht op de nog vaak onopgemerkte vrouwelijke bijdrage aan de geschiedenis van 's werelds meest veelzijdige plant, van de prehistorie tot aan de dag van vandaag.

Lees meer

Panorama Amsterdam

Panorama AmsterdamLocatie: Hermitage Amsterdam

In de Hermitage Amsterdam is er sinds eind augustus een nieuwe attractie te bewonderen: Panorama Amsterdam. De attractie biedt een multimediaal panoramisch uitzicht op negen eeuwen Amsterdam. 

lees meer

Echo's van de Groote Oorlog

Theo thijssen

Locatie: Theo Thijssen Museum
Datum: vanaf 11 november 2017 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) was Nederland neutraal, maar de oorlog bleef hier niet zonder gevolgen. Honderdduizenden Nederlandse mannen werden gemobiliseerd en ruim een miljoen berooide Belgische vluchtelingen staken de grens over. Naarmate de oorlog langer duurde, zorgden prijsstijgingen en schaarste aan levensmiddelen en brandstof voor groeiende sociale ellende. Meermalen openden militairen in Amsterdam het vuur op rode demonstraties.

lees meer

Privé boten ALF

Amsterdam Light Festival privé boten

Indien je op zoek bent voor een winterse groepsgelegenheid op de grachten en graag een aanbod op maat wil ontvangen, kan het beter zijn een losse privé boot te huren. In overleg kunnen we voor jouw gezelschap een vaartocht organiseren die perfect past bij jullie wensen en verwachtingen.

 • Aantal personen - met (ongeveer) hoeveel personen wil je varen?
 • Soort gelegenheid - zakelijk chique/ zakelijk informeel/ informeel
 • Tijd - hoe laat zou je willen varen?
 • Tijdsduur - hoe lang zou je willen varen?
 • Type vaartocht - Borrel/ Buffet/ Diner/ Walking dinner/ Dessert
 • Dranken - incl. open Hollandse bar/ onbeperkt drank/ drank op nacalculatie
 • Type boot - luxe salonboot/ stoere trekschuit/ (semi-)open boot/ luxe sloep/ privé rondvaartboot/ geen voorkeur
 • Opstaplocatie - Amsterdam CS/ The Grand/ steiger naar keuze binnen het centrum/ geen voorkeur
 • Budget - wat is het budget?

ALF Privé boot boeken

Wij denken graag met je mee om jullie vaartocht geheel naar wens samen te stellen. Neem contact met ons op voor een aanbod op maat.

Losse tickets ALF

ALF Open sky tour Amsterdam Boat Center

Geniet van de Water Colors Route van het Amsterdam Light Festival! Samen met jouw gezelschap en anderen beleef je dit magische lichtspektakel het mooist vanaf het water. Voor losse tickets zijn er al veel verschillende mogelijkheden; geef ons aan welke elementen jij belangrijk vindt voor jouw vaartocht:

 • Prijs - deze vaartochten variëren van € 17,50pp tot € 42,50pp
 • Aantal personen - met (ongeveer) hoeveel personen wil je varen?
 • Tijd - hoe laat zou je willen varen?
 • Tijdsduur - 75 of 80 minuten/ 90 minuten
 • Dranken - incl. open Hollandse bar/ glühwein en chocomel/ geen drankjes aan boord
 • Hapjes - incl. zoutjes/ tafelhapjes/ kerststol/ geen hapjes aan boord
 • Type boot - luxe salonboot/ citytender/ (semi-)open boot/ luxe sloep/ geen voorkeur
 • Opstaplocatie - Amsterdam CS/ Stopera/ Anne Frank Huis/ Kloveniersburgwal/ geen voorkeurLosse ALF rondvaarttickets boeken

Laat ons weten wat je belangrijk vindt voor jouw Amsterdam Light Festival vaartocht en wij doen jou het meest matchende aanbod.

 • 1
 • 2

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl