Evenementen Amsterdam september 2018

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand september 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Quiz Nights september

pubquizData en tijd: 3, 10, 17, 24 september 2018, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Nederlands Theater Festival

Nederlands Theater FestivalData: 6 t/m 16 september 2018
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam, waaronder het Compagnietheater en De Brakke Grond
Het Nederlands Theater Festival toont elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen. Kortom: is meer dan een voorstellingsbezoek alleen! Kijk voor meer informatie op de website van het Nederlands Theater Festival

Amsterdam Fringe Festival

Amsterdam Fringe FestivalDatum: 6 t/m 16 september 2018
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam, festivalhart in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond
Tijdens het Nederlands Theater Festival vindt ook dit festival plaats: van 6 t/m 16 september 2018 draait het allemaal om avantgardistische theaterstukken en kunstenaars die niet tot de gevestigde orde behoren. Het Amsterdam Fringe Festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid.

Kaarslichtdiner en -concert

In de Waag, kaarslichtdinerDatum en tijd: 6 september 2018 vanaf 17.30 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
Kosten: € 49,00 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: Ásdís Valdimarsdóttir (altviool) & Marcel Worms (piano), met muziek van ten onrechte vergeten joodse componisten. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet! Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

Open Monumentendag

Open MonumentendagData: 8 en 9 september 2018
Locatie: diverse locaties in de binnenstad
Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag openen duizenden monumenten hun deuren gratis voor bezoekers. Dit jaar is er gekozen voor het thema: Boeren, Burgers en Buitenlui. De monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumenten vlag. Er worden tal van feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, wandelingen, muziekvoorstellingen en rondleidingen. Kijk voor de deelnemers en het programma op de website van de Open Monumentendag.

Draaiorgelfestival

Datum en tijd: 8 september 2018 van 10.00 tot 17.00 uur
draaiorgelfestival DamLocatie: De Dam, het Rokin, het Damrak, het Beursplein en het Stationseiland
De melodieën van bekende smartlappen of foute zomerhits door de straat, de bewegende poppetjes en een centje in het bakje doen; voor Amsterdammers zijn de draaiorgels niet uit het straatbeeld weg te denken. Sinds 2003 vindt ieder jaar op de tweede zaterdag in september het Draaiorgelfestival plaats op en rond de Dam in Amsterdam. Dit festival vraagt aandacht voor de draaiorgel als Amsterdams cultuurgoed en wil zorgen dat de typische Amsterdamse cultuur niet verloren gaat. Meer informatie lees je op de website van het Draaiorgelfestival.

Amsterdam City Swim

Amsterdam City SwimDatum: 9 september 2018
Locatie: De binnenstad van Amsterdam
2.000 meter door de grachten van Amsterdam zwemmen voor het goede doel? Dat is waar de Amsterdam City Swim om draait. Ieder jaar wordt er geld ingezameld voor Stichting ALS Nederland, om meer en beter onderzoek te doen naar deze genadeloze ziekte. Het is nu nog mogelijk je in te schrijven om mee te doen aan dit enorme zwemevenement! Wil je niet meedoen, maar wel aanmoedigen, dan kan dat natuurlijk ook... met zoveel muziek en eettentjes door de hele stad is dat natuurlijk super gezellig!

Klassiek op het Amstelveld

Klassiek op het AmstelveldDatum: 15 september 2018 van 15.00 tot 22.00 uur
Locatie: Het Amstelveld
Gratis entree
Klassiek op het Amstelveld is een jaarlijks klassieke muziekfestival waarbij het maken en het beleven van klassieke muziek door jeugd centraal staat. Het festival is een initiatief van Tatiana Chevtchouk, pianiste en oprichtster van pianoschool Crescendo Music Amsterdam. Onder leiding van Tatiana organiseert Stichting Musica Omnia Vincit (culturele ANBI) op zaterdag het gratis openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld en op zondag Hand in Hand met de Maestro in De Duif en De Amstelkerk, een middag vol met interactieve familieconcerten, workshops en masterclasses. Meer informatie lees je op de website van Klassiek op het Amstelveld.

Wandeling door de jeugd van Theo Thijssen

Wandeling door de Jordaan van Theo ThijssenDatum en tijd: 16 september 2018 vanaf 13.00 uur
Startlocatie: Theo Thijssen Museum
Kosten: € 7,50 per persoon
Op pad door de Jordaan van Theo Thijssen! Peter-Paul de Baar zal jullie deze zondag rondleiden door de buurt van de jeugd van Theo Thijssen: zijn school, de buurtwinkels, de huizen van zijn familie, en daarmee ook de buurt van zijn romanfiguren. Om 13.00 uur start de wandeling in het museum. Deelname kost €7,50 per persoon, inclusief toegang tot het museum. Voor Vrienden van Theo Thijssen (donateurs) is op vertoon van de Zwembadpas de deelname gratis. Reserveren is noodzakelijk; neem daarvoor contact met ons op.

ZondagMiddagJazzSessie

ZondagMiddagJazzSessieDatum en tijd: 16 september 2018 van 17.30 tot 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
Na een korte zomerstop nadert de tweede zondag van de maand en dus ook een nieuwe editie van de ZondagMiddagJazzSessie in ZILT. Deze sessie wordt wederom verzorgd door saxofonist en leraar aan het Conservatorium van Amsterdam, Jasper Blom. Dit maal spelen: Jasper Blom, Ian Cleaver, Ties Laarakker en Roberto Pistolesi. We vermoeden dat het wederom geweldig wordt maar kom het zelf meemaken en overtuig jezelf. Laaf je aan het assortiment bieren en whisky's, laat je oren vollopen met fijne jazzklanken en knabbel mee van een passend bittergarnituur. Dit is de ideale zondagmiddag/vroege avond besteding. Vertel het voort en komt allen in onvoorstelbare drommen.

Cool BlenZ

Cool BlenZDatum en tijd: 19 september 2018 van 20.30 tot 23.00
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Cool BlenZ bestaat uit 5 ervaren muzikanten die een prachtig kwaliteitsrepertoire brengen van de mooiste jazzy en funky (pop)songs. Cool BlenZ speelt bekende jazz standards en popstukken, overgoten met een sprankelende jazzy, funky en latin saus. Het voor de band herkenbare blended geluid is ontstaan door vermenging van diverse muziekinvloeden en achtergronden van de bandleden. Op het repertoire staan, naast jazzstandards, nummers van Lee Ritenour, Ninas Simone, Stevie Wonder, Randy Crawford, George Benson, Sting, Diana Krall en nog veel meer !

PopQuiz

Popquiz ZiltDatum en tijd: 20 september 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Django Amsterdam 2019 - Launch party

benjamin herman en the robin nolan trioDatum en tijd: 21 september 2018 om 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: Kapitein Zeppos
Kosten: € 18,50 per persoon
Django Amsterdam vindt in januari 2019 voor de vijfde keer plaats in Amsterdam en Kapitein Zeppos heeft de eer de kick-off hiervan te mogen verzorgen. Op 21 september vindt deze "launch party" plaats in Claire's Ballroom in Kapitein Zeppos met een swingend optreden van Benjamin Herman & The Robin Nolan Trio. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus reserveer snel je tickets.

Dam tot Damloop

Damloop 2016Data: 22 en 23 september 2018
Locatie: Prins Hendrikkade, Amsterdam Peperstraat, Zaandam
Het weekend van 22 en 23 september staat voor Amsterdam en Zaandam in het teken van hardlopen; 65.000 deelnemers zullen dan namelijk deelnemen aan één van de wedstrijdlopen van het Dam tot Dam Weekend! Zo is er op de 22e de wandeltocht en de Damloop by night, en op de 23e de fietstocht, de hardloopwedstrijden voor kinderen en natuurlijk de echte 10 Engelse Mijl Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. Schrijf je in of lees meer informatie op de website van de Dam tot Damloop.

Wijnproeverij: Beaujolais

Datum en tijd: 23 september 2018, van 14.00 tot 17.00 uur
beaujolaisLocatie: Cave Rokin
Kosten: € 65,00 per persoon
Een mooie wijnproeverij, geheel in het thema van de Beaujolais. Deze proeverij wordt verzorgd in samenwerking met niemand minder dan wijnmeester en top sommelier Noël Vanwittenbergh. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar; neem contact met ons op om voor deze proeverij te reserveren.

Theatervoorstelling: Retourtje Polen

Retourtje Polen theater door Mirthe FreseDatum en tijd: 23 september 2018, van 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Aula Nationaal Holocaust Museum
Kosten: € 17,50 per persoon, incl. drankje na afloop
Als een dochter met haar vader naar Sobibor afreist, rijzen er vragen over familiegeschiedenis, identiteit, en herdenken. In hoeverre kan en mag je de geschiedenis van de Holocaust jezelf toe-eigenen en wat zou er overblijven van de joodse identiteit als er geen antisemitisme meer zou zijn? Mirthe Frese is sinds 2010 programmamaker kunst en politiek bij De Balie. In het kader van Theater Na de Dam schreef ze haar eerste voorstelling Retourtje Polen. Wegens succes speelt de voorstelling nu in het Nationaal Holocaust Museum. Ga voor meer informatie en tickets naar de website van het Joods Cultureel Kwartier.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl