Evenementen Amsterdam oktober 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand oktober 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 1 oktober 2017
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Café-Chantant

Kapitein Zeppos hosts: Bob en ClaireDatum: 1 oktober 2017
Locatie: Kapitein Zeppos
Het eerste chantant van het nieuwe seizoen komt eraan en start met dit keer als thema 'Easy Come and Easy Go'. Vanaf 16.00 is iedereen welkom om te komen luisteren naar (en mee te zingen met)het chantant orkest o.l.v. monsieur Jean (Jan Robijns) met Christan Muiser op de drum, Gert Jan Blom op de basgitaar, en Jac Bico op de gitaar. De avond wordt gepresenteerd door Bob en Claire Zeppos.

Zondag Middag Jazz Sessie

Jazzsessie in café ZiltDatum en tijd: 1 oktober 2017 om 17.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere eerste zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Familieateliers

Hermitage voor kidsData en tijd: 1 oktober 2017 om 14.00 uur
Locatie: Hermitage
Kosten: € 7,50 p.p., excl. tentoonstellingskosten € 5,00 (6 tot 16 jaar)
Onder begeleiding van een professionele docent krijg je een interactieve rondleiding door een fascinerende tentoonstelling om vervolgens zelf aan de slag te gaan in een van de prachtige ateliers. Iedereen is welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong, oud. Verzeker uzelf wel van een plek door u, tijdens kantooruren, op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Open Ateliers Nieuwmarkt

nieuwmarkt amsterdamData: 7 en 8 oktober 2017
Locatie: Nieuwmarkt
De kunstenaars uit de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam houden ieder jaar een weekend 'open atelier'. Dit jaar vind de feestelijke opening van de centrale expositie plaats op vrijdag 6 oktober om 17.00 uur in de Zuiderkerk. Op 7 en 8 oktober kunt u van 12.00 tot 18.00 uur de ateliers bewonderen. Tijdens dit evenement ontvangen de kunstenaars u persoonlijk in hun atelier en tonen daar hun kunst, hun werkruimte en leggen uit over hun werkwijze. Een unieke kans om op een andere manier kennis te maken met de oude binnenstad van Amsterdam en de kunstenaars die er wonen en werken. Behalve de ateliers kunt u ook de centrale overzichtstentoonstelling in de Zuiderkerk bezoeken.

Bokbierfestijn

Bokbier festijn ZiltData en tijd: 7 en 8 oktober 2017 vanaf 17.00 uur
Locatie: Café Zilt
Voor de dertiende keer presenteert Zilt het Bokbier Festijn. Uiteraard mogen we weer een fantastische line-up bokken op tap en fles verwachten. De tafel zal gedekt staan met kaas, paté, olijven, chocolade, stokbrood en kruidenboter, want een goede bok verdient een goede bodem. Vertel het verder en komt allen proeven en genieten!

Rhône wijnproeverij op het water

Wijnproeverij AmsterdamDatum en tijd: 8 oktober 2017 14.00-17.00 uur
Locatie: Start Muziekgebouw aan het IJ, einde Restaurant Bridges bij Hotel The Grand
Cave Rokin organiseert een bijzondere wijnproeverij onder begeleiding van SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Tijdens een ontspannen vaartocht kunt u in een klein gezelschap heerlijke Rhône-wijnen proeven, met uitleg door de Wijnmeester. Rond 17.00 uur eindigt de vaartocht bij Hotel The Grand, voor het herproeven van de wijnen, gecombineerd met hapjes van gerenommeerd Restaurant Bridges. Een unieke ervaring! Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met Sander Kelderman van Cave Rokin.

Masterclass Staphorster Stipwerk

impressie klederdrachtDatum en tijd: 14 oktober 2017 van 11.00 tot 15.00 uur
Locatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 50,- p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Gerard van Oosten is een professioneel ambachtsman gespecialiseerd in de Staphorster stipwerk. Met behulp van moderne materialen, technieken en toepassingen weet hij het traditionele stipwerk toe te passen op hedendaagse producten. In deze vier uur durende masterclass leert u hoe Staphorster Stipwerk is opgebouwd en maakt u met behulp van authentieke stempels nieuwe patronen op textiel of op andere (zelf meegenomen) objecten.

Geelvinck Fortepiano Festival

Geelvinck festivalData: 17 t/m 29 oktober 2017
Locatie: Geelvinck Pianola Museumianola Museum
Hoe klonk de pianomuziek van Mozart, Beethoven en Chopin in hun tijd? Geniet van historische piano’s met karakter, muziek met een verhaal! Meer dan 30 festivalconcerten worden er dit jaar gegeven op verschillende locaties. Het doel van het festival is om de historische piano – met name de fortepiano en de tafelpiano – onder de aandacht van een breed publiek te brengen door het professioneel bespelen ervan te stimuleren. Door componisten aan te zetten tot het creëren van vernieuwende muziek hiervoor, worden deze piano's met hun karakteristieke klankkleur naar het heden getrokken.

Kermis op de Dam

kermis op de Dam 2016Data: 19 t/m 29 oktober 2017
Locatie: De Dam
Ieder half jaar is er kermis op de Dam.
In de herfstvakantie staat het reuzenrad weer voor u klaar.
Kom genieten van een lekkere suikerspin of maak een rondje in de zweefmolen of waag een gokje.

PopQuiz

popquiz ZiltDatum en tijd: 19 oktober om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

De West End Big Band

West end big bandDatum en tijd: 25 oktober 2017 van 20.30 uur tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Kosten: Gratis
De West End Big Band is een fullsize big band van achttien enthousiaste muzikanten. Zij verrassen u graag met spetterende swing en dansbare jazz, maar wisselen ook af met Latijns-Amerikaanse ritmes en funknummers. Muziek van de roaring twenties tot de swinging sixties. Voor eenieder die zin heeft in een feestje!

Verjaardag van Amsterdam

stadsarchief verjaardag amsterdamDatum en tijd: 27 oktober om 17.30 uur
Locatie: Stadsarchief Amsterdam, de Schatkamer
Vier de 742de Verjaardag van Amsterdam mee in de Schatkamer van het Stadsarchief op 27 oktober vanaf 17.30 uur. Ook op 28, 29 en 30 oktober is de Schatkamer van het Stadsarchief te bezoeken.

Chinatownwandeling op inschrijving

Datum en tijd: 29 oktober om 14.00 uur
Locatie: Amsterdam Oude Stad
ChinatownwandelingKosten: € 12,50 p.p.
Van alles te weten komen over Chinatown Amsterdam met een klein groepje, samen of alleen? Schrijf u in voor de Chinatownwandeling met open inschrijving op deze zondag! Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; vermeld bij de aanmelding de naam/namen van de deelnemers en mobiele telefoonnummers. Let op: deze wandeling kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen; als u zich aangemeld heeft zal u daar uiterlijk 26 oktober bericht van krijgen. Mocht u deze maand niet mee kunnen, niet getreurd! Volgende maand hebben we weer een andere wandeling op inschrijving. Tussentijds kunt u altijd zelf met een groep een Chinatownwandeling, of een van onze andere leuke wandelingen boeken!

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl