Evenementen Amsterdam mei 2019

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand mei 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt regelmatig aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 18.30 tot 22.30 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én zondag, dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

De Impresario Korte komische oprah van W.A Mozart

Datum en tijd: 3 en 18 mei 2019 20.00 uurDe Impresario van WA Mozart, 12 mei 15. 00 uur mét high tea
Locatie: Amsterdam Marionetten theater
Kosten: € 16,00 en € 7,50 voor kinderen t/m 14 jaar
Crisis in het theater! Met veel humor schetst Mozart een raak beeld van alle gedoe achter de schermen. Geldtekort, geroddel, gekonkel en natuurlijk: het gevecht om de hoofdrol. Gelukkig houdt theaterkat Mitzi een oogje in het zeil... Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Mozarts komedie met muziek: voor volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar). Uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands.

Dodenherdenking

Datum en tijd: 4 mei 2019 om 20.00 uur
Locatie: De Dam
dodenherdenkingJaarlijks worden op 4 mei alle slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Tegenwoordig worden ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands-Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnië of Afghanistan) herdacht op deze dag. Op de Dam vindt één van de landelijke herdenkingen plaats, waar onder andere koning Willem Alexander en koningin Máxima een krans zullen leggen. In het hele land wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden; trams en bussen zullen deze stilte ook in acht nemen en even stoppen voor de herdenking. Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Moederdag

Metropolitan chocolaDatum: 12 mei 2018
Locatie: Amsterdam Oude Stad
De tweede zondag in mei is het Moederdag! Verras je moeder op een uitje naar het oude centrum van Amsterdam; proef de lekkerste chocolade bij Metropolitan, neem haar mee voor een High-tea bij De Bakkerswinkel of boek een girls-only "Vriendinnenuitje" bij Amsterdam Oude Stad!

Rebecca & Friends

Rebecca FriendsDatum en tijd: 12 mei 2019 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Toegang: Gratis
Iedere tweede zondag van de komende maanden zullen Rebecca en haar friends te vinden zijn op het podium in café Zeppos om jullie een heerlijke muziekmiddag te bezorgen. Verwacht een enorm breed Jazz-repertoire, maar ook Spaanse, Braziliaanse en Franse chansons zullen de revue passeren. Kortom, een heerlijke zondagmiddag in Zeppos!

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl