Boeddhistische tempel

Chinese tempel kleinDe grootste traditionele Chinese tempel in paleisstijl in Europa is te vinden op de Zeedijk in Amsterdam.

De Fo Guang Shan He Hua tempel vindt u op de Zeedijk, in hartje Chinatown Amsterdam. Het is de grootste, in traditionele Chinese paleisstijl gebouwde tempel in Europa. De naam betekent zoveel als ´ons hoop gevend een bloeiende lotusbloem voor het boeddhisme in Nederland te zijn`. Kortweg heet de tempel He Hua en dat staat voor lotusbloem. De bouw van de tempel is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Amsterdamse Chinese gemeenschap. De tempel is ontworpen door de Nederlandse architect Dick Greven op basis van tekeningen van soortgelijke tempels in China. De bouw duurde twee jaar en voor het aanbrengen van de bijzondere decoraties en de speciale daktegels zijn bouwvakkers uit Taiwan overgekomen. De tempel werd op 15 september 2000 officieel geopend door prinses Beatrix.

Breng een bezoek aan de tempel

Dit prachtige gebouw aan de Zeedijk wordt bewoond en beheerd door een abdis en vier nonnen. De tempel is gewijd aan Guan Yin, een vrouwelijke verbeelding van Boeddha die symbool staat voor het familieleven. Haar naam betekent ´De wijze vol mededogen`. Haar beeld staat in de grote zaal van de tempel die tijdens de openinguren voor iedereen gratis toegankelijk is. Neem gerust een kijkje. De schoenen mogen aanblijven, maar respecteer wel de stilte.

Groepsarrangement Chinatown

Voor groepen vanaf 10 personen organiseert Amsterdam Oude Stad graag een Chinatown arrangement, waar een privé bezoek aan de tempel deel van uitmaakt. U krijgt onder andere exclusief toegang tot de bibliotheek en de gebedsruimte, die normaal gesloten zijn voor het publiek.

Openingstijden Boeddhistische Tempel

De tempel is dagelijks geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur (op zondag al vanaf 10.00 uur. Op 1 januari is de tempel gesloten.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl