Evenementen Amsterdam november 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand november 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroutes en bezienswaardigheden.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag van 18.30 tot 22.30 uur én iedere 2e en 4e zondag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én iedere 2e en 4e zondag van de maand: dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Shot of Improv

Shot of Improv - Boom ChicagoData en tijd: iedere zaterdag om 22.30 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 12,50 per persoon
Engelse comedyshow: Boom Chicago’s late night show is the best way to start your Saturday night out. After the first show, Bango!, Boom’s cast and special guests turn into comedy bartenders to create delicious shots for you! Shot of Improv is Boom Chicago’s fully improvised comedy show, and it’s different every time, so you can come to every show and enjoy something new. The show lasts one hour and 45 minutes, including intermission. The bar is buzzing with people from 19.00hr, so why not come early to enjoy a drink? Tickets available via the website of Boom Chicago.

Museumnacht

Datum en tijd: 2 november 2019 van 19.00 tot 2.00 uur
Locatie: diverse locaties in de binnenstad Amsterdam
Museumnacht 2019 AmsterdamMidden in de nacht rondlopen in een museum… het klinkt als een enge film, maar dat is precies waar de Museumnacht om draait! In 19 jaar is deze speciale nacht uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van de Amsterdamse binnenstad. Ruim 50 musea openen voor deze editie weer hun deuren met een speciaal programma, geïnspireerd op de collecties of tentoonstellingen van de musea. Zo kan je in museum Ons' Lieve Heer op Solder de zolderkerk bewonderen in al haar glorie. De historische verlichting in het monument verhoogt de sfeer en voert je terug naar de 17de eeuw. Tijdens Museumnacht staat dit museum in het teken van families. Een Museumnacht-ticket biedt de bezoekers naast het bezoeken van de musea korting op afterparty’s en een gratis herhaalbezoek in een van de deelnemende musea (m.u.v. Artis) t/m 31 december 2019. Meer informatie vind je op de website van de Museumnacht.

Soldermissen

Soldermis november 2016Datum en tijd: 3 november 2019 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 3 november 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

André Vrolijks Open Podium

Datum en tijd: 3 november 2019 van 18.30 tot 21.30 uur
André Vrolijks Open PodiumLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 10,00 per persoon (+ 3,25 pp overheidsheffingen), excl. drankjes en hapjes
André Vrolijk, accordeonist in hart en nieren, vaste begeleider van o.a. het Zwanenkoor, bekend van radio en televisie, biedt ook in 2019 samen met MS De Jordaan een ’Open Podium’. Man/ Vrouw, (klein) koor, iedereen kan zich aanmelden om onder André’s muzikale begeleiding zijn of haar talenten ten gehore te brengen. De boot vaart iedere eerste zondag van de maand uit met André. Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 3 november 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muzikanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Instaprondleiding Ets Haim

Instaprondleiding Ets HaimDatum en tijd: 20 augustus 2019 van 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: Ets Haim in de Portugese Synagoge
Kosten: €8,50 plus reguliere entreekosten
Tijdens de rondleiding wordt gesproken over de eerste Sefardische joden in Amsterdam, het onderwijssysteem dat zij ontwikkelden en de rol die Ets Haim daarin vervulde. Er wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis en totstandkoming van de collectie boeken en handschriften. Er worden ook enkele topstukken getoond. Er kunnen hooguit 12 personen deelnemen aan deze rondleiding. De rondleiding start bij de kassa om 11.00 uur (verzamelen tussen 10.45 en 11.00 uur).

De Toverfluit - W.A. Mozart - HIGH TEA

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 4 november 2019 van 14.30 uur tot ca. 16.30 (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 30,00; kinderen (7-14 jaar € 25,00 (incl. high tea / excl. drankjes)
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Tussen de twee actes van de voorstelling door kan men genieten van een uitgebreide High Tea met scones & clotted cream, verfijnde sandwiches en patisserie. Koop hier je kaarten.

Quiz Nights november

pubquizDatum en tijd: 4 november 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Amstel Big Band in Casablanca

Amstel Big BandDatum en tijd: 4 november 2019 vanaf 20.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De Amstel Big Band is een 18 koppig semiprofessioneel jazzorkest, dat om de maand de eerste maandag van de maand optreedt in Casablanca. De band komt uit Amsterdam en staat sinds 2007 onder leiding van Sven Schuster (uitspraak: sjoester). De specialisatie op eigen composities van Schuster heeft geleid tot een ongewoon levendig en fris geluid. En… Groovy Like Hell. Funk en latin, oriental en boogaloo. Aanstekelijk swingende eigentijdse jazz. Muziek met een enorm potentieel voor beweging.

Bitterballen Bingo

Bitterballen BingoDatum en tijd: 6 november 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Bier, Bingo en de hele avond onbeperkt bitterballen eten: wie klinkt dat als muziek in de oren? Kom naar de Bitterballen Bingo en maak kans op fantastische prijzen en heeeeeeeel veeeeeeeel (verschillende soorten) bitterballen! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Kosmosis Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 7 november 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Kosmosis Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Opgericht door Joost Dieho in september 2003 onder de naam Soulrebels Big Band heeft KOSMOSIS Big Band zich ontwikkeld tot een ambitieuze groep enthousiaste muzikanten met een interessant repertoire. De muzikale inspiratie is waarlijk Kosmisch en breed te noemen. Ze houden van mooie subtiel swingende Braziliaanse stukken maar ook van Latin, Afro, Jazz-Rock, Fusion en Funk. Ze spelen net zo graag een snelle Frevo of Samba uit Brazilië als een vettige Funkgroove van Herbie Hancock, een fraaie Jazzballad van Pat Metheny of een stevig stukje Latin van Paquito D’Rivera.

NHM vertelt: Luise Jacobs

NHM verteltDatum en tijd: 10 november 2019 van 12.00 tot 13.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Elke maand deelt een getuige zijn of haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog aan de hand van een interview met Esther Göbel, projectmedewerker Joods Cultureel kwartier. Het zijn bijzondere gesprekken in aanwezigheid van publiek. De gesprekken worden vastgelegd op video en zijn in het Kenniscentrum van het Joods Cultureel kwartier te bekijken. Op 10 november spreekt Luise Jacobs (1933).

Nationale Kristallnachtherdenking

Datum en tijd: 10 november 2019 van 16.00 tot 17.00 uur
Nationale KristallnachtherdenkingLocatie: Portugese Synagoge
Gratis toegang
In de nacht van 9 op 10 november speelde zich in nazi-Duitsland een grootschalige pogrom af, bekend als Kristallnacht. Daarbij werden meer dan 1500 synagogen vernield, 400 joden vermoord en grofweg 30.000 joodse mannen naar concentratiekampen gedeporteerd. Ook joodse huizen, scholen, begraafplaatsen en ziekenhuizen moesten het ontgelden. Het Centraal Joods Overleg (CJO) organiseert jaarlijks de Nationale Kristallnachtherdenking om te waarschuwen tegen elke vorm van antisemitisme en racisme in onze samenleving, opdat alle burgers in ons land vreedzaam, respectvol en zonder discriminatie kunnen samenleven.

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 10 november 2019 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Quiz Nights november

pubquizDatum en tijd: 11 november 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Biggles Big Band in Casablanca Muziek

Datum en tijd: 11 november 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Biggles Big Band in Casablanca MuziekDe Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang. Bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft, en dat maakt elke uitvoering tot een bijzondere muzikale ervaring!

Hazes Bingo

Hazes BingoDatum en tijd: 13 november 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Op veler verzoek organiseren wij opnieuw een Hazes Bingo, waarbij je kans maakt op prachtige prijzen en je de hele avond mag meezingen met de hits van de allergrootste Nederlandse zanger aller tijden! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Underground Cinema

Underground CinemaDatum en tijd: 13 november 2019 vanaf 20.30 uur (deuren open vanaf 20.00 uur)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Gratis toegang
(De voertaal van deze avond is in het Engels) Jeffrey's Underground Cinema has been showing neglected and forgotten films for the last decade. The evening starts with a short introduction. The title of the next film will be published soon.

Ruth Geerse Jazz Experience in Casablanca

Datum en tijd: 13 november 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Ruth Geerse Jazz Experience in Casablanca MuziekGratis entree
De Ruth Geerse Jazz Experience brengt een levendige mix van Jazz, Pop en Latin. Zangeres Ruth Geerse zingt en speelt piano; eigen composities afgewisseld met jazzstandards. Ruth zoekt en houdt van de raakvlakken tussen verschillende muziekstijlen. Zo speelde zij aanvankelijk haar eigen nummers akoestisch aan de piano, daarna met een rockband, kwam via het Conservatorium met jazz in aanraking, zong vervolgens in meerdere bigbands en vindt nu in deze formatie de ultieme fusion van al deze muzikale invloeden. Met haar krachtige, maar ook sensuele stem weet Ruth haar publiek te raken en in beweging te brengen.

Underground Cinema

Underground CinemaDatum en tijd: 13 november 2019 vanaf 20.30 uur (deuren open vanaf 20.00 uur)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Gratis toegang
(De voertaal van deze avond is in het Engels) Jeffrey's Underground Cinema has been showing neglected and forgotten films for the last decade. The evening starts with a short introduction. The title of the next film will be published soon.

Turn On The Lights Bijenkorf

Datum en tijd: 14 november 2019 (onder voorbehoud) van 19.00-22.00 uur
Turn on the lights Bijenkorf 2016Locatie: De Dam
De Bijenkorf viert de start van het feestseizoen met het evenement Turn on the Lights. Dit jaar vindt de 12e editie van dit spectaculaire evenement plaats. 600.000 lichtjes worden op de gevel van de Bijenkorf op de Dam aangestoken. Na de show zal het Nederlandse warenhuis in het centrum van Amsterdam volgens de traditie een speciale winkelavond houden waarbij je tot 22.00 kunt genieten van speciale aanbiedingen of een hapje kunt eten bij het internationale restaurant. Hét perfecte moment dus om alvast cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst in te slaan (of gewoon lekker voor jezelf te kijken)!

The Burnin' Burritos in Casablanca

Burnin' Burritos in Casablanca MuziekDatum en tijd: 14 november 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De Burritos beginnen in 2015 als side kick van rhythm & soul-band Jump Back. Al gauw blijkt dat ze met hun hoedjes, zonnebrillen en Tex-Mex een gevoelige snaar raken. En sinds de komst van ervaren percussionist Jochensito Gonzalez, die de Tex-Mex injecteert met een flinke scheut latin, swingen ze helemaal alle Mexicaanse smeltkroezen uit.

Sinterklaas intocht

Datum: 17 november 2019
SinterklaasLocatie: Kijk op de site voor route en tijden
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Op 17 november aanstaande is het weer zover, iedereen heeft er weer een jaar op moeten wachten: Sinterklaas komt aan in Amsterdam! Zoals elk jaar maakt Sinterklaas met zijn pieten een ronde door Amsterdam om op alle kindergezichtjes een lach te toveren. Al ben je dit jaar lief geweest of niet... kom hem toejuichen wanneer hij zijn eerste passen van 2019 op Amsterdamse bodem zet! De route die hij dit jaar aflegt is nog niet precies bekend, maar wellicht gaat deze net als vorig jaar eerst over het water vanaf de Omval over de Amstel, de Nieuwe Herengracht en het Scheepvaartmuseum. Vanaf hier dan te voet verder over de Prins Hendrikkade, de Valkenburgerstraat, het Waterlooplein, het Rembrandtplein, de munt om daarna af te sluiten op de Dam.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 17 november 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Whiskyproeverij op inschrijving

Whiskyproeverij ziltDatum en tijd: 17 november 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 37,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Iedere derde zondag van de maand kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Quiz Nights november

pubquizDatum en tijd: 18 november 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Biggles Big Band in Casablanca Muziek

Datum en tijd: 18 november 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Biggles Big Band in Casablanca MuziekDe Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang. Bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft, en dat maakt elke uitvoering tot een bijzondere muzikale ervaring!

Lezing: Joodse werkkampen

Lezing: Joodse KampenDatum en tijd: 19 november 2019 van 14.00 tot 15.30 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Onderzoeker Lion Tokkie bracht een netwerk van honderden Nederlandse werkkampen in kaart, waarvan in de oorlog vele tientallen werden ingezet voor dwangarbeid door Joden. In deze lezing legt Tokkie uit waarom de joodse werkkampen een essentiële schakel in de Holocaust vormen.

Pyjama Bingo Party

Pyjama Party BingoDatum en tijd: 20 november 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Dit is de meest RELAXTE Bingo ooit! Trek je lievelingssloffen + favo slaap-outift aan, of kom gewoon in je badjas naar de hilarische Pyjama Bingo Party in Brouwerij De Prael (Oudezijds Armsteeg 26) en maak kans op mooie prijzen en een onvergetelijke & hilarische avond! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Art Bob in Casablanca

Datum en tijd: 20 november 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Art BobGratis entree
Deze krachtige Amsterdamse jazz-formatie springt meer en meer in het oog bij het publiek. Zij speelde recent tweemaal op het Red Light Jazzfestival, in de jazzclubs van de hoofdstad: Cotton Club en Casablanca. Maar ook in jazzcafé Alto en in het Vondelpark Openluchttheater. Kortgeleden oogstte ABC lovende kritiek n.a.v. een concert bij Noten op de Noen in Helvoirt. Niet verrassend want deze band bestaat uit zeven gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2017 samenwerken. Hiervoor was Art Bob bekend als Jiggle 'n Jazz.

PopQuiz

Popquiz in ZiltDatum en tijd: 21 november 2019 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

De Bucket Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 21 november 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Bucket Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band. Denk bij dan niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband... Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 23 november 2019 vanaf 20.00 uur (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

Themamiddag: Bloeddiamanten

Datum en tijd: 24 november 2019 van 11.30 tot 16.00 uur
Themamiddag: BloeddiamantenLocatie: Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Bloeddiamanten zijn diamanten afkomstig uit conflictgebieden, waarvan de verkoopopbrengst bijvoorbeeld gebruikt wordt om rebellengroepen of regeringen in oorlogstijd te financieren. De Amerikaanse speelfilm Blood Diamond uit 2006, met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio, speelt tegen de achtergrond van de burgeroorlog in Sierra Leone eind jaren negentig. Daarbij gebruikten de rebellen van het Revolutionary United Front diamanten ter bekostiging van hun wapens. Na de film, om 15:00 uur, wordt Edward Asscher, directeur van Koninklijke Asscher Diamant Maatschappij en inkomend president van de World Diamond Council, geïnterviewd door Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur Het Parool, over de strijd tegen de ‘besmette’ diamant.

Quiz Nights november

pubquizDatum en tijd: 25 november 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

S(w)ing Along

S(w)ing along met de Biggles Big Band in Casablanca MuziekDatum en tijd: 25 november 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Iedere laatste maandag van de maand (behalve juli en augustus) kan je lekker meezingen met The Biggles Big Band. Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom deze avond mee z(w)ingen.

Goed foute Bingo

Goed foute BingoDatum en tijd: 27 november 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Hoog tijd voor een GOED FOUT feestje, waarbij je de hele avond lekker mag meebrullen met alle guilty pleasures die voorbijkomen, terwijl je óók nog eens kans maakt op fantastische prijzen! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

De West End Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 27 november 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
West End Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De West end Big Band is een fullsize big band met zeer enthousiaste muzikanten. Zangeres Evelien Meijer zorgt voor een showelement maar is met haar prachtige stem vooral de spreekwoordelijke ‘icing on the cake’. Onder leiding van de meestertrompettist Gerard Kleijn weet de bigband iedereen de dansvloer op te krijgen. Het repertoire komt rechtstreeks Amerikaanse traditie van Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Nat King Cole.

Kaarslichtdiner en -concert

Datum en tijd: 28 november 2019 vanaf 17.00 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
In de Waag, kaarslichtdinerKosten: € 49,00 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: Lumaka: een van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland, met een verrassende bezetting: harp, fluit en strijkers. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet! Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

De Bucket Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 28 november 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Bucket Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band. Denk bij dan niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband... Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

Amsterdam Light Festival

amsterdam light festivalData: 28 november 2019 t/m 19 januari 2020
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. Water Colors is de vaarroute, deze neemt je mee langs de grachten van de historische binnenstad die verlicht zijn door kunstwerken. Meer informatie over de route van dit jaar en bijzondere vaartochten tijdens het evenement volgen nog. Kijk voor meer informatie over de kunstwerken en het programma op de website van het ALF.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl