Evenementen Amsterdam augustus 2018

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand augustus 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Workshops Staphorster Stipwerk

Datum en tijd: 1, 8, 15, 22, 29 augustus 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
impressie klederdrachtLocatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 29,50 p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Wekelijks organiseert het Klederdrachtmuseum in de gezellige Oud-Hollandse keuken een workshop in Staphorst Stipwerk. In de workshop leer je alles over de geschiedenis van het stipwerk en het gebruik van de materialen. Welke kleuren en motieven worden gebruikt bij bijvoorbeeld lichte en zware rouw. Je bestempelt een zwarte katoenen tas met de originele stempels voor het Staphorster Stipwerk. De zelf gedecoreerde tas neem je na afloop mee naar huis. De prijs persoon is inclusief entree tot het museum. De workshop is op verzoek ook te boeken op andere tijden voor groepen vanaf 4 personen.

Amsterdam Canal Parade

amsterdam gay prideData: 4 augustus 2018
Locatie: Amsterdam
Op zaterdag 4 augustus zal van 12.30 tot 17.00 uur de Amsterdam Canal Parade plaatsvinden. De route loopt van Oosterdok via Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht naar het Westerdok. De canal parade is een belangrijk onderdeel van de Amsterdamse Gay Pride, welke een van de beste en meest uitbundige gay prides van de wereld is. In het weekend van 3, 4 en 5 augustus vinden de meeste evenementen plaats. Kijk voor meer informatie op de website van Amsterdam Gay Pride 2018.

Zomerwandeling langs drie Jordaanmusea

Datum en tijd: 5 augustus 2018 om 11.30 uur
Zomerwandeling langs drie JordaanmuseaLocatie: Geelvinck Pianola Museum
Kosten: € 20,00 p.p., inclusief toegang tot de musea
Drie kleine musea in de Jordaan - het Geelvink Pianola Museum, het Theo Thijssen Museum en het Multatuli Huis - verzorgen samen een afwisselende culturele wandeling door deze bijzondere buurt. Inclusief een mini-concertje en een demonstratie van de befaamde zwembadpas! Start om 11.30 uur is in het Geelvinck Pianola Museum, Westerstraat 106. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.het Theo Thijssen Museum om te reserveren (o.v.v. Zomerwandeling).

Quiz Nights augustus

pubquizData en tijd: 6, 13, 20, 27 augustus 2018, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

Grachtenfestival 2018

grachtenfestivalData: 10 t/m 19 augustus 2018
Locatie: meerdere venues in Amsterdam
Het Grachtenfestival is een muzikaal festival wat zich richt op de klassieke muziek. Van over de hele wereld komen jonge muzikale talenten naar de hoofdstad om daar unieke concerten te geven. Tien dagen lang zullen op verschillende plekken in de stad, geconcentreerd binnen de grachtengordel, deze talentvolle musici hun kunsten vertonen, met als klap op de vuurpijl het jaarlijkse prinsengrachtconcert (18 augustus): een fantastisch, gratis openluchtconcert! Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Het Grachtenfestival (foto: Jeroen van Zijp).

PopQuiz

popquizDatum en tijd: 16 augustus 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname aan deze gezellige popquiz is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Hartjesdag 2018

hartjesdagenDatum: 20 augustus 2018
Locatie: Zeedijk, Jordaan
De Hartjesdagen is een traditie die al heel wat jaren gevierd wordt. Het heeft zich ontwikkeld in een soort carnaval waar de meeste mannen zich met veel gezellige toeters en bellen verkleden als vrouwen en vrouwen zich, met net zo veel enthousiasme, verkleden als mannen. In deze straat zullen gedurende dit festival in veel kroegen maar ook op straat diverse bandjes optreden. Voor meer informatie kijkt u op de website van de Hartjesdagen. Dit jaar zal het evenement zich, in tegenstelling tot eerdere jaren, in één dag voltrekken. Maar dan mag zeker de pret niet drukken.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl