Evenementen Amsterdam mei 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand mei 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt regelmatig aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratisplattegrond met wandelroutes en bezienswaardigheden.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 18.30 tot 22.30 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én zondag, dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Shot of Improv

Shot of Improv - Boom ChicagoData en tijd: iedere zaterdag om 22.30 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 12,50 per persoon
Engelse comedyshow: Boom Chicago’s late night show is the best way to start your Saturday night out. After the first show, Bango!, Boom’s cast and special guests turn into comedy bartenders to create delicious shots for you! Shot of Improv is Boom Chicago’s fully improvised comedy show, and it’s different every time, so you can come to every show and enjoy something new. The show lasts one hour and 45 minutes, including intermission. The bar is buzzing with people from 19.00hr, so why not come early to enjoy a drink? Tickets available via the website of Boom Chicago.

De Impresario Korte komische oprah van W.A Mozart

De Impresario van WA MozartData en tijd: 3 en 18 mei 2019 om 20.00 uur
Locatie: Amsterdam Marionetten theater
Kosten: € 16,00 en € 7,50 voor kinderen t/m 14 jaar
Crisis in het theater! Met veel humor schetst Mozart een raak beeld van alle gedoe achter de schermen. Geldtekort, geroddel, gekonkel en natuurlijk: het gevecht om de hoofdrol. Gelukkig houdt theaterkat Mitzi een oogje in het zeil... Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Mozarts komedie met muziek: voor volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar). Uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands. Bekijk de website van het Amsterdams Marionettentheater voor meer informatie en tickets voor deze voorstelling.

Dodenherdenking

Datum en tijd: 4 mei 2019 om 20.00 uur
Locatie: De Dam
dodenherdenkingJaarlijks worden op 4 mei alle slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Tegenwoordig worden ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands-Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnië of Afghanistan) herdacht op deze dag. Op de Dam vindt één van de landelijke herdenkingen plaats, waar onder andere koning Willem Alexander en koningin Máxima een krans zullen leggen. In het hele land wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden; trams en bussen zullen deze stilte ook in acht nemen en even stoppen voor de herdenking. Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Herdenkingsconcert

Mozart Requiem HerdenkingsconcertDatum en tijd: 4 mei 2019 om 21.00 uur
Locatie: Beurs van Berlage
Na de Nationale Dodenherdenking op de nabijgelegen Dam opent de Beurs van Berlage haar deuren voor Het Nederlands Concertkoor. Het koor voert het Requiem van Mozart uit tijdens een speciaal herdenkingsconcert. Dit concert vindt plaats in de Graanbeurszaal van de Beurs van Berlage. Klik hier voor meer informatie & tickets.

Soldermis

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 5 mei 2019 van 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
Toegang: Gratis
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. Na afloop is er koffie in het museumcafé.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 5 mei 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks op de eerste zondag van de maand onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Quiz Nights mei

pubquizData en tijd: 6, 13, 20 en 27 mei 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Rolex Novelties

Rolex NoveltiesData en tijd: 11 en 12 mei 2019 van 11.00 tot 17.30 uur
Locatie: GASSAN Diamonds, Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175
Gratis toegang na aanmelding
GASSAN Diamonds mag een ware noviteitententoonstelling van ROLEX organiseren op 11 en 12 mei aanstaande. De allernieuwste horloges, die voor het eerst in Nederland te bewonderen zijn, zullen te zien zijn in de ROLEX Boutique. Een unieke gelegenheid waarin GASSAN alle technische hoogstandjes, die tijdens Baselworld 2019 gelanceerd zijn, graag nader toelicht. Ook deze tentoonstelling van hét Zwitserse horlogehuis ROLEX bewonen? Meld je dan vóór 1 mei aan via dit RSVP-formulier. Dresscode: Tenue de Ville.

Lezing bij Rembrandt thuis

Datum en tijd: 11 mei 2019 van 13.30 tot 14.30 uur
Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Lezing Rembrandthuis Wandelen met RembrandtKosten: Toegang gratis na aankoop van een museumticket à € 14,00 voor volwassenen
In het kader van de expositie ‘Rembrandt’s Social Network’ organiseert Museum Het Rembrandthuis drie zaterdagmiddag-lezingen. Duik dieper in het leven van Rembrandt! Deze lezing: Wandelen met Rembrandt. David de Witt vertelt over Rembrandts grootste (en mogelijke enige) hobby: wandelen. Maar ook in zijn vrije tijd kon de artistieke Rembrandt zich niet beheersen; hij nam meestal wat tekenspullen mee en onderweg tekende en etste hij het landschap. Het was geen solitaire bezigheid voor hem. Hij deelde zijn hobby met vrienden als kunstkenner Jan Six en zijn kunstenaarsvrienden, die ook tekeningen en etsen maakten. Na afloop is het museum en tentoonstelling 'Rembrandt's Social Network' te bezoeken. Aanmelden: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Moederdag

Metropolitan chocolaDatum: 12 mei 2018
Locatie: Amsterdam Oude Stad
De tweede zondag in mei is het Moederdag! Verras je moeder op een uitje naar het oude centrum van Amsterdam; proef de lekkerste chocolade bij Metropolitan, neem haar mee voor een High-tea bij De Bakkerswinkel of boek een girls-only "Vriendinnenuitje" bij Amsterdam Oude Stad!

High tea-voorstelling voor moederdag: De Impresario Korte komische oprah van W.A Mozart

De Impresario van WA MozartDatum en tijd: 12 mei 2019 om 15.00 uur
Locatie: Amsterdam Marionetten theater
Kosten: € 30,00 en € 25,00 voor kinderen t/m 14 jaar. Incl. high tea, excl. drankjes.
Crisis in het theater! Met veel humor schetst Mozart een raak beeld van alle gedoe achter de schermen. Geldtekort, geroddel, gekonkel en natuurlijk: het gevecht om de hoofdrol. Gelukkig houdt theaterkat Mitzi een oogje in het zeil... Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Mozarts komedie met muziek: voor volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar). Uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands. Bekijk de website van het Amsterdams Marionettentheater voor meer informatie en tickets voor deze voorstelling.

Rebecca & Friends

Rebecca FriendsDatum en tijd: 12 mei 2019 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Toegang: Gratis
Iedere tweede zondag van de komende maanden zullen Rebecca en haar friends te vinden zijn op het podium in café Zeppos om jullie een heerlijke muziekmiddag te bezorgen. Verwacht een enorm breed Jazz-repertoire, maar ook Spaanse, Braziliaanse en Franse chansons zullen de revue passeren. Kortom, een heerlijke zondagmiddag in Zeppos!

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 12 mei 2019 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Underground Cinema in het Amsterdams Marionetten Theater

Underground CinemaDatum en tijd: 15 mei 2019 om 20.30 uur
Locatie: Amsterdam Marionetten theater
Gratis entree
De voertaal van deze avond is in het Engels
Jeffrey's Underground Cinema has been showing neglected and forgotten films for the last decade. He gives a short introduction. The title of the film of this evening will be published soon.

PopQuiz

Datum en tijd: 16 mei 2019 om 20.30 uurpopquiz2
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want de meer zielen, hoe meer vreugd. Reserveren is niet mogelijk dus wees op tijd want vol is vol.

De Bucket Big Band

bucket big bandDatum en tijd: 16 en 30 mei 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band, en ze zijn deze avond in Casablanca Muziek! Denk bij deze band niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband. Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

Changemakers Debat 2019

nieuwe kerkDatum en tijd: 17 mei 2019 van 16.00 tot 18.00 uur
Locatie: De Nieuwe Kerk
Kosten: € 12,50 per persoon voor het debat en de tentoonstelling
Op vrijdag 17 mei 2019, aan de vooravond van de verkiezingen voor het Europese Parlement, vindt het Changemakers Debat 2019 plaats in De Nieuwe Kerk Amsterdam, in de World Press Photo-tentoonstelling. Robert Claasen, Executive Director Chemelot, Maarten Labots, voorzitter Jonge Klimaatbeweging, Herman Russchenberg, directeur TU Delft Climate Institute, Anna Schoemakers, directeur Greenpeace Nederland, en Eric Vennix, Industryleader Energy & Resources Deloitte gaan met elkaar in gesprek over klimaatissues en mogelijke oplossingen. Aanmelden kan via www.nieuwekerk.nl.

Whiskyproeverij op inschrijving

Whiskyproeverij ziltDatum en tijd: 19 mei 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 37,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Iedere derde zondag van de maand kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Biggles Big Band Amsterdam

Datum en tijd: 20 mei 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Biggles Big BandDe Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk. Ze reproduceren de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang en bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft. Een bijzondere muzikale ervaring!

Zeeuwenborrel

ZeeuwenborrelDatum en tijd: 23 mei 2019, vanaf 19.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Gratis entree
De Zeeuwse Connectie organiseert een Zeeuwenborrel in Café Thijssen: speciaal voor alle Zeeuwen in Amsterdam! Meld je aan via www.zeeuwseconnectie.nl en zeg het voort: hoe meer Zeeuwen hoe meer vreugd! Iedereen die een band of connectie heeft met Zeeland is van harte welkom.

Antiek op de gracht

antiek op de grachtDatum en tijd: 26 mei 2019 van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Antiekcentrum Amsterdam, buiten op de Elandsgracht
Gratis entree
Koopjesjagers, eksters en antiekliefhebbers opgelet: het Antiekcentrum Amsterdam organiseert weer een mooie buitenmarkt deze zondag met meer dan 40 stands! Voor antiek, brocante, kunst en vintage ben je hier aan het goede adres. Brasserie Blazer zorgt voor een hapje en een drankje. Kom je ook rondneuzen?

Slingertochten

SlingertochtenDatum en tijd: 26 mei 2019 van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: start bij steiger Carré, organisator: 't Smidtje
Kosten: € 42,50 per persoon, inclusief koffie en thee en een Eberhardtje
Tijdens een twee uur durende Slingertocht vertelt Mokumer Harry Slinger op humorvolle wijze over zijn stad. Zijn leuke en persoonlijke verhalen worden afgewisseld met Amsterdamse liedjes als ook met zijn eigen bekende DRUKWERK-nummers Je Loog Tegen Mij en Hee Amsterdam. Het Amsterdamse sentiment kàn hij nu eenmaal niet onder stoelen of banken steken. Beleef deze rondvaart van Theater op het Water en ervaar hoe mooi Amsterdam dan is! Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Sunday Dewi’s JAM

Dewis JAMDatum en tijd: 26 mei 2019 van 17.00 tot 22.00 uur
Locatie: Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station, SkyLounge Amsterdam
Gratis entree
Deze maand is er weer een nieuwe Dewi's JAM session. Wees voorbereid op een zondag vol geweldige zang, enthousiaste artiesten een relaxte atmosfeer, prachtige uitzichten vanuit de skylounge en muziek waarop je de hele nacht wilt blijven dansen. Samen met haar band en (binnenkort bekendgemaakte) speciale gastartiesten, maakt Dewi er een avond van om nooit meer te vergeten! Kom je ook de 26e?

S(w)ing along!

Biggles Big BandDatum en tijd: 27 mei 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Iedere laatste maandag van de maand (behalve juli en augustus) kan je lekker mee zingen en swingen met de Biggles Big Band! Verzoekjes kan je hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.mailen.

De West End Big Band

West end big bandDatum en tijd: 29 mei 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De West end Big Band is een fullsize big band met zeer enthousiaste muzikanten. Zangeres Evelien Meijer zorgt voor een showelement maar is met haar prachtige stem vooral de spreekwoordelijke ‘icing on the cake’. Onder leiding van de meestertrompettist Gerard Kleijn weet de bigband iedereen de dansvloer op te krijgen. Het repertoire komt rechtstreeks Amerikaanse traditie van Ella Fitzgerald, Frank SInatra en Nat King Cole.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl