Evenementen Amsterdam december 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand december 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Amsterdam Light Festival

amsterdam light festivalData: 30 november 2017 t/m 22 januari 2018
Locatie: Binnenstad van Amsterdam
In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. Water Colors is de vaarroute, deze neemt je mee langs de grachten van de historische binnenstad die verlicht zijn door kunstwerken. Dit jaar is het thema van het Amsterdam Light Festival 'Existential', dit thema doet mensen nadenken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt. Buiten de binnenstad staat ook de rest van de stad in het teken van de kleurrijke lichten: er zijn veel musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst. Kijk voor meer informatie over de kunstwerken en het programma op de website van het ALF.

Winterwonderland

Datum: december 2017
Paleis van de WeemoedLocatie: Paleis van de Weemoed
De hele maand december staat voor Paleis van de Weemoed in het teken van Winterwonderland. Hun Winterwonderland Dinnershow is een verrukkelijke en betoverende entertainmentshows voor de kerst vol zang, dans en humor. Beleef de magische sledetocht en geniet van de schitterende kerstambiance. Het thema Burlesque staat centraal in dinnershow waarbij de artiesten mooi gekleed gaan met extravagante en sexy outfits. Daarnaast worden accessoires als veren en waaiers gebruikt om delen van hun lichaam ondeugend te verbergen. Dit alles in prachtige kerstsfeer.

Soldermissen

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 3 december 2017
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Familieateliers

hermitageData: 3 december 2017 van 14.00 tot 16.30 uur
Locatie: Hermitage
Kosten: € 7,50 (excl. entree tentoonstelling € 5,00 voor 6- tot 16-jarige)
Onder begeleiding van een professionele docent krijgt uw familie een interactieve rondleiding door de tentoonstelling om vervolgens zelf aan de slag te gaan in een van de prachtige ateliers. Iedereen is welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong, oud. Ook kinderen alleen zijn natuurlijk van harte welkom. De familieateliers vinden iedere eerste zondag van de maand plaats. 

Zondag Middag Jazz Sessie

Jazzsessie in café ZiltDatum en tijd: 10 december 2017 vanaf 17.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Kerstfeest op de Dam

kerstfeest op de DamDatum en tijd: 10 december 2017 om 19.00 uur
Locatie: De Dam
Al sinds 2011 organiseert de EO het jaarlijkse muzikale kerstfeest op de Dam. Tijdens dit evenement wordt het kerstverhaal op een bijzondere manier verteld. Verschillende bekende Nederlandse artiesten vertolken zowel oude als nieuwe kerstliedjes tijdens solo optredens of in bijzondere combinaties. Het evenement wordt op eerste kerstdag uitgezonden, maar om alvast in de stemming te komen kan je de opname bijwonen tijdens de sing-along met (kerst)klassiekers op de Dam! Geniet samen van goede muziek, een lekker warm drankje en vooral van heel veel gezelligheid.
Kijk voor meer informatie op de website. De toegang voor dit evenement is gratis.

Whiskyproeverij met open inschrijving

WhiskyproeverijDatum en tijd: 10 december 2017 van 18.00 tot 20.00 uur
Lokatie: Zilt
Kosten: € 27,50 p.p.
Iedere tweede zondag van de maand houdt Zilt een whiskyproeverij met open inschrijving; waar je bij de normale whiskyproeverij vanaf 4 personen kunt reserveren, kunt u op deze dag ook als enkele proever, met z'n tweeën of met een klein groepje terecht. Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij worden er lekkere hapjes geserveerd en zal gastheer Michael met veel enthousiasme over de whiskies vertellen. Reserveren is wel noodzakelijk: Neem hiervoor contact op.

Het Zeppos Kerstchantant

Het Zeppos KerstchantantDatum en tijd: 17 &en 24 december 2017 van 17.00 tot 19.30 uur
Lokatie: Kapitein Zeppos
Waar kan je Kerst beter beginnen dan bij ons ZEPPOS KERST-CHANTANT. We nemen je mee op reis naar een WinterWonderLand, waarbij alle mooie, leuke en grappige Kerstliedjes aan bod komen. Kortom, het ultieme Kerstgevoel! Schraap de kelen en zet je zorgen opzij en geniet van dit Zeppos Zangspektakel! Tickets zijn uitsluitend online te koop (vanaf maandag 20 november 12.00 uur) op de website van Kapitein Zeppos.

De Wijde Wereld - Op reis met Schubert

De Wijde Wereld SchubertData: 10, 26, 28 en 29 december 2017 om 15.00 uur
Locatie: Amsterdams Marionettentheater
Kosten: € 12,50 p.p. (try-outs) / kinderen € 7,50 p.p.
Een kabbelende beek, het tere groen van de knotwilg, vogels zingen hun lied: het is lente! Een jonge molenaar gaat met een goed gevulde knapzak op reis. Van dorp naar dorp, op zoek naar werk én de liefde. Liederen van Franz Schubert begeleiden hem op een avontuurlijke zoektocht vol verlangens, vrolijkheid en verrassingen. Zes poppenspelers bespelen de grote houten marionetten en de talloze dierfiguren, in telkens wisselende landschappen. De voorstelling duurt ca. 1 ½ uur (inclusief pauze).

PopQuiz

Popquiz in ZiltDatum en tijd: 21 december 2017 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

A Soulful Christmas

Nadja FiltzerDatum en tijd: 23 december 2017 om 20.30 uur
Locatie: Amsterdams Marionettentheater
Kosten: € 15,00 p.p. / studenten, CJP- of stadspashouders € 12,50 p.p.
Weer eens wat anders horen dan White X-mas? Nadja Filtzer komt met haar trio met een gevarieerd, exotisch en swingend programma naar het Marionettentheater. Het programma bestaat uit Latin, Braziliaans, Jazz, Soul, Gospel, Franse chansons en eigen Nederlandse vertalingen om je hart aan te warmen. Nadja Filtzer was eerder al eens te gast in het Marionettentheater met haar succesvolle optreden ‘Vive Piaf !’. Met haar Oekraïens-Joods-Mexicaans-Hollandse wortels verenigt Nadja zowel de melancholie van het oude Europa als de passie van Latijns-Amerika in zich.
Ze zong eerder ook op grote podia bij SAIL Amsterdam, theaterfestival Oerol en het Bevrijdingsfestival.

Nachtmissen

ons lieve heer nachtDatum en tijd: 24 december 2017 om 20.00 en 22.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
Op zaterdag 24 december 2017 zijn er twee speciale nachtmissen. Vanaf 1 december kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag o.v.v. het gewenste tijdstip en het aantal kaarten dat u wilt reserveren (max. vier kaarten per persoon). De kaarten kosten €17,50 per stuk en kunnen vanaf 14 december worden opgehaald en betaald bij de kassa van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Vanaf 14 december is het niet meer mogelijk om kaarten per e-mail te reserveren en is er enkel kaartverkoop aan de kassa. Gemaakte reserveringen die op 23 december niet zijn opgehaald gaan dan opnieuw in de verkoop.

Yellow Bike open tijdens de kerstdagen

Yellow Bike tijdens kerstdagenData: 25 en 26 december 2017 van 09.30 tot 17.00 uur
Locatie: Yellow Bike
Tijdens de kerstdagen even uitbuiken op de fiets in Amsterdam? Dan is er goed nieuws: Yellow Bike is beide kerstdagen gewoon geopend om fietsen bij te huren.
Kijk voor meer informatie op de website van Yellow Bike.

Oudejaars Dinnershow

la sireneDatum en tijd: 31 december 2017 van 20.00 tot 2.00 uur
Locatie: Paleis van de Weemoed
Een feestelijk Oud en Nieuw vieren in hartje Amsterdam kan bij Paleis van de Weemoed! Op 31 december kan je genieten van een prachtige Oud en Nieuw dinnershow, inclusief 4 gangen keuzemenu à la carte, wijnarrangement, bier, frisdrank, koffie en thee en natuurlijk de show: een zangeres, pianist en Burlesque danseres zullen u deze avond vermaken. Om 20.00 uur wordt u ontvangen met welkomstdrankje, waarna u van 20.30 tot 23.00 uur kunt genieten van de dinnershow. Om 24.00 uur is het Bonne Année met champagne en oliebollen! Bekijk hier het volledige programma en het speciale menu voor dit Oud & Nieuw festijn.

Oud & Nieuw Party

Casablanca KaraokeDatum: 31 december 2017 van 22.00 tot 04.00 uur
Locatie: Casablanca Muziek 
Kosten: € 5,00 aan de deur
Zing en dans het nieuwe jaar in bij Casablanca Muziek en laat daarbij de stembanden de boventoon voeren. Tijdens deze avond draait de huis DJ de lekkerste dansplaten dus de voetjes kunnen deze avond ook van de vloer. Tussendoor kunt u uw favoriete nummers gezongen worden (karaoke) en kunt u iedereen laten meegenieten.
Zoek een karaokenummer uit en pak de 5 minutes of fame.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl