Evenementen Amsterdam november 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand november 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Museumnacht

Datum en tijd: 4 november 2017van 19.00 tot 2.00 uur
Locatie: diverse locaties in de binnenstad Amsterdam
Museumnacht 2016 AmsterdamMidden in de nacht rondlopen in een museum… het klinkt als een enge film, maar dat is precies waar de Museumnacht om draait! In 17 jaar is deze speciale nacht uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van de Amsterdamse binnenstad. 50 musea openen voor deze 18e editie weer hun deuren met een speciaal programma, geïnspireerd op de collecties of tentoonstellingen van de musea. Zo kan je in museum Ons' Lieve Heer op Solder de zolderkerk bewonderen in al haar glorie. De historische verlichting in het monument verhoogt de sfeer en voert je terug naar de 17de eeuw. Een Museumnacht-ticket biedt de bezoekers naast het bezoeken van de musea gratis GVB vervoer in de stad, korting op afterparty’s en een gratis herhaalbezoek in een van de deelnemende musea (m.u.v. Artis) t/m 31 december 2017. Meer informatie vindt u t.z.t. op de website van de Museumnacht.

Soldermissen

Soldermis november 2016Datum en tijd: 5 november 2017
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Zondag Middag Jazz Sessie

Jazzsessie in café ZiltDatum en tijd: 6 november 2017 om 17.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere eerste zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Café-Chantant: Zeppos à GoGo, het Franse chanson

Cafe ChantantDatum en tijd: 5 november 2017 vanaf 16.30 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Een wervelend chantant à la française met alle grote hits uit la douce France. Presentatie door Claire en Bob, met het chantant orkest o.l.v. monsieur Jean (Jan Robijns) Christan Muiser (drum), Gert Jan Blom (bas) en Jac Bico (gitaar). Als je wilt zingen, zing dan mee! Tickets zijn online te koop via de website www.zeppos.nl. Reserveren voor het diner? Bel 020-6242057.

Rooftop Jazz Sessions

Rooftop Sessions JazzDatum: 10 november 2017
Locatie: Sky Lounge Amsterdam, Double Tree by Hilton
De beste tracks en tunes live! Gratis entree en live muziek vanaf 19.00 tot 23.00 uur. Na de Rooftop Sessions blijft de SkyLounge Amsterdam geopend tot 3.00 uur. Geniet op grote hoogte van de borrel & van de gezelligheid!

Sinterklaas intocht

Sinterklaas intocht 2016 amsterdamDatum: 19 november 2017
Locatie: Kijk op de site voor route en tijden
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Op 19 november aanstaande is het weer zover, iedereen heeft er weer een jaar op moeten wachten: Sinterklaas komt aan in Amsterdam! Zoals elk jaar maakt Sinterklaas met zijn pieten een ronde door Amsterdam om op alle kindergezichtjes een lach te toveren. Al ben je dit jaar lief geweest of niet... kom hem toejuichen wanneer hij zijn eerste passen van 2017 op Amsterdamse bodem zet!

Turn On The Lights Bijenkorf

Turn on the lights Bijenkorf 2016Datum en tijd: 16 november 2016 van 19.00-22.00 uur
Locatie: De Dam
De Bijenkorf viert de start van het feestseizoen met het evenement Turn on the Lights. Een traditie die nu al 10 jaar geleden klein begon in Amsterdam en ieder jaar meer publiek trekt. Twee jaar geleden hadden 5 internationale theateracts deze avond een optreden verzorgd met als apotheose het ontsteken van het recordaantal van 600.000 lichtjes aan de gevels. Het belooft dus dit jaar weer een niet te missen spektakel te worden!

PopQuiz

Popquiz in ZiltDatum en tijd: 16 november om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Eendaagse masterclass Staphorster Stipwerk

impressie klederdrachtDatum en tijd: 25 november 2017 van 11.00 tot 15.00 uur
Locatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 50,- p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Gerard van Oosten is een professioneel ambachtsman gespecialiseerd in de Staphorster stipwerk. Met behulp van moderne materialen, technieken en toepassingen weet hij het traditionele stipwerk toe te passen op hedendaagse producten. In deze vier uur durende masterclass leert u hoe Staphorster Stipwerk is opgebouwd en maakt u met behulp van authentieke stempels nieuwe patronen op textiel of op andere (zelf meegenomen) objecten.

Moordwandeling op inschrijving

Datum en tijd: 26 november om 14.00 uur
Locatie: Amsterdam Oude Stad
politieKosten: € 12,50 p.p.
Deze zondag vindt er een moordwandeling met oud-rechercheur Chris of Ton van voormalig bureau Warmoesstraat op inschrijving plaats. Dat betekent dat nu ook enkele personen of kleinere groepjes mee kunnen lopen op deze dag. Aanmelden? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; vermeld bij de aanmelding de naam/namen van de deelnemers en mobiele telefoonnummers.
Let op: deze wandeling kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen; als u zich aangemeld heeft zal u daar uiterlijk 23 november bericht van krijgen. Mocht u deze maand niet mee kunnen, niet getreurd! Volgende maand hebben we weer een wandeling op inschrijving. Tussentijds kunt u altijd zelf met een groep een moordwandeling, of een van onze andere leuke wandelingen boeken!

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl