Evenementen Amsterdam oktober 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand oktober 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratisplattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

De Veerkampjes Bingo

De Veerkampjes BingoDatum en tijd: 2 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Haal je tijgerprint outfit maar uit de kast en kom langs bij deze supergezellige Veerkampjes Bingo, waarbij je kans maakt op beestachtig goede prijzen! En natúúrlijk zijn de enige échte Hanny & Ton Veerkamp ook van de partij! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Underground Cinema

Underground CinemaDatum en tijd: 2 oktober 2019 vanaf 20.30 uur (deuren open vanaf 20.00 uur)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Gratis toegang
(De voertaal van deze avond is in het Engels) Jeffrey's Underground Cinema has been showing neglected and forgotten films for the last decade. The evening starts with a short introduction. The title of the next film will be published soon.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag van 18.30 tot 22.30 uur én iedere 2e en 4e zondag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én iedere 2e en 4e zondag van de maand: dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Shot of Improv

Shot of Improv - Boom ChicagoData en tijd: iedere zaterdag om 22.30 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 12,50 per persoon
Engelse comedyshow: Boom Chicago’s late night show is the best way to start your Saturday night out. After the first show, Bango!, Boom’s cast and special guests turn into comedy bartenders to create delicious shots for you! Shot of Improv is Boom Chicago’s fully improvised comedy show, and it’s different every time, so you can come to every show and enjoy something new. The show lasts one hour and 45 minutes, including intermission. The bar is buzzing with people from 19.00hr, so why not come early to enjoy a drink? Tickets available via the website of Boom Chicago.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 6 oktober 2019 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

De film die nooit afkwam

De film die nooit afkwamDatum en tijd: 6 oktober 2019 van 12.00 tot 14.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Film over kunstschilder en Holocaustoverlevende Sieg Maandag. Velen kennen hem als het jongetje van de beroemde foto in het Amerikaanse tijdschrift LIFE. Daarin loopt hij vlak na de bevrijding van concentratiekamp Bergen-Belsen zijn vrijheid tegemoet.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 6 oktober 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

André Vrolijks Open Podium

Datum en tijd: 6 oktober 2019 van 18.30 tot 21.30 uur
André Vrolijks Open PodiumLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 10,00 per persoon (+ 3,25 pp overheidsheffingen), excl. drankjes en hapjes
André Vrolijk, accordeonist in hart en nieren, vaste begeleider van o.a. het Zwanenkoor, bekend van radio en televisie, biedt ook in 2019 samen met MS De Jordaan een ’Open Podium’. Man/ Vrouw, (klein) koor, iedereen kan zich aanmelden om onder André’s muzikale begeleiding zijn of haar talenten ten gehore te brengen. De boot vaart iedere eerste zondag van de maand uit met André. Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 6 oktober 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks op de eerste zondag van de maand onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Quiz Nights oktober

pubquizDatum en tijd: 7 oktober 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

70s80s90s00s Bingo

70s80s90s00s BingoDatum en tijd: 9 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Een supergezellig en vooral muzikaal Bingofeestje, waarbij je in elke ronde de allergrootste hits uit een ander tijdperk voorbij hoort komen en ondertussen kans maakt op geweldige prijzen! Wedden dat je zingend naar huis gaat? Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Comedy Brunch

Comedy Brunch - Boom ChicagoDatum en tijd: 13 oktober om 12.00 uur en om 14.00 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 37,50 per persoon
Engelse comedyshow: Food, friends, cocktails and big laughs. Who doesn’t love brunch? What other meal has drinking baked right in? Partnering with G’s, Amsterdam’s best brunch restaurant, Boom Chicago is proud to present these lovely brunch sessions. Grab your friends and book your tickets today! This will sell out! Boom Chicago took their favourite meal of the week, gave it a hip-hop twist, and combined it with what Boom Chicago does best: Comedy! For more information and tickets, see the website of Boom Chicago.

NHM vertelt: Rob Engelander

NHM verteltDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 12.00 tot 13.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Elke maand deelt een getuige zijn of haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog aan de hand van een interview met Esther Göbel, projectmedewerker Joods Cultureel kwartier. Het zijn bijzondere gesprekken in aanwezigheid van publiek. De gesprekken worden vastgelegd op video en zijn in het Kenniscentrum van het Joods Cultureel kwartier te bekijken. Op 13 oktober spreekt Rob Engelander (1941).

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 14.30 uur tot ca. 16.30 (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 13 oktober 2019 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Quiz Nights oktober

pubquizDatum en tijd: 14 oktober 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance EventData: 16 t/m 20 oktober 2019
Locatie: Diverse locaties in Amsterdam
Vijf dagen lang is Amsterdam in de ban van electronische muziek, tijdens dit wereldberoemde dancefeest in de stad. Met meer dan 350 evenementen, 2.500 artiesten en 160 locaties is het Amsterdam Dance Event (ADE) zonder twijfel het grootste elektronische dancefestival ter wereld. ADE heeft naast een uitgebreid nachtprogramma ook overdag veel te bieden, van lezingen tot workshops en van filmvertoningen tot exposities. Bezoek de website van ADE voor meer informatie, passe partouts en tickets.

James Bond Bingo

James Bond BingoDatum en tijd: 16 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Bondgirls (en gentlemen) opgelet! Kom naar deze zéér verleidelijke en classy Bingo avond, waar je niet alleen kans maakt op mooie en sexy prijzen, maar ondertussen natuurlijk ook een onweerstaanbaar biertje of een Martini (shaken, not stirred) kunt bestellen! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

PopQuiz

popquiz ZiltDatum en tijd: 17 oktober 2019 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Amsterdam City Walk

Datum en tijd: 19 oktober 2019 van 7.00 tot 17.00 uur
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
Amsterdam City WalkMet deze wandelroutes ervaar je Amsterdam op zijn mooist! Begin je jouw wandeling vroeg in de ochtendglorie, dan zie je het gezellige Amsterdam langzaam tot leven komen. Naast mooie grachten en parken om te bewonderen, biedt deze wandeling nog veel meer. Musea op de route hebben een speciaal aanbod waardoor je culturele flitsbezoeken kunt doen. Cafés openen extra vroeg hun deuren en zorgen onderweg voor veel entertainment. En de finish van alle afstanden is, tot slot, bij het bijzondere en heroïsche Olympisch Stadion: de plek waar de volgende dag de TCS Amsterdam Marathon van start gaat. Met een verdiende medaille om je nek en zangers en DJ’s die je bij de finish verwelkomen zal je gegarandeerd terugkijken op een echte Amsterdam experience! Meer informatie vind je op de website van de Amsterdam City Walk.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 20 oktober 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Whiskyproeverij op inschrijving

Whiskyproeverij ziltDatum en tijd: 20 oktober 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 37,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Iedere derde zondag van de maand kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Quiz Nights oktober

pubquizDatum en tijd: 21 oktober 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Ouwehoeren Bingo

Datum en tijd: 23 oktober 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Ouwehoeren BingoLocatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Bij deze gezellige Amsterdamse Bingo is het toegestaan om (pikante) liedjes te zingen, dezelfde outfit aan te trekken als je beste vriend(in) of om gewoon even gezellig bij te ouwehoeren! Samen met onze presentator Robert maken de hilarische Martine en Louise Fokkens - wereldwijd bekend als 'de Ouwehoeren' - er een vrolijke en muzikale avond van! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Kaarslichtdiner en -concert

Datum en tijd: 24 oktober 2019 vanaf 17.00 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
In de Waag, kaarslichtdinerKosten: € 52,50 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge; om 19.00 uur gaan hier de deuren open, om 19.30 uur begint het concert. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: Violiste Noa Wildschut (18), begeleid door pianist Daniël Kramer. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet! Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

Verjaardag van Amsterdam

stadsarchief verjaardag amsterdamDatum: 27 oktober 2019
Locatie: Stadsarchief Amsterdam, de Schatkamer
Gratis entree
Amsterdam is jarig! Ieder jaar wordt dit onder andere gevierd in de Schatkamer van het Stadsarchief; houd onze evenementenkalender en ook de agenda van het Stadsarchief in de gaten.

Comedy Brunch

Comedy Brunch - Boom ChicagoDatum en tijd: 27 oktober om 12.00 uur en om 14.00 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 37,50 per persoon
Engelse comedyshow: Food, friends, cocktails and big laughs. Who doesn’t love brunch? What other meal has drinking baked right in? Partnering with G’s, Amsterdam’s best brunch restaurant, Boom Chicago is proud to present these lovely brunch sessions. Grab your friends and book your tickets today! This will sell out! Boom Chicago took their favourite meal of the week, gave it a hip-hop twist, and combined it with what Boom Chicago does best: Comedy! For more information and tickets, see the website of Boom Chicago.

Interview: Willy Lindwer over 'Wolf en Ryfka'

Interview: Willy Lindwer over Wolf en RyfkaDatum en tijd: 27 oktober 2019 van 13.30 tot 14.30 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
De tentoonstelling Kogels, verraad en brieven. Kroniek van een joodse familie en het boek ‘Wolf en Ryfka’ vertellen beiden het verhaal van Willy Lindwers familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zijn drie familiegeschiedenissen over moord, verraad en redding die zich hebben afgespeeld in Oost- en West-Europa. Documentairemaker Willy Lindwer geeft ter plekke uitleg over de totstandkoming van tentoonstelling en boek.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 27 oktober 2019 van 14.30 uur tot ca. 16.30 (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

Quiz Nights oktober

pubquizDatum en tijd: 28 oktober 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl