Historische speurtocht

Alles te weten komen over het historische oude centrum? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De speurtocht neemt je mee op een ontdekkingstocht door de oude stad en leidt je door de unieke, historische stadskern met bijzondere plekken, mensen en verhalen. De speurtocht is perfect om middelbare scholieren of studenten kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad tijdens een schoolreis naar Amsterdam.

Route van de speurtocht

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, Chinatown, de Zeedijk, het Damrak en het Begijnhof en loopt vervolgens langs de Amstel en de Zuiderkerk weer terug naar de Nieuwmarkt. De vragen zijn gericht op zoveel mogelijk kennis op doen van de Amsterdamse geschiedenis; opzoekvragen afgewisseld met weetjesvragen en speurvragen. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Daarom kun je zelf beslissen waar je op de route wilt starten. Een perfecte activiteit in Amsterdam met vrienden of familie. We bieden de speurtocht ook in het Engels aan.

Inhoud speurtochtpakket

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, 14 stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten aangegeven. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Je kunt met het pakket op pad wanneer het jou uitkomt en het materiaal mag je na afloop houden. Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee tevens ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers. Wij versturen de speurtochtpakketten kosteloos naar elk adres in Nederland en je kunt ermee op pad gaan wanneer je wilt.

Speurtocht bestellen

Details

Reacties

  • "We hebben met mijn familie een prachtige middag gehad. Ik heb zelf jaren in Amsterdam gewoond, maar kwam op plekjes waar ik nog nooit geweest was."

  • "We vonden het heel leuk, iedereen had een taak, we hebben dingen bezichtigd zoals de tempel en de Chinese supermarkt. De speurtocht was top."

  • "We hadden alles in goede orde ontvangen en hebben een leuke dag gehad. De wandeling vonden we erg leuk en interessant. En de Amsterdammers kregen zelf ook nieuwe feitjes die ze nog niet wisten!"