Evenementen Amsterdam december 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand december 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratisplattegrond met wandelroutes en bezienswaardigheden.

Amsterdam Light Festival

amsterdam light festivalData: 28 november 2019 t/m 19 januari 2020
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. Water Colors is de vaarroute, deze neemt je mee langs de grachten van de historische binnenstad die verlicht zijn door kunstwerken. Meer informatie over de route van dit jaar en bijzondere vaartochten tijdens het evenement volgen nog. Kijk voor meer informatie over de kunstwerken en het programma op de website van het ALF.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 1 december 2019 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Filmvertoning: De Treinreis (2018)

Film: De TreinreisDatum en tijd: 1 december 2019 van 12.00 tot 14.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Willy Lindwer maakte een documentaire over de vijf in 1944 uitgevoerde transporten, waarbij 89 Hongaars-Nederlandse joden vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest wisten te ontsnappen. In aanwezigheid van maker Willy Lindwer en producent Frank van Reemst.

Amsterdamse Artiestenvaart

Datum en tijd: 1 december 2019 van 13.00 tot 17.00 uur
Amsterdamse ArtiestenvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 37,50 euro p.p., incl. een Hassebassie, 2 consumpties en één ronde bittergarnituur. Excl. € 3,25 overheidsheffingen.
Oh kom er eens kijken. Zondag 1 december wordt het weer een feestje op de Jordanese feestboot. De Amsterdamse Artiestenvaart staat op de agenda en dankzij promotor Nico Sibrandi weer een mooie line-up aan Amsterdamse artiesten: René Eshuijs, Johan kettenburg en Ruby van Urk. Opstappen om 13 uur bij Steiger 14 achter het Centraal Station en om 17 uur meert MS de Jordaan weer aan. Neem contact met ons op voor meer informatie en tickets.

André Vrolijks Open Podium

Datum en tijd: 1 december 2019 van 18.30 tot 21.30 uur
André Vrolijks Open PodiumLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 10,00 per persoon (+ 3,25 pp overheidsheffingen), excl. drankjes en hapjes
André Vrolijk, accordeonist in hart en nieren, vaste begeleider van o.a. het Zwanenkoor, bekend van radio en televisie, biedt ook in 2019 samen met MS De Jordaan een ’Open Podium’. Man/ Vrouw, (klein) koor, iedereen kan zich aanmelden om onder André’s muzikale begeleiding zijn of haar talenten ten gehore te brengen. De boot vaart iedere eerste zondag van de maand uit met André. Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 1 december 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Instaprondleiding Ets Haim

Instaprondleiding Ets HaimDatum en tijd: 2 december 2019 van 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: Ets Haim in de Portugese Synagoge
Kosten: €8,50 plus reguliere entreekosten
Tijdens de rondleiding wordt gesproken over de eerste Sefardische joden in Amsterdam, het onderwijssysteem dat zij ontwikkelden en de rol die Ets Haim daarin vervulde. Er wordt uitgebreid ingegaan op de geschiedenis en totstandkoming van de collectie boeken en handschriften. Er worden ook enkele topstukken getoond. Er kunnen hooguit 12 personen deelnemen aan deze rondleiding. De rondleiding start bij de kassa om 11.00 uur (verzamelen vanaf 10.45 uur).

De Suriname Monologen

Data en tijd: 2 en 3 december 2019, van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: De Nieuwe Kerk
Kosten: € 19,50 per persoon
De Suriname Monologen - De Nieuwe KerkDe Nieuwe Kerk en Stichting Julius Leeft! presenteren De Suriname Monologen. Bijzondere avonden over kopstukken uit de Surinaamse geschiedenis in De Nieuwe Kerk. Deze keer: ‘Nola, een leven in een leven’ van Bodil de la Parra. Nola Hatterman blikt terug op haar kleurrijke bestaan. Geboren in Amsterdam in 1899, maakte ze twee oorlogen mee. Desondanks wist ze zich te handhaven als onafhankelijke geest en vrijgevochten vrouw. Begonnen als actrice, brak ze als kunstenares door met het werk Op het terras (1930). Ze schilderde voornamelijk zwarte modellen en stelde haar huis in Amsterdam open voor kunstenaars van diverse komaf. Zo raakte ze bevriend met veel Surinamers en in 1953 vertrok ze naar het land waar ze zoveel over had gehoord. Daar voelde ze zich thuis en werd één met de Surinamers. In zes brieffragmenten duiken we in haar hoofd en proberen we iets van haar innerlijke drijfveren bloot te leggen. Deze avonden zijn mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk.

Quiz Nights december

pubquizDatum en tijd: 2 december 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Jazz Warriors Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 2 december 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Jazz Warriors Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Een Amsterdamse Big Band met een kleine twintig enthousiaste muzikanten die regelmatig optreden met jazz uit de jaren ‘30 to ‘60. Van Swing tot Sinatra, maar ook Latin en Soul. De vaste zangeres is Angeline Portier en de band staat onder leiding van Werner Janssen.

Pubquiz bij Sonneveld

PubquizDatum en tijd: 3 december 2019, van 19.30 tot 22.30 uur
Locatie: Café Sonneveld
Ook Café Sonneveld heeft weer een Pubquiz op de planning staan: een algemene kennisquiz die wordt gespeeld in teams van minimaal 2 en maximaal 5 personen. De pubquiz wordt dit keer gepresenteerd door de enige echte SINTERKLAAS! De Quiz begint om 19.30 uur en voorafgaand de quiz kan er een lekkere Quizhap worden gegeten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op tijd want VOL = VOL !

Sinterklaas Bingo

Datum en tijd: 4 december 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Sinterklaas BingoLocatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Cadeautjes, cadeautjes, nóg meer cadeautjes en vele verrassingen! Kom naar de ouderwets gezellige Sinterklaas Bingo in Brouwerij De Prael en maak kans op mooie prijzen! En natúúrlijk is de Sint ook dit jaar weer van de partij! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Kosmosis Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 5 december 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Kosmosis Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Opgericht door Joost Dieho in september 2003 onder de naam Soulrebels Big Band heeft KOSMOSIS Big Band zich ontwikkeld tot een ambitieuze groep enthousiaste muzikanten met een interessant repertoire. De muzikale inspiratie is waarlijk Kosmisch en breed te noemen. Ze houden van mooie subtiel swingende Braziliaanse stukken maar ook van Latin, Afro, Jazz-Rock, Fusion en Funk. Ze spelen net zo graag een snelle Frevo of Samba uit Brazilië als een vettige Funkgroove van Herbie Hancock, een fraaie Jazzballad van Pat Metheny of een stevig stukje Latin van Paquito D’Rivera.

Filmvertoning: Who will write our history

Datum en tijd: 8 december 2019 van 12.00 tot 14.00 uur
Locatie: Nationaal Holocaust Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Film: Who will write our historyIn de documentaire Who Will Write Our History presenteren producenten Roberta Grossman en Nancy Spielberg voor het eerst het bijzondere verhaal van Oyneg Shabes. Dit geheime verbond van journalisten, academici en rabbijnen werd gesloten in november 1940, nadat 450.000 joden door de nazi’s gedwongen werden te verhuizen naar het getto van Warschau. Onder leiding van historicus Emanuel Ringelblum bestrijden zij de leugens en propaganda die door nazi’s werden verspreid. Zij deden dit niet door geweld te gebruiken, maar met pen en papier. In het geheim legden zij het dagelijks leven in de getto en de gruweldaden van nazi’s vast in dagboeken, essays, gedichten en muziek, en verspreidden dit naar de buitenwereld. Met hun daden trotseerden zij de vijand met het ultieme wapen, de waarheid, en riskeerden hun leven zodat hun verhalen de oorlog zouden overleven, wanneer zij dit niet deden. Who Will Write Our History combineert de originele teksten van Oyneg Shabes met zeldzaam historisch beeldmateriaal en nieuwe beelden en interviews, en neemt de kijker mee langs het leven in de getto en de levens van deze moedige verzetshelden. De film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

Filmvertoning: Moritz Daniel Oppenheim, the first Jewish Painter

Film: Moritz Daniel OppenheimDatum en tijd: 8 december 2019 van 14.30 tot 16.00 uur
Locatie: Auditorium van het Joods Historisch Museum
Toegang gratis met entreekaartje
Film van regisseur Isabel Gathof over Moritz Daniel Oppenheim (1800-1882), de Duitse schilder die vaak wordt beschouwd als de eerste joodse schilder van het moderne tijdperk. De thematiek in zijn werk haalde hij uit zijn culturele en religieuze wortels in een tijd waarin veel van zijn Duits-joodse tijdgenoten ervoor kozen om zich tot het christendom te bekeren. In aanwezigheid van de regisseur, Isabel Gathof. Engels gesproken, zonder ondertiteling.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 8 december 2019 vanaf 14.30 uur (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

Salon de la Chanson

Salon de la ChansonDatum en tijd: 8 december 2019 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Om het winterseizoen goed te beginnen en jullie te verwarmen presenteert Kapitein Zeppos: Salon De La Chanson. Een maandelijkse zondagmiddag waar heerlijke live muziek (van Jazz tot pop) wordt vertolkt onder het genot van een hapje en een drankje in Kapiten Zeppos. Geniet dat de week bijna voorbij is en maandag nog niet is begonnen! Elke maand zal de band onder leiding van Cees Hamelink met leadzangers Rebecca Lobry er zijn. Elke editie nodigen de kapitein en zijn maatje gastartiesten uit.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 22.30 uur én iedere 2e en 4e zondag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én iedere 2e en 4e zondag van de maand: dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 8 december 2019 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Quiz Nights december

pubquizDatum en tijd: 9 december 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Biggles Big Band in Casablanca Muziek

Datum en tijd: 9 december 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Biggles Big Band in Casablanca MuziekDe Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang. Bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft, en dat maakt elke uitvoering tot een bijzondere muzikale ervaring!

Hazes Bingo

Hazes BingoDatum en tijd: 11 december 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Op veler verzoek organiseren wij opnieuw een Hazes Bingo, waarbij je kans maakt op prachtige prijzen en je de hele avond mag meezingen met de hits van de allergrootste Nederlandse zanger aller tijden! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Ruth Geerse Jazz Experience in Casablanca

Datum en tijd: 11 december 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Ruth Geerse Jazz Experience in Casablanca MuziekGratis entree
De Ruth Geerse Jazz Experience brengt een levendige mix van Jazz, Pop en Latin. Zangeres Ruth Geerse zingt en speelt piano; eigen composities afgewisseld met jazzstandards. Ruth zoekt en houdt van de raakvlakken tussen verschillende muziekstijlen. Zo speelde zij aanvankelijk haar eigen nummers akoestisch aan de piano, daarna met een rockband, kwam via het Conservatorium met jazz in aanraking, zong vervolgens in meerdere bigbands en vindt nu in deze formatie de ultieme fusion van al deze muzikale invloeden. Met haar krachtige, maar ook sensuele stem weet Ruth haar publiek te raken en in beweging te brengen.

Masters of LXRY 2019

Data: 12 t/m 16 december 2019
Locatie: RAI Amsterdam
Masters of LXRYMasters of LXRY heeft zich bewezen als entiteit in de wereld van het premium lifestyle segment. Spraakmakend, prestigieus en daarmee het meest besproken event van het jaar. Van 12 t/m 16 december komen de grote namen uit de wereld van kunst, interieur, mode, gastronomie, juwelen, horloges, reizen, boten en auto’s opnieuw samen in de RAI Amsterdam voor de grootste editie in de geschiedenis. GASSAN is als trouwe standhouder van het eerste uur wederom aanwezig met de grootste stand waar de meeste geniale en spectaculaire horloge- en juwelencollectie getoond zal worden. Koop hier je tickets voor deze luxueuze beurs.

The Burnin' Burritos in Casablanca

Burnin' Burritos in Casablanca MuziekDatum en tijd: 12 december 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De Burritos beginnen in 2015 als side kick van rhythm & soul-band Jump Back. Al gauw blijkt dat ze met hun hoedjes, zonnebrillen en Tex-Mex een gevoelige snaar raken. En sinds de komst van ervaren percussionist Jochensito Gonzalez, die de Tex-Mex injecteert met een flinke scheut latin, swingen ze helemaal alle Mexicaanse smeltkroezen uit.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 14 december 2019 vanaf 20.00 uur (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

Themamiddag: 125 jaar ANDB

Datum en tijd: 15 december 2019 van 14.30 tot 16.00 uur
Locatie: Joods Historisch Museum
Themamiddag: 125 jaar ANDBToegang gratis met entreekaartje
Tijdens deze themamiddag vinden er rondleidingen plaats over de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad. Karin Hofmeester, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en onderzoeker aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), over de roemruchte geschiedenis van één van de eerste vakbonden van Nederland die uitgroeide tot een geduchte arbeidersbeweging. Ook Joppe Schaaper, conservator van Museum Het Schip, geeft een lezing over de connectie tussen arbeiderspaleis Het Schip (1919) en sanatorium Zonnestraal (1928), die beiden tot stand zijn gekomen door initiatief uit de arbeidersbeweging. Aansluitend aan de lezing is het mogelijk een bezoek te brengen aan “De Burcht", het door H.P. Berlage ontworpen vakbondsgebouw, dat ter ere van de 125e verjaardag van de ANDB op een aantal avonden en middagen in november en december voor publiek wordt opgesteld (aanmelden verplicht).

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 15 december 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Whiskyproeverij op inschrijving

Whiskyproeverij ziltDatum en tijd: 15 december 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 37,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Iedere derde zondag van de maand kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Quiz Nights december

pubquizDatum en tijd: 16 december 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Biggles Big Band in Casablanca Muziek

Datum en tijd: 16 december 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Biggles Big Band in Casablanca MuziekDe Amsterdamse Biggles Big Band is een 25-koppig jazz orkest, gedirigeerd door Adrie Braat (muzikant bij de vermaarde Dutch Swing College band sinds 1988) en speelt muziek uit het glorierijke swing-tijdperk, reproduceert de magische klanken van beroemde muzikanten zoals Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Duke Ellington en jazz zangers als Frank Sinatra en Dean Martin. Het orkest bestaat uit 4 trompetten, 4 trombones, 5 saxofoons, gitaar, piano, contrabas en slagwerk en zang. Bij optredens wordt een strijkkwartet geintegreerd in de band, dat de zangnummers extra cachet geeft, en dat maakt elke uitvoering tot een bijzondere muzikale ervaring!

Crash course kunstgeschiedenis

Crash Course Kunstgeschiedenis in de HermitageDatum en tijd: 17 december 2019 van 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: Hermitage
Inclusief in het entreeticket voor de tentoonstelling "Juwelen!"
Heb jij altijd al meer willen weten over kunst? Dan is nu het moment deel te nemen aan deze crash course kunstgeschiedenis. In rap tempo vertelt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin je over kunstenaars, kunstwerken, stijlen en perioden die er toe doen. Het beknopte overzicht zal je zeker enthousiasmeren voor de tentoonstelling 'Juwelen!' én kunstgeschiedenis in het algemeen! Meer weten over kunstgeschiedenis? Hermitage en VrijeAcademie slaan de handen ineen en organiseren allerlei colleges Kunstgeschiedenis. Gratis met een ticket voor de tentoonstelling 'Juwelen!'.

Ameezing Bingo

Ameezing BingoDatum en tijd: 18 december 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Zing mee met Britney, blèr mee met Linda, Roos & Jessica en laat je stembanden flink vibreren tijdens Gloria Gaynor's I Will Survive! Bij deze hilarische AMEEZING BINGO draaien we de ene na de andere meezinger voor je. Weet jij nog een fijne of foute hit? Vraag maar aan! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Art Bob in Casablanca

Datum en tijd: 18 december 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Art BobGratis entree
Deze krachtige Amsterdamse jazz-formatie springt meer en meer in het oog bij het publiek. Zij speelde recent tweemaal op het Red Light Jazzfestival, in de jazzclubs van de hoofdstad: Cotton Club en Casablanca. Maar ook in jazzcafé Alto en in het Vondelpark Openluchttheater. Kortgeleden oogstte ABC lovende kritiek n.a.v. een concert bij Noten op de Noen in Helvoirt. Niet verrassend want deze band bestaat uit zeven gedreven muzikanten, ieder met een eigen respectabele staat van dienst, die in de huidige samenstelling sinds begin 2017 samenwerken. Hiervoor was Art Bob bekend als Jiggle 'n Jazz.

Kaarslichtdiner en -concert

Datum en tijd: 19 december 2019 vanaf 17.30 uur
Locatie: Restaurant-Café In de Waag en de Portugese Synagoge
In de Waag, kaarslichtdinerKosten: € 49,00 per persoon voor een combinatieticket
Een unieke combinatie: begin deze avond bij Restaurant-Café In de Waag, waar je de warmte en interessante geschiedenis van dit gebouw direct bij binnenkomst voelt. Met de 300 echte kaarsen in grote kandelaren ademt dit gebouw een romantische sfeer, waarin je kunt genieten van een heerlijk driegangendiner. Hierna waan je je terug in de tijd van de Gouden Eeuw in de Portugese Synagoge. Het 17de eeuwse interieur is nog 100% intact en er is geen verwarming en elektriciteit. Bezoek een kaarslichtconcert en geniet van live jazz, klezmer of klassieke muziek. Deze maand: Amsterdam Wind Quintet; Muziek van Felix Mendelssohn, van zijn vrienden en van zijn bewonderaars. Met vijf blaasinstrumenten wordt er bovendien optimaal gebruik gemaakt van de akoestiek van de Portugese Synagoge. Via deze link boek je ofwel een ticket voor alleen het concert ofwel een combinatieticket voor het kaarslichtdiner én -concert.

De Suriname Monologen

Data en tijd: 19 en 20 december 2019, van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: De Nieuwe Kerk
Kosten: € 19,50 per persoon
De Suriname Monologen - De Nieuwe KerkDe Nieuwe Kerk en Stichting Julius Leeft! presenteren De Suriname Monologen. Bijzondere avonden over kopstukken uit de Surinaamse geschiedenis in De Nieuwe Kerk. Deze keer: Desi Bouterse, bezien door de ogen van journalist Rudy Lion Sjin Tjoe (gespeeld door Michiel Blankwaardt). Lion Sjin Tjoe interviewde Bouterse vlak na de decembermoorden en tien jaar later nog eens. In het strafproces van de decembermoorden was Bouterse hoofdverdachte en hij is veroordeeld tot 11 jaar celstraf in Nederland wegens betrokkenheid bij een drugstransport. In 2010 werd hij gekozen tot president van Suriname en in 2015 herkozen. Deze avonden zijn mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van De Nieuwe Kerk.

De Bucket Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 19 december2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Bucket Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band. Denk bij dan niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband... Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

PopQuiz

popquizDatum en tijd: 19 december 2019 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname aan deze gezellige popquiz is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Quiz Nights december

pubquizDatum en tijd: 23 december 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

DiscoBingo 2019

Datum en tijd: 24 december 2019, vanaf 22.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 1,00 per Disco Bingo kaart (te koop op de avond zelf)
DiscoBingo Café ThijssenKerstavond kun je zó uit de middernachtmis het café in rollen. Café Thijssen organiseert dan namelijk DiscoBingo en ze zijn tot 3.00 uur(!) 's nachts geopend. Meespelen kan, maar hoeft natuurlijk niet: het wordt evengoed een beregezellige avond! Allerlei leuke plaatjes worden aan elkaar geregen: van disco natuurlijk, tot jaren 70, '80, funk, soul, pop en eigentijdse kekke plaatjes. Ergens in op de avond krijg je de mogelijkheid om een kleine DiscoBingo-kaart te kopen voor het luttele bedrag van € 1,00. Hiermee maak je kans op 2 kaarten voor ... Daar wordt nog over nagedacht. Net naast de hoofdprijs gegrepen? Er is nog een kans, namelijk op kaarten van Pumarosa! Minder bekend maar minstens zo goed en misschien wel nóg opwindender! Op de bingokaart staan 9 bekende klassiekers: de naam van het nummer en de uitvoerend artiest. Hoor je een nummer voorbij komen dat op jouw bingokaart staat? Kruis het vakje af. Volle kaart? BINGO!! De DJ begint met draaien vanaf 22.00 uur, maar het daadwerkelijke Bingofestijn begint pas rond middernacht. Als iedereen een beetje scherp is, zijn de prijzen rond 01:00 uur verdeeld. Zien we je dan?

A Celtic & Colourful Christmas

Kerstconcert van Merain: A Celtic & Colourful ChristmasDatum en tijd: 25 december 2019 vanaf 14.00
Locatie: De Uilenburgersjoel
Kosten: € 18,50 voor volwassenen, inclusief een glaasje glühwein; € 12,50 voor kinderen t/m 15 jaar
Betoverende kerstmuziek uit alle windstreken! Geniet op Eerste Kerstdag in de Uilenburgersjoel van muziek uit o.a. Ierland, Duitsland, het Midden-Oosten, Zweden, Frankrijk, Bulgarije en Zuid-Amerika. Zoveel culturen, zoveel soorten kerstmuziek. Van winterse mystiek tot uitbundige zonnige feestvreugde. Maar hoe verschillend mensen ook lijken, de zoektocht naar warmte en verbinding komt overal terug. Merain (zang, viool, Keltische harp) neemt u in deze prachtige Sjoel mee op een sprookjesachtige reis vol verwondering, inspiratie en plezier. De perfecte manier om kerst te beleven! Bezoek voor toegangskaarten en meer informatie de website van Merain.

Kerst op de Jordanese Feestboot

Kerstvaarten 2019Data en tijd: 25 en 26 december 2019, van 17.00 tot 21.30 uur
Locatie: MS de Jordaan
Kosten: € 99,50 per persoon, excl. €3,25 p.p. overheidsheffingen
Op 1e en 2e Kerstdag vindt er op dit prachtig versierde schip het traditionele Kerst-Buffet Dansant plaats, speciaal voor Bourgondiërs en levensgenieters. Met medewerking van Eddie & Gyllian op 1e Kerstdag en Luc Meijer op 2e Kerstdag, een heerlijk Kerst-Buffet naar grootmoeders recepten en natuurlijk heel veel muziek! De prijs is inclusief de vaartocht, 3-gangen Kerstbuffet, alle dranken (Hollands assortiment), entertainment én een kadootje onder de kerstboom!

Kerst Bingo

Kerst BingoDatum en tijd: 25 december 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Dit wordt je gezelligste Kerst ooit! Vier Eerste Kerstdag met je familie & vrienden bij Brouwerij De Prael en maak kans op fantastische prijzen. Er wordt een speciaal Kerstmenu samengesteld en wij zorgen voor een onvergetelijke avond! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

De West End Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 25 december 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
West End Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
De West end Big Band is een fullsize big band met zeer enthousiaste muzikanten. Zangeres Evelien Meijer zorgt voor een showelement maar is met haar prachtige stem vooral de spreekwoordelijke ‘icing on the cake’. Onder leiding van de meestertrompettist Gerard Kleijn weet de bigband iedereen de dansvloer op te krijgen. Het repertoire komt rechtstreeks Amerikaanse traditie van Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Nat King Cole.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 26 december 2019 vanaf 14.30 uur (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

De Bucket Big Band in Casablanca

Datum en tijd: 26 december 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Bucket Big Band in Casablanca MuziekLocatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Feestje bouwen? Sfeertje nodig? Dan is de Bucket Big Band de geschikte band. Denk bij dan niet aan In the Mood van de band van Glenn Miller, of aan een traditionele jazz-bigband... Ze spelen funk, Afrikaanse kwela’s, pop, ska, Latin, blues. Het maakt niet uit waar de muziek vandaan komt, zij zorgen er wel voor dat je er niet stil bij kunt blijven zitten of staan.

Amsterdam Light Walk

Amsterdam light festival amstel verlichtDatum en tijd: 27 december 2019 van 16.30 tot 23.15 uur
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
Beleef met de Amsterdam Light Walk op Derde Kerstdag een sfeervolle en winterse avondwandeltocht. Met routes van 10 of 15 km wandel je langs verlichte historische grachten, door sfeervolle straten en langs de unieke kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Dompel je op vrijdagavond 27 december onder in een sprookjesachtig Amsterdam! Schrijf je zo snel mogelijk in en verzeker jezelf van een startbewijs, de 10 km was vorig jaar namelijk snel uitverkocht.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 28 december 2019 vanaf 14.30 uur (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

De Toverfluit - W.A. Mozart

De Toverfluit in het Amsterdams Marionetten TheaterDatum en tijd: 29 december 2019 vanaf 14.30 uur (incl. pauze)
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Prijs: volwassenen € 16,00; kinderen € 7,50; studenten, CJP en stadspas € 12,00
Mozarts beroemde opera in Nederlandse vertaling: een exotisch avontuur, een klassiek verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, een sprookje. De voorstelling wordt uitgevoerd met een eigen CD-opname, o.l.v. Vaughan Schlepp. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Voor volwassenen en kinderen (vanaf 7 jaar). Koop hier je kaarten.

Quiz Nights december

pubquizDatum en tijd: 30 december 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

S(w)ing Along

S(w)ing along met de Biggles Big Band in Casablanca MuziekDatum en tijd: 30 december 2019 van 21.00 tot 23.30 uur
Locatie: Casablanca Muziek
Gratis entree
Iedere laatste maandag van de maand (behalve juli en augustus) kan je lekker meezingen met The Biggles Big Band. Vraag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom deze avond mee z(w)ingen.

Over The Top Oud & Nieuw Feest

Datum en tijd: 31 december 2019, van 21.00 tot 2.00 uur
Over The Top Oud Nieuw Feest 2019Locatie: MS de Jordaan
Kosten: € 125,00 per persoon, all inclusive
Het wordt weer een écht FEEST met hoofdletters tijdens Oud & Nieuw op MS de Jordaan! Met medewerking van Luc Meijer en DJette Yvonne, heerlijke happen uit de kombuis en lekkere drankjes uit het Amsterdams café, champagne, oliebollen en appelflappen. Om 21.00 uur ligt MS de Jordaan in vol ornaat afgemeerd aan Steiger 14 achter CS waar ze tot 22.30 uur blijft liggen om op te stappen. Om 0.00 uur kiezen ze plaats tegenover het grote vuurwerk dat nabij het Scheepvaart-museum wordt afgeschoten. Daarna is het tijd voor Nederlandse- én Engelstalige muziek. Meezingen, heerlijk dansen, polonaise, inhaken? We beloven: het wordt één groot feest! Neem contact met ons op om deze vaartocht te reserveren.

New Year's Eve at DoubleTree by Hilton

New Year's Eve at DoubleTree by Hilton Amsterdam CSDatum: 31 december 2019
Locatie: SkyLounge Amsterdam, Double Tree by Hilton
Oud en Nieuw kan je dit jaar perfect vieren bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station! Van een feest geheel in witte sferen of een Saphire Sky feest in de SkyLounge (hier heb je natuurlijk fantastisch uitzicht over de oude stad en zie je het vuurwerk perfect!), of een dinerbuffet in Eastwood en een cocktail in de "living room" in de lobby bar... of een combinatie van deze events is natuurlijk ook mogelijk! Zie voor meer informatie het SkyLounge AmsterdamFacebookevent en boek je tickets!

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl