Evenementen Amsterdam juni 2018

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand juni 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Red Light Jazz Festival

Red Light JazzData: 1 tot en met 3 juni 2018
Locatie: Red Light District
Het Red Light Jazz Festival is een jaarlijks evenement in en rondom het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam. In unieke en sfeervolle locaties in het hele wallengebied kunnen gedurende drie dagen concerten worden bijgewoond van bekende en (nog) onbekende jazzartiesten en kunnen tot in de nachtelijke uren jazzparty’s worden bezocht. Het festival is een ondernemersinitiatief dat is opgezet om Amsterdam weer op de kaart te zetten als échte jazz-stad met een rijke traditie. Op zaterdag- en zondagavond van het festival vindt in de Sint Olofskapel van NH Barbizon Palace het ‘NH Jazzdiner’ plaats, met een fantastische programmering. Een happening, inclusief een 3-gangen diner met bijpassend wijnarrangement, waar het bruist van muziek en entertainment. Kijk voor meer informatie over het festival op de website van het Red Light Jazz festival.

Jazz in het Amsterdams Marionetten Theater

logoJazzmettrompetKleinDatum en tijd: 1 juni 2018 om 20.30 uur
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Het Amsterdams Marionetten Theater is voor de eerste keer podiumlocatie voor het Red Light Jazz Festival! Op de openingsdag van het festival kan je in dit intieme theater genieten van Knock on Wood; een nieuwe samenwerking tussen vocalist/percussionist Sanne Huijbregts (EvenSanne) en slagwerker/percussionist Joost Lijbaart (Under the Surface, Yuri Honing). Voor dit ongewone programma zijn ze diep in hun muzikale gereedschapskist gedoken, en hebben alle mogelijke instrumenten en klankkleuren opgediept. Klankpercussie bepaalt de identiteit van de band; het geluid van vibrafoon, marimba en klokkenspel vormt de basis waarop de stem als het ware kan vliegen. Altijd al een keer in het Marionetten Theater willen kijken, maar is het er nooit van gekomen? Dit is je kans!

Workshops Staphorster Stipwerk

Datum en tijd: 6, 13, 20 en 27 juni 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
impressie klederdrachtLocatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 29,50 p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Wekelijks organiseert het Klederdrachtmuseum in de gezellige Oud-Hollandse keuken een workshop in Staphorst Stipwerk. In de workshop leer je alles over de geschiedenis van het stipwerk en het gebruik van de materialen. Welke kleuren en motieven worden gebruikt bij bijvoorbeeld lichte en zware rouw. Je bestempelt een zwarte katoenen tas met de originele stempels voor het Staphorster Stipwerk. De zelf gedecoreerde tas neem je na afloop mee naar huis. De prijs persoon is inclusief entree tot het museum. De workshop is op verzoek ook te boeken op andere tijden voor groepen vanaf 4 personen.

Holland Festival

Data: 7 juni tot en met 1 juli 2018
Locatie: Diverse locaties in de binnenstad
Holland Festival 2017Tijdens het grootste internationale festival voor de podiumkusten in Nederland zijn er op verschillende locaties in Amsterdam diverse vormen van de podiumkunst te aanschouwen. Tijdens dit drie weken durende festival wordt Amsterdam overspoeld door theater-, muziek- en dansliefhebbers. Zowel kleine beginnende gezelschappen als grote ervaren solisten wordt een podium geboden. Kijk voor het uitgebreide programma en tickets op de website van het Holland Festival.

Zeppos goes Paradiso!

Datum en tijd: 9 juni 2018 vanaf 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur)
Zeppos in paradisoLocatie: Paradiso
Kosten: € 17,50 p.p.
Zaterdag 9 juni is het zover!! Dan zal Kapitein Zeppos de beroemde poptempel PARADISO ombouwen tot een groot danspaleis. Het café-chantant van Zeppos bestaat 30 jaar en dat moet groots gevierd worden met hits in alle talen van alle tijden! Het inmiddels wereldberoemde chantantorkest, al 30 jaar onder de begenadigde leiding van Jan Robijns, mag natuurlijk niet ontbreken en vergeet ook de afterparty niet met dj BELLA. Boek snel nog tickets via de website van Paradiso en kom ook naar dit meezingspektakel!

Haringfestival

HaringDatum: 13 juni 2018
Locatie: Zeedijk
Op de Zeedijk vindt jaarlijks het haringfestival plaats. Ook dit jaar zal de Hollandse Nieuwe weer op Amsterdamse manier gevierd worden. Op de Zeedijk in het hartje van Amsterdam zullen vele café's en restaurantjes haring en bijbehorende korenwijn serveren. De gezellige muziek en de versieringen in de straat maken het feest compleet! Neem plaats op een terrasje, bestel een drankje en geniet van alles wat er voorbij komt in deze diverse straat.

Club Classique: Roadtrip La Bohème

Club Classique Roadtrip La BohemeDatum en tijd: 15 juni 2018 om 20.30 uur
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Kosten: € 16,00 per persoon/€ 7,50 t/m 14 jaar, korting voor stadspas/CJP/studenten
Club Classique presenteert een unieke voorstelling waarin beelden uit de gloednieuwe YouTube-serie Roadtrip la Bohème over operacomponist Giacomo Puccini gecombineerd worden met livemuziek. Luister naar de mooiste aria’s, maak kennis met Italiaanse kamermuziek en laat u meeslepen door de prachtige filmbeelden. Met sopraan Jeannette van Schaik. Bestel hier je tickets!

Open Tuinen Dagen 2018

Open Tuinen DagenData: 15 tot en met 17 juni 2018
Locatie: Diverse locaties in de binnenstad
Kosten passe-partout: € 20,00 p.p. (aan de deur), € 18,00 p.p. via voorverkoop.
Het zonnetje schijnt en de mooie stadstuinen staan overal weer volop in bloei. Altijd al willen zien welke groene pareltjes er achter (bijvoorbeeld) de grachtenpanden verstopt liggen? Grijp dan deze dagen uw kans! Er worden ruim 30 Amsterdamse tuinen opgesteld, zowel van instellingen als van particuliere Amsterdammers met groene vingers. Welke tuinen dit jaar te bewonderen zijn kunt u zien op uw passe-partout (welke geldig is voor alle drie de dagen). Alle tuinen zijn per fiets of te voet bereikbaar.

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie Datum en tijd: 17 juni 2018 van 17:30 tot 21:30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

PopQuiz

Popquiz2Datum en tijd: 21 juni 2018 vanaf 17:00 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Kaarslichtdiner- en concert

Kaarslichtdiner in In de WaagDatum: 21 juni 2018
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
Kosten: € 49,00 per persoon
Een bijzondere samenwerking tussen Restaurant-Café In de Waag en de concerten die plaatsvinden in de Portugese Synagoge: eerst een driegangendiner (niet Koosjer) in het oude waaggebouw, waar iedere avond honderden kaarsen aangestoken worden, en vervolgens een kaarslichtconcert in de Portugese Synagoge, waar het Haytham Safia Qu4rtet in deze betoverende omgeving zal optreden. Op de website van het Joods Cultureel Kwartier lees je meer informatie en kun je kaarten bestellen voor het diner en/of het concert.

Literaire wandeling door de Jordaan

Literaire wandeling door de JordaanDatum en tijd: 24 juni 2018 van 13:00 tot 15.00 uur
Startlocatie: Het standbeeld van Theo Thijssen op de Lindengracht
Kosten: € 7,50 per persoon, inclusief toegang tot het Theo Thijssen Museum (afrekenen na afloop in het museum).
De Amsterdamse Jordaan speelt een opvallende rol in de Nederlandse literatuur: onder meer Multatuli, Israel Querido, Ferdinand Bordewijk, Theun de Vries, Simon Vinkenoog, Jan Mens, Jan Kal, Nicolaas Matsier, Charlotte Mutsaers, Suzanna Jansen en natuurlijk Theo Thijssen schreven er over. Peter-Paul de Baar, Thijssen-kenner en oud-hoofdredacteur van maandblad Ons Amsterdam, vertelt er over tijdens een wandeling door de Jordaan op zondag 24 juni a.s. Reserveren is noodzakelijk; neem daarvoor contact met ons op.

Dewi's JAM

Dewis JAMDatum en tijd: 24 juni 2018 om 20:30 uur
Locatie: SkyLounge Amsterdam
Zondag 24 juni is het weer tijd voor Dewi’s JAM in SkyLounge Amsterdam in het Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal. Geniet vanaf 17:00 uur van swingende live muziek, het enthousiasme van Dewi, haar band en gastartiesten. Een ervaring met uitstekende zang, muzikanten en een panoramisch uitzicht over de stad. Oude en nieuwe hits zullen de revue passeren. Een avond om niet te missen! Bekijk ook het Facebookevenement.

Opening Ellis Gourmet Burger Singel

Ellis Gourmet Burger SingelDatum: 26 juni 2018
Locatie: Ellis Gourmet Burger Singel
Op 26 juni opent Ellis Gourmet Burger Singel haar deuren als derde vestiging van Ellis Gourmet Burger in Amsterdam! We weten nog niet precies hoe de opening gevierd zal worden, maar meestal met veel feest en vooral veel burgers... dus houd dit evenement in de gaten!

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl