Evenementen Amsterdam oktober 2018

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand oktober 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Kaarslichtdiner en -concert

In de Waag, kaarslichtdinerDatum en tijd: 4 oktober 2018 vanaf 17.30 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
Kosten: € 49,00 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: Meesterpianist Misha Fomin; deze van oorsprong Russische meesterpianist speelt werk van Mendelssohn en Tsjaikovski. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet! Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 7 oktober 2018 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Culinair Rondje Zeedijk

zeedijkDatum en tijd: 7 oktober 2018 vanaf 12.00 uur
Locatie: diverse restaurants op de Zeedijk
Kosten: € 49,50 per persoon
Wijn aan Zee organiseert op deze zondag het culinair rondje Zeedijk: een leuke wijn- en spijswandeling langs acht restaurants op de Zeedijk waarbij deelnemers aan de hand van een klein gerechtje en bijpassend glaasje kennis maken met het restaurant, de eigenaar, de kaart en de ambiance. Kaarten voor deze unieke wandeling zijn vanaf 15 augustus à €49,50 verkrijgbaar via de deelnemende restaurants of via www.wijnaanzee.net. De deelnemers zijn onder andere het NH Collection Barbizon Palace Hotel, Restaurant De Kroonprins en Chinees restaurant Nam Kee. Een ideale manier om Amsterdammers (opnieuw) kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de Zeedijk. Het culinair rondje start om 12 uur.

Kapitein Zeppos in Tobacco

Zeppos Café Chantant in TobaccoDatum en tijd: 7 oktober 2018 van 16.30 tot 19.30 uur
Locatie: Tobacco Theater
Na 30 jaar café-chantant in Kapitein Zeppos, afgesloten met een schitterend jubileumfeest op 9 juni in Paradiso, kan Kapitein Zeppos met trots aankondigen dat ze een nieuw avontuur aangaan. Het Zeppos-Café-Chantant gaat een kijkje bij de buren nemen. Dit nieuwe chantant-seizoen begint met een spectaculaire show op zondag 7 oktober in het Tobacco theater, een prachtige locatie, een grotere zaal, mooi geluid en licht en dat allemaal bij Zeppos om de hoek in de Nes. Beter kan het niet! De gezelligheid van het chantant zoals jullie die kennen, maar dan een paar meter verder en een paar meter groter. Dus lieve mensen, schraap de kelen, zet je zorgen opzij en zing mee op dit Zondags Zangfestijn! Meer info en tickets vind je hier. Als jullie na de show een hapje in Zeppos willen eten is het wel handig om even te reserveren via de website van Kapitein Zeppos.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 7 oktober 2018 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

PopQuiz

popquiz ZiltDatum en tijd: 18 oktober 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Verjaardag van Amsterdam

stadsarchief verjaardag amsterdamDatum en tijd: 27 oktober 2018 om 17.30 uur
Locatie: Stadsarchief Amsterdam, de Schatkamer
Vier de 743de Verjaardag van Amsterdam mee in de Schatkamer van het Stadsarchief op 27 oktober vanaf 17.30 uur. Ook op 28, 29 en 30 oktober is de Schatkamer van het Stadsarchief te bezoeken.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl