Evenementen Amsterdam februari 2018

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand februari 2018, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Dinnershows en live muziek bij Paleis van de Weemoed

Dinnershow AmsterdamData: Iedere maandag, vrijdag en zaterdag
Locatie: Paleis van de Weemoed
Kom voor een avondvullend programma met voorgeprogrammeerde artiesten naar Paleis van de Weemoed! Een herontdekking van de prachtige theatrale liedjes uit het verleden, vertolkt door flamboyante artiesten in een nachtclubachtige sfeer. Een avond vol ongebreideld plezier, heerlijk eten, hartstochtelijke liefde, een lach en een traan. Een prachtige plek voor het vieren van uw speciale gelegenheden feestje; bruiloft, receptie, personeelsfeesten, vrijgezellenfeestjes etc. maar ook voor een gezellige avond voor twee.

Soldermis

Soldermis februariDatum: 4 februari 2018
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 4 februari van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere eerste zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Song Journey - Love and Loss

Song JourneyDatum: 9 februari 2018
Locatie: Kapitein Zeppos
Jawel, de Song Journey Expres gaat na twee succesvolle edities in 2018 voor de derde keer het land door met een nieuw programma. Het thema is dit keer Love and Loss. Louis ter Burg, Abel de Lange, Edo Donkers en Jan Donkers brengen een verrassende selectie songs uit het Grote Amerikaanse Songbook. De emoties van een grote liefde, het onblusbaar geloof in de Amerikaanse Droom, maar ook het verdriet en de verbittering als die Droom niet blijkt uit te komen en de grote liefde verdwenen is zijn thema's die aan bod komen. 

Valentijnsdag

valentijn 2017Datum: 14 februari 2018
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Wat is er nou mooier dan valentijnsdag met uw geliefde door te brengen in Amsterdam Oude Stad? Op deze bijzondere dag zijn er een heleboel liefdevolle dingen te beleven in Amsterdam! Zo gaat bij Restaurant In de Waag de liefde door de maag en is er een romantisch Valentijnsmenu samengesteld. Maar dineren kan ook samen op The Love Boat, vereeuwig jullie liefde door elkaar te kussen onder de Magere Brug. Of geniet van een shared diningmenu en show voor twee bij Paleis van de Weemoed. Toch liever geen diner? Gassan biedt een prachtige collectie sierraden om 'in the mood for love' te komen.

PopQuiz

Popquiz in Amsterdams cafeDatum en tijd: 15 februari 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Chinees Nieuwjaar Amsterdam

Chinees Nieuwjaar Zeedijk Nieuwmarkt AmsterdamDatum: 16 februari 2018
Locatie: Chinatown Amsterdam
In 2018 valt het Chinees Nieuwjaar op 16 februari. De meeste activiteiten tijdens het Chinese Nieuwjaar vinden volgens traditie in Amsterdam plaats rondom de Nieuwmarkt en de Zeedijk, waar op zaterdag 17 februari om 12.00 uur de festiviteiten zullen starten met een Leeuwendans voor de Chinese tempel. Ook zijn de feestelijkheden op en rondom de Dam te vinden: Zo wordt u op 17 en 18 februari bij de Bijenkorf welkom geheten door Chinese hostesses en is er op zaterdag om 14.00 uur op de Dam ook live-muziek met een Draken- en Leeuwendans. Hierna worden de festiviteiten afgesloten met vuurwerk. Al met al een spektakel om te zien! 2018 zal het jaar van de hond zijn.

Chocoa Festival

chocoladefestivalDatum: 24 en 25 februari 2018
Locatie: Beurs van Berlage
In het hartje van Amsterdam bij de Beurs van Berlage is dit jaar weer het tweedaags chocolade festival! Op het festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocolade reep, ontmoet je vele chocolademakers en -experts, en leer je over de toekomst van chocolade aangezien het steeds moeilijker te verkrijgen is. Een dag vol met lekkernijen en leuke weetjes over het combineren van chocolade met bijvoorbeeld wijnen, speciaalbier en koffie. Tickets zijn verkrijgbaar op de Chocoa website.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl