Evenementen Amsterdam oktober 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand oktober 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratisplattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

De Veerkampjes Bingo

De Veerkampjes BingoDatum en tijd: 2 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Haal je tijgerprint outfit maar uit de kast en kom langs bij deze supergezellige Veerkampjes Bingo, waarbij je kans maakt op beestachtig goede prijzen! En natúúrlijk zijn de enige échte Hanny & Ton Veerkamp ook van de partij! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Underground Cinema

Underground CinemaDatum en tijd: 2 oktober 2019 vanaf 20.30 uur (deuren open vanaf 20.00 uur)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Gratis toegang
(De voertaal van deze avond is in het Engels) Jeffrey's Underground Cinema has been showing neglected and forgotten films for the last decade. The evening starts with a short introduction. This night: a (modern) homage to early cinema like no other, making nostalgia tangible: CLAIRE (2001). Lees meer informatie op deze Facebookpagina.

Valencia- Ajax

Datum en tijd: 2 oktober 2019, om 21.00 uurAjax
Locaties: Café Thijssen en De Biertuin Prinsengracht
Gratis entree
Ajax kijken, en zeker deze spannende Champions League wedstrijd, dát doe je natuurlijk op groot scherm. In de Oude Stad kan dat perfect in Café Thijssen, of bij De Biertuin Prinsengracht!

Kosmosis Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 3 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Kosmosis Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Opgericht door Joost Dieho in september 2003 onder de naam Soulrebels Big Band heeft KOSMOSIS Big Band zich ontwikkeld tot een ambitieuze groep enthousiaste muzikanten met een interessant repertoire. De muzikale inspiratie is waarlijk Kosmisch en breed te noemen. Ze houden van mooie subtiel swingende Braziliaanse stukken maar ook van Latin, Afro, Jazz-Rock, Fusion en Funk. Ze spelen net zo graag een snelle Frevo of Samba uit Brazilië als een vettige Funkgroove van Herbie Hancock, een fraaie Jazzballad van Pat Metheny of een stevig stukje Latin van Paquito D’Rivera.

Pianorecital: Christian Sanders

Christian Sanders in Geelvinck Pianola MuseumDatum en tijd: 4 oktober 2019 vanaf 20.15 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Christian Sanders slaagde in 2015 cum laude voor zijn masterstudie conservatorium Utrecht. En vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität Wenen waar hij zich als uitvoerend musicus verder ontwikkelde in de beroepspraktijk en slaagde voor het Certificate of Performance Program. Christian volgde masterclasses bij onder meer Rian de Waal, ook nam hij deel aan een aantal concoursen. Vanavond brengt hij een afwisselend romantisch programma met werken van Liszt, Chopin en Brahms in onze muzieksalon. Koop hier je tickets.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag van 18.30 tot 22.30 uur én iedere 2e en 4e zondag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én iedere 2e en 4e zondag van de maand: dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Herdenkingsconcert sterfdag Rembrandt

Datum en tijd: 4 oktober 2019 van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: Westerkerk
Herdenkingsconcert sterfdag Rembrandt WesterkerkKosten: € 20,00 aan de deur; € 15,00 indien het entreebewijs van tevoren op een zondagochtend in de Wester wordt gekocht of telefonisch wordt gereserveerd via 020-6247766.
Op 4 oktober 1669 overleed in zijn huis aan de Rozengracht, vlakbij de Westerkerk, de grote schilder van de Gouden Eeuw, Rembrandt van Rijn. Vier dagen later werd hij begraven in de Westerkerk, de kerk waar hij zelf eerder zijn vrouw Hendrickje Stoffels en zijn zoon Titus ten grave had gedragen. Op de avond van zijn sterfdag gedenken we Rembrandt op een passende wijze in de Westerkerk: met een korte inleiding en vooral met bijzondere en toepasselijke muziek. Ensemble ’t Kabinet – het orkest dat maandelijks meewerkt aan de cantatediensten – brengt in kleine bezetting werken van componisten uit Rembrandts tijd ten gehore: Johann Schop (1590 - 1667), William Lawes (1602 -1645), Antonio Bertali (1605 - 1669) en Dietrich Buxtehude (1637 - 1707). Het is een unieke gelegenheid om op deze dag in de Wester te luisteren naar muziek, die hij zelf misschien wel kende.

Bokbierfestijn

Bokbierfestijn in Café ZILTDatum en tijd: 5 oktober 2019 vanaf 16.00 uur
Locatie: Café Zilt
Voor de vijfiende keer presenteert Café ZILT hun befaamd Bokbier Festijn. Uiteraard is er weer een fantastische line-up bokken op tap en fles waaronder Heimdal van Walhalla, Naeckte Bok en een overjarige Hertog Jan Bok. Verder Duits en Lauret rookbok, Erik's Imperial stoute chocolade bok, Jopen Viergranen bok, Bronkhorster evenals Ij Dubbelbok en nog zo een aantal heerlijkheden. Verder staat de tafel gedekt met kazen, patés, olijven, chocolade, stokbrood en kruidenboter. Vertel het verder en komt allen proeven en genieten.

Feest der Poëzie

Feest der PoëzieDatum en tijd: 5 oktober 2019 vanaf 20.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 17,50
‘Ik heb zijn hoofd in mynen schoot/Van bloed is myne voorschoot rood,’ sprak de prinses nadat zij Heer Halewijn had onthoofd. Het hoofd ‘werd op de tafel gezet,’ vermeldt de ballade als laatste. Evenals Salome het hoofd van Johannes de Doper op een zilveren schaal eiste van haar stiefvader Herodes, en het door een list ook kreeg. Tenslotte is er de andere Bijbelse figuur Judith, die in tegenstelling tot Salome geldt als een heldin omdat ze de tiran Holofernes doodde. Na de salon over verdronken vrouwen wordt het tijd de andere kant te laten zien: onthoofde mannen is ditmaal het thema. De drie bovenstaande fatale vrouwen en een kopje kleiner gemaakte mannen worden behandeld met muziek, beeldende kunst en voordracht. Koop hier je tickets.

Shot of Improv

Shot of Improv - Boom ChicagoData en tijd: iedere zaterdag om 22.30 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 12,50 per persoon
Engelse comedyshow: Boom Chicago’s late night show is the best way to start your Saturday night out. After the first show, Bango!, Boom’s cast and special guests turn into comedy bartenders to create delicious shots for you! Shot of Improv is Boom Chicago’s fully improvised comedy show, and it’s different every time, so you can come to every show and enjoy something new. The show lasts one hour and 45 minutes, including intermission. The bar is buzzing with people from 19.00hr, so why not come early to enjoy a drink? Tickets available via the website of Boom Chicago.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 6 oktober 2019 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Kinderconcert

KinderconcertDatum en tijd: 6 oktober 2019 vanaf 11.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 5,00 voor kinderen en volwassenen
Het lijkt wel tovenarij! Onzichtbare vingers laten de toetsen van een piano bewegen. Eén keer per maand is er een Kinderconcert in de muzieksalon van het Geelvinck Pianola Museum. Presentatie door Fokke Baarda of Kasper Janse. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders en grootouders die mee willen in de muzikale tijdmachine. Het reserveren van de tickets kan via het formulier op deze pagina.

De film die nooit afkwam

De film die nooit afkwamDatum en tijd: 6 oktober 2019 van 12.00 tot 14.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Film over kunstschilder en Holocaustoverlevende Sieg Maandag. Velen kennen hem als het jongetje van de beroemde foto in het Amerikaanse tijdschrift LIFE. Daarin loopt hij vlak na de bevrijding van concentratiekamp Bergen-Belsen zijn vrijheid tegemoet.

Diamantwandeling met Daniël Metz

Diamantwandeling met Daniël MetzDatum en tijd: 6 oktober 2019 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
In oktober worden er vier wandelingen georganiseerd door de joodse buurt, waarbij vooral langs locaties wordt gelopen die belangrijk zijn geweest voor de diamantindustrie. Deze eerste rondleiding wordt gegeven door Daniël Metz, conservator van de tentoonstelling ‘Amsterdam Diamantstad’. De voertaal is Nederlands. Lees meer op de Facebookpagina over deze wandeling.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 6 oktober 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

André Vrolijks Open Podium

Datum en tijd: 6 oktober 2019 van 18.30 tot 21.30 uur
André Vrolijks Open PodiumLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 10,00 per persoon (+ 3,25 pp overheidsheffingen), excl. drankjes en hapjes
André Vrolijk, accordeonist in hart en nieren, vaste begeleider van o.a. het Zwanenkoor, bekend van radio en televisie, biedt ook in 2019 samen met MS De Jordaan een ’Open Podium’. Man/ Vrouw, (klein) koor, iedereen kan zich aanmelden om onder André’s muzikale begeleiding zijn of haar talenten ten gehore te brengen. De boot vaart iedere eerste zondag van de maand uit met André. Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 6 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks op de eerste zondag van de maand onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Quiz Nights oktober

pubquizDatum en tijd: 7 oktober 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Jazz Warriors Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 7 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Jazz Warriors Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Een Amsterdamse Big Band met een kleine twintig enthousiaste muzikanten die regelmatig optreden met jazz uit de jaren ‘30 to ‘60. Van Swing tot Sinatra, maar ook Latin en Soul. De vaste zangeres is Angeline Portier en de band staat onder leiding van Werner Janssen.

Jom Kipoer in de Esnoga

Jom Kipoer in de Portugese SynagogeData: 8 en 9 oktober 2019
Locatie: Portugese Synagoge
Kosten: € 25,00
De Kal Nidre-dienst die elk jaar in de Esnoga plaatsvindt op ingaande Jom Kipoer staat internationaal bekend om haar Portugese melodieën, de heren met hun hoge hoed, de honderden kaarsen die de ruimte verlichten. De bijzondere sfeer neemt je mee naar het Spanje en Portugal van eeuwen geleden. Kal Nidre begint met Sjemang Kolie om 18.35 uur, maar de kaart- en veiligheidscontrole vergt veel tijd, dus zorg dat u geruime tijd voordien aanwezig bent. Tijdens de dienst is er opvang voor de kinderen in de ontvangstruimte bij de schatkamers. Andere tijdstippen: Zemirot Kipoer is om 08.30 uur, Mincha is om 16.15 uur en Nengila om 18.30. Vasten eindigt om 19.43 uur. Meer informatie over het evenement en het verkrijgen van tickets, vind je op deze pagina van de Portugese Synagoge.

70s80s90s00s Bingo

70s80s90s00s BingoDatum en tijd: 9 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Een supergezellig en vooral muzikaal Bingofeestje, waarbij je in elke ronde de allergrootste hits uit een ander tijdperk voorbij hoort komen en ondertussen kans maakt op geweldige prijzen! Wedden dat je zingend naar huis gaat? Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Ruth Geerse Jazz Experience in Casablanca

Datum en tijd: 9 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Ruth Geerse Jazz Experience in Casablanca MuziekGratis entree
De Ruth Geerse Jazz Experience brengt een levendige mix van Jazz, Pop en Latin. Zangeres Ruth Geerse zingt en speelt piano; eigen composities afgewisseld met jazzstandards. Ruth zoekt en houdt van de raakvlakken tussen verschillende muziekstijlen. Zo speelde zij aanvankelijk haar eigen nummers akoestisch aan de piano, daarna met een rockband, kwam via het Conservatorium met jazz in aanraking, zong vervolgens in meerdere bigbands en vindt nu in deze formatie de ultieme fusion van al deze muzikale invloeden. Met haar krachtige, maar ook sensuele stem weet Ruth haar publiek te raken en in beweging te brengen.

The Burnin' Burritos in Casablanca

Burnin' Burritos in Casablanca MuziekDatum en tijd: 10 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De Burritos beginnen in 2015 als side kick van rhythm & soul-band Jump Back. Al gauw blijkt dat ze met hun hoedjes, zonnebrillen en Tex-Mex een gevoelige snaar raken. En sinds de komst van ervaren percussionist Jochensito Gonzalez, die de Tex-Mex injecteert met een flinke scheut latin, swingen ze helemaal alle Mexicaanse smeltkroezen uit.

Piazolla meets Bach

Piazolla meets BachDatum en tijd: 11 oktober 2019 vanaf 20.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Wat gebeurt er als een tango pianiste en klassieke saxofoniste elkaar ontmoeten en samen gaan werken?Aubrey Snell, saxofoniste en theatermaakster en Margreet Markerink, pianiste en componiste hebben elkaar gevonden in een nieuw programma “Piazzolla meets Bach”. In dit programma komt de favoriete nuziek van deze musici samen. Argentijns vuur van oa Piazzolla, passie, maar ook ontroering, versmelt met de geniale barokmuziek van Johan Sebastiaan Bach. Dat het een muzikaal feest wordt is aan deze muzikanten wel toevertrouwd. Ze hebben al vele Nederlandse podia maar ook daarbuiten veroverd! Koop hier je tickets.

Koffieconcert

KoffieconcertDatum en tijd: 13 oktober 2019 vanaf 11.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 10,00 per persoon; stadspas € 8,00
Op de zondagmorgen een gevarieerd programma met gezellige en bijzondere muziek op pianolarollen onder het genot van een (gratis) kopje koffie. Koop hier je tickets.

Comedy Brunch

Comedy Brunch - Boom ChicagoDatum en tijd: 13 oktober om 12.00 uur en om 14.00 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 37,50 per persoon
Engelse comedyshow: Food, friends, cocktails and big laughs. Who doesn’t love brunch? What other meal has drinking baked right in? Partnering with G’s, Amsterdam’s best brunch restaurant, Boom Chicago is proud to present these lovely brunch sessions. Grab your friends and book your tickets today! This will sell out! Boom Chicago took their favourite meal of the week, gave it a hip-hop twist, and combined it with what Boom Chicago does best: Comedy! For more information and tickets, see the website of Boom Chicago.

NHM vertelt: Rob Engelander

NHM verteltDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 12.00 tot 13.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Elke maand deelt een getuige zijn of haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog aan de hand van een interview met Esther Göbel, projectmedewerker Joods Cultureel kwartier. Het zijn bijzondere gesprekken in aanwezigheid van publiek. De gesprekken worden vastgelegd op video en zijn in het Kenniscentrum van het Joods Cultureel kwartier te bekijken. Op 13 oktober spreekt Rob Engelander (1941).

Na de zondvloed is er regenboterkoek!

Na de zondvloed is er regenboterkoekDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Atelier Kindermuseum in het Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Kom met je (groot-)ouder naar het klank- en lichtspel over Ruben en de ark van Noach, getekend door Dick Bruna. Is de regen opgehouden? Bak je eigen ‘regenboterkoek’. Toegankelijk voor alle leeftijden en je kunt aanschuiven tussen 13.00 en 15.30 uur. Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in desbetreffend weekend 020-5310331. Check voor de meest recente informatie: jck.nl/agenda.

Diamantwandeling met Daniël Metz

Diamantwandeling met Daniël MetzDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
In oktober worden er vier wandelingen georganiseerd door de joodse buurt, waarbij vooral langs locaties wordt gelopen die belangrijk zijn geweest voor de diamantindustrie. Deze tweede rondleiding wordt gegeven door Daniël Metz, conservator van de tentoonstelling ‘Amsterdam Diamantstad’. De voertaal is Nederlands. Lees meer op de Facebookpagina over deze wandeling.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 14.30 uur tot ca. 16.30 (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

Ceviche Sunday

Datum en tijd: 13 oktober 2019, van 15.00 tot 17.30 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: schappelijke prijsjes!
Ceviche SundayZondag 13 oktober hoopt Thijssen op de zegen van de weergoden. Mochten zij hen gunstig gestemd zijn, dan komt Katinka van cevicheceviche hen een workshop - je raadt het al - ceviche maken geven. Verse vis. Schaaldieren. Limoemen. Tijgermelk. En nog veel meer lekkers! En ja, iemand moet al dat lekkers ook opeten. En daar hebben ze wat hulp bij nodig. Vanaf een uur of 15:00, wanneer het kokkerellen is afgelopen en het afwassen begint, kun je voor een schappelijk prijsje komen proeven van deze Peruaanse lekkernijen. Buiten bij het standbeeld van Theo Thijssen worden de lekkernijen dan uitgestald. Natuurlijk mag de drank ook niet ontbreken. Witte wijn wellicht? Of iets met Gingery? Later meer: save the date!

Café-Chantant: Zeppos to the moon and beyond

Café ChantantDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 16.30 tot 19.30 uur
Locatie: Tobacco Theater, georganiseerd door Kapitein Zeppos
Kosten: € 15,00 per persoon
Vanaf oktober stijgt Kapitein Zeppos weer op met het Café-Chantant-ruimteschip en landt voor de tweede keer in Tobacco theater neer. Als Neil Amstrong lanceren zij zichzelf het nieuwe seizoen in en wat hebben ze er veel zin in! De astronautenzangers en -zangeressen staan te poppelen om de sterren van de hemel te zingen op zondag 13 oktober. De zaal is open vanaf 15.30 uur en het theater laat geen kinderen onder de 15 jaar toe. Koop hier je tickets online. Reserveren voor het diner? Bel 020-6242057.

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Quiz Nights oktober

pubquizDatum en tijd: 14 oktober 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Biggles Big Band in Casablanca Muziek

Datum en tijd: 14 oktober 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Biggles Big Band in Casablanca MuziekDe Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang. Bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft, en dat maakt elke uitvoering tot een bijzondere muzikale ervaring!

Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance EventData: 16 t/m 20 oktober 2019
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam
Vijf dagen lang is Amsterdam in de ban van electronische muziek, tijdens dit wereldberoemde dancefeest in de stad. Met meer dan 350 evenementen, 2.500 artiesten en 160 locaties is het Amsterdam Dance Event (ADE) zonder twijfel het grootste elektronische dancefestival ter wereld. ADE heeft naast een uitgebreid nachtprogramma ook overdag veel te bieden, van lezingen tot workshops en van filmvertoningen tot exposities. Bezoek de website van ADE voor meer informatie, passe partouts en tickets.

James Bond Bingo

James Bond BingoDatum en tijd: 16 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Bondgirls (en gentlemen) opgelet! Kom naar deze zéér verleidelijke en classy Bingo avond, waar je niet alleen kans maakt op mooie en sexy prijzen, maar ondertussen natuurlijk ook een onweerstaanbaar biertje of een Martini (shaken, not stirred) kunt bestellen! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Art Bob in Casablanca

Datum en tijd: 16 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Art BobGratis entree
Deze krachtige Amsterdamse jazz-formatie springt meer en meer in het oog bij het publiek. Zij speelde recent tweemaal op het Red Light Jazzfestival, in de jazzclubs van de hoofdstad: Cotton Club en Casablanca. Maar ook in jazzcafé Alto en in het Vondelpark Openluchttheater. Kortgeleden oogstte ABC lovende kritiek n.a.v. een concert bij Noten op de Noen in Helvoirt. Niet verrassend want deze band bestaat uit zeven gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2017 samenwerken. Hiervoor was Art Bob bekend als Jiggle 'n Jazz.

PopQuiz

popquiz ZiltDatum en tijd: 17 oktober 2019 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

De Bucket Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 17 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Bucket Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band. Denk bij dan niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband... Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

Concert Duo Mong

Duo MongDatum en tijd: 18 oktober 2019 vanaf 20.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Het duo van Yulia Gubaydullina (viool) en Aliya Iskhakova (piano) werd in 2012 opgericht als een kamermuziekensemble toen zij studeerden aan het Kazan State Conservatory. Tot 2015 waren Aliya en Yulia vooral gericht op klassieke Europese muziek. Aan het conservatorium van Kazan kregen zij les van Faina Starateleva en Olga Pyatnitskaya en bestudeerden zij klassieke sonates van componisten als Beethoven, Brahms, Debussy en Szimanowski. Koop hier je tickets.

Amsterdam City Walk

Datum en tijd: 19 oktober 2019 van 7.00 tot 17.00 uur
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
Amsterdam City WalkMet deze wandelroutes ervaar je Amsterdam op zijn mooist! Begin je jouw wandeling vroeg in de ochtendglorie, dan zie je het gezellige Amsterdam langzaam tot leven komen. Naast mooie grachten en parken om te bewonderen, biedt deze wandeling nog veel meer. Musea op de route hebben een speciaal aanbod waardoor je culturele flitsbezoeken kunt doen. Cafés openen extra vroeg hun deuren en zorgen onderweg voor veel entertainment. En de finish van alle afstanden is, tot slot, bij het bijzondere en heroïsche Olympisch Stadion: de plek waar de volgende dag de TCS Amsterdam Marathon van start gaat. Met een verdiende medaille om je nek en zangers en DJ’s die je bij de finish verwelkomen zal je gegarandeerd terugkijken op een echte Amsterdam experience! Meer informatie vind je op de website van de Amsterdam City Walk.

Handgemaakte Calumet Pijpjes

Handgemaakte Calumet PijpjesDatum en tijd: 19 oktober 2019 van 10.00 tot 18.00 uur
Locatie: The Old Man Smokesupplies
Gratis entree
Live te zien in de etalage van The Old Man: handgemaakte pijpjes op de draaibank van Calumet Spirit! Ook leuk: op 19 oktober krijg je bij aankoop van een Calumet pijpje een goodie bag van The Old Man gratis!!

Concert Jeroen Dupont en Nicolas van Poucke

Jeroen Dupont en Nicolas van PouckeDatum en tijd: 19 oktober 2019 vanaf 20.15 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Twee aan elkaar gewaagde musici spelen een veelzijdig en kleurrijk programma met sonates van Bach, Franck en Debussy en vier verschillende dansen van Glazunov, De Falla, Ravel en Stravinsky. Jeroen Dupont, graag geziene violist in het Pianola Museum, samen met pianist Nicolas van Poucke! Koop hier je tickets.

Diamantwandeling met Eva van Dijk

Diamantwandeling met Eva van DijkDatum en tijd: 20 oktober 2019 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
In oktober worden er vier wandelingen georganiseerd door de joodse buurt, waarbij vooral langs locaties wordt gelopen die belangrijk zijn geweest voor de diamantindustrie. Deze derde rondleiding wordt gegeven door Eva van Dijk, oprichter van Amsterdam Odyssey. De voertaal is Nederlands. Lees meer op de Facebookpagina over deze wandeling.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 20 oktober 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Lezing: De Joodse Rembrandt

Lezing De Joodse RembrandtDatum en tijd: 20 oktober 2019 van 14.30 tot 16.00 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Het is een hardnekkige mythe dat Rembrandt een speciale band had met de Amsterdamse joden. Doordat hij midden in de joodse buurt woonde, vermoeden sommigen zelfs dat de schilder zelf joods was. Conservator Mirjam Knotter legt deze mythe onder de loep aan de hand van Rembrandts schetsen en etsen. Deze lezing vindt plaats in het Auditorium van het Joods Historisch Museum.

Recital Maurice Schoonhoven

Maurice SchoonhovenDatum en tijd: 20 oktober 2019 vanaf 17.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 17,50, student/stadspas € 15,00
Maurice van Schoonhoven geeft regelmatig soloconcerten in Nederland en Duitsland en houdt zich daarnaast ook bezig met kamermuziek. Zo nam hij in 2001 een CD op met pianowerken en kamermuziek van de Nederlandse componist Jan van Amerongen (1938). Het repertoire van Maurice is breed, met een accent op de grote romantische pianoliteratuur. Voor dit exclusieve najaarsrecital van het Skjabingenootschap selecteerde Maurice van Schoonhoven werken van Skrjabin en Chopin. Koop hier je tickets.

Whiskyproeverij op inschrijving

Whiskyproeverij ziltDatum en tijd: 20 oktober 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 37,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Iedere derde zondag van de maand kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Quiz Nights oktober

pubquizDatum en tijd: 21 oktober 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Biggles Big Band in Casablanca Muziek

Datum en tijd: 21 oktober 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Biggles Big Band in Casablanca MuziekDe Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang. Bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft, en dat maakt elke uitvoering tot een bijzondere muzikale ervaring!

Ajax-Chelsea

Datum en tijd: 23 oktober 2019, om 18.55 uurAjax
Locaties: Café Thijssen en De Biertuin Prinsengracht
Gratis entree
Ajax kijken, en zeker deze spannende Champions League wedstrijd, dát doe je natuurlijk op groot scherm. In de Oude Stad kan dat perfect in Café Thijssen, of bij De Biertuin Prinsengracht!

Ouwehoeren Bingo

Datum en tijd: 23 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Ouwehoeren BingoLocatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Bij deze gezellige Amsterdamse Bingo is het toegestaan om (pikante) liedjes te zingen, dezelfde outfit aan te trekken als je beste vriend(in) of om gewoon even gezellig bij te ouwehoeren! Samen met onze presentator Robert maken de hilarische Martine en Louise Fokkens - wereldwijd bekend als 'de Ouwehoeren' - er een vrolijke en muzikale avond van! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Kaarslichtdiner en -concert

Datum en tijd: 24 oktober 2019 vanaf 17.00 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
In de Waag, kaarslichtdinerKosten: € 52,50 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge; om 19.00 uur gaan hier de deuren open, om 19.30 uur begint het concert. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: Violiste Noa Wildschut (18), begeleid door pianist Daniël Kramer. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet! Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

De Bucket Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 24 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Bucket Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band. Denk bij dan niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband... Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

Duo Beaux Arts

Duo Beaux ArtsDatum en tijd: 26 oktober 2019 vanaf 20.15 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 15,00, student/stadspas € 12,50
Duo Beaux Arts werd opgericht in 2008 door concertpianisten Steinway artist Tao Lin en zijn vrouw Dr. Catherine Lan. Zij vormen een internationaal bekend duo en maakten tournees door Taiwan, Singapore, Thailand, Japan, Mexico, Canada, Slovenië, Groot Brittannië, Frankrijk, Noorwegen, Spanje. Vanavond verzorgen zij een feestelijk recital in het Pianola Museum. Wij zijn zeer verheugd over dit optreden van dit internationaal vermaarde duo in onze muzieksalon! Koop hier je tickets.

Verjaardag van Amsterdam

Datum: 26 en 27 oktober 2019
stadsarchief verjaardag amsterdamLocatie: Stadsarchief Amsterdam, de Schatkamer
Gratis entree
Amsterdam is jarig op 27 oktober! Ieder jaar wordt dit onder andere gevierd in de Schatkamer van het Stadsarchief. Op zaterdag 26 oktober 2019 zal Hans Sibbel, bekend als cabaretier Lebbis, het unieke Tolprivilege van 27 oktober 1275 onthullen. Het is het oudst bewaarde document waarin ‘Amestelledamme’ voor het eerst wordt genoemd. Dit bescheiden maar belangrijke stuk is de geboorteakte van de stad. Na de onthulling staat voor alle bezoekers een traktatie klaar en is de mogelijkheid er om met kinderen mee te doen aan de familieactiviteit ‘Maak je eigen familiewapen’. Meer informatie vind je in de agenda van het Stadsarchief.

Amsterdam 750 vaartocht

Amsterdam 750 vaartochtDatum: 26 en 27 oktober 2019
Startocatie: Stadsarchief Amsterdam, de Schatkamer
Kosten: 750 cent per persoon
Rederij De Nederlanden en het Stadsarchief kijken vooruit naar de 750e verjaardag van Amsterdam in 2025; samen organiseren zij 2,5 uur durende vaartochten op 26 en 27 oktober. Op zaterdag 26 oktober om 14.30 uur en op zondag 27 oktober om 13.00 uur en om 16.00 uur. Speciaal in dit weekend geldt het actietarief van 750 cent (€ 7,50 per persoon); andere dagen kost deze vaartocht € 32,50 voor volwassenen en € 16,25 voor kinderen. Meer informatie lees je op de website van De Nederlanden en tickets koop je hier!

Koffieconcert

KoffieconcertDatum en tijd: 27 oktober 2019 vanaf 11.30 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 10,00 per persoon; stadspas € 8,00
Op de zondagmorgen een gevarieerd programma met gezellige en bijzondere muziek op pianolarollen onder het genot van een (gratis) kopje koffie. Koop hier je tickets.

Comedy Brunch

Comedy Brunch - Boom ChicagoDatum en tijd: 27 oktober om 12.00 uur en om 14.00 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 37,50 per persoon
Engelse comedyshow: Food, friends, cocktails and big laughs. Who doesn’t love brunch? What other meal has drinking baked right in? Partnering with G’s, Amsterdam’s best brunch restaurant, Boom Chicago is proud to present these lovely brunch sessions. Grab your friends and book your tickets today! This will sell out! Boom Chicago took their favourite meal of the week, gave it a hip-hop twist, and combined it with what Boom Chicago does best: Comedy! For more information and tickets, see the website of Boom Chicago.

Interview: Willy Lindwer over 'Wolf en Ryfka'

Interview: Willy Lindwer over Wolf en RyfkaDatum en tijd: 27 oktober 2019 van 13.30 tot 14.30 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
De tentoonstelling Kogels, verraad en brieven. Kroniek van een joodse familie en het boek ‘Wolf en Ryfka’ vertellen beiden het verhaal van Willy Lindwers familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zijn drie familiegeschiedenissen over moord, verraad en redding die zich hebben afgespeeld in Oost- en West-Europa. Documentairemaker Willy Lindwer geeft ter plekke uitleg over de totstandkoming van tentoonstelling en boek.

Diamantwandeling met Eva van Dijk

Diamantwandeling met Eva van DijkDatum en tijd: 27 oktober 2019 van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
In oktober worden er vier wandelingen georganiseerd door de joodse buurt, waarbij vooral langs locaties wordt gelopen die belangrijk zijn geweest voor de diamantindustrie. Deze vierde en laatste rondleiding wordt gegeven door Eva van Dijk, oprichter van Amsterdam Odyssey. De voertaal is Nederlands. Lees meer op de Facebookpagina over deze wandeling.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 27 oktober 2019 van 14.30 uur tot ca. 16.30 (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

Quiz Nights oktober

pubquizDatum en tijd: 28 oktober 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

S(w)ing Along

S(w)ing along met de Biggles Big Band in Casablanca MuziekDatum en tijd: 28 oktober 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Iedere laatste maandag van de maand (behalve juli en augustus) kan je lekker meezingen met The Biggles Big Band. Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom deze avond mee z(w)ingen.

Halloween Bingo

Halloween BingoDatum en tijd: 30 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
De GRIEZELIGSTE Bingo editie van het jaar! Durf jij het aan? Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Maro Kova in Kapitein Zeppos

Maro Kova in Kapitein ZepposDatum en tijd: 30 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Tobacco Theater, georganiseerd door Kapitein Zeppos
Kosten: € 18,00 per persoon excl. servicekosten
Een fantastische Gypsy Swingavond met Lollo Meier, Irene Ypenburg en Rares Morarescu die zoewel het Django repertoire brengen, als ook elkaars composities. Lollo Meier is een van de legendarische Sinti gitaristen die Nederland rijk is. Zijn melodieuze spel raakt het publiek onmiddellijk. Irene Ypenburg treedt op op festivals wereldwijd, als ritmegitarist en vocalist met het Django repertoire, maar ook met haar eigen composities. Koop hier je tickets online.

De West End Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 30 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
West End Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De West end Big Band is een fullsize big band met zeer enthousiaste muzikanten. Zangeres Evelien Meijer zorgt voor een showelement maar is met haar prachtige stem vooral de spreekwoordelijke ‘icing on the cake’. Onder leiding van de meestertrompettist Gerard Kleijn weet de bigband iedereen de dansvloer op te krijgen. Het repertoire komt rechtstreeks Amerikaanse traditie van Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Nat King Cole.

De Bucket Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 31 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Bucket Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band. Denk bij dan niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband... Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl