Evenementen Amsterdam april 2019

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand april 2019, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt regelmatig aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

De Amsterdamse Muziekvaart

de amsterdamse muziekvaartData en tijd: iedere vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 22.30 uur en de 2e en 4e zondag van de maand van 15.00 tot 19.00 uur
Locatie: Jordanese Feestboot
Kosten: € 79,50 per persoon, all inclusive (+ 3,25 pp overheidsheffingen)
Wereldberoemd en niet te missen! Een écht Amsterdams Feest m.m.v. Luc Meijer of Eddie & Nancy, inclusief 3-gangen Hollands Buffet, de Amsterdamse Muziekbingo, heel veel hapjes, een pikketanussie en heel veel meezing- en dansmuziek. Gegarandeerd dat je eind van de avond de polonaise doet. FEEST met hoofdletters! Reserveer of vraag meer informatie door contact met ons op te nemen.

Soldermis

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 7 april 2019 van 11.00 tot 12.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
Toegang: Gratis
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. Na afloop is er koffie in het museumcafé.

De Impresario Korte komische oprah van W.A MozartDe Impresario van WA Mozart

Datum en tijd: 13 april 2019 20.00 uur
Locatie: Amsterdam Marionetten theater
Kosten: € 16,00 en € 7,50 voor kinderen t/m 14 jaar
Crisis in het theater! Met veel humor schetst Mozart een raak beeld van alle gedoe achter de schermen. Geldtekort, geroddel, gekonkel en natuurlijk: het gevecht om de hoofdrol. Gelukkig houdt theaterkat Mitzi een oogje in het zeil... Vijf poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Mozarts komedie met muziek: voor volwassenen en kinderen (vanaf 8 jaar). Uitgevoerd met een eigen muziekopname in het Nederlands.

Rebecca & FriendsRebecca Friends

Datum en tijd: 14 april 2019 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Kapitein Zeppos
Toegang: Gratis
Iedere tweede zondag van de maand zullen Rebecca en haar friends te vinden zijn op het podium in café Zeppos om jullie een heerlijke muziekmiddag te bezorgen. Verwacht een enorm breed Jazz-repertoire, maar ook Spaanse, Braziliaanse en Franse chansons zullen de revue passeren. Kortom, een heerlijke zondagmiddag in Zeppos!

AprilfeestenDe Nieuwmarkt

Datum en tijd: nog niet bekend
Locatie: Nieuwmarkt
Toegang: Gratis
De Aprilfeesten zijn 31 jaar geleden ontstaan voor vertier van de nieuwmarkt buurt, nu komen er steeds meer jonge Amsterdammers op af. Tijdens dit festijn is er op de Nieuwmarkt een draaimolen en een reuzenrat te vinden. Ook treden er onbekende bandjes op. Meer informatie volgt.

KoningsdagKoningsdag

Datum: 27 april 2019
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Op Koningsdag zijn er volop activiteiten te doen in de Oude Stad! Zoek naar dat ene perfecte vaasje op de openlucht rommelmarkt, of speel oud-Hollandse spelletjes op de Nieuwmarkt. Of proost in één van de leuke café's in de oude stad op onze koning!

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl