Evenementen Amsterdam april 2018

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand april 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Paassoldermis

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 1 april 2018 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Café Classique

Café Classique ZiltDatum en tijd: 1 april 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
Hoewel dit Café Classique nog geen vaste invulling heeft, heeft het wel al een vast moment per maand: Iedere eerste zondag van de maand vindt dit korte, klassieke muziekprogramma plaats in Zilt, waar u onder het genot van een biertje of goede whisky van kunt genieten.

De Wijde Wereld - Op reis met Schubert

De Wijde Wereld SchubertData: 2 april 2018 (Paas high tea) om 15.00 uur en 14 april 2018 om 20.30 uur
Locatie: Amsterdams Marionettentheater
Kosten: € 16,00 p.p. (Paas high tea € 30,00 pp) / kinderen € 7,50 p.p. (Paas high tea € 25,00 pp)
Een kabbelende beek, het tere groen van de knotwilg, vogels zingen hun lied: het is lente! Een jonge molenaar gaat met een goed gevulde knapzak op reis. Van dorp naar dorp, op zoek naar werk én de liefde. Liederen van Franz Schubert begeleiden hem op een avontuurlijke zoektocht vol verlangens, vrolijkheid en verrassingen. Zes poppenspelers bespelen de grote houten marionetten en de talloze dierfiguren, in telkens wisselende landschappen. De voorstelling duurt ca. 1 ½ uur (inclusief pauze).

Workshops Staphorster Stipwerk

Datum en tijd: 4, 11, 18 en 25 april 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
impressie klederdrachtLocatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 29,50 p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Wekelijks organiseert het Klederdrachtmuseum in de gezellige Oud-Hollandse keuken een workshop in Staphorst Stipwerk. In de workshop leer je alles over de geschiedenis van het stipwerk en het gebruik van de materialen. Welke kleuren en motieven worden gebruikt bij bijvoorbeeld lichte en zware rouw. Je bestempelt een zwarte katoenen tas met de originele stempels voor het Staphorster Stipwerk. De zelf gedecoreerde tas neem je na afloop mee naar huis. De prijs persoon is inclusief entree tot het museum. De workshop is op verzoek ook te boeken op andere tijden voor groepen vanaf 4 personen.

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 15 april 2018 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere derde zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

PopQuiz

popquiz2Datum en tijd: 19 april 2018 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Koningsdag

KoningsdagDatum: 27 april 2018
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Op Koningsdag zijn er volop activiteiten te doen in de Oude Stad! Zoek naar dat ene perfecte vaasje op de openlucht rommelmarkt, of speel oud-Hollandse spelletjes op de Nieuwmarkt. Of proost in één van de leuke café's in de oude stad op onze koning!

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl