Evenementen Amsterdam juni 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand juni 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt regelmatig aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 18.30 tot 22.30 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én zondag, dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Shot of Improv

Shot of Improv - Boom ChicagoData en tijd: iedere zaterdag om 22.30 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 12,50 per persoon
Engelse comedyshow: Boom Chicago’s late night show is the best way to start your Saturday night out. After the first show, Bango!, Boom’s cast and special guests turn into comedy bartenders to create delicious shots for you! Shot of Improv is Boom Chicago’s fully improvised comedy show, and it’s different every time, so you can come to every show and enjoy something new. The show lasts one hour and 45 minutes, including intermission. The bar is buzzing with people from 19.00hr, so why not come early to enjoy a drink? Tickets available via the website of Boom Chicago.

Soldermis

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 2 juni 2019 van 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
Toegang: Gratis
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. Na afloop is er koffie in het museumcafé.

De Impresario Korte komische oprah van W.A Mozart

De Impresario van WA MozartDatum en tijd: 2 juni 2019 om 15.00 uur
Locatie: Amsterdam Marionetten theater
Kosten: € 16,00 en € 7,50 voor kinderen t/m 14 jaar
Crisis in het theater! Met veel humor schetst Mozart een raak beeld van alle gedoe achter de schermen. Geldtekort, geroddel, gekonkel en natuurlijk: het gevecht om de hoofdrol. Gelukkig houdt theaterkat Mitzi een oogje in het zeil... Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Mozarts komedie met muziek: voor volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar). Uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands. Bekijk de website van het Amsterdams Marionettentheater voor meer informatie en tickets voor deze voorstelling.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 2 juni 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks op de eerste zondag van de maand onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Quiz Nights juni

pubquizData en tijd: 3, 10, 17 en 24 juni 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

De Jazz Warriors Big Band

Jazz Warriors Big BandDatum en tijd: 3 juni 2019 van 20.30 tot 23.00 uur 
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Een Amsterdamse Big Band met een kleine twintig enthousiaste muzikanten; ze treden regelmatig op met jazz uit de jaren ‘30 to ‘60. Van Swing tot Sinatra, maar ook Latin en Soul. De vaste zangeres is Angeline Portier en de band staat onder leiding van Werner Janssen.

KOSMOSIS Big Band

Kosmosis Big BandDatum en tijd: 6 juni 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Nog meer Big Band-feest in Casablanca Muziek! Opgericht door Joost Dieho in september 2003 onder de naam Soulrebels Big Band heeft KOSMOSIS Big Band zich ontwikkeld tot een ambitieuze groep enthousiaste muzikanten met een interessant repertoire, welke ze deze avond ter gehore zullen brengen in Casablanca Muziek.

Red Light Jazz Festival

Red Light JazzData: 7 tot en met 9 juni 2019
Locatie: Red Light District
Het Red Light Jazz Festival is een jaarlijks evenement in en rondom het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam. In unieke en sfeervolle locaties in het hele wallengebied kunnen gedurende drie dagen concerten worden bijgewoond van bekende en (nog) onbekende jazzartiesten en kunnen tot in de nachtelijke uren jazzparty’s worden bezocht. Het festival is een ondernemersinitiatief dat is opgezet om Amsterdam weer op de kaart te zetten als échte jazz-stad met een rijke traditie. Kijk voor meer informatie over het festival op de website van het Red Light Jazz festival.

Rebecca & Friends

Datum en tijd: 9 juni 2019 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Rebecca FriendsToegang: Gratis
Iedere tweede zondag van de komende maanden zullen Rebecca en haar friends te vinden zijn op het podium in café Zeppos om jullie een heerlijke muziekmiddag te bezorgen. Verwacht een enorm breed Jazz-repertoire, maar ook Spaanse, Braziliaanse en Franse chansons zullen de revue passeren. Kortom, een heerlijke zondagmiddag in Zeppos!

Slingertochten

Datum en tijd: 9 en 23 juni 2019 van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: start bij steiger Carré, organisator: 't Smidtje
SlingertochtenKosten: € 42,50 per persoon, inclusief koffie en thee en een Eberhardtje
Tijdens een twee uur durende Slingertocht vertelt Mokumer Harry Slinger op humorvolle wijze over zijn stad. Zijn leuke en persoonlijke verhalen worden afgewisseld met Amsterdamse liedjes als ook met zijn eigen bekende DRUKWERK-nummers Je Loog Tegen Mij en Hee Amsterdam. Het Amsterdamse sentiment kàn hij nu eenmaal niet onder stoelen of banken steken. Beleef deze rondvaart van Theater op het Water en ervaar hoe mooi Amsterdam dan is! Kijk hier voor meer informatie en tickets.

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 9 juni 2019 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Biggles Big Band Amsterdam

Datum en tijd: 10 en 17 juni 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Biggles Big BandDe Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk. Ze reproduceren de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang en bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft. Een bijzondere muzikale ervaring!

Haringparty Zeedijk

HaringDatum en tijd: 12 juni 2019 vanaf 19.00 uur
Locatie: Zeedijk Amsterdam
Gratis entree
Ook dit jaar zal de Hollandse Nieuwe weer op Amsterdamse manier gevierd worden: op de Zeedijk in het hartje van Amsterdam zullen vele café's en restaurantjes haring en bijbehorende korenwijn serveren. De gezellige muziek en de versieringen in de straat maken het feest compleet! Neem plaats op een terrasje, bestel een drankje en geniet van alles wat er voorbij komt in deze diverse straat.

Ruth Geerse Jazz Experience

Datum en tijd: 12 juni 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Ruth Geerse Jazz ExperienceLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De Ruth Geerse Jazz Experience brengt een levendige mix van Jazz, Pop en Latin. Zangeres Ruth Geerse zingt en speelt piano; eigen composities afgewisseld met jazzstandards.

The Burnin' Burritos

Datum en tijd: 13 juni 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Burnin burritosLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De Burritos begonnen in 2015 als side kick van rhythm & soul-band Jump Back. Al gauw bleek dat ze met hun hoedjes, zonnebrillen en Tex-Mex een gevoelige snaar raken. En sinds de komst van ervaren percussionist Jochensito Gonzalez, die de Tex-Mex injecteert met een flinke scheut latin, swingen ze helemaal alle Mexicaanse smeltkroezen uit.

Open Tuinen Dagen

Data: derde weekend van juni
Locatie: Diverse locaties in de binnenstad
Open Tuinen DagenKosten passe-partout: nog niet bekend
Het zonnetje schijnt en de mooie stadstuinen staan overal weer volop in bloei. Altijd al willen zien welke groene pareltjes er achter (bijvoorbeeld) de grachtenpanden verstopt liggen? Grijp dan deze dagen uw kans! Er worden ruim 30 Amsterdamse tuinen opgesteld, zowel van instellingen als van particuliere Amsterdammers met groene vingers. Welke tuinen dit jaar te bewonderen zijn kunt u zien op uw passe-partout (welke geldig is voor alle drie de dagen). Alle tuinen zijn per fiets of te voet bereikbaar.

Art Bob City

Datum en tijd: 19 juni 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Art Bob CityDeze krachtige Amsterdamse jazz-formatie springt meer en meer in het oog bij het publiek. Zij speelde recent tweemaal op het Red Light Jazzfestival, in de jazzclubs van de hoofdstad: Cotton Club en Casablanca. Iedereen is lovend, en dat is niet verrassend! Deze band bestaat uit zeven gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2017 samenwerken. Art Bop City speelt naast eigen werk van de hand van Bart Noorman stukken van bijvoorbeeld Thelonious Monk, Horace Silver, Wayne Shorter en Booker Little, allemaal in arrangementen van Bart Noorman.

PopQuiz

Datum en tijd: 20 juni 2019 om 20.30 uurpopquiz2
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want de meer zielen, hoe meer vreugd. Reserveren is niet mogelijk dus wees op tijd want vol is vol.

De Bucket Big Band

bucket big bandDatum en tijd: 20 en 27 juni 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band, en ze zijn deze avond in Casablanca Muziek! Denk bij deze band niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband. Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

Whiskyproeverij op inschrijving

Whiskyproeverij ziltDatum en tijd: 23 juni 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 37,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Iedere derde zondag van de maand kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

S(w)ing along!

Biggles Big BandDatum en tijd: 24 juni 2019 van 21.00 tot 23.30
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Iedere laatste maandag van de maand (behalve juli en augustus) kan je lekker mee zingen en swingen met de Biggles Big Band! Verzoekjes kan je hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.mailen.

De West End Big Band

West end big bandDatum en tijd: 26 juni 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De West end Big Band is een fullsize big band met zeer enthousiaste muzikanten. Zangeres Evelien Meijer zorgt voor een showelement maar is met haar prachtige stem vooral de spreekwoordelijke ‘icing on the cake’. Onder leiding van de meestertrompettist Gerard Kleijn weet de bigband iedereen de dansvloer op te krijgen. Het repertoire komt rechtstreeks Amerikaanse traditie van Ella Fitzgerald, Frank SInatra en Nat King Cole.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl