Anne Frank wandeling

Anne FrankTijdens deze wandeling laat een gids je het Amsterdam zien van tijdens de Tweede Wereldoorlog, door de ogen van Anne Frank (1929-1945). 

Duur: 2 uur
Prijs: € 23,50 per persoon
Vanaf 10 personen
Kleinere groepen betalen € 235,00
Engelstalige wandeling met open inschrijving: Iedere dag om 14.00 uur

Deze wandeling sluit mooi aan voorafgaande aan jouw bezoek aan het Anne Frank Huis (het bezoek aan het Anne Frank Huis is geen onderdeel van de wandeling). Wandel met een gids door de Jodenbuurt in Amsterdam, van het Joods Cultureel Kwartier naar het Anne Frank huis en kom meer te weten over wat het was om tijdens de bezetting van Nederland te leven als Jood in deze buurt. De gids wandelt langs gebouwen waarop nog steeds sporen van de oorlog te zien zijn en geeft je een idee hoe de Joden zich in deze gure tijd van bezetting een weg door de stad baanden. 

Anne Frank maakt een belangrijk deel uit van de Nederlandse geschiedenis. Door het dagboek dat ze schreef gedurende de twee jaar dat zij ondergedoken zaten in Het Achterhuis in Amsterdam is er veel bekend geworden over de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam en de ontwetendheid en angst waarin de Joden in deze tijd moesten leven en de anti-Joodse maatregelen.

Reserveer de Anne Frank wandeling

Je kunt deze wandeling met een groep boeken op ieder gewenst tijdstip; neem voor aanvragen of meer informatie contact met ons op. Kom je met een grote groep, dan zetten wij meerdere gidsen in. Wanneer je met minder dan 10 personen bent is het mogelijk om de wandeling om 14.00 uur te doen in het Engels. Deze begint vanaf de Nieuwe Amstelstraat 1, voor het Joods Historisch Museum.
Wil je de Anne Frank wandeling combineren met een bezoek aan het Anne Frank Huis? Van tevoren resereven is noodzakelijk, aan de deur kunnen geen toegangskaarten meer worden gekocht. 

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl