Kleurrijke speurtocht

Dat Amsterdam kleurrijk is zal niemand durven ontkennen; wanneer je denkt aan het oude centrum zie je waarschijnlijk de unieke grachten, de drukke winkelstraten en de rode gloed van de Wallen voor je. De kleurrijke speurtocht neemt jullie mee op een ontdekkingstocht door dit gezellige deel van Amsterdam, want wat weet je over de Zeedijk, het beroemde Chinatown of de spraakmakende Wallen? Na deze speurtocht ben je een echte Amsterdamkenner geworden! Wij achten deze speurtocht geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar, dus de tocht is ook geschikt voor middelbare scholieren of studenten om ze te laten kennismaken met deze bijzondere buurt tijdens een schoolreis naar Amsterdam.

Route van de speurtocht

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, Chinatown en over de Wallen. Tijdens de speurtocht worden onderwerpen als de veelzijdigheid van Amsterdam, de geschiedenis van de binnenstad, criminaliteit, prostitutie en drugshandel behandeld. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Daarom kun je zelf beslissen waar je op de route wilt starten. De speurtocht is een informele tocht door het hart van Amsterdam en wordt vaak geboekt voor gezelligheidsbezoeken aan Amsterdam zoals vriend(inn)enuitjes, informele personeelsuitjes of vrijgezellenuitjes. We bieden de speurtocht ook in het Engels aan.

Inhoud speurtochtpakket

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, 16 stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten aangegeven. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Je kunt met het pakket op pad wanneer het jou uitkomt en het materiaal mag je na afloop houden. Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee tevens ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers.

Speurtocht bestellen

Wij versturen de speurtochtpakketten kosteloos naar elk adres in Nederland en je kunt ermee op pad gaan wanneer je wilt.

Details

Reacties

  • "Ik zal zeker de speurtocht aan anderen aanbevelen, we hebben veel straatjes en winkels en andere bezienswaardigheden gezien die we anders nooit zouden opzoeken, echt heel super!"

  • "Het was erg leuk. We zijn er ruim twee uur mee bezig geweest en hebben veel lol gehad en ook nog iets geleerd over onze hoofdstad!"
  • "Mijn vriend en ik hebben het erg leuk gehad. Leuke teksten en best lastige vragen, zelfs als Amsterdammer. Perfecte middag!"