Unieke Michelangelo tentoonstelling in de Beurs van Berlage

Tentoonstelling A Different ViewLocatie: Beurs van Berlage
Datum: 25 januari t/m 12 mei 2019

Liefhebbers van de plafondkunstwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel kunnen hun hart ophalen. In de Beurs van Berlage vindt momenteel de bijzondere tentoonstelling A Different View plaats. De samenstellers hebben de voorstelling zo gemaakt dat bezoekers op een unieke en andere manier naar de meesterwerken kunnen kijken. Een reis naar Rome is voor deze meesterwerken nu niet meer nodig.

Bij deze tentoonstelling is een slimme constructie gemaakt waardoor men rondom de gigantische meesterwerken kan lopen en dus een andere kijk krijgt op de fresco’s, die 510 jaar geleden door de kunstenaar geschilderd werden. Nog nooit eerder zijn de fresco’s van Michelangelo op deze manier getoond.

De tentoonstelling is in nauwe samenwerking met kunsthistoricus prof. Dr. Arnold Nesselrath, journalist Ingo Langner en H.E. Walter Cardinal Brandmuller tot stand gekomen en geeft een heel ander beeld van de werken van Michelangelo weer: de tentoonstelling toont fotomechanische gereproduceerde kopieën in bijna originele grootte en op een manier die bezoekers uitnodigt om ernaar te kijken op een beschouwende en tegelijkertijd enthousiaste manier. Voor de liefhebbers die de plafondfresco’s al eerder in de Sixtijnse kapel hebben gezien zal het een bijzondere ervaring zijn om deze nu op een andere manier te kunnen zien. Maar ook voor scholen is het een uitgelezen kans om hun leerlingen kennis te laten maken met deze wereldberoemde werken.

Openingstijden en prijzen

De tentoonstelling is te zien op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 18:00 uur en zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Ticketprijs volwassenen: € 17,50. Kinderen 6 t/m 16 jaar: € 12,50. Kinderen t/m 5 jaar: gratis. Groepen groter dan 20 personen € 15 per persoon. Meer informatie en tickets bestel je via deze website.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl