Rembrandt arrangement

Ets zelfportret RembrandtEen culturele themamiddag in hartje Amsterdam.

Stort je in de wereld van Rembrandt van Rijn... De sporen van deze schilder zijn namelijk overal in de oude binnenstad van Amsterdam te vinden! Door verschillende uitbreidingen is dit arrangement geschikt voor iedere groep, ieder budget en iedere dag... beleef een uniek uitje in Amsterdam met een schilderachtig tintje!

Duur: vanaf 3 uur
Prijs: vanaf € 24,00 per persoon
Te reserveren vanaf 10 personen (kleinere groepen minimum € 290,00, zie staffel hieronder)

Rembrandt in Amsterdam

Hoewel Rembrandt van Rijn geboren en opgegroeid is in Leiden, heeft hij een belangrijk deel van zijn leven en carrière in Amsterdam doorgebracht! Hij verhuisde van Leiden naar Amsterdam in 1631, waar hij in vier jaar tijd een nooit meer geëvenaard aantal portretten schilderde. In 1634 trouwde Rembrandt met Saskia van Uylenburgh en werd hij toegelaten tot het schildersgilde. In 1639 verhuisden Rembrandt en Saskia naar de Sint Antoniesbreestraat, waar toen veel kunstenaars woonden. Dit huis is nu te bezoeken als het Museum Het Rembrandthuis! Later, na zijn persoonlijke faillissement, verhuisde Rembrandt naar een kleinere huurwoning aan de Rozengracht, waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht.

Het arrangement: Beleef het Amsterdam van Rembrandt

Museumfoto RembrandtEen gids zal u rondleiden door het oude Amsterdam van Rembrandt. Bezoek de plaatsen die voor hem belangrijk waren: Waar hij woonde, waar hij De Nachtwacht schilderde, waar hij zijn ja-woord gaf aan Saskia van Uylenburgh, en waar hij haar begraven heeft nadat ze in 1942 op jonge leeftijd overleed. De gids vertelt u meer over de belangrijke families waarmee Rembrandt in aanraking kwam en uiteraard over zijn vele prachtige werken. Tijdens de wandeling zult u de Korewijn Rembrandt proeven in het bruine Amsterdamse café De Koningshut en gaat u op de foto als een waar meesterwerk bij Museumfoto.

Saskia van Uylenburgh als gids en proef Rembrandt KorewijnHet arrangement is uit te breiden met een bezoek aan Het Rembrandthuis, waar u een kijkje kunt nemen in het oude woonhuis en atelier van Rembrandt en waar veel bijzondere tentoonstellingen plaatsvinden.
Wilt u het echt speciaal maken? Vervang de gids voor niemand minder dan de vrouw van Rembrandt: Saskia van Uylenburgh zal u dan rondleiden door Amsterdam en vertellen over het leven dat zij leefde met Rembrandt. Meer informatie over de additionele kosten van deze uitbreidingen vindt u hieronder bij de prijzen. Het Rembrandthuis bezoekt u dan op eigen gelegenheid, zonder Saskia van Uylenburgh.

Reserveer het Rembrandt arrangement

Rembrandthuis buitenVoor het Rembrandt arrangement hanteren wij de volgende staffel:
10-15 personen: € 29,00 per persoon
16-20 personen: € 24,00 per persoon
Bent u met een grotere groep? Neem contact op voor een offerte op maat.

Bovengenoemde prijs is inclusief: twee uur durende gegidste rondwandeling door Amsterdam, korewijn proeven en op de foto bij Museumfoto, waarvan u uiteraard een afdruk mee naar huis krijgt.

Wilt u Saskia van Uylenburgh als gids, dan geldt een meerprijs van € 5,00 per persoon.

De entree voor het Rembrandthuis bedraagt € 14,00 voor volwassenen (gratis met museumjaarkaart) en € 5,00 voor kinderen van 6 t/m 17 jaar

Neem voor meer informatie of reserveringen vrijblijvend contact met ons op.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl