Evenementen Amsterdam april 2019

Hier vind je een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand april 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt regelmatig aangevuld. Staat er niets van jouw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Quiz Nights april

pubquizData en tijd: 1, 8, 15 en 22 en 29 april 2019, van 20.00 tot 23.00 uur
Locatie: Café Thijssen
Kosten: € 2,50 per persoon
Iedere maandagavond organiseert Café Thijssen een heuse pubquiz, onder leiding van quizmaster Sjoerd. In acht razendspannende rondes (incl. een beeld- en een muziekronde) zullen de deelnemende teams (2-5 personen) getoetst worden op hun algemene kennis... werkelijk alles kan aan bod komen tijdens deze Quiz Night! Het winnende team wint magnums Big Chouffe of bierpakketten. Meedoen? Meld je aan via de Facebookpagina van Café Thijssen.

De Amsterdamse Muziekvaart

de amsterdamse muziekvaartData en tijd: iedere vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 22.30 uur en de 2e en 4e zondag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur
Locatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Shot of Improv

Shot of Improv - Boom ChicagoData en tijd: iedere zaterdag om 22.30 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 12,50 per persoon
Engelse comedyshow: Boom Chicago’s late night show is the best way to start your Saturday night out. After the first show, Bango!, Boom’s cast and special guests turn into comedy bartenders to create delicious shots for you! Shot of Improv is Boom Chicago’s fully improvised comedy show, and it’s different every time, so you can come to every show and enjoy something new. The show lasts one hour and 45 minutes, including intermission. The bar is buzzing with people from 19.00hr, so why not come early to enjoy a drink? Tickets available via the website of Boom Chicago.

Soldermis

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 7 april 2019 van 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
Toegang: Gratis
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. Na afloop is er koffie in het museumcafé.

Café-Chantant

KnipselDatum en tijd: 7 april 2019 van 16.00 tot 19.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Kosten: € 15,00 per persoon
Deze editie van de café-chantant is alweer de laatste van het café-chantant-seizoen in het Tabacco Theater bij Zeppos om de hoek. Als klap op de vuurpijl doen ze een greep uit de schatkist met alle liedjes van het afgelopen seizoen. Alle nummers waar je op hebt gedanst, gehuild en gelachen zullen de revue passeren. De kaartverkoop loopt gewoon via Zeppos.

Lezing bij Rembrandt thuis

Datum en tijd: 13 april 2019 van 13.30 tot 14.30 uur.
Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Lezing Rembrandthuis Bij Rembrandt en Saskia over de vloerKosten: Toegang gratis na aankoop van een museumticket à € 14,00 voor volwassenen
In het kader van de expositie ‘Rembrandt’s Social Network’ organiseert Museum Het Rembrandthuis drie zaterdagmiddag-lezingen. Duik dieper in het leven van Rembrandt! Deze lezing: Bij Rembrandt en Saskia over de vloer. Leonore van Sloten gaat in op de huwelijksjaren van Saskia en Rembrandt en hun sociale leven. Wie kwam er bij het jonge stel over de vloer? De verschillende huizen van Saskia en Rembrandt, waaronder het huidige museum, zijn het uitgangspunt voor een schets van hun huwelijksleven. Het zijn immers de plekken waar ze lief en leed deelden, en hun familie, vrienden en andere kennissen ontvingen. Na afloop is het museum en tentoonstelling 'Rembrandt's Social Network' te bezoeken. Aanmelden: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Impresario Korte komische oprah van W.A Mozart

De Impresario van WA MozartDatum en tijd: 13 april 2019 om 20.00 uur
Locatie: Amsterdam Marionetten theater
Kosten: € 16,00 en € 7,50 voor kinderen t/m 14 jaar
Crisis in het theater! Met veel humor schetst Mozart een raak beeld van alle gedoe achter de schermen. Geldtekort, geroddel, gekonkel en natuurlijk: het gevecht om de hoofdrol. Gelukkig houdt theaterkat Mitzi een oogje in het zeil... Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Mozarts komedie met muziek: voor volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar). Uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands. Bekijk de website van het Amsterdams Marionettentheater voor meer informatie en tickets voor deze voorstelling.

Rebecca & Friends

Rebecca FriendsDatum en tijd: 14 april 2019 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Toegang: Gratis
Iedere tweede zondag van de maand zullen Rebecca en haar friends te vinden zijn op het podium in café Zeppos om jullie een heerlijke muziekmiddag te bezorgen. Verwacht een enorm breed Jazz-repertoire, maar ook Spaanse, Braziliaanse en Franse chansons zullen de revue passeren. Kortom, een heerlijke zondagmiddag in Zeppos!

Aprilfeesten

De NieuwmarktData: 19 t/m 28 april
Locatie: Nieuwmarkt
Toegang: Gratis
De Aprilfeesten zijn 32 jaar geleden ontstaan voor vertier van de nieuwmarkt buurt, nu komen er steeds meer jonge Amsterdammers op af. Tijdens dit festijn is er op de Nieuwmarkt een draaimolen en een reuzenrat te vinden. Ook treden er onbekende bandjes op. 

Juventus - Ajax

Datum en tijd: 16 april 2019, om 21.00 uurAjax
Locatie: Café Thijssen
Gratis entree
Ajax kijken, en zeker deze spannende Champions League wedstrijd, dát doe je natuurlijk op groot scherm in Café Thijssen!

Scooter Bingo

Scooter bingoDatum en tijd: 17 april 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00 per persoon
Bij deze spannende en supergezellige SCOOTER BINGO maak je kans op een spiksplinternieuwe scooter als hoofdprijs!
Het Parool ***** (5 sterren) over de Bingo in Brouwerij De Prael: 'Vol-ko-men idioot. En schitterend! Daarom houden we zoveel van deze stad. Niemand gaat naar huis met een zwaar gemoed. Bingo van De Prael zou in het ziekenfondspakket moeten zitten!'Reserveren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: op dit moment is er een wachtlijst omdat de bingo volgeboekt is.

Open Boat Tour

Open boat tourData en tijden: 18 t/m 22 april 2019 om 12.30, 14.30 en 16.30 uur
Start- en eindlocatie: steiger voor d'Vijff Vlieghen, Singel 359
Kosten: € 19,50 per persoon
Dit paasweekend wordt het heel mooi weer, dus een goede reden om een open boat tour over de mooie grachten van Amsterdam te doen! De vaartocht duurt 1,5 uur en het is mogelijk drankjes (bier, wijn, fris) aan boord te kopen indien gewenst. Boek hier je tickets voor de Open Boat Tour voor het Paasweekend!

PopQuiz

Datum en tijd: 18 april 2019 om 20.30 uurpopquiz2
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want de meer zielen, hoe meer vreugd. Reserveren is niet mogelijk dus wees op tijd want vol is vol.

Fabergé-eieren zoeken in de Hermitage

fabergé eiData en tijd: vrijdag 19 april om 11.00 uur en maandag 22 april 2019 om 15.00 uur
Locatie: Hermitage Amsterdam
Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling De schatkamer!.
De Hermitage Amsterdam viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Reden voor een uitbundig feestjaar boordevol bijzondere activiteiten en met twee spectaculaire jubileumtentoonstellingen: De schatkamer! en Juwelen!. Tijdens de paasdagen organiseert de Hermitage tweemaal een heuse jacht op een Fabergé-ei. Geen echte, want daar zijn er maar 37 van ter wereld – allemaal onbetaalbaar – maar een replica à € 50 per stuk. Deelnemers krijgen de kans om zo’n befaamd Russisch paasgeschenk in het museum te vinden aan de hand van een speurtocht in de tentoonstelling De schatkamer!, waarin letters verzameld worden die verwijzen naar een locatie in de Hermitage. Daar bevindt zich dan weer de volgende aanwijzing op weg naar het ei. De vinder mag het Fabergé-ei houden. De speurtochtkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Matzes bakken in het Joods Historisch Kindermuseum

Matzes bakkenData: 19 t/m 29 april 2019
Locatie: Kindermuseum in het Joods Historisch Museum
Weet jij wat matzes zijn? Kom tijdens Pesach naar de keuken van het Kindermuseum en leer matzes bakken! Het matzesbakken vindt doorlopend in de keuken plaats en is voor alle leeftijden.

Johannes Passion

nieuwe kerkDatum en tijd: 19 april 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Nieuwe Kerk
Gratis toegang; er wordt wel een collecte gehouden
Op Goede Vrijdag zal dit jaar de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd op een bijzondere plek: De Nieuwe Kerk Amsterdam. Een unieke uitvoering op een bijzondere avond! Vanwege de restauratie van de Westerkerk wijken het Westerkerkkoor en Ensemble ’t Kabinet dit jaar uit naar deze mooie locatie die heel Nederland kent door zijn nationale functie. Meer informatie lees je op de Facebook van de Nieuwe Kerk.

Easter Egg Hunt

Easter egg huntDatum en tijd: 20 april 2019 tussen 13.00 en 16.00 uur.
Locatie: Museumkwartier
Gratis toegang
Op deze zaterdag organiseert GASSAN Diamonds in het Museum Quarter in Amsterdam de allereerste Easter Egg Hunt. Tussen 13.00 en 16.00 uur lopen er paashazen in het Museum Quarter met mandjes vol paaseieren en sommige van die eieren zijn goud waard! Heb je een gouden paasei gegrabbeld? Dan maak je kans op vele prijzen waaronder een mooie GASSAN gift bag. Bij de GASSAN Boutique in de PC Hooftstraat staat onze goudsmid op deze feestelijke dag voor je klaar om jouw juwelen te reinigen en weer te laten schitteren.

Lezing bij Rembrandt thuis

Datum en tijd: 20 april 2019 van 13.30 tot 14.30 uur.
Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Lezing Rembrandthuis Rembrandts portretten van dierbarenKosten: Toegang gratis na aankoop van een museumticket à € 14,00 voor volwassenen
In het kader van de expositie ‘Rembrandt’s Social Network’ organiseert Museum Het Rembrandthuis drie zaterdagmiddag-lezingen. Duik dieper in het leven van Rembrandt! Deze lezing: Rembrandts portretten van zijn dierbaren. Epco Runia zoomt in op Rembrandts verbeelding van zijn dierbaren in zijn portretten.Wie in Rembrandts oeuvre zoekt naar de gezichten van familieleden en vrienden, komt al snel op een lijst van meer dan dertig schilderijen, met onder andere vijf schilderijen van Saskia, zeven werken van Hendrickje en zelfs acht kunstwerken van zijn zoon Titus. Het is een uitzonderlijk fenomeen in de zeventiende eeuw: een kunstenaar die zijn vrienden en dierbaren zo vaak heeft vastgelegd en meestal ook nog op een heel informele, intieme manier. Waarom maakte hij deze schilderijen? En wat vertellen ze over Rembrandts omgang met de mensen uit zijn privésfeer? Na afloop is het museum en tentoonstelling 'Rembrandt's Social Network' te bezoeken. Aanmelden: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Paasbrunch bij In de Waag

Pasen In de WaagData: 21 en 22 april 2019
Locatie: In de Waag
Paasbrunch bij je schoonfamilie? Echt niet! Restaurant-Café In de Waag serveert een heerlijk all-day Paasbrunch tijdens het Paasweekend!
- Koffie & thee naar keuze met paas-zoetigheden
- Verse jus d'orange
- Paasbrood
- Egg's Benedict
- Croissant met boter & jam
Al dit lekkers voor maar € 14,50 per persoon!

Tango Show Upgraded

Tangoshow upgradedDatum en tijd: 21 april van 16.00 tot 17.15 uur
Locatie: Boom Chicago
Kosten: € 27,50 per persoon
Engelse tangoshow: A story of tango, its colors, its emotions and its states. Unconventional, mercurial, explosive, modern. This show will tantalize the senses and reveal an unforgettable human story through the dance, music and poetry of an exiled Buenos Aires. Tickets available via the website of Boom Chicago.

Paaskaasproeverijen

Kaasproefexpert Ron PietersDatum en tijd: 22 april 2019 om 10.30 uur en om 12.00 uur
Locatie: Reypenaer Kaas
Vrolijk kazen! In het Reypenaer Proeflokaal in het centrum van de oude binnenstad, kan je op Paasmaandag zelf alle smaken, aroma's en kwaliteiten van die heerlijke Reypenaerkazen proeven, en dan ook nog eens onder begeleiding van kaasproefexpert Ron Pieters. Er zijn twee speciale proeverijen deze Tweede Paasdag: om 10.30 uur de Special Easter Breakfast Cheese Tasting mét Champagne en om 12.00 uur de Special Easter Brunch Cheese Tasting, uiteraard óók met Champagne! Tickets voor deze speciale Paaskaasproeverij kan je bestellen op de website van Reypenaer Kaas. Er zijn nog maar enkele plaatsen, dus wees er snel bij!

Oranje Bingo

Oranje BingoDatum en tijd: 24 april 2019 van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: De Prael
Kosten: € 25,00 per persoon
Bier, BINGO en bitterballen! De generale repetitie voor de verjaardag van Wim-Lex vier je in Brouwerij De Prael bij deze gezellige ORANJE BINGO!
Het Parool ***** (5 sterren) over de Bingo in Brouwerij De Prael: 'Vol-ko-men idioot. En schitterend! Daarom houden we zoveel van deze stad. Niemand gaat naar huis met een zwaar gemoed. Bingo van De Prael zou in het ziekenfondspakket moeten zitten!'Reserveren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Koningsnacht Bingo op de Jordaanse feestboot

Datum en tijd: 26 april van 18.00 tot 23.00 uur
Koningsnacht Bingo Jordaanse feestbootLocatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 25,00 per persoon voor varen + bingo, 22,50 per persoon voor het all-you-can-eat Bingo Buffet
Op vrijdagavond 26 april worden de trossen (en de remmen) losgegooid voor een onvergetelijke KONINGSNACHT BINGO! In samenwerking met MS de Jordaan maken de boys van de gezellige Bingo's in Brouwerij De Prael er weer één groot feest van! Reserveer snel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tip! Geniet vooraf van een ALL-YOU-CAN-EAT BINGO BUFFET aan boord voor €22,50 per persoon. De scheepskok tovert een heerlijk warm/koud buffet uit de kombuis waarvan je naar hartelust mag opscheppen.

Koningsdag

KoningsdagDatum: 27 april 2019
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Op Koningsdag zijn er volop activiteiten te doen in de Oude Stad! Zoek naar dat ene perfecte vaasje op de openlucht rommelmarkt, of speel oud-Hollandse spelletjes op de Nieuwmarkt. Of proost in één van de leuke café's in de oude stad op onze koning!

King Loesoe

Datum en tijd: 27 april 2019, van 12.00 tot 20.00 uur
King LoesoeLocatie: Café Thijssen
Gratis toegang
Het jaarlijkse Koningsdag-event van Café Thijssen is bekend en berucht bij menig Amsterdammer en dit jaar heeft King Loesoe de eer om de stage te hosten en de Jordaan onder st(r)oom te zetten. Verwacht Heerlijke Hitjes, R&B, Disco, Funk en swingende all-time Classics knallend door de speakers. Met een beetje geluk van de Zonnegod kan het zomaar opnieuw de mooiste dag van het jaar worden! Meer informatie vind je bij het Facebook-evenement van Café Thijssen.

Luxe wijn/spijsproeverij

Datum en tijd: 28 april 2019 van 14.00 tot ca. 17.00 uur
Wijn/spijsproeverij op een salonboot en in The GrandOrganisator: Cave Rokin
Kosten: € 135,00 per persoon
Fijnproevers opgelet! Op zondag 28 april steekt Cave Rokin onder leiding van Noël Vanwittenbergh weer van wal. Twee uur varen op een prachtige salonboot, terwijl er bijzondere wijnen worden geproefd en hier uitleg over gegeven wordt. Daarna zal de boot afmeren bij The Grand, waar het proefplezier nog verder gaat: in Restaurant Bridges wordt ook een mooie selectie van wijnen en bijpassende spijzen geserveerd. Een super de luxe, ontspannen en leerzame wijn/spijs-ervaring, die de prijs per persoon méér dan waard is! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie of aanmelden.

Zeppos Sunday Jazz

Datum en tijd: 28 april 2019 van 15.00 tot 18.00 uur
Zeppos sunday jazzLocatie: Kapitein Zeppos
Toegang: Gratis
Alweer een heerlijke zondagmiddag in Zeppos met GypsyJazz geluiden van Reinier Voet en zijn trio. 'Reinier Voet & Pigalle44' is geformeerd rond de Amsterdamse gitarist Reinier Voet. Samen met ritmegitarist Jan Brouwer en contrabassist Jet Stevens vormen zij het prachtige trio: PIGALLE 44. Voor jazzgitarist Reinier Voet is het uitgangspunt de stijl van Django Reinhardt, ‘but with a twist’. Met frisse, eigenzinnige arrangementen combineert hij gypsy jazz, swing en modernere jazz tot een muzikale mix die een eigentijdse sfeer uitademt, with a flavour of Paris.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl