De Wallen

Elk jaar wordt Amsterdam door zo'n 4,5 miljoen mensen van over de hele wereld bezocht. Daarnaast komen er jaarlijks een kleine 16 miljoen dagjesmensen naar Amsterdam. De belangrijkste toeristische trekpleisters zijn niet de grote musea, winkels en horecagelegenheden maar het Red Light district. De coffeeshops en de raamprostitutie oefenen een grote aantrekkingskracht uit en zijn in de media altijd onderwerp van discussie.

Speurtocht of wandeling met gids

Met onze Oude Stad Speurtocht volg je op eigen gelegenheid een leuke wandelroute langs de verschillende bezienswaardigheden als Casa Rosso, de Bananenbar en de Trompettersteeg. Door het beantwoorden van de vragen leer je de buurt beter kennen. Geen zin om zelfstandig op pad de gaan? Dan is een wandeling met gids wellicht iets voor jou! Behalve spannende verhalen, leer je ook iets over de geschiedenis en het hedendaags leven in de beroemdste buurt van Amsterdam.

Red Light Jazz Amsterdam

Elke zomer organiseren ondernemers in de buurt het leukste jazz festival in het warme hart van de stad: gratis optredens van bekende en onbekende jazz-artiesten op spannende locaties. Onverwachte muzikale ontmoetingen en een kijkje achter de schermen in de meest gastvrije buurt van Nederland. De kick-off van het festival vond plaats in 2014. In unieke en sfeervolle locaties in het hele wallengebied kunnen gedurende drie dagen concerten worden bijgewoond van jazzartiesten. Red Light Jazz is een ondernemersinitiatief dat is opgezet om de stad weer op de kaart te zetten als échte jazz-stad met een rijke traditie. De organisatie beoogt met het festival de jazzgeschiedenis van het wallengebied een nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd het imago van het gebied te verbeteren. Meer informatie en het programma vind je hier.

Nieuwsbrief