Evenementen Amsterdam maart 2018

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand maart 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

The Spirit of Amsterdam

WhiskyDatum en tijd: 3 maart 2018, van 13.00 tot 23.00 uur
Locatie: Zuiderkerk
De vijfde editie van dit internationale whiskyfestival wordt dit jaar gehouden in de Zuiderkerk in Amsterdam. Op dit festival zijn er meer dan 500 whisky’s te proeven, maar bijvoorbeeld ook onze vrienden van Reypenaer Kaas staan op de beurs met kleine kaas-en-whiskyproeverijen. Daarbij hebben zij twee jongens uitgenodigd die hun van oud brood gemaakte Genever laten proeven met de heerlijke Reypenaer kaas. Je kunt kaarten bestellen voor de middagsessie van 13.00 tot 17.00 uur of de avondsessie van 19.00 tot 23.00 uur.

Soldermis

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 4 maart 2018 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Café Classique

Café Classique ZiltDatum en tijd: 4 maart 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
Hoewel dit Café Classique nog geen vaste invulling heeft, heeft het wel al een vast moment per maand: Iedere eerste zondag van de maand vindt dit korte, klassieke muziekprogramma plaats in Zilt, waar u onder het genot van een biertje of goede whisky van kunt genieten.

Workshops Staphorster Stipwerk

Datum en tijd: 4, 14, 21 en 28 maart 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
impressie klederdrachtLocatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 29,50 p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Wekelijks organiseert het Klederdrachtmuseum in de gezellige Oud-Hollandse keuken een workshop in Staphorst Stipwerk. In de workshop leer je alles over de geschiedenis van het stipwerk en het gebruik van de materialen. Welke kleuren en motieven worden gebruikt bij bijvoorbeeld lichte en zware rouw. Je bestempelt een zwarte katoenen tas met de originele stempels voor het Staphorster Stipwerk. De zelf gedecoreerde tas neem je na afloop mee naar huis. De prijs persoon is inclusief entree tot het museum. De workshop is op verzoek ook te boeken op andere tijden voor groepen vanaf 4 personen.

Quiz Nights maart

pubquizData en tijd 5, 12, 19, 26 maart 2018, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

De Wijde Wereld - Op reis met Schubert

De Wijde Wereld SchubertData: 11 en 18 maart om 15.00 uur
Locatie: Amsterdams Marionettentheater
Kosten: € 16,00 p.p./ kinderen € 7,50 p.p.
Een kabbelende beek, het tere groen van de knotwilg, vogels zingen hun lied: het is lente! Een jonge molenaar gaat met een goed gevulde knapzak op reis. Van dorp naar dorp, op zoek naar werk én de liefde. Liederen van Franz Schubert begeleiden hem op een avontuurlijke zoektocht vol verlangens, vrolijkheid en verrassingen. Zes poppenspelers bespelen de grote houten marionetten en de talloze dierfiguren, in telkens wisselende landschappen. De voorstelling duurt ca. 1 ½ uur (inclusief pauze).

PopQuiz

popquiz2Datum en tijd: 15 maart 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want de meer zielen, hoe meer vreugd. Reserveren is niet mogelijk dus wees op tijd want vol is vol.

Matthäus Passion 

Kinder Mattheus Marieke KoopmanDatum en tijd: 15 maart 2018 om 16.30 uur
Locatie: De Waalse Kerk Amsterdam 
Dit voorjaar brengt Ton Koopman een speciale kinderversie van de alom bekende Matthäus Passion naar de concertzalen. Samen met zijn dochter, actrice Marieke Koopman, en acteur Boudewijn Scholten presenteert hij van 14 tot en met 17 maart de concerttournee 'Hemel en aarde', met concerten in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoogenveen en Assen.

Eendaagse masterclass Staphorster Stipwerk

Datum en tijd: 17 maart 2018 van 11.00 tot 15.00 uur
impressie klederdrachtLocatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 50,- p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Gerard van Oosten is een professioneel ambachtsman gespecialiseerd in de Staphorster stipwerk. Met behulp van moderne materialen, technieken en toepassingen weet hij het traditionele stipwerk toe te passen op hedendaagse producten. In deze vier uur durende masterclass leert u hoe Staphorster Stipwerk is opgebouwd en maakt u met behulp van authentieke stempels nieuwe patronen op textiel of op andere (zelf meegenomen) objecten.

Open Toren Dag

Open Toren DagDatum en tijd: 24 maart 2018, van 10.00 tot 16.00 uur
Lokatie: Diverse torens in Amsterdam
Op deze zaterdag vindt de zesde Open Toren Dag in Amsterdam plaats. Op deze dag openen een twintigtal historische en hedendaagse torens in Amsterdam hun deuren voor het publiek. Welke torens deelnemen en voor welke torens u zich eventueel moet inschrijven, wordt 1 maart 2018 via de website en Facebookpagina bekend gemaakt. Gedurende de Open Toren Dag zijn er vele activiteiten in en rondom deze torens voor de bezoekers, waaronder kunsttours, muziek, wandelingen langs torens en een foto- en filmwedstrijd met leuke, Amsterdamse prijzen!

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 25 maart 2018 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere derde zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz. Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Matthäus-Passion in de Nicolaasbasiliek

Matthaeus passion st nicolaas basiliekDatum en tijd: 27 maart 2018, aanvang 19.30 uur
Lokatie: Sint Nicolaaskerk Amsterdam
Een bijzondere uitvoering van de Matthäus-Passion op een unieke locatie: De Basiliek van de Heilige Nicolaas. De Nieuwe Philharmonie Utrecht speelt hier onder leiding van Johannes Leertouwer op 27 maart een van de bekendste werken van Bach. Met de aankoop van je kaartje draag je bovendien bij aan de restauratie van de Nicolaasbasiliek, de opvolger van de Oude Kerk en schuilkerk Ons' Lieve Heer op Solder. Meer informatie en kaartverkoop vindt u hier.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl