Evenementen Amsterdam mei 2018

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand mei 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Dodenherdenking

dodenherdenkingDatum en tijd: 4 mei 2018 om 20.00 uur
Locatie: De Dam
Jaarlijks worden op 4 mei alle slachtoffers van de tweede wereldoorlog herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Tegenwoordig worden ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands-Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnië of Afghanistan) herdacht op deze dag. Op de Dam vindt één van de landelijke herdenkingen plaats, waar o.a. koning Willem Alexander en koningin Máxima een krans zullen leggen. In het hele land wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte gehouden; trams en bussen zullen deze stilte ook in acht nemen en even stoppen voor de herdenking. Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Soldermis

Soldermis Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 6 mei 2018, om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Café Classique

Café Classique ZiltDatum en tijd: 6 mei 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
Hoewel dit Café Classique nog geen vaste invulling heeft, heeft het wel al een vast moment per maand: Iedere eerste zondag van de maand vindt dit korte, klassieke muziekprogramma plaats in Zilt, waar u onder het genot van een biertje of goede whisky van kunt genieten.

Moederdag

Metropolitan chocolaDatum: 13 mei 2018
Locatie: Amsterdam Oude Stad
De tweede zondag in mei is het Moederdag! Verras je moeder op een uitje naar het oude centrum van Amsterdam; proef de lekkerste chocolade bij Metropolitan, neem haar mee voor een High-tea bij De Bakkerswinkel of boek een girls-only "Vriendinnenuitje" bij Amsterdam Oude Stad!

PopQuiz

Popquiz ZiltDatum en tijd: 17 mei 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. En dit is wel een hele bijzondere editie... Amsterdam Oude Stad zal ditmaal de quiz samenstellen, wat belooft een dolle boel te worden! Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Varende wijnproeverij

WijnproeverijDatum: 20 mei 2018, vanaf 14.00 uur
Organisator: Cave Rokin
Kosten: € 150,00 per persoon
Voor de echte wijnliefhebber een prachtig arrangement! Cave Rokin en wijnmeester Noël Vanwittenbergh nemen u mee aan boord van een luxe salonboot voor het proeven van wederom prachtige wijnen. Van 14.00 tot 18.00 uur zal er worden gevaren en geproefd, onder bezielende begeleiding van Vanwittenbergh. Om 18.00 uur stopt de boot voor The Grand, waar u kunt genieten van een wijn-spijs arrangement: De wijnen van de proeverij aan boord worden herproefd met gerechtjes van de topchef van Bridges. Reserveren voor deze proeverij kan via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel met Cave Rokin: 020-6250628.

De Wijde Wereld - Op reis met Schubert

De Wijde Wereld SchubertData: 20 mei 2018 om 15.00 uur en 26 mei 2018 om 20.30 uur
Locatie: Amsterdams Marionettentheater
Kosten: € 16,00 p.p./ kinderen € 7,50 p.p.
Een kabbelende beek, het tere groen van de knotwilg, vogels zingen hun lied: het is lente! Een jonge molenaar gaat met een goed gevulde knapzak op reis. Van dorp naar dorp, op zoek naar werk én de liefde. Liederen van Franz Schubert begeleiden hem op een avontuurlijke zoektocht vol verlangens, vrolijkheid en verrassingen. Zes poppenspelers bespelen de grote houten marionetten en de talloze dierfiguren, in telkens wisselende landschappen. De voorstelling duurt ca. 1 ½ uur (inclusief pauze).

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 27 mei 2017 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz. Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl