Evenementen Amsterdam augustus 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand augustus 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Local Boat Adventures

Local Boat AdventureData en tijden: iedere maandag, donderdag en vrijdag van 14.30 tot 16.00 en 16.30 tot 18.00 uur
Opstaplocatie: steiger van d'Vijff Vlieghen, Singel 359
Kosten: € 49,00 per persoon
Heerlijk buiten in het zonnetje, frisse lucht en de grachten van Amsterdam... wat wil je nog meer? Iedere maandag, donderdag en vrijdagmiddag starten er dagelijks twee geweldig leuke vaartochten vanaf de Singel! Om 14.30 uur start de 'Ultimate boat & food crawl' met lekkere Hollandse hapjes geserveerd en om 16.30 uur start de 'Local wine & cheese pairing tour' met, je raadt het al, diverse heerlijke kazen aan boord! Beide tours zijn inclusief een welkomstdrankje en twee andere drankjes tijdens de vaartocht. Tickets voor deze vaartochten (én voor de overdekte Classic Canal Cruise die iedere dag driemaaldaags vertrekt à € 25,00 pp), kan je direct zelf boeken op deze pagina.

Dé Amsterdamse Muziekvaart

Data en tijd: iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 18.30 tot 22.30 uur
de amsterdamse muziekvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Iedere vrijdag, zaterdag én zondag, dé Amsterdamse Muziekvaart van MS De Jordaan. Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

HeBiHo VrijMiBo

HeBiHo VrijMiBo AmstelveldData: 2 augustus 2019 van 17.00 tot 0.00 uur
Locatie: Amstelveld
Amsterdams grootste openlucht VRIJdag MIddag BOrrel is ook in 2019 weer tradioneel op de dag vóór de Canal Parade Amsterdam 2019. Gratis toegang en heel veel fijne artiesten! Die worden in de komende weken allemaal bekend gemaakt op de Facebookpagina van dit evenement. De HeBiHo VrijMiBo maakt deel uit van Pride Amsterdam 2019 en is om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Het is de eerste dag van ons tweedaagse feest op het Amstelveld, want de dag erna is het tijd voor Our Love 2019!

Amsterdam Canal Parade

amsterdam gay prideData: 3 augustus 2019
Locatie: Amsterdam
Op zaterdag 3 augustus zal van 12.30 tot 17.30 uur de Amsterdam Canal Parade plaatsvinden. De route loopt van Oosterdok via Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht naar het Westerdok. De canal parade is een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse Gay Pride, welke een van de beste en meest uitbundige gay prides van de wereld is. In het weekend van 1 tot en met 3 augustus vinden de meeste evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op de website van Amsterdam Gay Pride 2019.

Jazz at the Plantage

Jazz at the plantage 2019Datum en tijd: 3 augustus 2019 vanaf 16.00 uur
Locatie: binnentuin van de Hermitage
Gratis entree
Tijdens de zomermaanden organiseren de Hermitage Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier wekelijks jazzconcerten in de binnentuin van de Hermitage. Talenten van de jazzopleiding van het Conservatorium van Amsterdam zorgen tot en met eind augustus voor relaxte, zomerse jazzmuziek, waarbij het publiek gratis een plaatsje kan vinden in de ruime binnentuin. Deze week: SINEM trio. Kijk voor meer informatie over de optredens op de website van de Hermitage.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 4 augustus 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Slingertochten

SlingertochtenDatum en tijd: 4 augustus 2019 van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: start bij steiger Carré, organisator: 't Smidtje
Kosten: € 42,50 per persoon, inclusief koffie en thee en een Eberhardtje
Tijdens een twee uur durende Slingertocht vertelt Mokumer Harry Slinger op humorvolle wijze over zijn stad. Zijn leuke en persoonlijke verhalen worden afgewisseld met Amsterdamse liedjes als ook met zijn eigen bekende DRUKWERK-nummers Je Loog Tegen Mij en Hee Amsterdam. Het Amsterdamse sentiment kàn hij nu eenmaal niet onder stoelen of banken steken. Beleef deze rondvaart van Theater op het Water en ervaar hoe mooi Amsterdam dan is! Kijk hier voor meer informatie en tickets.

André Vrolijks Open Podium

Datum en tijd: 4 augustus 2019 van 18.30 tot 21.30 uur
André Vrolijks Open PodiumLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 10,00 per persoon (+ 3,25 pp overheidsheffingen), excl. drankjes en hapjes
André Vrolijk, accordeonist in hart en nieren, vaste begeleider van o.a. het Zwanenkoor, bekend van radio en televisie, biedt ook in 2019 samen met MS De Jordaan een ’Open Podium’. Man/ Vrouw, (klein) koor, iedereen kan zich aanmelden om onder André’s muzikale begeleiding zijn of haar talenten ten gehore te brengen. De boot vaart iedere eerste zondag van de maand uit met André. Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Café Concerto

Café Concerto ZiltDatum en tijd: 4 augustus 2019 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie: Café Zilt
Alexander van Eerdwijk en Bas Vliegenthart presenteren een klassieke muziekprogramma met wisselende samenstellingen en verrassende stukken. Maandelijks op de eerste zondag van de maand onder de noemer Café Concerto, kan je komen luisteren naar een keur van zeer getalenteerde jonge muziekanten die op de eerste zondagavond van de maand de aanstaande werkweek een stuk dragelijker maken. Kom genieten van hele fijne klanken en het uitgebreide drankenassortiment van dit heerlijke bier- en whiskycafé.

Quiz Nights augustus

pubquizDatum en tijd: 5 augustus 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Caribbean Bingo

Caribbean BingoDatum en tijd: 7 augustus 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Ook zo'n zin in een sfeervol Caribbean-style Bingo feestje vol verrassingen? Hang je Hawaiiaanse bloemenslingers om, trommel je vriendinnen op en reserveer voor deze onvergetelijke en tropische Bingo Party waar je kans maakt op fantastische prijzen! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Geelvinck Fortepiano Festival

Geelvinck festivalData: 8 t/m 19 augustus 2019 (in Amsterdam; in Zutphen zijn concerten t/m 22 augustus)
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Het Geelvinck Fortepiano Festival laat je genieten van de unieke klanken van historische fortepiano’s, vroege vleugels en tafelpiano’s. Zestien speciaal voor dit festival uit de gehele wereld naar Nederland overgekomen fortepianisten, andere musici gespecialiseerd in oude muziek en twaalf in Nederland wonende musici spelen oude, klassieke, romantische en eigentijdse klaviermuziek op meer dan achttien originele, historische klavierinstrumenten in de sfeervolle, intieme historische zalen van het Geelvinck Muziek Museum (Zutphen), Museum Cromhouthuis en Geelvinck Pianola Museum (beide in Amsterdam). Voor dit festival zijn diverse passepartouts te verkrijgen.
Hier kan je zien welke tien concerten als onderdeel van dit festival in Amsterdam te bezoeken zijn.

Grachtenfestival 2019

grachtenfestivalData: 9 t/m 18 augustus 2018
Locatie: meerdere venues in Amsterdam
Het Grachtenfestival is een muzikaal festival wat zich richt op de klassieke muziek. Van over de hele wereld komen jonge muzikale talenten naar de hoofdstad om daar unieke concerten te geven. Tien dagen lang zullen op verschillende plekken in de stad, geconcentreerd binnen de grachtengordel, deze talentvolle musici hun kunsten vertonen, met als klap op de vuurpijl het jaarlijkse prinsengrachtconcert (17 augustus): een fantastisch, gratis openluchtconcert! Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Het Grachtenfestival (foto: Jeroen van Zijp).

Jazz at the Plantage

Jazz at the plantage 2019Datum en tijd: 10 augustus 2019 vanaf 16.00 uur
Locatie: binnentuin van de Hermitage
Gratis entree
Tijdens de zomermaanden organiseren de Hermitage Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier wekelijks jazzconcerten in de binnentuin van de Hermitage. Talenten van de jazzopleiding van het Conservatorium van Amsterdam zorgen tot en met eind augustus voor relaxte, zomerse jazzmuziek, waarbij het publiek gratis een plaatsje kan vinden in de ruime binnentuin. Deze week: Josh Schofield Trio. Kijk voor meer informatie over de optredens op de website van de Hermitage.

ZondagMiddagJazzSessie

Live jazz AmsterdamDatum en tijd: 11 augustus 2019 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Quiz Nights augustus

pubquizDatum en tijd: 12 augustus 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Cinema Pianola

Cinema Pianola in het Geelvinck Pianola Museum AmsterdamDatum en tijd: 13 augustus 2019 vanaf 20.15 uur
Locatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: nog niet bekend
De Wondere Wereld van de Pianola: Kasper Janse – Lecture recital & Yvo Verschoor. Hoor hoe Edvard Grieg, Gabriël Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Alexander Skrjabin en Serge Prokofjef zelf hun werk speelden. Houd deze pagina in de gaten voor de ticketverkoop voor dit recital.

Viva España Bingo

Viva Espana BingoDatum en tijd: 14 augustus 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
Cerveza, sangria en tapas: Viva España, olé! Kom met je vrolijke sombrero naar de zomerse Spaanse editie van het gezelligste feestje van Amsterdam en maak kans op muchos mooie prijzen. Los gezelligitos, donde esta genietos! Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

PopQuiz

popquizDatum en tijd: 15 augustus 2019 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname aan deze gezellige popquiz is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Jazz at the Plantage

Jazz at the plantage 2019Datum en tijd: 17 augustus 2019 vanaf 16.00 uur
Locatie: binnentuin van de Hermitage
Gratis entree
Tijdens de zomermaanden organiseren de Hermitage Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier wekelijks jazzconcerten in de binnentuin van de Hermitage. Talenten van de jazzopleiding van het Conservatorium van Amsterdam zorgen tot en met eind augustus voor relaxte, zomerse jazzmuziek, waarbij het publiek gratis een plaatsje kan vinden in de ruime binnentuin. Deze week: Joëlle Goercharn Trio. Kijk voor meer informatie over de optredens op de website van de Hermitage.

Hartjesdag(en) 2019

hartjesdagenDatum: 18 en 19 augustus 2019 (data onder voorbehoud)
Locatie: Zeedijk, Jordaan
De Hartjesdagen is een traditie die al heel wat jaren gevierd wordt. Het heeft zich ontwikkeld in een soort carnaval waar de meeste mannen zich met veel gezellige toeters en bellen verkleden als vrouwen en vrouwen zich, met net zo veel enthousiasme, verkleden als mannen. In deze straat zullen gedurende dit festival in veel kroegen maar ook op straat diverse bandjes optreden. Voor meer informatie kijkt u op de website van de Hartjesdagen. Meestal vindt op zondag de opera plaats op de Zeedijk; op maandag 19 augustus vindt de echte Hartjesdag plaats.

Amsterdam Amstel Vaart

Datum en tijd: 18 augustus 2019 van 14.30 tot 17.30 uur
Amsterdam AmstelvaartLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 29,50 per persoon, excl. drankjes (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Alléén op iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand, dé Amsterdam Amstelvaart. Vaarroute IJ - Oosterdok - Nieuwe Herengracht - Amstel vice versa. Op de Amstel met de Hermitage, theater Carré, het Amstel- hotel, de Magere Brug en de de Hogesluis. Bij mooi weer krioelt het letterlijk van de bootjes en pieremachochels op de Amstel. Met onderweg een aflevering van de enige échte en unieke Amsterdamse Muziekbingo. Meezingen mag en de winnaar gaat met een échte hoofdprijs naar huis! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Whiskyproeverij op inschrijving

Whiskyproeverij ziltDatum en tijd: 18 augustus 2019 van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: € 37,50 per persoon
Hij is er weer: de whiskyproeverij met open inschrijving bij Café ZILT! Iedere derde zondag van de maand kan je ook alleen, met z'n tweeën of drieën deelnemen en met andere geïnteresseerden alle ins en outs van whisky te weten komen; gastheer Michael vertelt je dit graag met heel veel passie. Een aanrader! Neem voor reservering contact met ons op. Groepen vanaf vier personen kunnen een privé whiskyproeverij reserveren op een gewenst moment in overleg.

Quiz Nights augustus

pubquizDatum en tijd: 19 augustus 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Sex on the Beach Bingo

Sex on the Beach BingoDatum en tijd: 21 augustus 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00
🍹Cocktails 🍹 + BINGO = HEAVEN! Kom naar de SEX ON THE BEACH BINGO in Brouwerij De Prael. Bestel een cocktailtje en beleef een onvergetelijk gezellige avond vol tropische verrassingen en waanzínnig mooie prijzen... Erbij zijn? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: reserveer en wees op tijd! Er wordt een 'no-show, no-go'-beleid gehanteerd. Heb je gereserveerd en kun je niet, of kom je met minder personen? Geen probleem, maar laat het even weten!

Jazz at the Plantage

Jazz at the plantage 2019Datum en tijd: 24 augustus 2019 vanaf 16.00 uur
Locatie: binnentuin van de Hermitage
Gratis entree
Tijdens de zomermaanden organiseren de Hermitage Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier wekelijks jazzconcerten in de binnentuin van de Hermitage. Talenten van de jazzopleiding van het Conservatorium van Amsterdam zorgen tot en met eind augustus voor relaxte, zomerse jazzmuziek, waarbij het publiek gratis een plaatsje kan vinden in de ruime binnentuin. Deze week: YenTing Lo Trio. Kijk voor meer informatie over de optredens op de website van de Hermitage.

Quiz Nights augustus

pubquizDatum en tijd: 26 augustus 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl