Evenementen Amsterdam juli 2018

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand juli 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Quiz Nights juli

pubquizData en tijd: 2, 9, 16, 23 en 30 juli 2018, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Julidans

JulidansData: 2 tot en met 15 juli 2018
Locatie: Diverse locaties in de binnenstad
Julidans is een internationaal zomerfestival voor hedendaagse dans. Amsterdam biedt gedurende tien dagen het podium aan veel toonaangevende dansmakers. Naast de dansvoorstellingen is er een veelbelovende randprogrammering waaronder interessante ontmoetingen met makers, open studio's om een kijkje te nemen in het repetitieproces.

Workshops Staphorster Stipwerk

Datum en tijd: 4, 11, 18 en 25 juli 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
impressie klederdrachtLocatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 29,50 p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Wekelijks organiseert het Klederdrachtmuseum in de gezellige Oud-Hollandse keuken een workshop in Staphorst Stipwerk. In de workshop leer je alles over de geschiedenis van het stipwerk en het gebruik van de materialen. Welke kleuren en motieven worden gebruikt bij bijvoorbeeld lichte en zware rouw. Je bestempelt een zwarte katoenen tas met de originele stempels voor het Staphorster Stipwerk. De zelf gedecoreerde tas neem je na afloop mee naar huis. De prijs persoon is inclusief entree tot het museum. De workshop is op verzoek ook te boeken op andere tijden voor groepen vanaf 4 personen.

Cool BlenZ

Cool BlenZDatum en tijd: 4 juli 2018 van 20.30 tot 23.00
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Cool BlenZ bestaat uit 5 ervaren muzikanten die een prachtig kwaliteitsrepertoire brengen van de mooiste jazzy en funky (pop)songs. Cool BlenZ speelt bekende jazz standards en popstukken, overgoten met een sprankelende jazzy, funky en latin saus. Het voor de band herkenbare blended geluid is ontstaan door vermenging van diverse muziekinvloeden en achtergronden van de bandleden. Op het repertoire staan, naast jazzstandards, nummers van Lee Ritenour, Ninas Simone, Stevie Wonder, Randy Crawford, George Benson, Sting, Diana Krall en nog veel meer !

Jazz at the Plantage

Jazz at the plantage 2018Datum en tijd: Vanaf 7 juli iedere zaterdag in juli en augustus 2018 om ca. 16.00 uur
Locatie: Hermitage
Gratis entree voor de binnentuin
Tijdens de zomermaanden organiseren de Hermitage Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier wekelijks jazzconcerten in de binnentuin van de Hermitage. Talenten van de jazzopleiding van het Conservatorium van Amsterdam zorgen tot en met eind augustus voor relaxte, zomerse jazzmuziek, waarbij het publiek gratis een plaatsje kan vinden in de ruime binnentuin. Voor meer informatie over de optredens kijkt u op facebook.com/jazzattheplantage.

Straatfeest voor Rembrandts verjaardag

Datum en tijd: 15 juli 2018 van 10.00 tot 18.00 uur
Locatie: Jodenbreestraat en Sint Antoniesbreestraat
Rembrandt Art Festival 2018Op zondag 15 juli 2018 is het Rembrandts 412e verjaardag en dat wordt gevierd met een groot straatfeest: Rembrandt Art Festival. Zowel de Jodenbreestraat – waar Rembrandt bijna twintig jaar woonde – als de aangrenzende Sint Antoniesbreestraat staan dan in het teken van kunst, muziek en ambachtelijke producten. Maak bijvoorbeeld je eigen ets voor Het Rembrandthuis en wandel langs de kraampjes met originele en ambachtelijke producten, exclusieve accessoires en veel meer. De ondernemers uit beide straten maken er zoals elk jaar samen een artistiek en gezellig buurtfeest van en iedereen is uitgenodigd.

Zomerwandeling langs drie Jordaanmusea

Datum en tijd: 15 juli 2018 om 11.30 uur
Zomerwandeling langs drie JordaanmuseaLocatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 20,00 p.p., inclusief toegang tot de musea
Drie kleine musea in de Jordaan - het Geelvink Pianola Museum, het Theo Thijssen Museum en het Multatuli Huis - verzorgen samen een afwisselende culturele wandeling door deze bijzondere buurt. Inclusief een mini-concertje en een demonstratie van de befaamde zwembadpas! Start om 11.30 uur is in het Geelvinck Pianola Museum, Westerstraat 106. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.het Theo Thijssen Museum om te reserveren (o.v.v. Zomerwandeling).

Heropening Gassan Dam Square

Datum en tijd: 17 tot en met 21 juli 2018
Locatie: Gassan Dam Square
Heropening Gassan Dam SquareGassan Dam Square heropent op 16 juli a.s. na een intensieve verbouwing. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de renovatie en vanaf 17 juli staat de vernieuwde winkel een week lang in het teken van een feestelijke heropening. Iedereen is meer dan welkom om de inrichting en uitgebreide collectie te komen bewonderen en met het trotse team te toasten op deze heuglijke gebeurtenis.

PopQuiz

popquizDatum en tijd: 19 juli 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname aan deze gezellige popquiz is gratis en toch zijn er prijsjes te winnen. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Opening Noord/Zuidlijn

Noord/ZuidlijnDatum en tijd: 21 juli 2018 van 14.00 tot 21.00 uur
Locatie: Alle metrostations langs de Noord/Zuidlijn in Amsterdam
We hebben er ontzettend lang op moeten wachten, maar daar is 'ie dan eindelijk.... de Noord/Zuidlijn gaat 21 juli dan EIN-DE-LIJK open! Op deze dag is het daarom de hele dag feest: van 14.00 tot 21.00 uur kan je gratis deze metrolijn uitproberen. Je moet je wel even inschrijven voor één of meerdere tijdblokken; dat kan vanaf maandag 2 juli 12.00 uur via de website van Gemeente Amsterdam. Op alle metrostations langs de nieuwe Noord/Zuidlijn zijn de gehele dag allerlei optredens bij te wonen om deze eerste dag extra feestelijk te maken.

Palmas Workshop

palmas workshopDatum en tijd: 28 tot en met 30 juli 2018
Locatie: Café Duende
Kosten: Beginners € 20,00 of € 35,00 incl. de lezing/ Gevorderden € 30,00 of € 45,00 incl. de lezing.
Vanuit Sevilla is de Flamenco Mobile School aan het toeren door Europa. Daarbij kunnen ze Duende natuurlijk niet missen. Zaterdag 28 juli van 12.30 tot 14.30 uur vindt deze Palmas workshop voor beginners plaats en van 15.00 tot 16.30 uur deel 1 voor gevorderden. Zondag 29 juli deel 2 voor gevorderden van 14.00-15.30 uur. Maandagavond 30 juli is er een lezing van Jeronimo Utrilla over de flamenco-cultuur en haar historie. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 020-6226020.

Zomerwandeling langs drie Jordaanmusea

Datum en tijd: 29 juli 2018 om 11.30 uur
Zomerwandeling langs drie JordaanmuseaLocatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 20,00 p.p., inclusief toegang tot de musea
Drie kleine musea in de Jordaan - het Geelvink Pianola Museum, het Theo Thijssen Museum en het Multatuli Huis - verzorgen samen een afwisselende culturele wandeling door deze bijzondere buurt. Inclusief een mini-concertje en een demonstratie van de befaamde zwembadpas! Start om 11.30 uur is in het Geelvinck Pianola Museum, Westerstraat 106. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.het Theo Thijssen Museum om te reserveren (o.v.v. Zomerwandeling).

Flamenco de Jerez

Flamenco de jerezDatum en tijd: 29 juli 2018 om 17.00 uur
Locatie: Café Duende
Kosten: € 5,00 per persoon
Flamenco de Jerez wordt gevormd door Claudia Sanz (dans), Gabriel Cafranga (zang en percussie) en Carlos van Tongeren (gitaar). Deze jonge muzikanten uit Spanje en Nederland delen een grote liefde voor de flamencotraditie uit Jerez de la Frontera. In hun optredens vertolken zij de aanstekelijke ritmiek en energie van een nieuwe generatie artiesten uit Jerez. Ze spelen eigen composities en traditionele stijlen als de bulería, tango, soleá en zambra. Een midzomer-concert om niet te missen! Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl