Rembrandt's Social Network

Locatie: Museum Het Rembrandthuis
Datum: 1 februari t/m 19 mei 2019Rembrandts social network

Met de tentoonstelling Rembrandt’s Social Network geeft Museum Het Rembrandthuis de aftrap voor het Rembrandtjaar 2019, 350 jaar na zijn dood. Alle aandacht gaat uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Want zelfs een groot kunstenaar als Rembrandt was geen eenzaam genie. Als een goede netwerker zette hij zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Hij had familie en vrienden die hem hielpen, die zijn kunstwerken kochten, die hem geld leenden en hem artistiek uitdaagden.

Rembrandts sociale netwerk wordt in kaart gebracht aan de hand van een aantal hoofdrolspelers, zoals jeugdvriend Jan Lievens, kunstkenner Jan Six, redder in nood Abraham Francen, kunstenaarsvrienden zoals Roelant Roghman en natuurlijk de familie van zijn vrouw; de Uylenburghs, zijn ‘bloedvrienden’. Opvallend is de informaliteit van de schilderijen, tekeningen en prenten, waaronder werk van Rembrandt dat zelden of nooit in Nederland te zien is. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is Rembrandts portret van zijn negentienjarige zoon Titus (circa 1660) uit het Baltimore Museum of Art, dat nooit eerder op een tentoonstelling in Europa is getoond.

Amsterdam Oude Stad is eind januari bij de persopening van de tentoonstelling geweest en wij waren onder de indruk van deze expositie. De werken van Rembrandt blijven inspireren en het thema is zeer goed weergegeven in de gehele tentoonstelling.

Openingstijden en prijzen

Dagelijks geopend van 10:00 - 18:00 uur. Het museum is gesloten op 27 april en 25 december. Op 24 en 31 december sluit het museum om 17:00 uur. Op 1 januari gaat het museum om 11:00 uur open. Entreeprijs volwassenen: € 14,00. Kinderen 6 t/m 17 jaar: € 5,00. Kinderen t/m 5 jaar: gratis. Diverse pashouders krijgen korting of hiervoor is de entree gratis. Alle prijzen zijn inclusief audiotour. Meer informatie vind je terug op hun website.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl