Evenementen Amsterdam februari 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand februari 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt regelmatig aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of Jordaan en grachten of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met maar liefst 3 wandelroutes en bezienswaardigheden.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag en zondag, van 18.30 tot 22.30 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: MS de Jordaan
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ € 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én zondag, dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Rembrandt Festival

Rembrandt Festival 02022019Datam: 2 februari 2019 van 12:00 tot 21:00 uur
Locatie: Museum Het Rembrandthuis, de gehele Jodenbreestraat
Kosten: gratis
Tijdens het eerste weekend van februari organiseert het Museum het Rembrandt Festival. De Jodenbreestraat staat dan volledig in het teken van de beroemde kunstenaar en zijn er diverse activiteiten zoals het naschilderen van De Nachtwacht. Ben je niet in de gelegenheid het evenement te bezoeken? Kijk dan 's avonds van 21:35 tot 22:20 uur naar de speciale uitzending op NPO1.

Soldermis

Soldermis februariDatum: 3 februari 2019
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Quiz Nights februari

pubquizData en tijd: 4, 11, 18 en 25 februari 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Chinees Nieuwjaar Amsterdam

Chinees Nieuwjaar Zeedijk Nieuwmarkt AmsterdamDatum: 5 februari 2019
Locatie: Chinatown Amsterdam
In 2019 valt het Chinees Nieuwjaar op dinsdag 5 februari. De meeste activiteiten tijdens het Chinese Nieuwjaar vinden volgens traditie in Amsterdam plaats rondom de Nieuwmarkt en de Zeedijk; volg onze Facebookpagina en deze evenementenkalender voor de updates omtrent het programma deze week. 2019 zal het jaar van het zwijn zijn.

Chinees Nieuwjaar Amsterdam

chineeswsDatum en tijd: 9 februari 2019 vanaf 11:30 uur
Locatie: Chinatown Amsterdam
Op zaterdag 9 februari vanaf 11:30 uur maakt de leeuw met stoet de ronde Zeedijk - Stormsteeg - Geldersekade - Nieuwmarkt - Zeedijk. Dit gaat gepaard met een aantal vuurwerk-momenten en er is altijd veel publiek. Op de Dam is er vanaf 14:00 uur een Draken- en Leeuwendans, georganiseerd door De Bijenkorf. De Leeuw loopt daarna door de winkel

Rebecca & Friends

Rebecca FriendsDatum en tijd: 10 februari 2019 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Toegang: Gratis
Iedere tweede zondag van de komende maanden zullen Rebecca en haar friends te vinden zijn op het podium in café Zeppos om jullie een heerlijke muziekmiddag te bezorgen. Verwacht een enorm breed Jazz-repertoire, maar ook Spaanse, Braziliaanse en Franse chansons zullen de revue passeren. Kortom, een heerlijke zondagmiddag in Zeppos!

Wim Sonneveld avond

Wim Sonneveld avond 10022019Datum en tijd: 10 februari 2019 van 18:00 tot 21:00 uur
Locatie: Café Sonneveld
Toegang: 3-gangen diner voor € 39,50 per persoon exclusief drankjes
Deze avond staat volledig in het teken van Wim Sonneveld. Vanaf 18:00 uur kun je genieten van een heerlijk 3-gangen menu en ondertussen speelt de accordeonist tussen de gerechten door gezellige meezingers. Reserveren? Neem vooral contact met ons op.

Valentijnsdag

valentijnsdagDatum: 14 februari 2019
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Wat is er nou mooier dan valentijnsdag met jouw geliefde door te brengen in Amsterdam Oude Stad? Op deze bijzondere dag zijn er een heleboel liefdevolle dingen te beleven in Amsterdam! Zo gaat bij Restaurant In de Waag de liefde door de maag en is er een romantisch Valentijnsmenu samengesteld. Kijk hier voor meer informatie. Neem contact met ons op en wij denken graag met jou mee voor het meest romantische uitje in de binnenstad van Amsterdam.

PopQuiz

Popquiz in Amsterdams cafeDatum en tijd: 14 februari 2019 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Whiskyproeverij op inschrijving

WhiskyDatum en tijd: 17 februari 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 32,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Nu kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Live Irish Music 2Ierse band The Coincidences

Datum en tijd: 17 februari 2019 van 17.00 tot 22.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: toegang is gratis
Je weekend afsluiten in Ierse stijl? Dan ben je bij dit gezellige café in de Jordaan van harte welkom! Whisky drinken mag, net als dansen op de tafels. Een lekkere winterbier drinken is ook geen probleem. De band komt voor de vierde keer en toveren het café om tot een echte Irish pub. “Laten we wel wezen, de Ieren en de Hollanders: Dat is toch altijd al een gouden match geweest?! Tijd om dat eens tot uiting te brengen."

Chocoa Festival

Datum en tijd: 23 en 24 februari 2019 van 10.00 tot 18.00 uur
chocoladefestivalLocatie: Beurs van Berlage
In het hartje van Amsterdam bij de Beurs van Berlage is dit jaar weer het tweedaags chocolade festival! Op het festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocolade reep, ontmoet je vele chocolademakers en -experts, en leer je over de toekomst van chocolade aangezien het steeds moeilijker te verkrijgen is. Een dag vol met lekkernijen en leuke weetjes over het combineren van chocolade met bijvoorbeeld wijnen, speciaalbier en koffie. Tickets zijn verkrijgbaar op de Chocoa website.

Sunday Afternoon Jazz

Sunday Afternoon Jazz 3Datum en tijd: 24 februari 2019 van 15.30 tot 18.30 uur
Locatie: NH Collection Barbizon Palace Hotel Amsterdam
Toegang: gratis
Iedere laatste zondag van de maand is het Sunday Afternoon Jazz in de lobby van het hotel. Op zondag 24 februari zal het Stan van de Wetering Trio in de lobby hun jazz vibes ten gehore brengen. Geniet van dit prachtige muzikale talent!

Kaarslichtdiner en -concert

Datum en tijd: 28 februari 2019 vanaf 17.30 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
In de Waag, kaarslichtdinerKosten: € 49,00 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: Het Rembrandt Frerichs Trio. Deze vier musici schakelen moeiteloos tussen jazz en klassiek, met een speelplezier dat onvermijdelijk overslaat op het publiek. De magische sfeer door de honderden branden kaarsen gecombineerd met unieke muziek zorgen ervoor dat je deze avond nooit meer vergeet! Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl