Evenementen Amsterdam januari 2018

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand januari 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratisplattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Amsterdam Light Festival

amsterdam light festivalData: 30 november 2017 t/m 21 januari 2018
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De lichtkunstwerken worden ieder jaar speciaal voor het Amsterdam Light Festival gemaakt. Dit jaar zijn er maar liefst 35 lichtconcepten geselecteerd door de internationale jury. Water Colors is de vaarroute, deze neemt je mee langs de grachten van de historische binnenstad die verlicht zijn door kunstwerken, de landroute vindt dit jaar voor het eerst plaats op het Marineterrein in Amsterdam. Ook de rest van de stad staat in het teken van de kleurrijke lichten: er zijn veel musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 7 januari 2018
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

The Burnin' Burritos

Burnin burritosData en tijd: 11 januari van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Wist je dat er iedere week wel twee keer live muziek van gezellige big bands te horen is in Casablanca Muziek? Op donderdag 11 januari spelen The Burnin’ Burritos semi-akoestische TexMex. Ze vertolken de allermooiste woenstijnsongs, maar spelen ook soundtracks uit tv-series als Narcos. De nummers zijn grotendeels Spaanstalig, uiterst dansbaar, theatraal, sentimenteel, brutaal en met een flinke dosis humor. De cantina, de cactus en de ratelslang zijn nooit ver weg… Durft u het aan? Naast dit gave optreden zijn erbijna iedere maandag- en donderdagavond wisselende live optredens. Het kost je helemaal niets en staat gegarandeerd voor een hoop gezelligheid! Klik hier voor de agenda van Casablanca Muziek.

PopQuiz

Popquiz ZiltDatum en tijd: 18 januari 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Nationale Tulpendag

Tulpenfestijn op de DamDatum: 20 januari 2018
Locatie: De Dam, Amsterdam
In Amsterdam wordt elk jaar in januari tijdens de Nationale Tulpendag de officiële aftrap gegeven voor het tulpenseizoen. Iedereen mag gratis op de Dam tulpen plukken in een speciaal aangelegde pluktuin. Kom naar de Dam op de opening van De Nationale Tulpendag.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl