Evenementen Amsterdam januari 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand januari 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratisplattegrond met wandelroutes en bezienswaardigheden.

Amsterdam Light Festival

amsterdam light festivalData: 29 november 2018 t/m 20 januari 2019
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. Water Colors is de vaarroute, deze neemt je mee langs de grachten van de historische binnenstad die verlicht zijn door kunstwerken. Dit jaar is het thema van het Amsterdam Light Festival 'The Medium is The Message'; de rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. Buiten de binnenstad staat ook de rest van de stad in het teken van de kleurrijke lichten: er zijn veel musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst. Kijk voor meer informatie over de kunstwerken en het programma op de website van het ALF.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag en zondag, van 18.30 tot 22.30 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: MS de Jordaan
Kosten: € 77,50 per persoon, all inclusive (+ 2,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én zondag, dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Quiz Nights januari

pubquizData en tijd: 7, 14, 21 en 28 januari 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert Maria ProkofievaDatum en tijd: 1 januari 2019 vanaf 17.00 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 20,00, incl. welkomstdrankje om op het nieuwe jaar te toasten
De Wit-Russische pianiste Maria Prokofieva luidt het nieuwe jaar in met kleine werken van een van de meest geliefde pianocomponisten, Frederic Chopin. Polen ligt vlak naast haar geboorteland Belarus. Als Poolse componist ligt Chopin haar na aan het hart vanwege het Slavische dat zij in zijn muziek hoort en de intieme gevoelens die die oproept. Als geen andere weet Chopin te ontroeren, de poëzie van Chopin gaat direct naar het hart! Het reserveren van de tickets is aanbevolen: dat kan via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 – 627 96 24.

Toneelstuk Gijsbreght van Aemstel

Datum: 3, 4, 5 en 6 januari 2019
Locatie: The Dylan Amsterdam
Kosten: € 32,50 per persoon incl. consumptie
Gijsbreght van Aemstel381 jaar na de eerste uitvoering keert het toneelstuk 'Gijsbreght van Aemstel' terug. Op 3 januari 1638 werd met deze première de eerste Schouwburg van Amsterdam geopend, op dezelfde locatie waar The Dylan Amsterdam gevestigd is. Theater Kwast is specialist in het spelen van theater uit de Gouden Eeuw en voor The Dylan Amsterdam creëerde Kwast een voorstelling van een uur, die bezoekers door het gebouw voert om hen dit eeuwenoude theaterstuk én deze unieke locatie te laten ervaren. Een verteller, drie acteurs en een muzikant leiden bezoekers door een verkorte vorm van het stuk. Zo keert Gijsbreght terug naar de plek waar Joost van den Vondel het stuk bijna vier eeuwen geleden voor schreef. Donderdag 3 en vrijdag 4 januari 2019, aanvang om 18:00 uur en zaterdag 5 en zondag 6 start 16:00 uur. Bestel je tickets tijdig! Losse kaarten zijn € 32,50 per persoon inclusief een drankje na afloop en te koop via de website van The Dylan Amsterdam.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 6 januari 2019 om 11:00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd een ochtendmis. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Amstel Big Band in Casablanca

Amstel Big BandDatum en tijd: 7 januari 2019 vanaf 20.30 tot 23:00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De Amstel Big Band is een 18 koppig semiprofessioneel jazzorkest, dat om de maand de eerste maandag van de maand optreedt in Casablanca. De band komt uit Amsterdam en staat sinds 2007 onder leiding van Sven Schuster (uitspraak: sjoester). De specialisatie op eigen composities van Schuster heeft geleid tot een ongewoon levendig en fris geluid. En… Groovy Like Hell. Funk en latin, oriental en boogaloo. Aanstekelijk swingende eigentijdse jazz. Muziek met een enorm potentieel voor beweging.

Kaarslichtdiner en -concert

Datum en tijd: 17 januari 2019 vanaf 17.30 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
In de Waag, kaarslichtdinerKosten: € 49,00 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: Trio C tot de Derde. Zij spelen klezmer in de breedste zin des woords, inclusief muzikale uitstapjes naar balkan, gipsy, jazz en klassiek. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet! Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

PopQuiz

Popquiz ZiltDatum en tijd: 17 januari 2019 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
Elke derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Nationale Tulpendag

Tulpenfestijn op de DamDatum: 19 januari 2019 om 13:00 uur
Locatie: De Dam, Amsterdam
In Amsterdam wordt elk jaar in januari tijdens de Nationale Tulpendag de officiële aftrap gegeven voor het tulpenseizoen. Iedereen mag gratis op de Dam tulpen plukken in een speciaal aangelegde pluktuin. Kom naar de Dam op de opening van De Nationale Tulpendag.

André Vrolijk's Talentenjacht op MS de Jordaan

André Vrolijk TalentenjachtDatum en tijd: 20 januari 2019 van 18.30 tot 21.30 uur
Locatie: MS de Jordaan
Kosten: € 10,00 per persoon, incl. hassebassie, eerste drankje en 2 rondjes bittergarnituur
André Vrolijk, accordeonist in hart en nieren, vaste begeleider van o.a. het Zwanenkoor, bekend van radio en televisie. Innemend, altijd vriendelijk met een groot hart voor zijn zingende medemens. André Vrolijk en MS De Jordaan gaan in 2019 op zoek naar zangtalent waarmee André eind 2019 een CD op gaat nemen. Man/ Vrouw, (klein) koor, iedereen kan zich aanmelden om aan André's Talentenjacht mee te doen. Je kunt gratis aan boord stappen; consumpties en happen uit de kombuis tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Meedoen: meld je hier aan!

Whiskyproeverij op inschrijving

WhiskyDatum en tijd: 20 januari 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 32,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Nu kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl