Evenementen Amsterdam september 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand september 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 1 september 2019 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Kinderconcert

KinderconcertDatum en tijd: 1 september 2019 vanaf 11.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 5,00 voor kinderen en volwassenen
Het lijkt wel tovenarij! Onzichtbare vingers laten de toetsen van een piano bewegen. Eén keer per maand is er een Kinderconcert in de muzieksalon van het Geelvinck Pianola Museum. Presentatie door Fokke Baarda of Kasper Janse. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders en grootouders die mee willen in de muzikale tijdmachine. Het reserveren van de tickets kan via het formulier op deze pagina

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 1 september 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

André Vrolijks Open Podium

Datum en tijd: 1 september 2019 van 18.30 tot 21.30 uur
André Vrolijks Open PodiumLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 10,00 per persoon (+ 3,25 pp overheidsheffingen), excl. drankjes en hapjes
André Vrolijk, accordeonist in hart en nieren, vaste begeleider van o.a. het Zwanenkoor, bekend van radio en televisie, biedt ook in 2019 samen met MS De Jordaan een ’Open Podium’. Man/ Vrouw, (klein) koor, iedereen kan zich aanmelden om onder André’s muzikale begeleiding zijn of haar talenten ten gehore te brengen. De boot vaart iedere eerste zondag van de maand uit met André. Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Movies at the Hermitage

Datum en tijd: 1 september 2019 vanaf 19.00 uur
Locatie: binnentuin van de Hermitage
Movies at the Hermitage 2019Kosten: € 13,00 per persoon
Na een succesvolle eerste editie van Movies at the Hermitage worden deze zomer opnieuw heuse filmklassiekers getoond in de binnentuin van het museum aan de Amstel. De historische tuin wordt omgetoverd tot de grootste en meest magische openluchtbioscoop van de stad waar vanaf woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september vijf gerenommeerde films te zien zijn. Tickets (€ 13,00 per stuk) zijn nog hier verkrijgbaar.
Om 19.00 uur gaan de deuren open, om 20.00 uur start een filmquiz, waarmee mooie prijzen te winnen zijn, om 20.30 uur volgt er een introductie op de film en om 20.45 uur zal de film starten.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 1 september 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassiek muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks op de eerste zondag van de maand onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Local Boat Adventures

Local Boat AdventureData en tijden: iedere maandag, donderdag en vrijdag van 14.30 tot 16.00 en 16.30 tot 18.00 uur
Opstaplocatie: steiger van d'Vijff Vlieghen, Singel 359
Kosten: € 49,00 per persoon
Heerlijk buiten in het zonnetje, frisse lucht en de grachten van Amsterdam... wat wil je nog meer? Iedere maandag, donderdag en vrijdagmiddag starten er dagelijks twee geweldig leuke vaartochten vanaf de Singel! Om 14.30 uur start de 'Ultimate boat & food crawl' met lekkere Hollandse hapjes geserveerd en om 16.30 uur start de 'Local wine & cheese pairing tour' met, je raadt het al, diverse heerlijke kazen aan boord! Beide tours zijn inclusief een welkomstdrankje en twee andere drankjes tijdens de vaartocht. Tickets voor deze vaartochten (én voor de overdekte Classic Canal Cruise die iedere dag driemaaldaags vertrekt à € 25,00 pp), kan je direct zelf boeken op deze pagina.

Quiz Nights september

pubquizDatum en tijd: 2 september 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Instaprondleiding vaste tentoonstelling Joods Historisch Museum

Datum en tijd: 3 september 2019 van 14.30 tot 15.30 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Instaprondleiding vaste tentoonstellingToegang gratis met entreekaartje
Het Joods Historisch Museum geeft een uniek beeld van de cultuur van het Nederlandse Jodendom in de breedste zin. Het museum bezit een uitgebreide collectie, die naast religieuze voorwerpen ook bestaat uit kunst, documenten, allerlei persoonlijke voorwerpen of voorwerpen die bijvoorbeeld te maken hebben met het joodse bedrijfsleven. Een deel van deze collectie is te zien in de vaste tentoonstelling in het museum, in de Grote Synagoge en de Nieuwe Synagoge. Deze instaprondleiding neemt de bezoeker mee over de vaste tentoonstelling van het Joods Historisch Museum. De rondleiding start bij de kassa van het museum om 14.30 uur.

Grease Bingo

Grease BingoDatum en tijd: 4 september 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
You're the one that I want! Ga compleet uit je dak met Sandy en Danny bij deze spetterende GREASE BINGO. Tell me more? Dit wordt het grootste rock-'n-roll feestje van het jaar! En niet alleen de muziek, maar ook de prijzen zijn... electrifying! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Workshop Kaartlezen Joodsche Raadcartotheek (ITS-Archief)

Workshop Kaartlezen Joodsche Raadcartotheek ITS archiefDatum en tijd: 5 september 2019 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Workshop over het interpreteren en bestuderen van de kaarten uit de Joodsche Raadcartotheek, die op de website van ITS staan. De workshop is in handen van Raymund Schütz en Lion Tokkie. Kaarten uit het archief waarin u specifiek geïnteresseerd bent, kunt u uitgeprint meenemen om te bespreken tijdens de workshop.

Lezing: met Monnickendam op stap

Lezing: met Monnickendam op stapDatum en tijd: 5 september 2019 van 14.00 tot 15.00 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
De kunst van de Amsterdamse schilder Martin Monnickendam (1874-1943) maakt onderdeel uit van de vaste tentoonstelling in het Joods Historisch Museum. Deze lezing geeft een wervelende kijk in het rijke leven en prachtige werk van de succesvolle colorist en de begaafde tekenaar. Ruud van Helden, voorzitter van de Stichting Vrienden van de schilder Martin Monnickendam en auteur van de oeuvrecatalogus van deze schilder, vertelt in deze lezing over de tijd waarin Monnickendam leefde en werkte en laat u genieten van zijn prachtige kleurrijke schilderijen en tekeningen.

Nederlands Theater Festival

Nederlands Theater FestivalData: 5 t/m 15 september 2019
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam, waaronder het Compagnietheater en De Brakke Grond
Het Nederlands Theater Festival toont elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen. Kortom: is meer dan een voorstellingsbezoek alleen! Kijk voor meer informatie op de website van het Nederlands Theater Festival

Amsterdam Fringe Festival

Amsterdam Fringe FestivalDatum: 5 t/m 15 september 2019
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam, festivalhart in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond
Tijdens het Nederlands Theater Festival vindt ook dit festival plaats: van 5 t/m 15 september 2019 draait het allemaal om avantgardistische theaterstukken en kunstenaars die niet tot de gevestigde orde behoren. Het Amsterdam Fringe Festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag van 18.30 tot 22.30 uur én iedere 2e en 4e zondag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én iedere 2e en 4e zondag van de maand: dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Jordaanfestival Elandsgracht

Data: 6 t/m 9 september 2019
Locatie: Appeltjesmarkt (aan het einde van de Elandsgracht)
Gratis toegang
Jordaanfestival 2019Elk jaar vindt in augustus of begin september het Jordaan Festival plaats op de Appeltjesmarkt in Amsterdam, op de kruising de Marnixstraat / Elandsgracht. Hier vieren we de aloude geschiedenis van de Jordaan met natuurlijk de mooiste levensliederen. Een bijzonder evenement dat al sinds 1975 bestaat en ieder jaar weer georganiseerd wordt door Jan de Bie. 3 dagen lang kun je genieten van rasechte Amsterdamse volksmuziek en grote Nederlandse artiesten. Ook ontbreekt uiteraard het Jordaanensemble niet. Sinds 2016 wordt het Jordaan Festival uitgenodigd voor een extra avondeditie (9 september) in het prestigieuze De La Mar Theater aan de Marnixstraat in Amsterdam. Zo dicht bij onze vertrouwde Appeltjesmarkt, maar toch helemaal anders. Natuurlijk net zo Jordanees, maar dan in de unieke sfeer van de prachtige Wim Sonneveld zaal. Het Jordaan Ensemble verwarmt op deze prachtige avond ons hart met de welbekende Jordanese liedjes, uiteraard in traditionele kledij. Met Frits Tang, Tini de Oude, Hanna Barends en Davey Bindervoet.

Feestelijke seizoensopening met het Feest der Poëzie

feestelijke seizoensopening met het feest der poezieDatum en tijd: 7 september 2019 vanaf 20.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 20,00 per persoon
Het Feest der Poëzie opent het theaterseizoen van het Pianola Museum met de Salon der Verzen! Deze keer vers bloed: dichters Vicky Francken en Demi Baltus brengen nieuw, vormvast werk. Daarnaast kan eenieder nog niet eerder bij ons ten gehore gebrachte liederen verwachten van sopraan Susanne Winkler en pianist Daan van de Velde. Tevens draagt Simon Mulder nieuw werk voor. Daarbuiten kan je nog meer bijzonders verwachten! Het reserveren van de tickets kan via het formulier op deze pagina.

Shot of Improv

Shot of Improv - Boom ChicagoData en tijd: iedere zaterdag om 22.30 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 12,50 per persoon
Engelse comedyshow: Boom Chicago’s late night show is the best way to start your Saturday night out. After the first show, Bango!, Boom’s cast and special guests turn into comedy bartenders to create delicious shots for you! Shot of Improv is Boom Chicago’s fully improvised comedy show, and it’s different every time, so you can come to every show and enjoy something new. The show lasts one hour and 45 minutes, including intermission. The bar is buzzing with people from 19.00hr, so why not come early to enjoy a drink? Tickets available via the website of Boom Chicago.

Amsterdam City Swim

Amsterdam City SwimDatum: 8 september 2019
Locatie: De binnenstad van Amsterdam
2.000 meter door de grachten van Amsterdam zwemmen voor het goede doel? Dat is waar de Amsterdam City Swim om draait. Ieder jaar wordt er geld ingezameld voor Stichting ALS Nederland, om meer en beter onderzoek te doen naar deze genadeloze ziekte. Het is nu nog mogelijk je in te schrijven om mee te doen aan dit enorme zwemevenement! Wil je niet meedoen, maar wel aanmoedigen, dan kan dat natuurlijk ook... met zoveel muziek en eettentjes door de hele stad is dat natuurlijk super gezellig!

Koffieconcert

KoffieconcertDatum en tijd: 8 september 2019 vanaf 11.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 10,00 per persoon; stadspas € 8,00
Op de zondagmorgen een gevarieerd programma met gezellige en bijzondere muziek op pianolarollen onder het genot van een (gratis) kopje koffie.

NHM vertelt: Myrna Tugendhaft-Reens

NHM verteltDatum en tijd: 8 september 2019 van 12.00 tot 13.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Elke maand deelt een getuige zijn of haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog aan de hand van een interview met Esther Göbel, projectmedewerker Joods Cultureel kwartier. Het zijn bijzondere gesprekken in aanwezigheid van publiek. De gesprekken worden vastgelegd op video en zijn in het Kenniscentrum van het Joods Cultureel kwartier te bekijken. Op 8 september spreekt Myrna Tugendhaft-Reens (1937).

Instaprondleiding vaste tentoonstelling Joods Historisch Museum

Datum en tijd: 8 september 2019 van 14.30 tot 15.30 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Instaprondleiding vaste tentoonstellingToegang gratis met entreekaartje
Het Joods Historisch Museum geeft een uniek beeld van de cultuur van het Nederlandse Jodendom in de breedste zin. Het museum bezit een uitgebreide collectie, die naast religieuze voorwerpen ook bestaat uit kunst, documenten, allerlei persoonlijke voorwerpen of voorwerpen die bijvoorbeeld te maken hebben met het joodse bedrijfsleven. Een deel van deze collectie is te zien in de vaste tentoonstelling in het museum, in de Grote Synagoge en de Nieuwe Synagoge. Deze instaprondleiding neemt de bezoeker mee over de vaste tentoonstelling van het Joods Historisch Museum. De rondleiding start bij de kassa van het museum om 14.30 uur.

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 8 september 2019 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Quiz Nights september

pubquizDatum en tijd: 9 september 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Instaprondleiding Ets Haim

Instaprondleiding Ets HaimDatum en tijd: 10 september 2019 van 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Ets Haim in de Portugese Synagoge
Kosten: €8,50 plus reguliere entreekosten
Tijdens de rondleiding wordt gesproken over de eerste Sefardische joden in Amsterdam, het onderwijssysteem dat zij ontwikkelden en de rol die Ets Haim daarin vervulde. Er wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis en totstandkoming van de collectie boeken en handschriften. Er worden ook enkele topstukken getoond. Er kunnen hooguit 12 personen deelnemen aan deze rondleiding. De rondleiding start bij de kassa om 15.00 uur (verzamelen vanaf 14.45 uur).

Het Kosmisch Magisch Octaaf

Het Kosmisch Magisch OctaafDatum en tijd: 13 september 2019 vanaf 20.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00 per persoon; studenten en stadspas € 12,50
Magiër Ramana en componist/musicus Ben Waalwijk vormen een duo dat magie, humor, klank en kleur weet om te zetten in een weergaloos spektakel. De acts worden ingeleid met autobiografische vertellingen over de oorsprong van de showbizz, volgens het perspectief van Ramana te verklaren vanuit het shamanisme. Ben Waalwijk verzorgt de muzikale omlijsting met eigen composities en is even vingervlug. Hij plaatst de wereld van Ramana in een klanktuin, maar zingt ook eigen teksten en houdt krachtige komische speeches. Beide solisten versterken elkaar op unieke wijze.

Draaiorgelfestival

Datum en tijd: 14 september 2019 van 10.00 tot 17.00 uur
draaiorgelfestival DamLocatie: De Dam, het Rokin, het Damrak, het Beursplein en het Stationseiland
De melodieën van bekende smartlappen of foute zomerhits door de straat, de bewegende poppetjes en een centje in het bakje doen; voor Amsterdammers zijn de draaiorgels niet uit het straatbeeld weg te denken. Sinds 2003 vindt ieder jaar op de tweede zaterdag in september het Draaiorgelfestival plaats op en rond de Dam in Amsterdam. Dit festival vraagt aandacht voor de draaiorgel als Amsterdams cultuurgoed en wil zorgen dat de typische Amsterdamse cultuur niet verloren gaat. Meer informatie lees je op de website van het Draaiorgelfestival.

Portugese Fado met Palpita

Portugese Fado met PalpitaDatum en tijd: 14 september 2019 vanaf 20.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00 per persoon; studenten en stadspas € 12,50
Waar Portugese fado met haar eeuwenoude mystiek doordrenkt is van heimwee en melancholisch verlangen, geeft Palpita licht aan de traditie door haar frisse interpretatie. De sprankelende stem van Merel in combinatie met het samenspel van Ralph, klassieke gitaar, en António, Portugese gitaar, het hart van de fado muziek, is in alle opzichten uniek. Het trio had sinds haar ontstaan in 2014 in een mum van tijd vele concerten op haar naam staan. Met haar betoverende pure klanken stal zij harten van vele fans, zowel in Portugal als in Nederland – en alles daar tussenin. In Portugal speelde Palpita oa in fadohuizen en concertzalen in Lissabon, Porto en Coimbra.

Open Monumentendag

Open MonumentendagData: 14 en 15 september 2019
Locatie: diverse locaties in de binnenstad
Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag in het tweede weekend van september, openen duizenden monumenten hun deuren gratis voor bezoekers. Thema van 2019 is: plekken van plezier. De monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumenten vlag. Er worden tal van feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, wandelingen, muziekvoorstellingen en rondleidingen. Wist je bijvoorbeeld al dat je ook een kijkje bij het Amsterdams Marionetten Theater kunt nemen? Kijk voor de deelnemers en het programma op de website van de Open Monumentendag.

Klassiek op het Amstelveld

Klassiek op het AmstelveldDatum: 14 en 15 september 2019 van 15.00 tot 22.00 uur
Locatie: Het Amstelveld
Gratis entree
Klassiek op het Amstelveld is een jaarlijks klassieke muziekfestival waarbij het maken en het beleven van klassieke muziek door jeugd centraal staat. Het festival is een initiatief van Tatiana Chevtchouk, pianiste en oprichtster van pianoschool Crescendo Music Amsterdam. Onder leiding van Tatiana organiseert Stichting Musica Omnia Vincit (culturele ANBI) op zaterdag het gratis openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld en op zondag Hand in Hand met de Maestro in De Duif en De Amstelkerk, een middag vol met interactieve familieconcerten, workshops en masterclasses. Meer informatie lees je op de website van Klassiek op het Amstelveld.

Comedy Brunch

Comedy Brunch - Boom ChicagoDatum en tijd: 15 september om 12.00 uur en om 14.00 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 37,50 per persoon
Engelse comedyshow: Food, friends, cocktails and big laughs. Who doesn’t love brunch? What other meal has drinking baked right in? Partnering with G’s, Amsterdam’s best brunch restaurant, Boom Chicago is proud to present these lovely brunch sessions. Grab your friends and book your tickets today! This will sell out! Boom Chicago took their favourite meal of the week, gave it a hip-hop twist, and combined it with what Boom Chicago does best: Comedy! For more information and tickets, see the website of Boom Chicago.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 15 september 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Duo Arnaud Rosdorff & Lodewijk Crommelin

Duo Arnaud Rosdorff & Lodewijk CrommelinDatum en tijd: 15 september 2019 vanaf 17.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00 per persoon; studenten en stadspas € 12,50; kinderen € 7,50
Pianisten Arnaud Rosdorff en Lodewijk Crommelin staan bekend om hun uitvoeringen van de Sacre van Stravinsky voor 4 pianisten. Vanmiddag treden zij op als duo. Men luistert naar werken voor 2 piano’s van César Franck, Claude Debussy (de Prélude à l’après-midi d’un faune, in de versie voor 2 piano’s van Debussy zelf) en de 2e Suite opus 17 van Sergei Rachmaninov.

Whiskyproeverij op inschrijving

Whiskyproeverij ziltDatum en tijd: 15 september 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 37,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Iedere derde zondag van de maand kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Quiz Nights september

pubquizDatum en tijd: 16 september 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

PopQuiz

Popquiz ZiltDatum en tijd: 19 september 2019 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Onspeelbare muziek

Onspeelbare muziekDatum en tijd: 21 september 2019 vanaf 20.15 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 10,00 per persoon; stadspas € 8,00
Tijdens dit concert staan de composities die speciaal voor de pianola gemaakt werden centraal. Het eerste werk dateert uit 1917: de Etude pour Pianola van Strawinsky. De kampioen van de ‘onspeelbare muziek’ werd in later tijd ongetwijfeld de Amerikaans/Mexicaanse componist Conlon Nancarrow (1912-1997). Tijdens deze avond zijn allerlei nieuwe aanwinsten op dit gebied te beluisteren.

Dam tot Damloop

Damloop 2016Data: 21 en 22 september 2019
Locatie: Prins Hendrikkade, Amsterdam Peperstraat, Zaandam
Het weekend van 21 en 22 september staat voor Amsterdam en Zaandam in het teken van hardlopen; 65.000 deelnemers zullen dan namelijk deelnemen aan één van de wedstrijdlopen van het Dam tot Dam Weekend! Zo is er op de 21e de wandeltocht en de Damloop by night, en op de 22e de hardloopwedstrijden voor kinderen en natuurlijk de echte 10 Engelse Mijl Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. Schrijf je in of lees meer informatie op de website van de Dam tot Damloop.

Sjaan in de Jordaan

Sjaan in de JordaanDatum en tijd: 22 september 2019 vanaf 17.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00 per persoon (stadspas en studenten € 12,50 per persoon)
Smartlappen zingen met Sjaan uit de Jordaan. Na een kort concertje wordt het publiek uitgenodigd mee te doen. Met de dolkomische doch zeer educatieve warming-up van onze zeer ervaren zangdocente Sjaan worden behandeld: de uitspraak van het plat Amsterdams, de snik, de glijers, de buikademhaling, fysieke ontspanning en het zingen met hart en ziel, vanuit de buik en tenen. Tekstboekjes worden uitgedeeld en dan wordt er onder begeleiding van de virtuoze accordeonist Gert Wantenaar uit volle borst gezongen. Klassiekers ut de glorietijd van de Jordaan, de jaren ’50, als “Oh Johnny” en “Aan de Amsterdamse grachten”. Sjaan is Nadja Filtzer met accordeonist Gert Wantenaar, die in de Jordaan woont en Nadja ook begeleidt in de succesvolle voorstelling “Vive Piaf!”. Het reserveren van de tickets kan via het formulier op deze pagina.

Quiz Nights september

pubquizDatum en tijd: 23 september 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Oktoberfest Bingo

Oktoberfest BingoDatum en tijd: 25 september 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Bier, braadworsten en natúúrlijk een hysterisch potje Bingo waarbij je kans maakt op fantastische prijzen. Jawohl, dit wordt weer een onvergetelijk gezellige avond! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Kaarslichtdiner en -concert

Datum en tijd: 26 september 2019 vanaf 17.30 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
In de Waag, kaarslichtdinerKosten: € 52,50 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge; om 19.30 uur gaan hier de deuren open, om 20.00 uur begint het concert. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand is het concert in samenwerking met de Leo Smit stichting: artistiek leider Eleonore Pameijer stelde een aantrekkelijk programma samen met muziek van vijf joodse componisten. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet!
Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

Barrelhouse Carnegie Hall & more

Datum en tijd: 27 september 2019 vanaf 20.30 uur
Barrelhouse Tineke SchoemakerLocatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 17,50 per persoon
Frontlady Tineke Schoemaker en pianist Han van Dam treden regelmatig op in het Pianola Museum met hun programma Barrelhouse Blues en Boogie Woogie. Zij introduceren virtuoze gasten. Altijd staat de piano centraal. Vanavond brengen zij een solo programma met stukken waar ze vaak niet aan toe komen tijdens de reguliere optredens met de band. U luistert naar muziek van o.a. Jimmy Yancey, Walter Roland, Leroy Carr, Clarence Lofton en Lucille Bogan, singer songwriters en componisten van het eerste blues & boogie woogie uur. Als gast is uitgenodigd de inmiddels 81-jarige “Master Of Boogiewoogie” pianist Rob Agerbeek uit Den Haag met stukken van o.a. Albert Ammons, Pete Johnson en Meade Lux Lewis. Duetten met Tineke Schoemaker en Han van Dam zullen vast weer ontstaan. Het wordt een unieke avond met muziek uit vervlogen tijden op de historische instrumenten in het sfeervolle Pianola Museum. Mis het niet! Het reserveren van de tickets kan via het formulier op deze pagina.

Koffieconcert

KoffieconcertDatum en tijd: 29 september 2019 vanaf 11.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 10,00 per persoon; stadspas € 8,00
Op de zondagmorgen een gevarieerd programma met gezellige en bijzondere muziek op pianolarollen onder het genot van een (gratis) kopje koffie.

Comedy Brunch

Comedy Brunch - Boom ChicagoDatum en tijd: 29 september om 12.00 uur en om 14.00 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 37,50 per persoon
Engelse comedyshow: Food, friends, cocktails and big laughs. Who doesn’t love brunch? What other meal has drinking baked right in? Partnering with G’s, Amsterdam’s best brunch restaurant, Boom Chicago is proud to present these lovely brunch sessions. Grab your friends and book your tickets today! This will sell out! Boom Chicago took their favourite meal of the week, gave it a hip-hop twist, and combined it with what Boom Chicago does best: Comedy! For more information and tickets, see the website of Boom Chicago.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 29 september 2019 van 14.30 uur tot ca. 16.30 (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

Beethoven leeft!

Beethoven leeft!Datum en tijd: 29 september 2019 vanaf 17.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00 per persoon; studenten en stadspas € 12,50
Mattanja van den Bos en Arwen Christiaanse vormen een nieuw en bevlogen duo. Ze hebben elkaar gevonden in temperament en muzikale expressie. Met het Beethovenjaar voor de deur leggen ze zich toe op het vertolken van alle 10 sonates die Beethoven voor viool en piano geschreven heeft. Beethovens muziek is heel levendig en zit boordevol verrassende wendingen. Je hoort zijn krachtige persoonlijkheid tot leven komen in zijn muziek. Vandaar de naam van het vioolsonates-project: Beethoven Leeft!

Quiz Nights september

pubquizDatum en tijd: 30 september 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl