Evenementen Amsterdam september 2018

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand september 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Quiz Nights september

pubquizData en tijd: 3, 10, 17, 24 september 2018, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Workshops Staphorster Stipwerk

Datum en tijd: 5, 12, 19 en 26 september 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
impressie klederdrachtLocatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 29,50 p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Wekelijks organiseert het Klederdrachtmuseum in de gezellige Oud-Hollandse keuken een workshop in Staphorst Stipwerk. In de workshop leer je alles over de geschiedenis van het stipwerk en het gebruik van de materialen. Welke kleuren en motieven worden gebruikt bij bijvoorbeeld lichte en zware rouw. Je bestempelt een zwarte katoenen tas met de originele stempels voor het Staphorster Stipwerk. De zelf gedecoreerde tas neem je na afloop mee naar huis. De prijs persoon is inclusief entree tot het museum. De workshop is op verzoek ook te boeken op andere tijden voor groepen vanaf 4 personen.

Nederlands Theater Festival

Nederlands Theater FestivalData: 6 t/m 16 september 2018
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam, waaronder het Compagnietheater en De Brakke Grond
Het Nederlands Theater Festival toont elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen. Kortom: is meer dan een voorstellingsbezoek alleen! Kijk voor meer informatie op de website van het Nederlands Theater Festival

Amsterdam Fringe Festival

Amsterdam Fringe FestivalDatum: 6 t/m 16 september 2018
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam, festivalhart in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond
Tijdens het Nederlands Theater Festival vindt ook dit festival plaats: van 6 t/m 16 september 2018 draait het allemaal om avantgardistische theaterstukken en kunstenaars die niet tot de gevestigde orde behoren. Het Amsterdam Fringe Festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid.

Open Monumentendag

Open MonumentendagData: 8 en 9 september 2018
Locatie: diverse locaties in de binnenstad
Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag openen duizenden monumenten hun deuren gratis voor bezoekers. Dit jaar is er gekozen voor het thema: Boeren, Burgers en Buitenlui. De monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumenten vlag. Er worden tal van feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals tentoonstellingen, wandelingen, muziekvoorstellingen en rondleidingen. Kijk voor de deelnemers en het programma op de website van de Open Monumentendag.

Draaiorgelfestival

Datum en tijd: 8 september 2018 van 10.00 tot 17.00 uur
draaiorgelfestival DamLocatie: De Dam, het Rokin, het Damrak, het Beursplein en het Stationseiland
De melodieën van bekende smartlappen of foute zomerhits door de straat, de bewegende poppetjes en een centje in het bakje doen; voor Amsterdammers zijn de draaiorgels niet uit het straatbeeld weg te denken. Sinds 2003 vindt ieder jaar op de tweede zaterdag in september het Draaiorgelfestival plaats op en rond de Dam in Amsterdam. Dit festival vraagt aandacht voor de draaiorgel als Amsterdams cultuurgoed en wil zorgen dat de typische Amsterdamse cultuur niet verloren gaat. Meer informatie lees je op de website van het Draaiorgelfestival.

Amsterdam City Swim

Amsterdam City SwimDatum: 9 september 2018
Locatie: De binnenstad van Amsterdam
2.000 meter door de grachten van Amsterdam zwemmen voor het goede doel? Dat is waar de Amsterdam City Swim om draait. Ieder jaar wordt er geld ingezameld voor Stichting ALS Nederland, om meer en beter onderzoek te doen naar deze genadeloze ziekte. Het is nu nog mogelijk je in te schrijven om mee te doen aan dit enorme zwemevenement! Wil je niet meedoen, maar wel aanmoedigen, dan kan dat natuurlijk ook... met zoveel muziek en eettentjes door de hele stad is dat natuurlijk super gezellig!

Cool BlenZ

Cool BlenZDatum en tijd: 19 september 2018 van 20.30 tot 23.00
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Cool BlenZ bestaat uit 5 ervaren muzikanten die een prachtig kwaliteitsrepertoire brengen van de mooiste jazzy en funky (pop)songs. Cool BlenZ speelt bekende jazz standards en popstukken, overgoten met een sprankelende jazzy, funky en latin saus. Het voor de band herkenbare blended geluid is ontstaan door vermenging van diverse muziekinvloeden en achtergronden van de bandleden. Op het repertoire staan, naast jazzstandards, nummers van Lee Ritenour, Ninas Simone, Stevie Wonder, Randy Crawford, George Benson, Sting, Diana Krall en nog veel meer !

PopQuiz

Popquiz ZiltDatum en tijd: 20 september 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Dam tot Damloop

Damloop 2016Data: 22 en 23 september 2018
Locatie: Prins Hendrikkade, Amsterdam Peperstraat, Zaandam
Het weekend van 22 en 23 september staat voor Amsterdam en Zaandam in het teken van hardlopen; 65.000 deelnemers zullen dan namelijk deelnemen aan één van de wedstrijdlopen van het Dam tot Dam Weekend! Zo is er op de 22e de wandeltocht en de Damloop by night, en op de 23e de fietstocht, de hardloopwedstrijden voor kinderen en natuurlijk de echte 10 Engelse Mijl Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. Schrijf je in of lees meer informatie op de website van de Dam tot Damloop.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl